Įkraunama...
Įkraunama...

Lengvatinės paskolos būstui

[quote=piperpuke,2012 10 08, 12:30]
[quote=Ms. Justina,2012 10 01, 15:58]
Aga, aišku. Tačiau tą paskolą galima pasiimti bet kada, nesvarbu kiek tau metų? Ir taip pat jei turto vertė nesiekia 40tūkst.?
[/qu

nemaisykit turto su pajamomis
Atsakyti
Ar as gerai suprantau, jei paskola grazini anksciau nei per penkis metus, tuomet turi grazinti subsidija? Tarkim, as paimu 100.000lt, gaunu subsidija 10.000lt ir grazinu kokius 90.000lt per metus, o likusius 5 metus ismoku tuos 10.000lt gali suvekti toks planas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirafa09: 14 spalio 2012 - 12:03
QUOTE(Zirafa09 @ 2012 10 14, 13:02)
Ar as gerai suprantau, jei paskola grazini anksciau nei per penkis metus, tuomet turi grazinti subsidija? Tarkim, as paimu 100.000lt, gaunu subsidija 10.000lt ir grazinu kokius 90.000lt per metus, o likusius 5 metus ismoku tuos 10.000lt gali suvekti toks planas?

As taip pat planuoju daryt wink.gif Didziaja dali sumoket per pimus metus, o "galiuka" pasilikt kitiems keturiems smile.gif Tik reik apsiskaiciuot, kad netycia nesibaigtu mokejimas tiek 4ais metais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MiDo @ 2012 10 15, 08:42)
As taip pat planuoju daryt wink.gif Didziaja dali sumoket per pimus metus, o "galiuka" pasilikt kitiems keturiems smile.gif Tik reik apsiskaiciuot, kad netycia nesibaigtu mokejimas tiek 4ais metais  doh.gif

turitepasidometi kad bankas netaikytu, ar nebutu labai skausmingas mokestis uz anksciau inesta kredita.
Papildyta:
[quote=roberta_a,2012 10 20, 10:41]
turite pasidometi kad bankas netaikytu, ar nebutu labai skausmingas mokestis uz anksciau inesta kredita.
Atsakyti
as taip pat tvarkausi dokumentus del paskolos bustui. man banke pasake, jog grynosios metine s pajamos turi buti ne maziau kaip 1501 lt per menesi. esu viena, auginanti mazameti. tai per metus reikia kad gautusi 18000 lt.

Klausimas:
is darbo ir kitu pasalpu man siektiek truksta. taciau vaiko tevas kas menesi siuncia dar papildomai pinigeliu ( cia ne alimentai, o tiesiog susitarimo reikalas) ar galiu ir jas irasyti? turiu visus cekius is banku. Ar man siuos pinigus reiks deklaruoti ir paskui moketi valstybei? atsiprasau jei kvailokas klausimas pasirode blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sabalia @ 2012 11 07, 17:41)
as taip pat tvarkausi dokumentus del paskolos bustui. man banke pasake, jog grynosios metine s pajamos turi buti ne maziau kaip 1501 lt per menesi. esu viena, auginanti mazameti. tai per metus reikia kad gautusi 18000 lt.

Klausimas:
is darbo ir kitu pasalpu man siektiek truksta. taciau vaiko tevas kas menesi  siuncia dar papildomai pinigeliu ( cia ne alimentai, o tiesiog susitarimo reikalas) ar galiu ir jas irasyti? turiu visus cekius is banku. Ar man siuos pinigus reiks deklaruoti ir paskui moketi valstybei? atsiprasau jei kvailokas klausimas pasirode blush2.gif

Mano situacija identiska: esu mama, viena auginanti vaika ir siemet pasiimt paskolos negalejau, nes irgi per mazai oficialiu pajamu gavos, kad paskola gauciau smile.gif nes as irgi gaunu pinigelius taip pat, kaip jus, man siuncia per Western Union, bet jie nesiskaito - as jau klausiausi del to - nes ne teismo priteisti. Matyt, reiktu pridet teismo nutarti, kad irodyt, o ne banko israsus. Juk juos ir giminaite is uzsienio trumpa laika galejo siust. O teismo nuosprendis - iki vaiko pilnametystes - tad nelaikina.
Galvojau ir masinos nuoma apsiformint, bet tik 30 % sumos isiskaito i pajamas, o ir masina nuomot reikia pusme metu iki paskolos pasiemimo smile.gif

Ir man buvo paskaiciave 1700 Lt. Reikes laukt kitu metu, tikiuosi nenusites vel iki rudens doh.gif

Tuo paciu noreciau ir as pasiklausti, gal kas zinot: jei as zadu inest ne reikalaujama 15 % inasa, o 70 % pradini inasa, ar imant lengvatine paskola nebus problemu? Dengia juk nuo isigijimo vertes, bet ar neprisikabins, kad tokiu atveju galeciau ir ne lengvatine imt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MiDo: 08 lapkričio 2012 - 08:32
siandiena 11h vaziuosiu i banka issiaiskinti viska. nusivesiu visas surinktas pazymas is darbovieciu. kazin kaip butu jei butu laiduotojas?

Atsakyti
QUOTE(sabalia @ 2012 11 08, 09:31)
siandiena 11h vaziuosiu i banka issiaiskinti viska. nusivesiu visas surinktas pazymas is darbovieciu. kazin kaip butu jei butu laiduotojas?

ir ta apmasciau biggrin.gif man aiskino taip, jei yra laiduotojas, tai jus nebepretenduojat i lengvatine smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MiDo @ 2012 11 08, 09:33)
ir ta apmasciau  biggrin.gif man aiskino taip, jei yra laiduotojas, tai jus nebepretenduojat i lengvatine smile.gif

o kada jus buvot banke? ir pas koki vadybininka?
Atsakyti
QUOTE(sabalia @ 2012 11 08, 09:42)
o kada jus buvot banke? ir pas koki vadybininka?

Oj, as buvau daug banku, jau nuo balandzio men pradejau vaiksciot, bandziau per juos issiklausinet gal zino, ar ne per ju banku siemet duos, kad galeciau pradet skaiciuotis, tartis ir pan, nes buvau jau buvau nusiziurejus biggrin.gif bet kai suzinojau, per kuri banka teiks, tai buvau konstitucijos pr. esanciame filiale, vadybininko pavardes nepamenu smile.gif Tai su juo ir kalbejomes, siule visokias auto nuomas, alimentus prisiteist ir kt. variantus.
Dar as darba pakeiciau, tai SEB'as liepe isdirbt 3 men, kad duotu paskola, o SWED'as - 6 men.

O siaip geriau pati viska issiklausinekit, nes siaip as su banku vadybininkais jau pasimokius esu, kadangi jie daznai keiciasi, kartais su info pateikimu labai nugrybauja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MiDo @ 2012 11 08, 09:27)
Tuo paciu noreciau ir as pasiklausti, gal kas zinot: jei as zadu inest ne reikalaujama 15 % inasa, o 70 % pradini inasa, ar imant lengvatine paskola nebus problemu? Dengia juk nuo isigijimo vertes, bet ar neprisikabins, kad tokiu atveju galeciau ir ne lengvatine imt?

Pasiskambinau ir suzinojau, kad pradinis inasas negali buti didesnis nei nurodytos turto ribos, t.y. 2-3 asmenu seimai negali pradinis inasas virsyti 81900 lt ribos (jei, zinoma, neturit dar kokio turto).

Ech...
Atsakyti
jau pasirasėm paskolos sutartį, gavom teismo leidimą įkeisti turtą, ir už savaitėlės klaustomės bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo roberta_a: 16 lapkričio 2012 - 12:10