mano Jonė nuvarė pas mažiukus į brolio grupę ir įvyko stebuklas. Lyg vaiką kas būtų sukeitęs. Meili, miela mergaitė, auklėtoja neturi nė vieno priekaišto. Kažkaip dabar problemos tik su mažiaus ožiais. Penktadienį varom į VRC, o aš dabar tegaliu pasakyti kaip buvo, nes dabar tobulas vaikas
Sakau, kad ji vaikas, turbūt savo tokiu elgesiu dėmesio reikalavo, mat toj grupėj buvo viena jauniausių, kuri atėjo vidury metų. Ten vaikai metais vyresni, jau seniai susicementavę, su ja nelabai kas bendravo, tik tas vienas draugelis, kuris irgi buvo naujokas. Daugiau paaiškinimų nerandu. Nors pasiilgsta ji tos grupės, klausia kodėl vėl į brolio grupę, tai šiandien pažadėjau po darbo nuvesti parodyti, kad jos senoj grupėj nėra vaikų ir grupė remontuojama.

QUOTE(alfija @ 2012 06 11, 13:42)
Kad manęs nemyli, kad aš ragana- girdžiu kiekvieną dieną, kai tik reikia atlikti kokią užduotį kuri reikalauja pastangų.
Nu bet Alfija, sakyk, ką nori, bet tai nėra normalu. Tiesiog. Šeimoje. Tai girdėti iš vaiko. Gali būti, kad išsprūsta retkarčiais, bet pastoviai.

Ta prasme , gaunasi, kaip ir impulsas, užėjo išdėjau viską, paskui jau myliu. Netinka man taip. jau reikia mokinti valdyti savo jausmus. Ir tas ,,nemyliu, ragana'', niekur nedingsta, po prisipažinimo -myliu, jau myliu, tada kada noriu.
Na aišku, mylėti nepriversi, bet bent jau elementari pagarba tavo atžvilgiu iš vaiko turėtų būti, ir jis ne toks jau mažas, kad nesuprastų.
QUOTE(Vistik @ 2012 06 11, 14:21)
Nu bet Alfija, sakyk, ką nori, bet tai nėra normalu. Tiesiog. Šeimoje. Tai girdėti iš vaiko. Gali būti, kad išsprūsta retkarčiais, bet pastoviai.
Nu ir jau net nejuokinga. Ir viso to nepateisina nei kad jis globojamas, nei jo praeitis.
Ta prasme , gaunasi, kaip ir impulsas, užėjo išdėjau viską, paskui jau myliu. Netinka man taip. jau reikia mokinti valdyti savo jausmus. Ir tas ,,nemyliu, ragana'', niekur nedingsta, po prisipažinimo -myliu, jau myliu, tada kada noriu.
Na aišku, mylėti nepriversi, bet bent jau elementari pagarba tavo atžvilgiu iš vaiko turėtų būti, ir jis ne toks jau mažas, kad nesuprastų.

taigi ne kasdien

Išmoks jis arba ne. Tai ką dabar daryt. Per porą-trejetą metų vistiek daug dalykų atsistos į savas vietas.
QUOTE(Vistik @ 2012 06 11, 16:52)
kiekvieną dieną, kai tik reikia atlikti užduotį kuri reikalauja pastangų. Ne kiekvieną dieną jis tokias užduotis gauna.
QUOTE(alfija @ 2012 06 11, 14:54)
Kiek pamenu kiek Karusia rašė- Braškė irgi pakankamai ilgai vadino negražiais žodžiais ją.
be keiksmažodžių. ir ne nuo pradžių. beje - nebeturim tos problemos.
kai kas baigėsi sulig mokslo metų pabaiga. kai kur suvokiau savo klaidas. su kai kuo susitaikiau, skant - numojau ranka.
QUOTE(Karusia @ 2012 06 11, 17:38)
be keiksmažodžių. ir ne nuo pradžių. beje - nebeturim tos problemos.
kai kas baigėsi sulig mokslo metų pabaiga. kai kur suvokiau savo klaidas. su kai kuo susitaikiau, skant - numojau ranka.
na kai kas pas mus irgi baigėsi. Mes su juo pažįstami 7 mėnesiai. Viso labo. Tik.
QUOTE(Vistik @ 2012 06 11, 14:21)
Nu ir jau net nejuokinga. Ir viso to nepateisina nei kad jis globojamas, nei jo praeitis.

ne visi yra stabilus is prigimties.. Kai kuriems tai igimta - igimtu dalyku negalima visiskai uzslopinti, nes tada psichologines problemos isleknda kitoj vietoj. Tiesiog vienas zmogus myliu ar nemyliu sako labai rimtai, kitas - gali tai pasakyti 5 kartus per diena ir nereiskia, kad tai tiesa.. Zmones labai skirtingi..
QUOTE(alfija @ 2012 06 11, 14:42)
Arna- nuotrauka nuostabi. Įsivaizduoji kaip jis gerai jaučiasi pas jus
didžiuliausi sveikinimai.

Dėkui, Alfija. Džiaugiuosi, kad jis taip jaučiasi. Ir labai malonu, kad jis, nepaisant savo dar gana mažo amžiaus, sugeba rasti įvairių būdų tą savo būseną ir santykį su šeima įvardinti.

QUOTE(Šelma @ 2012 06 10, 21:13)
Andro, man labai gaila, kad jums taip nutiko, bet pareiškimas labai jau drąsus ir gazdinantis, mano šeimos atveju 3 vaikai taip ir užaugtu vaikų namuose, jei dėl tų mažamečių taip būtų

Mažamečiai- iki 10, nuo 10 iki 12 m. reikėtų psichologo rekomendacijos dėl globotinio paėmimo į šeimą.
Kiekviena taisyklė turi išimčių, labai tikiuosi,kad Jūsų atveju tai ir yra ta išimtis, jeigu Jūsų vaikai buvo mažesni nei 10 kai atėjo į šeimą naujas narys.
QUOTE(Andro @ 2012 06 12, 18:54)
Mažamečiai- iki 10, nuo 10 iki 12 m. reikėtų psichologo rekomendacijos dėl globotinio paėmimo į šeimą.
Kiekviena taisyklė turi išimčių, labai tikiuosi,kad Jūsų atveju tai ir yra ta išimtis, jeigu Jūsų vaikai buvo mažesni nei 10 kai atėjo į šeimą naujas narys.
Noriu tikėti, kad išimtis jūs, o ne mes

Kai atėjo pirmas berniukas (8m), sūnui buvo 8, dukrai 6, o mažis tik gimęs, keli mėnesiai. Dar du vaikai prisijungė (9 ir 17 metų) kai mažiausiam buvo 5 metai.
mano dukrai buvo 5 o Dainiui 2,5 kaip parsivežiau ir pirmai pažinčiai jis jai išrovė kuokštą plaukų , poto taip griebė už akių kad vos pirštų nesugrūdo. Tai buvo pasąmoninis grobuoniškas elgesys po ko tapo neįmanomas betarpiškas emocinis ryšys nei tarp jų nei tarp manęs ir vaiko. Supratau kad aš noru ir poreikiu išgelbėti tą nekaltą vaiką, keliu pavojų savo vaikui. Tai psichologinis emocinis teroras. Neapčiuopamas, nematomas, tačiau kad jis nebūtų juntamas -reikia pasistengti. kaip čia kažkas rašė- užslopintas pyktis ar nepasitenkinimas ar nesusitaikymas su savo likimu, tapatybe, prasiveržia labai įvairiomis formomis. Dainiui yra vietos, yra erdvės, yra jį mylinčių žmonių, jam tereikia nustot " užgrobinėti' mane. Jis turi savo biologinę mamą, vasarą su ja bendrauja, turi dvi biologines seseris, tetą, dėdę ir puseseres iš kurių viena-19-osa metų superinė mergina, jį mylinti tokį koks jis yra. Galų gale mano vyras jam geresnis tėvas nei savo vaikams. Tačiau jis nesusitaiko su savo tapatybe kad yra globojamas ir pats atsakingas už tai kaip kiti elgiasi su juo.
O šiaip tai net mano biologiniai berniukai kai augo- daugiausiai kliūdavo vyresniąjam. Kuriam kliūva daugiau iš Jūsų vaikų? Ar turite jėgų išsiaiškinti kuris kaltas, kuris pradėjo?
Beje mano vyresnėlis sugeba ir dabar priisimti atsakomybę už visus savo sprendimus, o mažasis ( 19-os kažkoks bailus liūtukas. Bet puikiai įveikinėja kompleksiukus su to pačio brolio pagalba.
O šiaip tai net mano biologiniai berniukai kai augo- daugiausiai kliūdavo vyresniąjam. Kuriam kliūva daugiau iš Jūsų vaikų? Ar turite jėgų išsiaiškinti kuris kaltas, kuris pradėjo?
Beje mano vyresnėlis sugeba ir dabar priisimti atsakomybę už visus savo sprendimus, o mažasis ( 19-os kažkoks bailus liūtukas. Bet puikiai įveikinėja kompleksiukus su to pačio brolio pagalba.