Mūsiškė lankys gimnastiką, kaip ir pernai, dailės mokyklą. Reiktų kažko ir smegenėlėms pamiklinti - gal šachmatų ar disputų. Pagyvensim, pamatysim, kaip kas. Dar pirma klasė laukia, tai planai greičiausiai bus koreaguojami. Ir dėl brolio visai arti sąrašuose esame... Toks lūžių- permainų metas nusimato.
disputų - pirmoje klasėje? 
Papildyta:
žinok niekas nepraėjo. Kolegės vaikas lanko, papuolė su vyresniais į solfedį ir dar kažką, eina srautas, jam - mažam, tokie pat reikalavimai
jis net užsirašyti nesuspėdavo.
o kodėl ne kanklės?
p.s. jei bus dantų lankelis, netrukdys pučiamiesiems?

Papildyta:
QUOTE(Sunute @ 2012 08 04, 18:17)
Maniškis kolei kas spėja. Susitarimas, kad vos tik mokslai šlubteli, tuoj sprendžiam, ko atsisakom...
Manyčiau, kad galima susitarti (rašykit į a.ž konkretesnes užmačias. ši sfera- mano "gyvatynas", net Jūsų sostinėje)...kai muzikos mokyklos ruošė genijus, tokie laikai rodos praėjo...gal ne visur...
Tik ne į kankles (jei reiks a.ž parašysiu). Fleita, geriausiai išilginė, gal dar ir kas nors iš varinių. Pas mus tai merginoms gan neįprasta, bet V.E. groja dažniau negu vyrukai.
Manyčiau, kad galima susitarti (rašykit į a.ž konkretesnes užmačias. ši sfera- mano "gyvatynas", net Jūsų sostinėje)...kai muzikos mokyklos ruošė genijus, tokie laikai rodos praėjo...gal ne visur...
Tik ne į kankles (jei reiks a.ž parašysiu). Fleita, geriausiai išilginė, gal dar ir kas nors iš varinių. Pas mus tai merginoms gan neįprasta, bet V.E. groja dažniau negu vyrukai.
žinok niekas nepraėjo. Kolegės vaikas lanko, papuolė su vyresniais į solfedį ir dar kažką, eina srautas, jam - mažam, tokie pat reikalavimai

o kodėl ne kanklės?
QUOTE(Karusia @ 2012 08 04, 18:56)
Papildyta:
o kodėl ne kanklės?

Papildyta:

o kodėl ne kanklės?
tas "papuolė" tikriausiai reiškia, kad mamai netiko "mažiukų" grupės laikas...Dabar yra galimybė iš viso solfedžio nebelankyti. Tik nepatarčiau.
Kanklės - "nedadielka" tarybinių laikų. Tai instrumentas ( 29 stygų) kurio stygų įtampa neatitinka korpuso galimybių ir ta dėžė neturi patenkinamų akustinių savybių. Stygų įtampa ant muzikuojančio pirštų užkrauna nuolat atsinaujinančius mozolius arba pūsles (jei nepakankamai grojama). randai lieka visam gyvenimui. O ir pati dėžė brangus ir sunkiai įsigyjamas malonumas. Net jei muzikos mokykla nuomoja ar skolina, techniškai tvarkingas instrumentas neįmanomas. pastoviai bus grojama su nepakankamai derančiu instrumentu - tai nei klausos nei muzikalumo nelavina.
Dėl kiekvieno pučiamojo vis kitaip. Kiek iš patirties, manau, kad išilginei fleitai netrukdys. O ko pati Braškė nori?
Gal svarbiausias faktorius man būtų pedagogas.
QUOTE(Karusia @ 2012 08 04, 19:56)
Papildyta:
o kodėl ne kanklės?

Papildyta:

o kodėl ne kanklės?
Taip, kai kur net bibliotekos rengia vaikučių disputus apie knygas. O kur skautai, kur disputai- mažo ir didelio kasdienybė
QUOTE(Sunute @ 2012 08 04, 19:17)
Bėda ta, kad "liaudiški" nieko tikro liaudiško neturi - tai arba baleto nevykėlių, arba pramoginių nevykėlių produktas. Specialybė yra tik Klaipėdoje. Joje susirenka visi, kas nesugeba kitur, bet šokti vis tiek nori. Technika arba baleto, arba pramoginių, tik be sistemos (tiesa, yra kažkas panašaus į sistemą, sistema vadinama). Gerai žinau repertuarą, tiek muzikos, tiek choreografijos autorius (pati "šunį suvalgiau" toje sistemoje) ir , dažniausiai, nieko nesuprantu tame chaose su pretenzingu "liaudiškumu".
Pritariu: pastraksėti nieko blogo, tik gaila, kad ne kaip kitaip.
Pramoginiai mane smarkiai erzina (ne mano tai stilius), tik gera žuvėdristų sistema, šaunūs pedagogai. Žiūriu kaip į pastraksėjimą ir labai tikiuosi, kad neužsikabins...
grupuojam būrelius į sportą - muziką-meną. Atsisakyti galima tik po vieną iš grupės. Kai reiks rinktis, manau, karate pasirinks
visokiue tokie būreliai turi vaikams visų pirmiausia teikti džiaugsmą. Tegu bus psiaudo liaudiški šokiai ir žaidimai, bet džiaugsmo ir teigiamų emocijų vaikai lankydami juos patiria nepalyginamai daugiau nei pramoginius šokius. Juose kur kas mažesni, kompleksus varantys vaikams reikalavimai. Nereik vaikytis nei dietų, nei svorio, nei yra labai didelis reikalavimas ūgiui. Tiesiog linksma.
Klaipėdoje dirbo, ir vargu ar tu spėjai pažinti tokią Laimutę. Anksti išėjo su visam. Imti ir pavadinti nevykėle ją, nežinau gal kiek ir lazdos perlenkimas. Ir ne tik ją, gal tikrai yra gerokai lazdos perlenkimas vertinti kažką kaip nevykėlius.
Papildyta:
QUOTE(jurgaite @ 2012 08 04, 19:50)
Mūsiškė lankys gimnastiką, kaip ir pernai, dailės mokyklą. Reiktų kažko ir smegenėlėms pamiklinti - gal šachmatų ar disputų. Pagyvensim, pamatysim, kaip kas. Dar pirma klasė laukia, tai planai greičiausiai bus koreaguojami. Ir dėl brolio visai arti sąrašuose esame... Toks lūžių- permainų metas nusimato.
pas mus irgi jau greit nusimato

QUOTE(alfija @ 2012 08 04, 20:52)

Maniškei laabai reikia vaikų. Sesės mažuosius tampo kaip gyvas lėles- rengia, perrengia, be galo saugo, globoja, tiems išvažiuojan, apsiverkia...Visus mažus vaikus stebi erelio akimis. Kaimynei nunešė savo lėlę ir bandė savaitei iškeisti į tosios kūdikį. Tik kaimynė pabijojo, kad Pipiriukė ir leliaus veidelį išpaišys flamasteriais

Laukia pipiriukė brolio ir pati leliukėja- net balso tembras dar brolio neturint į mažylio karts nuo karto pavirsta.
QUOTE(alfija @ 2012 08 04, 19:52)
visokiue tokie būreliai turi vaikams visų pirmiausia teikti džiaugsmą. Tegu bus psiaudo liaudiški šokiai ir žaidimai, bet džiaugsmo ir teigiamų emocijų vaikai lankydami juos patiria nepalyginamai daugiau nei pramoginius šokius. Juose kur kas mažesni, kompleksus varantys vaikams reikalavimai. Nereik vaikytis nei dietų, nei svorio, nei yra labai didelis reikalavimas ūgiui. Tiesiog linksma.
Klaipėdoje dirbo, ir vargu ar tu spėjai pažinti tokią Laimutę. Anksti išėjo su visam. Imti ir pavadinti nevykėle ją, nežinau gal kiek ir lazdos perlenkimas. Ir ne tik ją, gal tikrai yra gerokai lazdos perlenkimas vertinti kažką kaip nevykėlius.
Papildyta:
Papildyta:

Nevykėlėjiška tik sistema, gal vykeliai tie, kurie nesuvokia, kokioje sistemoje sėdi. Malonumą galima patirt ir šūdą maišant...sako būna ir taip.
Tarp "liaudininkų" turiu ne vieną man brangų žmogų ir nevykėliai jie tuo, kad tai, kam jie sudeda savo talentą, darbą neturi jokios praeities, logikos (viskas paremta prasminiais kliedesiais, mokykla daugiau negu abejotina), tikiuosi ir ateities.
Pramoginiuose taip pat ne visur reikalavimai... tiesiog mokosi klasikinių šokių žingsnelius, vaikiškus ir suprantamus šokelius šoka, muziką kokybišką vaikišką parenka (man tai ypač patinka). Tikrai nesitikiu ir neplanuoju savo vaikams rimto darbo šioje sferoje. Šoka jie ir liaudies (neharmonizuotus) šokius (pramoginiai padeda laikysenai, o judesių paklaidas sutvarkome nesunkiai).
QUOTE(Sunute @ 2012 08 04, 21:15)
Nevykėlėjiška tik sistema, gal vykeliai tie, kurie nesuvokia, kokioje sistemoje sėdi. Malonumą galima patirt ir šūdą maišant...sako būna ir taip.
Tarp "liaudininkų" turiu ne vieną man brangų žmogų ir nevykėliai jie tuo, kad tai, kam jie sudeda savo talentą, darbą neturi jokios praeities, logikos (viskas paremta prasminiais kliedesiais, mokykla daugiau negu abejotina), tikiuosi ir ateities.
Pramoginiuose taip pat ne visur reikalavimai... tiesiog mokosi klasikinių šokių žingsnelius, vaikiškus ir suprantamus šokelius šoka, muziką kokybišką vaikišką parenka (man tai ypač patinka). Tikrai nesitikiu ir neplanuoju savo vaikams rimto darbo šioje sferoje. Šoka jie ir liaudies (neharmonizuotus) šokius (pramoginiai padeda laikysenai, o judesių paklaidas sutvarkome nesunkiai).
valgant, mieloji, valgant šūdą galima didžiausią malonumą patirti

QUOTE(Sunute @ 2012 08 04, 19:09)
tas "papuolė" tikriausiai reiškia, kad mamai netiko "mažiukų" grupės laikas...Dabar yra galimybė iš viso solfedžio nebelankyti. Tik nepatarčiau.
. O ko pati Braškė nori?
. O ko pati Braškė nori?
bet kuris laikas būtų tikęs. bet. beje - negalėjo nelankyti.
man regis tik praeitais metais išsiderėjo, kad kažkurį dalyką ATIDEDA metams.
ji norėtų pianino. nes

nu nepažįstu anei veino. teisingiau vieną violančelininkę ir vieną iš pučiamųjų. bet ne kaip pedagogus.
Mūsų Pepė per tuos karščius įsitaisė didžiulį mastitą, laiku aš neapžiūrėjau ir ji mus paliko su visam. Tris šuniukus priėmė kita kalė, du auginu pati. Lengva yra auginti, kai dabar yra šuniški buteliukai ir mišinukai. Vaikai labai nori girdyti iš buteliuko. Nusistatė, jog jei jau Pepės nebėra tai Duksis šuniukų mamytė, o mažius šuniukų brolis, nes tėtį taigi jie turi.
Ir laimė jog jie turi tokį gerą tėtį kuris juos išlaižo ir nuprausia. Nes mamai ir broliui šuniukų tikriausia nelabai patiktų dar ir visokius gamtinius reikalus padėti tiems šuniukams susitvarkyti.
Ir laimė jog jie turi tokį gerą tėtį kuris juos išlaižo ir nuprausia. Nes mamai ir broliui šuniukų tikriausia nelabai patiktų dar ir visokius gamtinius reikalus padėti tiems šuniukams susitvarkyti.
QUOTE(alfija @ 2012 08 04, 22:37)
Mūsų Pepėmus paliko su visam.