Įkraunama...
Įkraunama...

Skilusi lupytė, nesuaugęs gomuriukas

Sveikos merginos.Buvau pirminej komijoje del invalidumo,tai jos mane praleido,ir liepe ligoninej uzsiregistruoti,o ten man pasake,kad jums niekas nepriklauso.Bandziau gincytis,tai sake pasiskambins dar i Vilniu ir tada pasakys.Gal galit kuri parasyti man i az kiek tu pinigeliu uz lengva neigaluma skiria?Ar verta del to kovoti?ir gadinti sau nervus?
Papildyta:
QUOTE(DOLLILYTE @ 2012 05 09, 10:32)
Sveikos,mamytės 4u.gif
Ateinu susirinkti sveikinimų tongue.gif  wub.gif  Labai labai ačiū wub.gif
Estafetę perduodu emamytei, dabar lauksim jūsų leliuko wub.gif

Ir as prisidedu prie sveikinimu wub.gif Ramiu nakteliu,gausaus pienelio.
Ir pritariu del varduko,man jis labai grazus wub.gif

Lauksim db naujienu is emamytes.
Atsakyti
[quote=kristiukks,2012 05 10, 13:52]
Sveikos merginos.Buvau pirminej komijoje del invalidumo,tai jos mane praleido,ir liepe ligoninej uzsiregistruoti,o ten man pasake,kad jums niekas nepriklauso.Bandziau gincytis,tai sake pasiskambins dar i Vilniu ir tada pasakys.Gal galit kuri parasyti man i az kiek tu pinigeliu uz lengva neigaluma skiria?Ar verta del to kovoti?ir gadinti sau nervus?

Dėmesio! Mūsų vaikams nuo gimimo priklauso neįgalumas ir valstybės piniginė kasmėnesinė parama. Visus reikalingus dokumentus turi sutvarkyti Jūsų vaiko gydytoja. Pinigėliai pradedami mokėti nuo paraiškos padavimo dienos.
Dėl ligos kodų:Q89.8 ir Q37.3
Čia galima juos rasti: TLK-10
Šeimos gyd. užpildo siuntimą į NDNT, sudeda išrašus (atliktus tyrimus, išrašus apie atliktas operacijas)
Dar nuorodėlė NDNT
Čia yra oficialiai pateiktas klausimas ir atsakymas į jį My Webpage

Papildyta:
Sveika''viesoji''
gal turi info jei vaikas turi PRS tai ir po operacijos kai susiuna virsutini gomuriuka manau neturi nutraukti invalidumo g.gif nes dar nera sutvarkytas gi apatinis g.gif
Gal kuri mamyte yra susidurusi su sia situacija g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikker @ 2012 05 10, 16:48)
Papildyta:
Sveika''viesoji''
gal turi info jei vaikas turi PRS tai ir po operacijos kai susiuna virsutini gomuriuka manau neturi nutraukti invalidumo g.gif nes dar nera sutvarkytas gi apatinis  g.gif
Gal kuri mamyte yra susidurusi su sia situacija g.gif

Turbut mane turėjai omeny. biggrin.gif Žinok, apie PRS nežinau, mes su tuo nesusidūrę, gal kuri kita mamytė patars.
Šiandien važinėjom į Santariškes pas lorus, buvom pas gyd. Vaivockaitę. Rugsėjo pabaigai nusimatėm operuotis tonziles ir vamzdelius į ausytes statyti, adenoidų pakartotinai operuoti nepatarė, nes gali kalbai pakenkti.
Atsakyti
QUOTE(laja5 @ 2012 05 10, 12:19)
Vakar buvom pas Zalecka idejo y nosi tuos vamzdukus, sake y diena karta praplaut, ar kai uzsikemsa.Siandien reiks badyt kazkaip isimt bet kazkaip baugoka o kaip jums sekesi isiminet ir po to vel idet?Nosyte tokia paraudus atrodo, ir kvepuoja garsokai nors neatrodo kad butu uzsikimsusi nosyte
Beje iki siol dar nuotraukyciu neydejau kaip mano maziukas atrodo, nes neina,raso kad rysys nurtuko ir viskas schmoll.gif nors jau kokia100kartu bandziau

Labas smile.gif

mes irgi bijojo isimt tuos vamzdukus, ti su vyru is pirmo kart net neisemem, laukem kitos dienos, kol visiskai uzsikimso, tai kita diena isemem ir ziurim, kad isimt visai nieko, bet kai reikejo idet,tai buvo dar baisiau, ziauru tai, kad vyras bande antraip det, tai gerai, kad jam nejo. O dabar tai kuo puikiausiai issiima, t. y. ji juos isciaudo ir reikia ieskot po visus namus jei nematai. Faktas, kad jie mums jau per mazi sad.gif tai va nieko priprasit pradzioj atrodo baugu, bet nieko smile.gif
Atsakyti
[quote=kristiukks,2012 05 10, 14:52]

O kam dar ligoninej registruotis? g.gif Mums seimos gydytoja viska sutvarke, ejau po to atsiimti tos papkutes su visais israsais ir jau vakar pridavem svarstymui i NDNT. Bet matyt kiekvienoj poliklinikoj sava tvarka. O toms gydytojoms ne po Vilniu skambinet reikia, o duot paskaityt ligu sarasus, pg kuriuos priklauso, pirmam temos puslapyj yra nuoroda.
O del pinigeliu, galiu ir viesai parasyt-lengviausias 360 lituku kas menesi, tai manau pakovoti verta, bent as kovociau. Kam dovanoti valstybei, kuri ir taip is musu plesia?
Atsakyti
QUOTE(vienišoji @ 2012 05 10, 18:55)
Turbut mane turėjai omeny. biggrin.gif Žinok, apie PRS  nežinau, mes su tuo nesusidūrę, gal kuri kita mamytė patars.
Šiandien važinėjom į Santariškes pas lorus, buvom pas gyd. Vaivockaitę. Rugsėjo pabaigai nusimatėm operuotis tonziles ir vamzdelius į ausytes statyti, adenoidų pakartotinai operuoti nepatarė, nes gali kalbai pakenkti.

Sveika
Jusu klausiau galvojau gal inote daugiau nei mes.Na tikiuosi gal atsilieps mamyte 4u.gif Vaivockaite labai thumbup.gif faina gydytoja man ji tokia wub.gif miela.
O kodel siulo statyti vazdelius,gal daznai ausu uzdegimais sergate????Ar del kitokiu priezasciu???
Atsakyti
[quote=ogoo,2012 05 10, 22:04]
[quote=kristiukks,2012 05 10, 14:52]

O kam dar ligoninej registruotis? g.gif Mums seimos gydytoja viska sutvarke, ejau po to atsiimti tos papkutes su visais israsais ir jau vakar pridavem svarstymui i NDNT. Bet matyt kiekvienoj poliklinikoj sava tvarka. O toms gydytojoms ne po Vilniu skambinet reikia, o duot paskaityt ligu sarasus, pg kuriuos priklauso, pirmam temos puslapyj yra nuoroda.
O del pinigeliu, galiu ir viesai parasyt-lengviausias 360 lituku kas menesi, tai manau pakovoti verta, bent as kovociau. Kam dovanoti valstybei, kuri ir taip is musu plesia?
[/quote]

pas mus pimiausia viska surase seimos gydytoja ir siunte i komisija poliklinikoje,jos pasirase ,kad praleidzia toliau ir siuncia i NDNT.O ten nuejus man is karto teske,kad nepriklauso.O kai pabandziau gincytis,pasake,kad pasiskambins dar i Vilniu ir man paskambins.Galvoju,kad jei nepaskambins kita savaite,eisiu pati ieskoti .As kaip suprantu man reikia atsispaudinti is
TLK-10-AM / ACHI / ACS elektroninis vadovas tuos ligu kodus?Ar kaip man su jais kovoti?Gal buvo taip kuriai kaip ir man?
As visiskai zalia siuo klausimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristiukks: 11 gegužės 2012 - 09:43
Pasiskaičiau Jūsų pasakojimų dėl klausos ir užregistravau mažių į Santariškes pas LOR. Važiuosim birželio 6 d. Ir į Žalgirį užsuksim - reik konsultacijos ką su dantukais daryt. Pas jį ten kur skylusi dantenėlė dygsta antras dantukas, bet jam visai vietos nėr. Tai žiūrėsim ką gydytojas patars.

Vienišoji o kodėl jusiškiui vamzdukus į ausytes dės?

Gal žinote ar po gomurio ir lūpos operacijos dar duoda neįgalumą ar jau nebe?
Atsakyti
QUOTE(kristiukks @ 2012 05 11, 09:40)
pas mus pimiausia viska surase seimos gydytoja ir siunte i komisija poliklinikoje,jos pasirase ,kad praleidzia toliau ir siuncia i NDNT.O ten nuejus man is karto teske,kad nepriklauso.O kai pabandziau gincytis,pasake,kad pasiskambins dar i Vilniu ir man paskambins.Galvoju,kad jei nepaskambins kita savaite,eisiu pati ieskoti .As kaip suprantu man reikia atsispaudinti  is 
TLK-10-AM / ACHI / ACS elektroninis vadovas tuos ligu kodus?Ar kaip man su jais kovoti?Gal buvo taip kuriai kaip ir man?
As visiskai zalia siuo klausimu.

O kas yra tas NDNT???? Tegul jos dokumentus siuncia i Vilniu ir jie nustato ar duoti ar neduoti invaliduma.Ir manau gincyis nereikia ar verta su tokiais gadinti nervu doh.gif ,tiesiog jai ir turite laiko patys tuos dokumentus galite atvezti iki Vilniaus,jei ne tai tiesiogtegu jie issiuncia .
Vadovaujantis LR Sveikatos apsaugos ir darbo ministro, LR Socialinės apsaugos ir darbo ministro ir LR Šietimo ir mokslo ministro 2005-03-23 įsakymu Nr. V-188/A1-84/ISAK- 487 3 punktu asmenims iki 18 metų yra nustatomas neįgalumo lygis. Neįgalumo lygį nustato Neįgalumo ir darbingumo tarnyba. Dėl detalesnės informacijos maloniai prašome teirautis Neįgalumo ir darbingumo tarnyboje, Švitrigailos 10, Vilnius, tel. (8-5) 2136882.
Atsakyti
QUOTE(Kikker @ 2012 05 11, 11:26)
O kas yra tas NDNT???? Tegul jos dokumentus siuncia i Vilniu ir jie nustato ar duoti ar neduoti invaliduma.Ir manau gincyis nereikia ar verta su tokiais gadinti nervu doh.gif ,tiesiog jai ir turite laiko patys tuos dokumentus galite atvezti iki Vilniaus,jei ne tai tiesiogtegu jie issiuncia .
Vadovaujantis LR Sveikatos apsaugos ir darbo ministro, LR Socialinės apsaugos ir darbo ministro ir LR Šietimo ir mokslo ministro 2005-03-23 įsakymu Nr. V-188/A1-84/ISAK- 487 3 punktu asmenims iki 18 metų yra nustatomas neįgalumo lygis. Neįgalumo lygį nustato Neįgalumo ir darbingumo tarnyba. Dėl detalesnės informacijos maloniai prašome teirautis Neįgalumo ir darbingumo tarnyboje, Švitrigailos 10, Vilnius, tel. (8-5) 2136882.

NDNT ir yra neigalumo ir darbingumo nustatymo tarnyba,tik ji pas mus Alytuje.Todel ir pasake,kad dar skambinsis i Vilniu ka daryti kai pradejau gincytis.Tai vat ir galvoju aplamai ar verta gincytis ir nervuotis.

sandra69 kaip jus laikotes?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristiukks: 11 gegužės 2012 - 10:55
Na del to invalidumo manau reiks daug pakovoti,nes kaip matau niekam nerupi ir nelabai nori duoti.As pabusiu kantri ir palauksiu kol israsis israsa tai koki genetike,va tada ir padraskysiu akis ,kad tikrai priklauso. ax.gif

Vakar buvom pas gydytoja,kadangi menesiukas,tai paaugo vaikas 2cm,bet svorio ne kiek. verysad.gif Tai liepe duoti misinuka Aptamil kur neisnesiotiem ir atvaziuot po savaites,vel pasisverti.Daktare liepe kaip nors sukamsyt jam ta kieki ,kiek jis turi suvalgyti,bet nesam mes kaip visi,jam juk sunkiau,greitai pavargsta,dziaugiuosi kad bent tiek suvalgo. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandra_69 @ 2012 05 11, 12:04)
Na del to invalidumo manau reiks daug pakovoti,nes kaip matau niekam nerupi ir nelabai nori duoti.As pabusiu kantri ir palauksiu kol israsis israsa tai koki genetike,va tada ir padraskysiu akis ,kad tikrai priklauso. ax.gif

Vakar buvom pas gydytoja,kadangi menesiukas,tai paaugo vaikas 2cm,bet svorio ne kiek. verysad.gif Tai liepe duoti misinuka Aptamil kur neisnesiotiem ir atvaziuot po savaites,vel pasisverti.Daktare liepe kaip nors sukamsyt jam ta kieki ,kiek jis turi suvalgyti,bet nesam mes kaip visi,jam juk sunkiau,greitai pavargsta,dziaugiuosi kad bent tiek  suvalgo. unsure.gif

Mes ir vakar buvome pas gyd.tai paaugom ir 2cm.ir svorio 1,2 kg.Mes gerai valgom,visa laime,kad pas mus ryjimo refleksas geras.Maitinu hipp combiotic misiniu.Dabar pradejo atpildineti prro reta,nes neatsirugsta is karto,tai tenka laikyti apie valanda ant ranku.
Laikykites,nuo misinuku vaikai daugiau svorio priauga,nei maitinami mamos pienuku.Sekmes.
Atsakyti