QUOTE(Vanduo @ 2012 05 20, 14:47)
Elysa, bet jeigu mes abu pradėsim vienas kitą vadinti išmintingais, tai visi kiti, kurie jautrūs hierarchijai, gali pagalvoti, kad juos laikome kvailesniais, žemesnio luomo tamsuoliais.
Prisitaikymas prie aplinkos?
Forume "Dvasinės ligų atsiradimo priežastys" savo paskutiniame poste aš aprašiau prisitaikymą prie aplinkos
Bet aš prie to savo paskutinio posto ėjau sąmoningai.
Jis pirmas iš mano ten paskutiniu metu parašytų postų man gimė galvoje, o parašiau paskutinį.
Tiesiog jį reikėjo subrandinti paruošiamaisiais darbais. Kitaip jis atrodytų kategoriškas, net, galbūt, natūraliai nesuprantamas kitiems. Nes kitas juk negali įlįsti į tavo galvą ir suprasti, kas joje iššaukė vienokias ar kitokias mintis, arba pagimdė naują mintį.
Papildyta:QUOTE(Vanduo @ 2012 05 20, 14:47)
Reikalas tame, kad linijinis protas staigiai sutinka su tuo jei jį pavadinsi išmintingu, dvasingu, protingu, gerbiamu mokytoju, guru ir t.t. juks jis atiduoda pirmenybę tik pliusui. Todėl linijinio proto tarnai jautrūs komplimentams, apdovanojimams, išskirtiniam dėmesiui, kai jiems pritaria įtinka. Ir atvirkščiai jie nenusileis ir nesutiks, jei pavadinsi kvailiu, nedvasingu, žemo lygio, tamsuoliu ir t.t.Todėl jie labai jautrūs nuomonei apie save ir skaudžiai išgyvena kai jų neišskiria, nesureikšmina, neapdovanoja, nepasveikina su gimimo diena , jiems nepritaria neįtinka. Tuomet prasideda kova, ginčai, įrodinėjimai, agresija ir prievarta.
Visiškai sutinku su čia tavo išsakytomis mintimis.
Ir būtent taip nutinka,
bet, tik kai užstringama vien linijiniame prote.
Aš net pažįstu žmogų, kurio apibūdinimui ši tavo citata tinka kaip vienas prie vieno.
Nors nukopijuok, atprintink ir įteik į rankas šią citatą
Bet reakcija į tokį mano poelgį būtų lygiai tokia pati, kaip aprašyta antroje tavo citatos dalyje
Todėl manau, jog to daryti nėra prasmės.
Aš nebijočiau tai padaryti, galėčiau tai padaryti, bet jei prasmės nėra...kam gi tai daryti? Ilgas darbas galėtų pakeisti situaciją, bet juk nė vienas nenorime, neturime laiko tokiais darbais užsiiminėti. Žmogus pats turi prie to pribręsti.
Bet pribrendusių tam aplinkoje yra gan mažas procentas.