Įkraunama...
Įkraunama...

Skilusi lupytė, nesuaugęs gomuriukas

Šaunuolė Vestutė 4u.gif

Maniškis po gomurio operacijos jau reanimacijoj valgė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jusda @ 2012 06 08, 10:13)
Šaunuolė Vestutė  4u.gif

Maniškis po gomurio operacijos jau reanimacijoj valgė  biggrin.gif

Aha, pamenu. tai man ir buvo keista, kad per visa diena vos kelis saukstelius sugirdziau. Gal pas mus didesnis defektas buvo.
Atsakyti
QUOTE(versus. @ 2012 06 08, 10:25)
Aha, pamenu. tai man ir buvo keista, kad per visa diena vos kelis saukstelius sugirdziau. Gal pas mus didesnis defektas buvo.

Gal ne todel kad defektas didesnis,manau skirtingai narkoze veikia 4u.gif
Atsakyti
[quote=Kikker,2012 06 08, 12:38]
Gal ne todel kad defektas didesnis,manau skirtingai narkoze veikia 4u.gif

Gal ir del to. Tik pas mus abipusis pilnas nesuaugimas.
Atsakyti
Laba diena visoms.
Labai noriu prisijungti prie Jūsų, nes labai tikiuosi, kad pasidalinsit savo patirtim ir sulauksiu patarimų blush2.gif
Laukiuosi antro vaikiuko, dabar 27 savaitės (teoriškai). Savo iniciatyva nuėjau papildomai pas kitą gydytoją pasidaryti echo (kad išgirsti ir kito nuomonę). Štai tada ir sužinojau, kad mano lelius turi kiškio lūpytę verysad.gif Taip atsidūriau pas genetikus. Jie įtarimus tik patvirtino verysad.gif
Aišku, pirmiausia kyla klausimų, KODĖL???? Kokios priežastys?
Ką jums pirmiausia sakė? Kas galėjo įtakoti tokį dalyką? Nei aš nei MB nežinom, kad giminėj būtų tokių atvejų...
Kaip sekėsi su maitinimu? Ar įmanoma pačiai maitinti? Kaip reagavo draugai ir giminės? Kaip pasakėt?
Labai noriu kuo daugiau sužinoti ir pasiruošti visiems ateity laukiantiems sunkumams...
Atsakyti
QUOTE(Muxe @ 2012 06 08, 14:30)
Laba diena visoms.
Labai noriu prisijungti prie Jūsų, nes labai tikiuosi, kad pasidalinsit savo patirtim ir sulauksiu patarimų  blush2.gif
Laukiuosi antro vaikiuko, dabar 27 savaitės (teoriškai). Savo iniciatyva nuėjau papildomai pas kitą gydytoją pasidaryti echo (kad išgirsti ir kito nuomonę). Štai tada ir sužinojau, kad mano lelius turi kiškio lūpytę  verysad.gif  Taip atsidūriau pas genetikus. Jie įtarimus tik patvirtino  verysad.gif
Aišku, pirmiausia kyla klausimų, KODĖL???? Kokios priežastys?
Ką jums pirmiausia sakė? Kas galėjo įtakoti tokį dalyką? Nei aš nei MB nežinom, kad giminėj būtų tokių atvejų...
Kaip sekėsi su maitinimu? Ar įmanoma pačiai maitinti? Kaip reagavo draugai ir giminės? Kaip pasakėt?
Labai noriu kuo daugiau sužinoti ir pasiruošti visiems ateity laukiantiems sunkumams...

Labas Muxe! ar skaitei sia tema kelis puslapius atgal?smile.gif ten puiki Styvukes istorija:) jai gydytojai(genetikai) pranasavo ta pati su tikimybe net 90%. Bet kai pagimde, visi pamate, kad kudikelis yra is tu 10% laiminguju:) Taigi apsisarvok kantrybe ir lauk:)
Del maitinimo, tai labai retai kada tokie vaikai zinda, nors atveju pasitaiko. Maitinimo buda reikes prisitaikyt paciai ar tai paprastos gumines rusiskos soskes, ar tai spec maitintuvas Medella, manau ligoninej patars.
Kas galejo itakoti toki dalyka? Kiek domejausi-priezasciu milijonas-infekcija, uzdegimas, rukymas, alkoholio vartojimas nestumo pradzioje, kai formuojasi gomurys ir lupa, genai, dar kruva nezinomu veiksniu. Tik jokiais budais nekaltink saves ir neieskok priezasciu!!!
Del draugu ir giminiu-pasakem tik artimiausiems(man paprasciau, nes mano mergaites tik gomurys nesuauges, tad isoriskai nieko nesimato)
Jei vaikelis gims su nesuaugusiu gomuriuku ir/ar skilusia lupyte, ateityje jusu lauks viena arba keletas operaciju, apsilankymai pas logopeda. Bet jus tik nesijaudinkit, nes viskas pataisoma!:)
O siap patariu paskaityt musu ankstesnes temas:) jei kils klausimu, visos cia esancios mamos mielai patars ir pades:)
O dabar apsisarvuokit kantrybe, megaukites nestumu ir laukit savo stebuklelio!:)
Atsakyti
QUOTE(ogoo @ 2012 06 05, 18:55)
Tai as ir dziaugiuosi, kad be gomuriuko, daugiau jokiu bedu neturim:) nu reikes idomumo delei uzklaust gydytojos kokia ten ta apskundimo procedura. As siaip irgi girdejau, kad Vilniuj sunkiau ta neigaluma gauti. Kazi kodel? g.gif Man rodos cia gutegutegute skunde. Gal ji atsilieps ir placiau papasakos?smile.gif

labutis visoms 4u.gif taip mes skundem,na tai neskundas,papildomos info pridejo seimos gydytoja ir vel is naujo komisijos,bet pas mus bedeliu daug,pagrindas sirdies ydos kuriu jie anksciau nemate verysad.gif
Atsakyti
[quote=gutegutegute,2012 06 08, 17:33]
labutis visoms 4u.gif taip mes skundem,na tai neskundas,papildomos info pridejo seimos gydytoja ir vel is naujo komisijos,bet pas mus bedeliu daug,pagrindas sirdies ydos kuriu jie anksciau nemate verysad.gif
[/quo
Sveiki,
Kaip jus laikotes ,kaip jums sekasi po sirdeles operacijos ar auga svoris ?
Atsakyti
QUOTE(ogoo @ 2012 06 08, 14:13)
Labas Muxe! ar skaitei sia tema kelis puslapius atgal?smile.gif ten puiki Styvukes istorija:) jai gydytojai(genetikai) pranasavo ta pati su tikimybe net 90%. Bet kai pagimde, visi pamate, kad kudikelis yra is tu 10% laiminguju:) Taigi apsisarvok kantrybe ir lauk:)
Del maitinimo, tai labai retai kada tokie vaikai zinda, nors atveju pasitaiko. Maitinimo buda reikes prisitaikyt paciai ar tai paprastos gumines rusiskos soskes, ar tai spec maitintuvas Medella, manau ligoninej patars.
Kas galejo itakoti toki dalyka? Kiek domejausi-priezasciu milijonas-infekcija, uzdegimas, rukymas, alkoholio vartojimas nestumo pradzioje, kai formuojasi gomurys ir lupa, genai, dar kruva nezinomu veiksniu. Tik jokiais budais nekaltink saves ir neieskok priezasciu!!!
Del draugu ir giminiu-pasakem tik artimiausiems(man paprasciau, nes mano mergaites tik gomurys nesuauges, tad isoriskai nieko nesimato)
Jei vaikelis gims su nesuaugusiu gomuriuku ir/ar skilusia lupyte, ateityje jusu lauks viena arba keletas operaciju, apsilankymai pas logopeda. Bet jus tik nesijaudinkit, nes viskas pataisoma!:)
O siap patariu paskaityt musu ankstesnes temas:) jei kils klausimu, visos cia esancios mamos mielai patars ir pades:)
O dabar apsisarvuokit kantrybe, megaukites nestumu ir laukit savo stebuklelio!:)

Pritariu 100 % tik neskubek issirasyti is ligonines jai kyla abejoniu del vaikucio maitinimo,kvepavimo ir del kazkokiu kitu priezasciu.
Atsakyti
[quote=Kikker,2012 06 08, 23:23]
[quote=gutegutegute,2012 06 08, 17:33]
[/quo
Sveiki,
Kaip jus laikotes ,kaip jums sekasi po sirdeles operacijos ar auga svoris ?
[/quote]
po sirdeles op viskas gerai,tik po lupytes op teko vel guleti renima
cijoj apie dvi savaites verysad.gif dabar namuose po truputi svoris auga,tik megsta uzmelti,vaziavom pas neurologe tai sako kaip ir isteriskai reikia dar pasidaryti kazkoki tyrima paziures ar nera epilepsijos pozymiu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(gutegutegute @ 2012 06 09, 07:55)
po sirdeles op viskas gerai,tik po lupytes op teko vel guleti renima
cijoj apie dvi savaites verysad.gif dabar namuose po truputi svoris auga,tik megsta uzmelti,vaziavom pas neurologe tai sako kaip ir isteriskai reikia dar pasidaryti kazkoki tyrima paziures ar nera epilepsijos pozymiu verysad.gif

siaip su sirdeles yda turintiems tai budinga uzmelti,nes mano sunelis taip pat pamelynuodavo.sveikatytes jums 4u.gif
Atsakyti
Musu suneliui irgi melynuoja aplink lupytes, 2 kartus siunte sirdeles tikrintis, bet kol kas viskas tvarkoj sake... smile.gif
Papildyta:
Muxe, neskubekite, mums irgi sake, kad bus skylusi lupyte, bet velesnes echoskopijos patvirtino, kad ne. Ir cia mums patvirtino tik gal po kokio 4 apsilankymo pas genetike...O visa ta laika sake, kad lupyte bus skylusi. Taip pat prashe jai paskambinti po gymdymo, pasakyti jai ar pasitvirtino jos speliones..
As tai esu toks zmogus, kad nemegstu nei artimiesiems, nei draugams kazka tai pasakoti... cia manau jau prikllauso nu jusu paciu... mums sunkiau, mes gyvename mazam miestelyje ir musu gydytojai neturi jokio supratimo apie diskretiskuma verysad.gif
Del priežasciu, ju milijonai... nei mes, nei musu tevai neprisimename, kad giminej kas pvz su nesuagusiu gomuriuku ir pan...butu buves...
Mums tiko rusishki zindukai...Svarbu laikykites su vyru kartu, padekite vienas kitam ir pamatysite kaip greitai viska perprasite ir iveiksite 4u.gif
Atsakyti