Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

QUOTE(La pluie @ 2012 06 21, 15:17)
O jeigu į mūsų pokalbį įsikiša vyras... vaiko isterija tuomet pasiekia epogėjų ir tenka  skubiu žingsiu lkeliauti auk iš parduotuvės. Mano vaikui tinka ramus, monotoniškas ir ilgas aiškinimas, pasakojimas, nes tuomet jis pamažu pamažu nurimsta, pradeda klausytis.

Pas mus irgi panašiai. Tėtis tik apsunkina situaciją.
Papildyta:
Mergaitė maždaug Jokūbo bendraamžė.

Kriste, baigiu su tavim šia tema, nes atrodo, kad arba aš, arba tu nesuvokiam apie ką eina kalba.

Nepažįsti mano vaiko, tad nuo kai kurių hipotezių reiktų susilaikyti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cukraus pudra: 21 birželio 2012 - 15:26
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 06 21, 16:15)
Tfu, tfu, tfu bet nuo mano vaiko dar nereikia kitų saugoti.

Tai dazniausiai mamai atrodo, kad jos vaikas pats paciausiais, ir nuo jo nereik kitu saugot mirksiukas.gif Labai daznai su tuo susiduriu darbe deja...
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 06 21, 16:22)
Pas mus irgi panašiai. Tėtis tik apsunkina situaciją.

Mano vyras teisinasi kantrybės stoka, bet iš vaiko reikalauja ne tik geležinės kantrybės, bet ir tokio mąstymo lygio, kokiu net pats nepasižymi hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(La pluie @ 2012 06 21, 15:24)
Mano vyras teisinasi kantrybės stoka, bet iš vaiko reikalauja ne tik geležinės kantrybės, bet ir tokio mąstymo lygio, kokiu net pats nepasižymi  hihihi.gif

kaip pirštu į akį.
Kai Jokūbas isterikuoja, karts atrodo,kad maniškis dar labiau vaiką erzina doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 06 21, 16:22)

Kriste, baigiu su tavim šia tema, nes atrodo, kad arba aš, arba tu nesuvokiam apie ką eina kalba.

Tai as suprantu apie ka tu nori pasakyt, ir pati esu ne karta patyrus panasiu situaciju, ir man sirdi skaudejo - bet priimu taip, kaip yra, neprivalo mano vaikui visi pataikaut, tik del, kad ji kitokia, neprivalo ji patikt visiems ir su ja zaist - visko buna. Bet lygiai taip pat suprantu ir kita puse - nes maniske flegma, nemgstanti kitu demesio - ir daznai ja turiu apgint, nuo smarkesniu, judresniu vaiku - kad ir kaip ju mamom atrodo, kad nevertejo kistis mirksiukas.gif
Atsakyti
Daug diskutavot apie bendravimą, nuoskaudas...Maniškiui greit bus 14 metų, jis bendrauja minimaliai, jei kas paklausia-atsako, bet jei niekas nekalbina, tai pats tikrai neužkalbins. Dabar visai vasarai persikėlėme gyventi į pajūrį, tai maniškis labai džiaugiasi, kad nebereikės eiti į kiemą ( Šiauliuose) žaisti su vaikais. Aš priverstinai jį išprašydavau...Palangoje atidarė didelę vaikų žaidimo aikštelę, tai kas vakarą savo vaikus vedu ten, bet ir ten jis draugų neieško- pačiaužo, palaipioja, pasikarsto ir namo. Kieme (Palangoje) vakarais vaikai žaidžia futbolą, paprašiau sūnaus, kad ir jis prisijungtų. Sūnus pasisveikino su vaikais, paprašė, kad jį priimtų žaisti ir savo noru nuėjo saugoti vartų ir taip visada...Nenori jis bendrauti, man skaudu, bet yra kaip yra.
Atsakyti
CP užjaučiu Jus, kad esate nuliūdus. Deja, ateityje tai gali pasitaikyti dažnai sad.gif Prisidės ne tik suaugusiųjų nesupratimas,bei pasakymas, kad jūsų vaikas toks ir anoks, bet ir vaikų patyčios. Mes tai išgyvenam kasdien sad.gif Vaikams nei trupučio nesvarbu, kad šalia stovi autistuko mama. Į bendrus žaidimus priimti nenori, nes jis elgiasi kitaip, ne visada laikosi taisyklių,ypač užkliūna tas jo "plasnojimas" kai jis kuo apsidžiaugia.
Žodžiu, laikykitės, guoskitės kai labai liūdna ir leiskite mums pasiguosti. Žinokit, kad Jūs ne viena tai patiriate.
Atsakyti

QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 06 21, 15:22)

kartais atrodo, kad maniskis dar labiau vaika erzina..

O pas mus priesingai. Ateina tetis is darbo ir viska padeda sudeliot i savo vietas. blush2.gif Jis musu uola ir ramybes isiskunijimas, cia as ta - kuri dazniau buna sumaistyje, matyt... unsure.gif
QUOTE(k** @ 2012 06 21, 17:25)
CP užjaučiu Jus, kad esate nuliūdus. Deja, ateityje tai gali pasitaikyti dažnai sad.gif Prisidės ne tik suaugusiųjų nesupratimas,bei pasakymas, kad jūsų vaikas toks ir anoks, bet ir vaikų patyčios.

As pritariu. Pati kasdien stengiuosi sau priminti ( o ir nereikia priminti), kad musu gyvenimas yra truputi kitoks, nei visu kitu zmoniu, ir mus kiti gali matyt "kitaip", nei kartais noretusi... Uzsimetu toki tarsi sarva ir pirmyn laukan... Vadovaujuosi taisykle "Tikekis geriausio, bet buk pasiruosusi blogiausiam". Ir judam pirmyn vistiek, aisku buna toookkkkiiuuu "akligatviu", man ypac daznai tu pastresavimu paistaiko, esu jautroka.. Bet ka dabar. Kazkaip teks tverti visa tai.
Atsakyti
QUOTE(LisJa @ 2012 06 21, 20:55)
As pritariu. Pati kasdien stengiuosi sau priminti ( o ir nereikia priminti), kad musu gyvenimas yra truputi kitoks, nei visu kitu zmoniu, ir mus kiti gali matyt "kitaip", nei kartais noretusi...

o kodel kitoks? kodel kitaip? tiek jusu gyvenimas, tiek vaikai nera kitokie, o yra TOKIE, daug zmoniu ne "kitokiu" - su kuriais nenoriu nieko bendro turet, ir yra "kitokiu" - su kuriais nieko pries neturiu bendraut rolleyes.gif Kazkaip ir man buvo laikas, kai buvo gaila saves, pradejau skaityt psichologine, filosofine literatura - nu ir kazkaip tas suvokimas keites - vieni suni augina ir vaiku ji vadina, kiti kate, treti vaika - bet laiko ji baldo vietoje, dar kiti vaika - ir ji sudievina. Ta kitoniskuma - ko gero mes pacios padarom savo galvoje - juk svarbu pozityvumas. Milda buna kad atstumia vaikai, nenori su ja draugauti - ji isgyvena, pakalbam, kodel taip buna, gal ji nedraugiska buvo, gal nemokejo zaisti, nemokejo bendrauti, gal kazko nesidalino - dabar pagrindine priezastis - tu maza (ji lanke gi priesmokykline grupe, tad grupes vaikai eis i mokykla, ir atseit ja atstumia del to) - nu va ir kalbam, tai ir gerai, jie eis i mokykla, bet niekada niekada nebegrys i darzeli, o tu dar turi metus jame pabut, pasidziaugt aukletojomis, o i mokykla anksciau veliau vistiek eisi, gi visi eina - nu ir rami mano "motera". Kiekvienoje situacijoje galima izvelgt pozityva, aisku galima ir nesistengt to daryt bet taip apsunkinam tik savo mintis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 06 21, 21:04)
o kodel kitoks? kodel kitaip? tiek jusu gyvenimas, tiek vaikai nera kitokie, o yra TOKIE, daug zmoniu ne "kitokiu" - su kuriais nenoriu nieko bendro turet, ir yra "kitokiu" - su kuriais nieko pries neturiu bendraut rolleyes.gif  Kazkaip ir man buvo laikas, kai buvo gaila saves, pradejau skaityt psichologine, filosofine literatura - nu ir kazkaip tas suvokimas keites - vieni suni augina ir vaiku ji vadina, kiti kate, treti vaika - bet laiko ji baldo vietoje, dar kiti vaika - ir ji sudievina. Ta kitoniskuma - ko gero mes pacios padarom savo galvoje - juk svarbu pozityvumas. Milda buna kad atstumia vaikai, nenori su ja draugauti - ji isgyvena, pakalbam, kodel taip buna, gal ji nedraugiska buvo, gal nemokejo zaisti, nemokejo bendrauti, gal kazko nesidalino - dabar pagrindine priezastis - tu maza (ji lanke gi priesmokykline grupe, tad grupes vaikai eis i mokykla, ir atseit ja atstumia del to) - nu va ir kalbam, tai ir gerai, jie eis i mokykla, bet niekada niekada nebegrys i darzeli, o tu dar turi metus jame pabut, pasidziaugt aukletojomis, o i mokykla anksciau veliau vistiek eisi, gi visi eina - nu ir rami mano "motera". Kiekvienoje situacijoje galima izvelgt pozityva, aisku galima ir nesistengt to daryt bet taip apsunkinam tik savo mintis unsure.gif

Kriiste-tavo Mildutes bedos ganetinai skiriasi cia nuo kai kuriu is musu... mirksiukas.gif O siaip-jau kalbejom apie tai, kad kiekvienas randam savo kelia, kaip su visu tuo gyvent. Maniskis yra toks, man tiesiog taip mastyt lengviau... mirksiukas.gif
Atsakyti
Kas neužmuša, tas padaro stipresniu.... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LisJa @ 2012 06 21, 22:33)
Kriiste-tavo Mildutes bedos ganetinai skiriasi cia nuo kai kuriu is musu... mirksiukas.gif O siaip-jau kalbejom apie tai, kad kiekvienas randam savo kelia, kaip su visu tuo gyvent. Maniskis yra toks, man tiesiog taip mastyt lengviau... mirksiukas.gif

oi, buvo mums tu bedu pakankamai, ir nesakau kad nebera, o ir nauju atsiranda, nebutinai su Milda. Apskritai - dauguma tu bedu turi, ir daznai ne mazesniu, tik kiekvienam jo bedos atrodo pacios didziausios rolleyes.gif .Dirbu darzelyje, net ne spec., bet yra pakankamai vaiku, turinciu bedu - i kurias ko gero ne viena musu nekeistumem savu blush2.gif
Atsakyti