QUOTE(Muxe @ 2012 06 08, 14:30)
Laba diena visoms.
Labai noriu prisijungti prie Jūsų, nes labai tikiuosi, kad pasidalinsit savo patirtim ir sulauksiu patarimų
Laukiuosi antro vaikiuko, dabar 27 savaitės (teoriškai). Savo iniciatyva nuėjau papildomai pas kitą gydytoją pasidaryti echo (kad išgirsti ir kito nuomonę). Štai tada ir sužinojau, kad mano lelius turi kiškio lūpytę

Taip atsidūriau pas genetikus. Jie įtarimus tik patvirtino
Aišku, pirmiausia kyla klausimų, KODĖL???? Kokios priežastys?
Ką jums pirmiausia sakė? Kas galėjo įtakoti tokį dalyką? Nei aš nei MB nežinom, kad giminėj būtų tokių atvejų...
Kaip sekėsi su maitinimu? Ar įmanoma pačiai maitinti? Kaip reagavo draugai ir giminės? Kaip pasakėt?
Labai noriu kuo daugiau sužinoti ir pasiruošti visiems ateity laukiantiems sunkumams...
Labas Muxe! ar skaitei sia tema kelis puslapius atgal?

ten puiki Styvukes istorija:) jai gydytojai(genetikai) pranasavo ta pati su tikimybe net 90%. Bet kai pagimde, visi pamate, kad kudikelis yra is tu 10% laiminguju:) Taigi apsisarvok kantrybe ir lauk:)
Del maitinimo, tai labai retai kada tokie vaikai zinda, nors atveju pasitaiko. Maitinimo buda reikes prisitaikyt paciai ar tai paprastos gumines rusiskos soskes, ar tai spec maitintuvas Medella, manau ligoninej patars.
Kas galejo itakoti toki dalyka? Kiek domejausi-priezasciu milijonas-infekcija, uzdegimas, rukymas, alkoholio vartojimas nestumo pradzioje, kai formuojasi gomurys ir lupa, genai, dar kruva nezinomu veiksniu. Tik jokiais budais nekaltink saves ir neieskok priezasciu!!!
Del draugu ir giminiu-pasakem tik artimiausiems(man paprasciau, nes mano mergaites tik gomurys nesuauges, tad isoriskai nieko nesimato)
Jei vaikelis gims su nesuaugusiu gomuriuku ir/ar skilusia lupyte, ateityje jusu lauks viena arba keletas operaciju, apsilankymai pas logopeda. Bet jus tik nesijaudinkit, nes viskas pataisoma!
O siap patariu paskaityt musu ankstesnes temas:) jei kils klausimu, visos cia esancios mamos mielai patars ir pades:)
O dabar apsisarvuokit kantrybe, megaukites nestumu ir laukit savo stebuklelio!