Įkraunama...
Įkraunama...

Lengvatinės paskolos būstui

QUOTE(pumilija @ 2013 01 21, 19:59)
Sveiki, jungiuosi prie jūsų dėl lengavtinių paskolų  4u.gif
Niekada nemaniau kad tai užims tiek laiko ir pastangų  doh.gif  vien informacijos gavimas iš savivaldybės darbuotojų kiek kantrybės reikalauja, nes atsitiko taip, kad "niekas nieko nežino". Net į elementarų klausimą išvardyjus priežastis dėl ko manau kad pretenduoju į tokią paskolą man taip ir neatsakė, liepė tik užpildyti dokumentus kai bus patvrtintos 2013metų lengvatinės paskolos..

Mano situacija: vienas iš tėvų mirė kai buvau nepilnametė, mamos nebuvo, tad buvo nustatyta globa. Beto, su vyru nesenai susituokėme tad esame jauna šeima, ir dar pajamos neviršyja per metus nurodytos sumos. Šiuo metu turime buta savo vardu kuris kaip tik pagal plotą 14kv.m. Tad, pagal įstatyma manau kaip ir tikrai pretenduojam į subsidiją  ax.gif

Tik nesuprantu, kodėl reikia laukti 2013 metų subsidijų patviritinimo, jei mano žiniomis savivaldybėje dar yra likę lėšų iš 2012-ųjų metų  g.gif

nes ministerija tvirtina tik einamiesiams metams, o nepanaudotos lesos 2012 m. turi buti grazinamos i valstybes biudzeta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo roberta_a: 22 sausio 2013 - 20:41
QUOTE(pumilija @ 2013 01 22, 17:29)
Nejau niekas nekatinate šeis metais kreiptis dėl remiamų paskolų?  g.gif  ydomu kada galima teikti pradėti prašymus  ax.gif

prasymus savivaldybes priima tik tada kai yra priimtas istatymas, o tai greiciausiai bus tik 2013 liepa (nors labai abejoju), seis metais tik rugseji priime
Atsakyti
kaip manote, galimas toks dalykas: pasiimame paskolą, įsigyjame namą, tarkime balandžio mėn. Rugsėjį einame į savivaldyę, pildome prašymą, ar mums pritaikys lengvatą? 4u.gif

Kada ankščiausiai sužinoma iš kokių bankų imti paskolą kad valstybė dengtų?
Bijau tokios situacijos, kad paimu paskolą iš tarkim Danske banko, o po pusės metų sužinau kad lengvatos negausiu nes paskola ne iš to banko kuris pritaiko lengvatą doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pumilija @ 2013 01 23, 11:40)
kaip manote, galimas toks dalykas:  pasiimame paskolą, įsigyjame namą, tarkime balandžio mėn. Rugsėjį einame į savivaldyę, pildome prašymą, ar mums pritaikys lengvatą?  4u.gif

Bijau tokios situacijos, kad paimu paskolą iš tarkim Danske banko, o po pusės metų sužinau kad lengvatos negausiu nes paskola ne iš to banko kuris pritaiko lengvatą  doh.gif

taip ir bus, todel reik laukti (kantrybes)
Atsakyti
QUOTE(Hasuury @ 2012 11 27, 14:50)
Labai prasau patarimo..

Esu gavusi lengvatine paskola pries 5 m.  Tuo metu seimos neturejau ir tilpau i reikalaujamus pajamu ir turto remus.
Siemet man gime vaikelis, todel maniau kad turetu pritaikyti 10 proc. lengvata, bet pasiskambinau i savivaldybe ir is darbuotojos supratau, kad dabar, t.y. lengvatos pritaikymo momentu, musu dabar jau 3 asmenu seimos pajamos per pastaruosius 12 men. vis tiek turetu itipti i 38500 Lt./metams  rema.

Noreciau jusu nuomones, ar ta darbuotoja nesuklydo? Ar tikrai turi ir dabar pajamos buti mazesnes nei 38500 Lt, nepriklausomai, kad paskolos gavimo metu mano pajamos atitiko reikalavimus?

Darbuotoja nesuklydo mirksiukas.gif
QUOTE(robdov @ 2013 01 03, 21:25)
Kaip suprantu jus norite antra karta imti lengvatine paskola? Jei taip, tai jusu pajamos turetu buti ne didesnes kaip 38500 per praejusius 12 menesiu.

Antrą kartą lengvatinės paskolos niekas neduoda schmoll.gif
QUOTE(roberta_a @ 2013 01 08, 12:18)
Gal zinote kada bus pervedamos subsidijos bankui, o gal jau kam pervede? unsure.gif

Jei lengvatą gavote praeitais metais, tai ji ir turėjo būti pervesta iki gruodžio 31 d.
QUOTE(pumilija @ 2013 01 21, 18:58)
Sveiki, jungiuosi prie jūsų dėl lengavtinių paskolų  4u.gif
Niekada nemaniau kad tai užims tiek laiko ir pastangų  doh.gif  vien informacijos gavimas iš savivaldybės darbuotojų kiek kantrybės reikalauja, nes atsitiko taip, kad "niekas nieko nežino". Net į elementarų klausimą išvardyjus priežastis dėl ko manau kad pretenduoju į tokią paskolą man taip ir neatsakė, liepė tik užpildyti dokumentus kai bus patvrtintos 2013metų lengvatinės paskolos..

Mano situacija: vienas iš tėvų mirė kai buvau nepilnametė, mamos nebuvo, tad buvo nustatyta globa. Beto, su vyru nesenai susituokėme tad esame jauna šeima, ir dar pajamos neviršyja per metus nurodytos sumos. Šiuo metu turime buta savo vardu kuris kaip tik pagal plotą 14kv.m. Tad, pagal įstatyma manau kaip ir tikrai pretenduojam į subsidiją  ax.gif

Tik nesuprantu, kodėl reikia laukti 2013 metų subsidijų patviritinimo, jei mano žiniomis savivaldybėje dar yra likę lėšų iš 2012-ųjų metų  g.gif

2012 m. lėšų negalima naudoti 2013 m. Laukit pavasario - vasaros, kai pasirodys nauji reikalavimai ir naujos subsidijos ax.gif
QUOTE(pumilija @ 2013 01 23, 10:40)
kaip manote, galimas toks dalykas:  pasiimame paskolą, įsigyjame namą, tarkime balandžio mėn. Rugsėjį einame į savivaldyę, pildome prašymą, ar mums pritaikys lengvatą?  4u.gif

Bijau tokios situacijos, kad paimu paskolą iš tarkim Danske banko, o po pusės metų sužinau kad lengvatos negausiu nes paskola ne iš to banko kuris pritaiko lengvatą  doh.gif

Lengvatinė paskola suteikiama:
1) neturi ar neturėjo būsto nuosavybės teise arba

2) turi ar turėjo nuosavybės (ar bendrosios nuosavybės) teise būstą, kurio naudingasis plotas (visų Lietuvos Respublikoje nuosavybės teise turimų ir (ar) vienu metu turėtų būstų naudingųjų plotų suma), tenkantis vienam šeimos nariui (ar bendraturčio namų ūkio nariui), yra mažesnis kaip 14 kvadratinių metrų, arba turimas būstas, neatsižvelgiant į jo naudingojo ploto dydį, Nekilnojamojo turto kadastro duomenimis, iki prašymo suteikti valstybės paramą būstui įsigyti padavimo dienos yra nusidėvėjęs daugiau kaip 60 procentų ir šis būstas yra kaimo vietovėje, kurioje jo savininkas negyvena ir (ar) nedirba,

Jei pirma nusipirksit būstą, o tada eisit prašyti subsidijos, lengvata Jums nebus suteikta. Juk nusipirkę būstą jį turėsit savo vardu registruoti Registrų centre ax.gif O tai bus traktuojama kaip nuosavo būsto turėjimas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2013 01 25, 21:46)
Jei pirma nusipirksit būstą, o tada eisit prašyti subsidijos, lengvata Jums nebus suteikta. Juk nusipirkę būstą jį turėsit savo vardu registruoti Registrų centre  ax.gif O tai bus traktuojama kaip nuosavo būsto turėjimas  4u.gif

Na bet juk galima gauti subsidiją naudojantis tuo, kad asmuo turintis turto yra našlaitis ir tam ėmė paskolą, taip padengia 20% paskolos blush2.gif ar aš klystu? kuo daugiau kartu perskaitau įstatymus, tuo daugiau turbūt nesusigaudau doh.gif

Atsakyti
QUOTE(pumilija @ 2013 01 26, 14:22)
Na bet juk galima gauti subsidiją naudojantis tuo, kad asmuo turintis turto yra našlaitis ir tam ėmė paskolą, taip padengia 20% paskolos  blush2.gif ar aš klystu? kuo daugiau kartu perskaitau įstatymus, tuo daugiau turbūt nesusigaudau  doh.gif

Sąlygos vienodos: arba neturėti turto, arba tas turtas nusidėvėję, arba ne didesnis nei 14 kv/m asmeniui. Tik našlaitis gauna 20 proc.
Atsakyti
sveikos,

gal zinot, kur rasti visa info apie lengvatines paskolas_? ir kaip vyksta apmokejimas gavus lengvatine paskola? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Erivera @ 2013 01 28, 13:50)
sveikos,

gal zinot, kur rasti visa info apie lengvatines paskolas_? ir kaip vyksta apmokejimas gavus lengvatine paskola? smile.gif

visa informacija turi suteikti savivaldybeje, socialines paramos skyriuje. Gavus pazyma is savivaldybes apie teise i legvatini busto kredita, reikia kreiptis i paskirta banka, ir tiek, o paskui jau finansu ministerija tiesiai bankui perveda subsidija rolleyes.gif
Atsakyti
Antrą kartą lengvatinės paskolos niekas neduoda schmoll.gif

Kai kam duoda, tik reikia atitikti salygas wink.gif
Atsakyti
Gal kas žinote ar yra koks nors skirtumas imti paskolą susituokus ar ne? ar yra koks nors skirtumas?
Atsakyti
Paskaičiusi viską supratau, kad jei jau esi paėmęs paskolą prieš tarkim penkis metus ir tuo metu negavai subsidijos, šiuo metu irgi jau neturi galimybės jos prašyti, nors ir šeimos sudėtis pasikeitusi ir pajamos gerokai sumažėję? g.gif
Subsidiją būsto paskolai galima gauti tik tuo metu kai perki būsta? Ar aš teisingai viską supratau?

Ačiū 4u.gif
Atsakyti