Įkraunama...
Įkraunama...

Kiškiakopūstis

QUOTE(*MONAMI* @ 2006 04 19, 09:13)
ją galima dauginti ir iš lapų,bet man nepavyko g.gif
po persodinimo,biški nuleipsta ir keli lapeliai suvysta ax.gif
lapelį reikia nenužnybti,o lengvai pasukti visą kotelį,kad nulūžtų nuo par gumbelio ax.gif

Kolegė išstypusius lapus tiesiog nukirpo ir pamerkė vazelėje kaip gėliukus. Išleido šaknytes, įsodino, auga bigsmile.gif Aš saviškiam irgi lapus nukirpau, pamerkiau, laukiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Laumikė @ 2006 04 19, 22:26)
Kolegė išstypusius lapus tiesiog nukirpo ir pamerkė vazelėje kaip gėliukus. Išleido šaknytes, įsodino, auga bigsmile.gif Aš saviškiam irgi lapus nukirpau, pamerkiau, laukiu mirksiukas.gif

bigsmile.gif na va sakau,kad galima,bet man nepavyko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(emcia @ 2006 04 19, 16:54)
Sveiki,
Pasigirsiu, ir aš šią gėlytę turiu. Gana senai ji pas mane, jau kiek metų. Sakyčiau visai nereikli. Tik aš su ja žiema nesiterlioju- įnešu po vasaros iš lauko į rūsį ir pamirštu iki pavasario.

Ir aš pasigirsiu, kad auginu jau treti metai šią gėlytę. Įdomi istorija buvo su ja . Pirkau Kaziuko mugėje iš labai simpatingos moterytės svogūnėlius, kurie buvo pavadinti "Meilės gėlė". wub.gif Labai jau įdomu buvo, kas išdygs. Kai klausiau, kaip ta gėlė atrodys, moterytė paslaptingai šypsojosi ir sakė-pasodink ir pamatysi. Įsivaizduojat kaip laukiau? ax.gif Kai išdygo, tai buvo dar nematyta gėlė, parduotuvėse dar tokiu pirkti nebuvo. Na o po pusmečio pamačiau tikrąjį jos pavadinimą-kiškiakopūstis, kuris skamba ne taip gražiai kaip mano , bet vis tiek man ši gėlytė labai graži.
Aš kaip ir emcia šią gėlytę ateinant žiemai nustoju lieti, nukerpu visus lapus ir pastatau kur tamsiau (kambary). Pavasary po truputį pradedu lieti ir ji vėl atsigauna. Turiu kelis vazonėlius. Kai noriu šių gėlių padovanoti draugams, tai maždaug dviejų metų senumo gėlę pavasarį iškasu, jau būna priaugę daug svogūnėlių. Iš vieno vazonėlio priaugusių svogūnėlių užtenka dviems naujiems vazonėliams. Na o taip patarė daryti ta moterytė, kuri pardavė man meilės sėklas. biggrin.gif
Atsakyti
g.gif kokia įdomi įstorija,bet geriau įsižiūrėjus tai jos lapeliai ir panašūs į širdutes ax.gif reiks ir man rudenį nebelieti ir leisti pailsėti ax.gif ,o prisidaugina tai jos daug žemėse thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dušara @ 2006 04 18, 22:08)
Oi ačiū mažulka  4u.gif  (patinka tamstos nickas). Aš taip ir įtariau, kad jam žemelė tiks pakasta iš bet kur. Ir dar. Gerai, kad paminėjote, jog svogūninė. Aš būčiau lapą nugvelbusi ir laukusi šaknelių  blush2.gif Tikiuosi kaimynė jau greit balkonan savo kvietkelius išneš. Aš ir girdėjau, kad pavogtas daigelis geriau auga.  biggrin.gif

Tai svogūninė gėlė,bet drauge pamerkė lapelį ir jis išleido šakneles...
Žiūrėsim dabar kaip augs smile.gif
Pirkti mačiau botaniko sode.Kainavo apie 15 litų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dacor: 20 balandžio 2006 - 12:16
QUOTE(*MONAMI* @ 2006 04 19, 09:29)
thumbup.gif kai daug auginančių ir kiekviena rašo patarimus kaip ją prižiūrėti thumbup.gif

Jasmin,susidėk savo gėlių foto į albumą,norim paspoksoti blush2.gif

labas, pati noriu pasigirti ax.gif , bet kad aš kaip šiais laikais nebūdinga neturiu skaitmeninio fotiko.Draugė turi bet kad mes abi tundros dar nemokam. Be to vakar persodinau savo abu kiškiakopūsčius tai dabar nuleipę, jokio grožio verysad.gif Palaukit kai atsigaus gal jau išmoksim įdėti tai kad girsiuosi blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(alvara @ 2006 04 20, 10:10)
Ir aš pasigirsiu, kad auginu jau treti metai šią gėlytę. Įdomi istorija buvo su ja . Pirkau Kaziuko mugėje iš labai simpatingos moterytės svogūnėlius, kurie buvo pavadinti "Meilės gėlė".  wub.gif Labai jau įdomu buvo, kas išdygs. Kai klausiau, kaip ta gėlė atrodys, moterytė paslaptingai šypsojosi ir sakė-pasodink ir pamatysi. Įsivaizduojat kaip laukiau? ax.gif Kai išdygo, tai buvo dar nematyta gėlė, parduotuvėse dar tokiu pirkti nebuvo. Na o po pusmečio pamačiau tikrąjį jos pavadinimą-kiškiakopūstis, kuris skamba ne taip gražiai kaip mano , bet vis tiek man ši gėlytė labai graži.
Aš kaip ir emcia šią gėlytę ateinant žiemai nustoju lieti, nukerpu visus lapus ir pastatau kur tamsiau (kambary). Pavasary po truputį pradedu lieti ir ji vėl atsigauna. Turiu kelis vazonėlius. Kai noriu šių gėlių padovanoti draugams, tai maždaug dviejų metų senumo gėlę pavasarį iškasu, jau būna priaugę daug svogūnėlių. Iš vieno vazonėlio priaugusių svogūnėlių užtenka dviems naujiems vazonėliams. Na o taip patarė daryti ta moterytė, kuri pardavė man meilės sėklas. biggrin.gif

va čia tai geras thumbup.gif Ir aš tada savo žiemai marinsiu, o tai vistiek jokio grožio iš tų kelių lapelių
Atsakyti
QUOTE(Jasmin @ 2006 04 20, 14:13)
labas, pati noriu pasigirti  ax.gif , bet kad aš kaip šiais laikais nebūdinga neturiu skaitmeninio fotiko.Draugė turi bet kad mes abi tundros dar nemokam. Be to vakar persodinau savo abu kiškiakopūsčius tai dabar nuleipę, jokio grožio verysad.gif Palaukit kai atsigaus gal jau išmoksim įdėti tai kad girsiuosi blush2.gif

aš irgi neturiu mirksiukas.gif
man irgi labai gaila tos gėlytės kai jinai po persodinimo nuleipsta doh.gif ,bet paskui atsigauna bigsmile.gif
Atsakyti
nieko atsigaus, ką tik pažiūrėjau tai vieni lapai jau paipaliojasi, kiti visai nukrito.Atsigaus. Kai parsodinėjau tai matėsi kad ana prasta žemė buvo, dabar persodinau į puresnę. Tikiuosi atsigaus ir bus graži 4u.gif
Atsakyti
Kiskiakopusti jau nemazai metu auginu.Bordo lapeliais.Nakciai susiglaudzia,diena issiskleidzia.Zydi balsvai,bet ziedai nera ispudingi.Norint,kad augaliukas atrodytu-reikia ne keliu gumbeliu zemeje.Si augala galima rasti mano geliu albume.Is sio albumo visus augalus galima isigyti.Kai kurie ju zymiai didesni,nes nuotraukos rudenines.
http://pg.photos.yah...m/ph//my_photos

Atsakyti
Regila, labai graži tavo margalapė pelargonija, o paleistuvė kažkokia įdomi... blink.gif , tikrai ne tokią turėjau. O kalėdinio kaktuso net nebegaliu taip vadinti, nes maniškis žydėjo per Kalėdas, o dabar vėl per Velykas pražydo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2006 04 20, 23:31)
Regila, labai graži tavo margalapė pelargonija, o paleistuvė kažkokia įdomi...  blink.gif , tikrai ne tokią turėjau. O kalėdinio kaktuso net nebegaliu taip vadinti, nes maniškis žydėjo per Kalėdas, o dabar vėl per Velykas pražydo  ax.gif

o koks skirtumas kada žydi, svarbu kad žydi. Čia dėl tų žydėjimų taip būna manau dėl to kad pvz. mano kalėdinė žvaigždė-parduotuvėse jos parduodamos žydinčios per kalėdines šventes, o aš namie turiu geltoną- tai ji pas mane dabar labai žydi. Parduotuvėse manu jos dirbtinai pražydinamos taikant dirbtinį apšvietimą, o namie auga natūraliai. Taigi svarbu kad žydi gėlė ir taip savo žiedais tau atsidėkoja už rūpestį 4u.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif mano kiškiakopūstis,beveik visus metus žydi bigsmile.gif

O paleistuvė tai tikrai labai įdomi,aš jau vakar pažiūrėjau ir nusistebėjau blink.gif
Atsakyti