Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hiperfunkcija

Radau jau uždarytą temą, o kyla visokių klausimų. Manau turinčios patirties pasidalinsite mirksiukas.gif

Nerandu info, ar kompensuoja vaistus sergant šita liga?
Atsakyti
Ar aš kažko nerandu, ar čia toks retas sutrikimas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2012 05 17, 11:52)
Ar aš kažko nerandu, ar čia toks retas sutrikimas  unsure.gif

sveika, kiek cia esu, su hipertireoze tikrai zymiai maziau merginu, nei su hipo, ten vis baigiasi ir baigiasi temos
o del hiper-vaistai nekompensuojami, as geriau pries operacija,
prie hipo-kompensuojami,
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2012 05 17, 22:23)
sveika, kiek cia esu, su hipertireoze tikrai zymiai maziau merginu, nei su hipo, ten vis baigiasi ir baigiasi temos
o del hiper-vaistai nekompensuojami, as geriau pries operacija,
prie hipo-kompensuojami,

Argi galima operuoti? unsure.gif
Atsakyti
Sveikos ,
as taip pat turiu bedu su skydliauke verysad.gif
pirma syki bedos uzpuole pries desimt metu , tuomet buvau septyniolikos, liga uzpuole staigiai ir smarkiai. tyrimu skaiciuku nepamenu , pamenu tik busena kurios net priesui sakiau nelinkeciau. pozymiai buvo tokie - siaubingas prakaitavimas -tiesiog staiga ispyla karstis ir maikute visa slapia nors gresk, issprogusios akys (jos mano ir siaip labai dideles tad kai dar isprogo atrode katastrofiskai), spuoguotas veidas (kasdien vis nauji ir nauji spuogai) , plaukai slinko kuokstais , sirdis permusinejo , pastovus nuovargis , asaros, beto akytes tapo labai jautrios (dakatare rekomedavo aluke aviskcioti su tamsiais akiniais )-budavo iseinu i lauka jei tik paziuriu i dangu iskart asarom paplusdavau ..visada budavau liekna , tuomet sveriau 56 kg ant 176cm , ir tuomet man paskyre metizoli doh.gif bjauresnio vaisto nezinau..preadejus ji vartoti didelem porcijom mano visi simptomai pasidare dar ryskesni plius neitiketina (skaiciau ankstesne tema- merginos skundziasi kad prigugo per menesi ar daugiau 5kg )as priaugau per menesi su puse 25 kg verysad.gif mano apetitas buvo zveriskas , ir nors apykaita taip pat rodes veike puikiai , nes didelio reikalo eidavau kaip minimum kokius keturis kartus dienoje, vistiek suvartojimo maisto kiekis pralenke.. budavo atsikeldavau nakti ir suvalgydavau koki obuolienes puslitriuka ar koldunu puse pokelio.. ta laika prismenu kaip kosmara.. nustate man 4 laipsnio liga ... gyde ilgai.. tik profesorius kazanevicius sugebejo mane pastatyti ant koju.jis man paskyre propycilio ir tiroksino vienu metu. mano svaijauta sparciai gerejo ir visi baisus simptomai praejo. antra syki liga uzpuole pastojus. velgi ja atpazinau is prakaitavimo ir spuogu.tokio prokaitavimo niekaip nesumaisysi , eimantis is vidaus, toks karstis duodantis per smegenis.. velgi prof kazanevicisu padejo gristi i normas. dabar jau 6 metu neturejau bedu , buvau pamirsus ka tai reiskia .. o se kad nori ir vel... jau pusmetis mano veida beria tokiais jaunatviniais spuogais , oda dregna ir menstruocijos nereguliarios na +-10 dienu nors visad budavo +-2ciklas... praeita savaitebuvom prekybcentryje ispyle toks keistas prakaitas , pagalvojau nejaugi vel.. suizinoaju tyrimo rezultata thh- 0.011 norma 0.27-4.2... manau kad tai tikrai blogas rezultatas nors mano dakatare tai ivardino kai nelabai prasta rezultata,. keista istikruju.. pasiule pradzioj gerti metizoli , pasakaiu kad jo negersiu . tada israse seleno . na tokio paprasto amisto papildo-vitaminoir liepe pasirodyti po keliu men poakartot tyrimus. po keliu dienu as pas ja grizau su prasymu israsyti propycilio, nes supratau kad jau menesi trunkantis galvos ir akiu skausmai taip pat sito rezultato pasekmes.kiekviena ryta atsibundu su tokiu jausmu atrsi vakar buciau nezinia kiek alkoholio gerus, sirdis permusineja , galva sunki. dabar trecia diena geriu propycili. israse gerti 7 dienas po 1 tablete , o poto dar trys savaites po puse ir pakartosim tyrimus. pagal daktare su tokiu rezultatu man nereikia didesnes dozes. ir isvis siule tik selena pagerti. bet merginos ar jums sitas 0.011 thh atrodo nieko baisaus unsure.gif man tai cia jau vien ziurint i skaicius atrodo ryskus nukrypimas.. ka manot unsure.gif
Atsakyti
Propycil - koks čia vaistas? Man taip pat skyrė Metizolį, bet aš pati pasikeičiau į Tirozolį.
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2012 05 19, 11:33)
Propycil - koks čia vaistas? Man taip pat skyrė Metizolį, bet aš pati pasikeičiau į Tirozolį.

Visi siti vaistai metizol , thyrozol ir propycil yra skirti gyditi hiperfunkcijai.
metizolis kiek zinau , ir susiduriau kenksmingiausias ir turintis daugiausia pasaliniu poveikiu . metizolio kaina 3lr o propicylio apie 170 lt , jis skyriamas net besilaukiancim ar maitinanciom . Taip brangus , bet man jokio pasalinio poveikio nuo jo nera ir labai momentaliai jis mane atgaivina. smile.gif

http://www.visivaist.../Propycil/15192
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2012 05 18, 11:32)
Argi galima operuoti?  unsure.gif

man nebuvo kitos iseities-teko operuotis
aplamai, kada sustreikuoja skydlaiuke, retai kada teko girdeti, kad zmogus paveiktu po gydymo, atkritimai vis buna ir buna...
Atsakyti
QUOTE(MurMeow @ 2012 05 19, 13:00)
Visi siti vaistai metizol , thyrozol ir propycil yra skirti gyditi hiperfunkcijai.
metizolis kiek zinau , ir susiduriau kenksmingiausias ir turintis daugiausia pasaliniu poveikiu . metizolio kaina 3lr o propicylio apie 170 lt , jis skyriamas net besilaukiancim ar maitinanciom . Taip brangus , bet man jokio pasalinio poveikio nuo jo nera ir labai momentaliai jis mane atgaivina. smile.gif

http://www.visivaist.../Propycil/15192

Ačiū už info.

QUOTE(maskatukas @ 2012 05 19, 13:44)
man nebuvo kitos iseities-teko operuotis
aplamai, kada sustreikuoja skydlaiuke, retai kada teko girdeti, kad zmogus paveiktu po gydymo, atkritimai vis buna ir buna...

Ką duoda operacija?
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2012 05 19, 14:50)
Ačiū už info.
Ką duoda operacija?

operuoti siulo del daugelio pirezasciu-daug mazgu, jie auga , ju daugeja, arba vystosi hipotireose ir pati skydlaiuke tampa tik balastu, arba uzauga adenoma-gerybinis auglys arba kyla itarimas del vezio arba kaip mano atveju-skydlaiuke nuaugo i plaucius,
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2012 05 19, 14:56)
operuoti siulo del daugelio pirezasciu-daug mazgu, jie auga , ju daugeja, arba vystosi hipotireose ir pati skydlaiuke tampa tik balastu, arba uzauga adenoma-gerybinis auglys arba kyla itarimas del vezio arba kaip mano atveju-skydlaiuke nuaugo i plaucius,

Pas mane mazgų nėra, tik funkcija sutrikus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2012 05 19, 16:51)
Pas mane mazgų nėra, tik funkcija sutrikus  unsure.gif

tada hormonai turi buti pakite g.gif
Atsakyti