Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hiperfunkcija

Su skydliauke kovoju apie 3 metus. Iskart po to, kai ja pagaliau nustate, (niekaip negalejau suprasti kas darosi) pagulde i ligonine. Nustatyta Greivso liga. Patyriau viska: nemiga, prakaitas, sirdies ritmo sutrikimas, isvirte atkys,svorio kitimas, net iki alpimo. Istisai vartoju metizoli ir buvo visi organai gyditi papildomai (siuo metu baigiu akiu magnetini gydima). Kaune gydziausi pas Radzeviciene, o siuo metu pas Sidlauska. Kadangi pasiekiau kritini svorio sumazejima (43.5 kg, ugis 163cm.) Sidlauskas sustabde svorio kritima per dvi savaites. Jau pradedu pastebeti, kad po grama mesos atsiranda ax.gif Gal kazkam yra ta pati problema, ir zinote budu kaip kovoti su nervingumu? Nes smarkiai nuo normos nukrypus hormonams teko net xanax griebtis blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alissaa: 29 birželio 2012 - 13:16
QUOTE(Alissaa @ 2012 06 29, 14:14)
Kaune gydziausi pas Radzeviciene,

Ar Dainavos poliklinikoje? o kodėl dabar nebe pas ją?
Atsakyti
QUOTE(Alissaa @ 2012 06 29, 13:14)
Su skydliauke kovoju apie 3 metus. Iskart po to, kai ja pagaliau nustate, (niekaip negalejau suprasti kas darosi) pagulde i ligonine. Nustatyta Greivso liga. Patyriau viska: nemiga, prakaitas, sirdies ritmo sutrikimas, isvirte atkys,svorio kitimas, net iki alpimo. Istisai vartoju metizoli ir buvo visi organai gyditi papildomai (siuo metu baigiu akiu magnetini gydima). Kaune gydziausi pas Radzeviciene, o siuo metu pas Sidlauska. Kadangi pasiekiau kritini svorio sumazejima (43.5 kg, ugis 163cm.) Sidlauskas sustabde svorio kritima per dvi savaites. Jau pradedu pastebeti, kad po grama mesos atsiranda  ax.gif  Gal kazkam yra ta pati problema, ir zinote budu kaip kovoti su nervingumu? Nes smarkiai nuo normos nukrypus hormonams teko net xanax griebtis  blush2.gif

Man nuo nervingumo ir visu kitu blogybiu padejo tik thyrozolis. Geriau ji didelemis dozemis, kol atsistate i savo vietas visi hormonai, dabar dingo ir nervingumas, ir svorio kritimas ir visi kiti pozymiai.
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2012 06 29, 22:46)
Ar Dainavos poliklinikoje? o kodėl dabar nebe pas ją?

Taip, ten pat. Nebesilankau, nes eiles nezmoniskos doh.gif , o kai viskas smarkiai suprastejo, nebeturejau laiko laukti ir kankintis. Be to, ne daktare bloga, bet sistema g.gif - negali issrasyti pakankamai lapeliu kraujo tyrimams, nes yra nustatyta, kiek ju gali duoti. Jei neklystu ji, dirba dar ir kazkur kitur (berods avevita), bet norejau isgirsti dar kito daktaro nuomone, ir nesuklydau - rezultatas juntamas po dvieju savaiciu. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Alissaa @ 2012 07 02, 09:21)
Taip, ten pat. Nebesilankau, nes eiles nezmoniskos doh.gif , o kai viskas smarkiai suprastejo, nebeturejau laiko laukti ir kankintis. Be to, ne daktare bloga, bet sistema  g.gif - negali issrasyti pakankamai lapeliu kraujo tyrimams, nes yra nustatyta, kiek ju gali duoti. Jei neklystu ji, dirba dar ir kazkur kitur (berods avevita), bet norejau isgirsti dar kito daktaro nuomone, ir nesuklydau - rezultatas juntamas po dvieju savaiciu. thumbup.gif

Tai kitas gydytojas gydo kitaip? ar gerai supratau?
Atsakyti
Na mergaitės, pasiskaičiau ir labai sunerimau. Maniau, kad gydymas trunka daug maž pusantrų metukų... o Jūs rašot, kad geriat metizolį jau po 3-4 metus. blink.gif kaip čia taip? blink.gif Aš geriu metizolį mažom dozėm dar tik keletą mėnesių, bet lyg ir kraujo rezultatai geryn (tpu tpu) ir su MB norėtume po metukų ar pusantrų jau pradėt planuot nestuke.gif O jei teks 3-4 metus gydytis, tai... doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Only1 @ 2012 07 07, 23:36)
Na mergaitės, pasiskaičiau ir labai sunerimau. Maniau, kad gydymas trunka daug maž pusantrų metukų... o Jūs rašot, kad geriat metizolį jau po 3-4 metus. blink.gif kaip čia taip?  blink.gif  Aš geriu metizolį mažom dozėm dar tik keletą mėnesių, bet lyg ir kraujo rezultatai geryn (tpu tpu) ir su MB norėtume po metukų ar pusantrų jau pradėt planuot nestuke.gif  O jei teks 3-4 metus gydytis, tai...  doh.gif  verysad.gif

Tai gal dar Jusu skydliaukes hormonai nebuvo labai "issireguliave" ir nereiks tokio ilgo gydymo g.gif
Man idomu liko, o kodel dauguma mergaiciu geriate metizoli? ar jis veiksmingesnis, ar maziau kenkia kitiems organams, nei tas mano geriamas thyrozolis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(diadora @ 2012 07 08, 18:07)
Tai gal dar Jusu skydliaukes hormonai nebuvo labai "issireguliave" ir nereiks tokio ilgo gydymo  g.gif 
Man idomu liko, o kodel dauguma mergaiciu geriate metizoli? ar jis veiksmingesnis, ar maziau kenkia kitiems organams, nei tas mano geriamas thyrozolis?  g.gif

Veiklioji medžiaga ta pati, tik metizolis pigesnis, jo galima gauti bet kurioje vaistinėje. Tirozolio sunkiau gauti, bet jis ,,švaresnis" lyg.
Atsakyti
QUOTE(diadora @ 2012 07 08, 18:07)
Tai gal dar Jusu skydliaukes hormonai nebuvo labai "issireguliave" ir nereiks tokio ilgo gydymo  g.gif 
Man idomu liko, o kodel dauguma mergaiciu geriate metizoli? ar jis veiksmingesnis, ar maziau kenkia kitiems organams, nei tas mano geriamas thyrozolis?  g.gif

Mano dukra geria Propycili , nors brangus bet nuo metizoliu buvo nezmoniskai daug pasaliniu poveikiu, o Thyrozolio taip ir neisbandem , nors israse daktare , skae pabaigs gert ta branguji Propicyli bandys persokt ant Thyrozolio.
Atsakyti
Aš jau metus laiko geriu metizoli ir man jokio šalutinio poveikio nesijaučia. Bet ir hormonų nesutvarko iki galo. Kartais reikia prednizoloną gerti arkliškom dozėm. Labai jau jo nenorėjau ir priešinausi, bet kaip viena diena supratau, kad neturiu jėgų pakilti iš lovos, tai teko jį gerti. Dabar vel geriu 6 tab metizolio ir 20 prednizolono. kažin čia normalu tokiom dozėm gerti. Kiek čia skaitinėju, tai niekas nerasot, kad prednizoloną geriat.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif jungiuosi ir as prie jusu mazumos.. Tiek daug info apie hipo, o apie hiper maza.. Pries pora savaiciu neiskentusi nuolatinio galvos skausmo gavau siuntima i KMUK.. apziuros metu gyd. kilo tik maza abejone, kad negalavimo priezastis gali buti skydliauke.. Vienintele isdavike buvo sirdis, nes atrode, kad is krutines issoks arba mane istiks infarktas. Gyd. nuramino, kad galiu vaziuoti ilsetis, ir tik pasiskambinciau pasitikslinti kraujo rez.. deja, isgirdau nelinksmas naujienas, viskas virsijo normas. Sokas. Nurode gerti po 6 tabl. per diena thyrosolio verysad.gif Nidoje viena vaistine ir joje tik Metizolis.. Na pamaniau pabandysiu.. Po 2 paru atsirado baisus ranku ir koju berimas, tad sio vaisto daugiau i burna nebeidesiu. Grizusi po sav pradejau gerti thyrosoli.. Savijauta daug geresne! Pranyko galvos skausmas, dingo pliupsninis prakaitavimas, nebesidauzo taip sirdute.. Salia to dar vis tiek geriu po 1 tabl. carsilio.. ir ryte vakare Propanololio.. Reziume - niekada nemaniau, kad cia skydliauke.. visus negalavimus sumesdavau anginai, kuria si pavasari issioperavau.. ir praejus nepilniem 2 menesiam susipazinau su nauja liga! Linkiu visom kantrybes ir tvirtybes! Reikia ismokti labiau myleti save, maziau stresuoti 4u.gif bandau tai pradeti.. Ziuresim, kaip pavyks unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Alissaa @ 2012 06 29, 14:14)
Su skydliauke kovoju apie 3 metus. Iskart po to, kai ja pagaliau nustate, (niekaip negalejau suprasti kas darosi) pagulde i ligonine. Nustatyta Greivso liga. Patyriau viska: nemiga, prakaitas, sirdies ritmo sutrikimas, isvirte atkys,svorio kitimas, net iki alpimo. Istisai vartoju metizoli ir buvo visi organai gyditi papildomai (siuo metu baigiu akiu magnetini gydima). Kaune gydziausi pas Radzeviciene, o siuo metu pas Sidlauska. Kadangi pasiekiau kritini svorio sumazejima (43.5 kg, ugis 163cm.) Sidlauskas sustabde svorio kritima per dvi savaites. Jau pradedu pastebeti, kad po grama mesos atsiranda  ax.gif  Gal kazkam yra ta pati problema, ir zinote budu kaip kovoti su nervingumu? Nes smarkiai nuo normos nukrypus hormonams teko net xanax griebtis  blush2.gif

As dar visa ko pradzioje, bet nervai taip pat nekokie.. Nuolat geriu zolelinius preparatus.. Stengiuosi maziau reaguoti i visokius nesusipratimus, bet labiausiai padeda miegas. Leidziu sau ilgiau pamiegoti ir tikrai geriau jauciuosi. Pabandyk i masazus pavaikscioti.. Labai puikiai nuima stresa. Sekmes 4u.gif Ir negerk tu xanaxu...
Atsakyti