Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hiperfunkcija

QUOTE(maskatukas @ 2012 05 19, 17:08)
tada hormonai turi buti pakite g.gif

Tai tikriausiai taip ir yra.
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2012 05 21, 10:51)
Tai tikriausiai taip ir yra.

Pas mane tas pats. Pakite hormonai. Jokiu augliu, mazgu nera...Pati funkcija pakitusi. Keturis metus geriau metizoli, teko ir medroli gerti, kad akys nesoktu lauk.....Jau priejau ta riba, kai tenka operuoti....
Atsakyti
Labas vakaras, merginos, bandau atknisti info apie tą baisų metizolį.. Man jį paskyrė prof. Kazanavičius. TSH nedidelis nuokrypis - 0,122, kai norma 0,400-4.00, bet skydliaukė su mazgeliais, tai išrašė metizol. Geriu jau 3,5 savaites po vieną į dieną, bet kaip ir svoris neauga (kiti sako, kad net nukritęs, nors man taip neatrodo), o mieguistumo ir nuovargio nėr. Aišku, dozė nedidelė, o per kiek laiko tie šalutiniai poveikiai gali pasireikšt?
Atsakyti
QUOTE(miaumiukas @ 2012 05 22, 21:02)
Labas vakaras, merginos, bandau atknisti info apie tą baisų metizolį.. Man jį paskyrė prof. Kazanavičius. TSH nedidelis nuokrypis - 0,122, kai norma 0,400-4.00, bet skydliaukė su mazgeliais, tai išrašė metizol. Geriu jau 3,5 savaites po vieną į dieną, bet kaip ir svoris neauga (kiti sako, kad net nukritęs, nors man taip neatrodo), o mieguistumo ir nuovargio nėr. Aišku, dozė nedidelė, o per kiek laiko tie šalutiniai poveikiai gali pasireikšt?

na jie nebutinai turi pasireikti gal jums nepasireiks smile.gif labai to linkeciau . kai teko pora sykiu ji gerti , bet gerti arklliskom dozem tai mano organizmas momentaliai priesinosi.
Atsakyti
QUOTE(Mopsyte @ 2012 05 21, 21:37)
Pas mane tas pats. Pakite hormonai. Jokiu augliu, mazgu nera...Pati funkcija pakitusi. Keturis metus geriau metizoli, teko ir medroli gerti, kad akys nesoktu lauk.....Jau priejau ta riba, kai tenka operuoti....

O ką duos operacija? kas bus daroma jos metu?
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2012 05 23, 10:19)
O ką duos operacija? kas bus daroma jos metu?

manau kad tokiu atveju dazniausiai slaina visa ar dali skydliuakes g.gif
Atsakyti
Sveikos,merginos,perskaiciau ne viena tema jusu diskusiju,intensyviai ieskau info ir noreciau,kad jus pareikstumete savo nuomone,siek tiek pasimeciau,kadangi dauguma turincios problemu su skydliauke jauciates tikrai blogai,man nesenai pasirode priespienis,nustebau kadangi vaikui jau 4m.ir to priespienio but tikrai neturetu,pasiskaiciau internete kad ko gero padidejes prolaktinas,galvoju pasitikrinsiu,prie to pacio pasidariau ir kitus pagrindinius skydliaukes hormonus,uzsirasiau pas endokrinologa,Sidlauska,kad pakomentuotu,prolaktinas normalus 6,71,TTH 1,56,FT4 12,87pmol/L,ATPO<10,FT3 1,536pmol/L,ejau sau rami,bet jam kazkas nepatiko,pradejo klausineti kaip jauciuos,na as papasakojau,kad pulsas retas,ramybes busenoj 42-56,spaudimas zemas(dazniausiai)dazna apatija,vangumas,miego norejimas,daugiau nusiskundimu kaip ir neturiu,tai jis is karto padare echoskopija,nelabai jam ten patiko ir padare punkcija ar kaip ten vadinasi,sake greiciausiai reikes kazkiek tiroksino,bet palauksime tos punkcijos atsakymu,pasimeciau,nebesuprantu kas man cia?ar tai panasu i skydliaukes hipofunkcija ar atvirksciai?pries eidama pas Sidlauska nebuvau nieko skaicius kiek kad db per 2 dienas viska apie skydliaukes sutrikimus,bet tiesiog pasimeciau toje informacijoje,pas visas tie hormonu tyrymu skaiciukai skiriaisi ir as jau nebesuprantu ar man cia norma ar per mazai kazko ar per daug,na jei nesunku pasidalinkite savo nuomone:)aciu
Atsakyti
QUOTE(eridei @ 2012 05 24, 12:29)
Sveikos,merginos,perskaiciau ne viena tema jusu diskusiju,intensyviai ieskau info ir noreciau,kad jus pareikstumete savo nuomone,siek tiek pasimeciau,kadangi dauguma turincios problemu su skydliauke jauciates tikrai blogai,man nesenai pasirode priespienis,nustebau kadangi vaikui jau 4m.ir to priespienio but tikrai neturetu,pasiskaiciau internete kad ko gero padidejes prolaktinas,galvoju pasitikrinsiu,prie to pacio pasidariau ir kitus pagrindinius skydliaukes hormonus,uzsirasiau pas endokrinologa,Sidlauska,kad pakomentuotu,prolaktinas normalus 6,71,TTH 1,56,FT4 12,87pmol/L,ATPO<10,FT3 1,536pmol/L,ejau sau rami,bet jam kazkas nepatiko,pradejo klausineti kaip jauciuos,na as papasakojau,kad pulsas retas,ramybes busenoj 42-56,spaudimas zemas(dazniausiai)dazna apatija,vangumas,miego norejimas,daugiau nusiskundimu kaip ir neturiu,tai jis is karto padare echoskopija,nelabai jam ten patiko ir padare punkcija ar kaip ten vadinasi,sake greiciausiai reikes kazkiek tiroksino,bet palauksime tos punkcijos atsakymu,pasimeciau,nebesuprantu kas man cia?ar tai panasu i skydliaukes hipofunkcija ar atvirksciai?pries eidama pas Sidlauska nebuvau nieko skaicius kiek kad db per 2 dienas viska apie skydliaukes sutrikimus,bet tiesiog pasimeciau toje informacijoje,pas visas tie hormonu tyrymu skaiciukai skiriaisi ir as jau nebesuprantu ar man cia norma ar per mazai kazko ar per daug,na jei nesunku pasidalinkite savo nuomone:)aciu

sveika, pagal tyrimus, lyg viskas tvarkoje
pagal savijauta -panasu i hipofunkcija,
as visoms rekomenduoju puslapi-sorpo.lt, ten labai paprastai viskas paaiskinta, kas prie ko ir kaip keiciasi prie skydliaukes pakitimu
manau, kad tau pasiulys gerti tiroksina, labai greit jie tai daro,
as neskubeciau, nes kol skydliauke pati gamina hormonus, nera reikalo ja slopinti,
bet cia aisku mano asmenine nuomone
suprantama, reikia sulaukti echoskopijos ir punkcijos rezultatu, ka jie parodys
sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2012 05 24, 12:09)
sveika, pagal tyrimus, lyg viskas tvarkoje
pagal savijauta -panasu i hipofunkcija,
as visoms rekomenduoju puslapi-sorpo.lt, ten labai paprastai viskas paaiskinta, kas prie ko ir kaip keiciasi prie skydliaukes pakitimu
manau, kad tau pasiulys gerti tiroksina, labai greit jie tai daro,
as neskubeciau, nes kol skydliauke pati gamina hormonus, nera reikalo ja slopinti,
bet cia aisku mano asmenine nuomone
suprantama, reikia sulaukti echoskopijos ir punkcijos rezultatu, ka jie parodys
sekmes 4u.gif

aciu labai uz atsakyma,tikrai gal ta punkcija kanors parodys,tiesiog nebuvau visiskai apsisvietus ir nieko neklausiau,o db tiek daug klausimu iskilo...:)Na,tikiuosi,neskubes man siulyti vaistuku;)
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2012 05 19, 12:44)
man nebuvo kitos iseities-teko operuotis
aplamai, kada sustreikuoja skydlaiuke, retai kada teko girdeti, kad zmogus paveiktu po gydymo, atkritimai vis buna ir buna...

labas visoms 4u.gif
Maskatukas sita Jusu zinute mane labai suneramino doh.gif Jau is savo endokrinologes girdejau, kad laukia labai ilgas gydymas, bet tikejau, kad tu metu ar pusantru, vaistu gerimo uzteks...Bet, kaip suprantu Jums vaistai jau nebepadeda. O pas Jus iskart skydliauke su guzais buvo ar viskas prasidejo tik nuo per didelio skydliaukes gaminamo harmono kiekio?
Atsakyti
QUOTE(diadora @ 2012 05 26, 19:56)
labas visoms  4u.gif
Maskatukas sita Jusu zinute mane labai suneramino  doh.gif  Jau is savo endokrinologes girdejau, kad laukia labai ilgas gydymas, bet tikejau, kad tu metu ar pusantru, vaistu gerimo uzteks...

Mano hormonai tvarkosi, vaistus geriu keturis mėn. Tai tikiu, kad viskas susitvarkys.
Atsakyti
QUOTE(miaumiukas @ 2012 05 22, 20:02)

As geriu metizoli apie keturis metus, pradzioj geriau po 6 tabletes per diena, paskui mazinau, didinau, nes tai perdaug uzslopindavo skydliauke, pamazinus doze jis vel perdaug suaktyvedavo, paskui vel didinau, vel mazinau doze, kol galu gale geriu po puse tabletes i diena, bet susinervinu vel aktyveja skydliauke, tai bandau ramiau gyvent, bandziau po puse tabletes dukart savaiteje pagert vel perdaug aktyvejo, tai vel kasdien po puse tabletes ir t.t.
Pradzioje buvo mazgeliu ir pas mane, tai po keliu metu metizolio vartojimo padarius echoskopija pagaliau viskas tvarkoje pasidare, bet pagal FT4 tyrima dar metizolio mest negaliu nes tik pamazinu iprasta doze vel aktyveja skydliauke.
Del svorio, tai as visada seniau sverdavau apie 55 kg, dabar 59 kg ir visalaik tie plius4 kilogramai laikosi. Buvo pradzioje kai pagerus metizolio ir pagerejus tyrimams nutraukiau metizoli, nukrito ir svoris nes vel suaktyvejo skydliauke, tada vel pradejus gert metizoli vel plius4 kg, ir taip su tuo 4kg papildymu ir gyvenu daugiau nepriaugau ir nenukrito svoris.
Savijauta per tuos keturis metizolio gerimo metus pasidare tokia, kad apime visiska apatija, jei seniau galejau po darbo isplauti grindis, tai dabar grindis galiu isplaut tik karta i menesi arba i du, jei galejau po darbo dar lekt i paskaitas tai dabar vos atsedziu darba ir esu tokia sutingus ir pavargus, atmintis trumpalaike visiskai neveikia, gali man kas paskambint paprasyt padaryt ta ir ta, pasakysiu gerai, o padejus rageli galiu ramiai uzsiimt kita veikla tarsi skambucio ir nebuvo.
Tai kazkoks siaubas, jau tiek nusibodo ta metizoli gerti.
Kartais buna kad ir labai aktyviai persidirbu bet tada apima baime, kad man vel aktyveja skydliauke ir stengiuosi kiek imanoma pailset.
Dar labai negerai yra su sirdim, cia as irgi sieju su skydliauke. Tik noriu padaryt koki didesni fizini darba, o jei kelias dienas is eiles, jau ziurek ir sirdi durt pradeda, tai velgi diskomfortas, nes tarsi samoningai turi patinginiaut jei nenori nervint sirdies ir skydliaukes.
Labai laukiu kada galesiu nebegert metizolio, bet labai bijau ji nutraukt gerti, labai bijau kad nesuaktyvetu skydliauke, nes man budavo ranku, veido tirpimai kai buvo per aktyvi skydliauke.
Atsakyti