QUOTE(Hasuury @ 2012 11 27, 14:50)
Labai prasau patarimo..
Esu gavusi lengvatine paskola pries 5 m. Tuo metu seimos neturejau ir tilpau i reikalaujamus pajamu ir turto remus.
Siemet man gime vaikelis, todel maniau kad turetu pritaikyti 10 proc. lengvata, bet pasiskambinau i savivaldybe ir is darbuotojos supratau, kad dabar, t.y. lengvatos pritaikymo momentu, musu dabar jau 3 asmenu seimos pajamos per pastaruosius 12 men. vis tiek turetu itipti i 38500 Lt./metams rema.
Noreciau jusu nuomones, ar ta darbuotoja nesuklydo? Ar tikrai turi ir dabar pajamos buti mazesnes nei 38500 Lt, nepriklausomai, kad paskolos gavimo metu mano pajamos atitiko reikalavimus?
Darbuotoja nesuklydo
QUOTE(robdov @ 2013 01 03, 21:25)
Kaip suprantu jus norite antra karta imti lengvatine paskola? Jei taip, tai jusu pajamos turetu buti ne didesnes kaip 38500 per praejusius 12 menesiu.
Antrą kartą lengvatinės paskolos niekas neduoda
QUOTE(roberta_a @ 2013 01 08, 12:18)
Gal zinote kada bus pervedamos subsidijos bankui, o gal jau kam pervede?
Jei lengvatą gavote praeitais metais, tai ji ir turėjo būti pervesta iki gruodžio 31 d.
QUOTE(pumilija @ 2013 01 21, 18:58)
Sveiki, jungiuosi prie jūsų dėl lengavtinių paskolų
Niekada nemaniau kad tai užims tiek laiko ir pastangų

vien informacijos gavimas iš savivaldybės darbuotojų kiek kantrybės reikalauja, nes atsitiko taip, kad "niekas nieko nežino". Net į elementarų klausimą išvardyjus priežastis dėl ko manau kad pretenduoju į tokią paskolą man taip ir neatsakė, liepė tik užpildyti dokumentus kai bus patvrtintos 2013metų lengvatinės paskolos..
Mano situacija: vienas iš tėvų mirė kai buvau nepilnametė, mamos nebuvo, tad buvo nustatyta globa. Beto, su vyru nesenai susituokėme tad esame jauna šeima, ir dar pajamos neviršyja per metus nurodytos sumos. Šiuo metu turime buta savo vardu kuris kaip tik pagal plotą 14kv.m. Tad, pagal įstatyma manau kaip ir tikrai pretenduojam į subsidiją
Tik nesuprantu, kodėl reikia laukti 2013 metų subsidijų patviritinimo, jei mano žiniomis savivaldybėje dar yra likę lėšų iš 2012-ųjų metų
2012 m. lėšų negalima naudoti 2013 m. Laukit pavasario - vasaros, kai pasirodys nauji reikalavimai ir naujos subsidijos
QUOTE(pumilija @ 2013 01 23, 10:40)
kaip manote, galimas toks dalykas: pasiimame paskolą, įsigyjame namą, tarkime balandžio mėn. Rugsėjį einame į savivaldyę, pildome prašymą, ar mums pritaikys lengvatą?
Kada ankščiausiai sužinoma iš kokių bankų imti paskolą kad valstybė dengtų?
Bijau tokios situacijos, kad paimu paskolą iš tarkim Danske banko, o po pusės metų sužinau kad lengvatos negausiu nes paskola ne iš to banko kuris pritaiko lengvatą
Lengvatinė paskola suteikiama:
1) neturi ar neturėjo būsto nuosavybės teise arba
2) turi ar turėjo nuosavybės (ar bendrosios nuosavybės) teise būstą, kurio naudingasis plotas (visų Lietuvos Respublikoje nuosavybės teise turimų ir (ar) vienu metu turėtų būstų naudingųjų plotų suma), tenkantis vienam šeimos nariui (ar bendraturčio namų ūkio nariui), yra mažesnis kaip 14 kvadratinių metrų, arba turimas būstas, neatsižvelgiant į jo naudingojo ploto dydį, Nekilnojamojo turto kadastro duomenimis, iki prašymo suteikti valstybės paramą būstui įsigyti padavimo dienos yra nusidėvėjęs daugiau kaip 60 procentų ir šis būstas yra kaimo vietovėje, kurioje jo savininkas negyvena ir (ar) nedirba,
Jei pirma nusipirksit būstą, o tada eisit prašyti subsidijos, lengvata Jums nebus suteikta. Juk nusipirkę būstą jį turėsit savo vardu registruoti Registrų centre

O tai bus traktuojama kaip nuosavo būsto turėjimas