"aniems laikams" nejaučiu jokios nostalgijos (turiu omeny, kai Lietuvą priklausė Tarybų Sąjungai), nei mano tėvai nejaučia, nei seneliai...
Juoko raketa, su jumis nesutinku.
QUOTE(rainiukas @ 2010 03 15, 15:48)
Sakau - jaučiuosi laisva.
QUOTE(Juoko raketa @ 2010 03 15, 16:14)
...dar niekas per visą nepriklausomybę niekuomet nepasirūpino žmogaus gerove.
Sakykit, o kas konkrečiai turėtų ta Jūsų gerove rūpintis?
QUOTE(something else @ 2010 03 15, 17:53)
Sakau - jaučiuosi laisva.
Na, pvz. ką daryti pensininkams, kad sulauktų pensijos? Nesakau, kad galėtų nedirbti būdami pensininkais (anais laikais pensininkai nedirbo). Matomai, daugelis iki jos neišgyvens. Arba iš pensijos neišgyvens. Pvz. kaip priversti darbdavius mokėti nors kiek didesnius atlyginimus, nei minimalus, jeigu, tarkim, mano svainis dirba po 16 valandų, o darbdavys, besityčiodamas, moka minimumą? Nėra ką daryti. Ką daryti, kad valdžia nesityčiotų iš motinų, atimdama paskutines išmokas? Šioje šalyje esi niekas, laisve niekada nekvepėjo. Ne veltui tiek bėga iš valstybės. Prastesnės šalies, jaučiu, net nėra.
Papildyta:
QUOTE(juraga @ 2010 03 15, 17:28)
"aniems laikams" nejaučiu jokios nostalgijos (turiu omeny, kai Lietuvą priklausė Tarybų Sąjungai), nei mano tėvai nejaučia, nei seneliai...
O mano tėvai jaučia, nes jau visus 20 nepriklausomybės metų kenčia nepriteklių, neturėjo atostogų - nieko negali sau leisti, ir nevaikšto į prekybos centrus - viskas per brangu. Dar niekada taip blogai negyveno.
QUOTE(Juoko raketa @ 2010 03 15, 19:17)
Na, pvz. ką daryti pensininkams, kad sulauktų pensijos? Nesakau, kad galėtų nedirbti būdami pensininkais (anais laikais pensininkai nedirbo). Matomai, daugelis iki jos neišgyvens. Arba iš pensijos neišgyvens. Pvz. kaip priversti darbdavius mokėti nors kiek didesnius atlyginimus, nei minimalus, jeigu, tarkim, mano svainis dirba po 16 valandų, o darbdavys, besityčiodamas, moka minimumą? Nėra ką daryti. Ką daryti, kad valdžia nesityčiotų iš motinų, atimdama paskutines išmokas? Šioje šalyje esi niekas, laisve niekada nekvepėjo. Ne veltui tiek bėga iš valstybės. Prastesnės šalies, jaučiu, net nėra.
Papildyta:
O mano tėvai jaučia, nes jau visus 20 nepriklausomybės metų kenčia nepriteklių, neturėjo atostogų - nieko negali sau leisti, ir nevaikšto į prekybos centrus - viskas per brangu. Dar niekada taip blogai negyveno.
Papildyta:

QUOTE(something else @ 2010 03 15, 18:17)
Jūs neatsakėte į klausimą: kas, Tamstos nuomone, konkrečiai turėtų Jumis pasirūpinti?
Konkrečiai manim? Darbo dabar neturiu, mokausi, stengiuosi taip gerai mokytis, kad už mokslą nemokėti, nes jeigu reiks mokėti, teks mesti. Ieškosiu darbo. Bet jeigu darbe tyčiosis darbdavys, pasiskūsti nėra kam, tuomet jau turėtų būti profsąjungos, kurios turėtų tuo rūpintis. Mano tėvais privalo rūpintis valstybė, bet ji tik tyčiojasi, atimdama uždirbtas pensijas. Vieną nuomonę turiu, paremta ilgu klausinėjimu kitų žmonių - taip blogai Lietuvoje dar niekad nėra buvę, kaip per nepriklausomybę.
QUOTE(something else @ 2010 03 15, 18:29)
Sakykite, kas pasirūpino ir suteikė Jums galimybę nemokamai siekti išsilavinimo? Kas finansuoja Jūsų studijas?
Mokausi labai gerai, todėl finansuoja valstybė (taip buvo ir sovietmečiu, tada iš viso valstybė finansavo bet kokias studijas). Mokiausi neakivaizdžiai, mokėjau pati. Ilgą laiką negalėjau iš viso mokytis, buvo per brangu. Buvo uždaras ratas - nėra išsilavinimo - nėra gero darbo - nėra gero darbo - negaliu mokėt už mokslą. Nors šaukis. Taigi mano gera galva ir darbštumas man padeda išlikti nemokamoje vietoje. Kitaip niekada nesimokinčiau. Sovietmečiu viskas buvo finansuojama, nebuvo problemų.
QUOTE(Juoko raketa @ 2010 03 15, 17:23)
Vieną nuomonę turiu, paremta ilgu klausinėjimu kitų žmonių - taip blogai Lietuvoje dar niekad nėra buvę, kaip per nepriklausomybę.
Kiti žmonės sako, kad juos ateiviai grobia. Daug žmonių. Knygas, straipsnius rašo. Filmus, TV laidas kuria...
Nebaisu, kad vieną gražią dieną tamstą pavogs?
Papildyta:
QUOTE(Juoko raketa @ 2010 03 15, 17:31)
Mokausi labai gerai, todėl finansuoja valstybė ...
Tai, kad finansuoja Jūsų studijas, reiškia, kad valstybė Jumis rūpinasi ar kad nesirūpina?
QUOTE(something else @ 2010 03 15, 18:31)
Kiti žmonės sako, kad juos ateiviai grobia. Daug žmonių. Knygas, straipsnius rašo. Filmus, TV laidas kuria...
Esu sociologė. Remiuosi tyrimais. Žinai, pasakysiu vieną šokiruojantį dalyką: nemažas kiekis tremtinių sako, kad prie ruso geriau buvo. Man čia pačiai šokas buvo, išgirdus. Jie teigia, kad dabar yra niekas, grįžtų į anuos laikus.
QUOTE(Juoko raketa @ 2010 03 15, 17:32)
Jie teigia, kad dabar yra niekas, grįžtų į anuos laikus.
Prie Laptevų jūros??

QUOTE(something else @ 2010 03 15, 18:33)
Vat gaila, negaliu parodyti. Bet nemaža dalis grįžtų. Ne į pačią tremtį, bet laikus po to. kaip teigia, nors valgyti galėjo, ką norėjo. Dabar turgumi turi tenkintis, ir ten jau per brangu. Suprask, neišgyvena žmonės, o egzistuoja. O juk norisi gyventi. Truputį paredaguosiu: sovietmetis ne tik tremtis.