Įkraunama...
Įkraunama...

Buhalterės

QUOTE(Antonina @ 2012 05 17, 15:38)
Sveiki kas galėtų pamokyti tvarkyti sodų bendrijos buhalteriją, kas ten ir kaip? Ne veltui biggrin.gif  skubiai į až

DAR IEŠKAU biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(D-i-a . . . @ 2012 05 18, 20:03)
Sveikos 4u.gif  Patapau ir aš buhaltere, esu naujokė, tad kolkas man gana sunku susirast reikiamą informaciją, gal kas nors galit įmest kokią nuorodą ar dar ką, kur galėčiau rast kada reikia teik tuos visus pranešimus Sodrai 1SD, 2 SD, 9 SD ir t.t Taip pat kada teik deklaracijas VMI bei Statistikai, kada pagrindinius mokesčius sumokėt, bandžiau ieškot, kai kuriuos radau, bet kol susirasiu visus po vieną kiti metai ateis, prašau pagelbėkit 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Statistikos tai as cia pasitikrinu http://www2.stat.gov...es/tyrimai.html Ivedi imones koda ir ismeta sarasa.
Atsakyti
Sveikos, susidūriau su klausimu g.gif

Išeinu augint vaikutį 2 metam, bet į darbą planuoju grįšt po metų ir gaut tą žadamą 40 proc., sodroj viskas aišku, pildau 2 metam prašymą, o darbovietėj irgi rašau 2 metam? nes kaip ir grįšiu po metų tai kaip rašyt, kaip viskas vyks po metų kai grįšiu
Atsakyti
QUOTE(Cashmere @ 2012 05 23, 10:28)
Sveikos, susidūriau su klausimu  g.gif

Išeinu augint vaikutį 2 metam, bet į darbą planuoju grįšt po metų ir gaut tą žadamą 40 proc., sodroj viskas aišku, pildau 2 metam prašymą, o darbovietėj irgi rašau 2 metam? nes kaip ir grįšiu po metų tai kaip rašyt, kaip viskas vyks po metų kai grįšiu

Rašai dviems, nes gi reiks ir darbovietėj formą sodrai pildyt, gi nebus tavo vienaip o iš darbovietės kitaip mirksiukas.gif , o kai jau norėsi grįšt, darbovietėj parašysi prašymą ir viskas. Na darbdavį aiškų gali iš anksto perspėti kad planuoji po metų grįšt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunytėė @ 2012 05 23, 11:11)
Rašai dviems, nes gi reiks ir darbovietėj formą sodrai pildyt, gi nebus tavo vienaip o iš darbovietės kitaip  mirksiukas.gif , o kai jau norėsi grįšt, darbovietėj parašysi prašymą ir viskas. Na darbdavį aiškų gali iš anksto perspėti kad planuoji po metų grįšt  mirksiukas.gif

Tai su darbdaviu susitarsim, ne bėda, tik ir vaikiuką gaila metų palikt ir darbo prarast nesinori, nes ne visi lauks 2 metus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cashmere @ 2012 05 23, 11:21)
Tai su darbdaviu susitarsim, ne bėda, tik ir vaikiuką gaila metų palikt ir darbo prarast nesinori, nes ne visi lauks 2 metus  doh.gif

Labai pažįstama situacija... Ir man reikėjo grįžti po vienerių metų... O taip dukrytės gaila buvo, ypač kai pienuką mano dar gėrė. Bet susitvarkėm, pasamdėm auklę, pienuką sėkmingai geriam iki šiol (mums jau virš dviejų metų), ir mama pasižmonėja darbe ir visiems gerai. 4u.gif
Nors su pirma dukra iš vis buvo galima tik iki metų, tai ir nekildavo minčių, gal ilgiau, ar pan...

O dėl prašymo, tai rašykit iki 2 metų, o po to tiesiog parašysit prašymą, kad nutrauktų ir viskas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sunflow @ 2012 05 23, 11:27)
Labai pažįstama situacija... Ir man reikėjo grįžti po vienerių metų... O taip dukrytės gaila buvo, ypač kai pienuką mano dar gėrė. Bet susitvarkėm, pasamdėm auklę, pienuką sėkmingai geriam iki šiol (mums jau virš dviejų metų), ir mama pasižmonėja darbe ir visiems gerai.  4u.gif
Nors su pirma dukra iš vis buvo galima tik iki metų, tai ir nekildavo minčių, gal ilgiau, ar pan...

O dėl prašymo, tai rašykit iki 2 metų, o po to tiesiog parašysit prašymą, kad nutrauktų ir viskas  mirksiukas.gif

Maniškiui dar tik 3 mėnesiai, o kai pagalvoju kad palikt reiks tai baisu man darosi, o pagal tą naują tvarką gausiu ir tą 40 proc pliuso prie algos taip suprantu
Atsakyti
aba diena. labai iekskau pagalbos susivokti.
taigi,si mnesi gavau atsiskaitymo lapeli ir tesiog nesuprantu nieko. yra taip kad isejau is darbo.na lapelio turinis toks:
pradinis atlyginimas 480.15
priedas uz sv dienas 106.70
kompensacijos uz atostogas 143.75
isskaiciuota anstoliam 111.21
pajamu mokestis 130.71
darvuotojo soc.dr 43.84
soc draudimas 57.86

taigi gavau algos 444.84lt is viso.
norciau kad atsakytumete kodel toks pajamu mokestis? visada mokedavau 45lt
beto auginu viena sunu.
nesuprantu ar mane cia apmulino,ar as tesiog nieko nesuprantu.
labai dekinga busiu jei kas atsakytu kiek turejau gauti algos.
Atsakyti
Gal gavote tą patį mėnesį dar ir algą už praėjusį mėnesį? Pvz., gegužės mėn išmokėtas atlyginimas už balandį ir už gegužę?
Atsakyti
QUOTE(aggree @ 2012 05 23, 14:12)
Gal gavote tą patį mėnesį dar ir algą už praėjusį mėnesį? Pvz., gegužės mėn išmokėtas atlyginimas už balandį ir už gegužę?

Bet vistiek nesueina galai unsure.gif Sodrai neaiškios sumos, kas tas darbuotojo soc.dr. 43,84? 6% iš 9%, tik skaičiuojami atskirai? Tai tada kas yra soc draudimas 57.86?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tepaluota: 23 gegužės 2012 - 13:18
QUOTE(Tepaluota @ 2012 05 23, 13:13)
Tai kad net nepritaikius NPD nesigauna nei GPM, nei Sodrai tokios sumos. Eikit aiškintis į darbovietę.

atleista buvau 25 balandzio diena.
gal ielos buhalteres galite pasakyti kike man ten turejo sumoketi?
ir kas ten negerai?
bent zinociau ka sakyti buhalterei darbe,nes kiek bandziau paklausti pas ja ji sako kad tu nieko nesupranti,cia mano darbas,ir as darau viska gerai.
ir pati jauciu kad kazkas netaip...
Atsakyti
QUOTE(maniacka @ 2012 05 23, 14:19)
ir kas ten negerai?

Nuo šios sumos (730,60Lt), jei netaikyt jokio NPD, turėtų būti išskaičiuota 109,59Lt GPM, 65,75 Sodrai, 111,21 anstoliams. Į rankas išmokėta 444,05Lt.
Iš principo, skirtumo beveik nėra, tik neaiškios sumos man. GPM permoką (jei nedirbsit daugiau) atsiimsit kitąmet, susideklaravusi pajams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tepaluota: 23 gegužės 2012 - 13:31