Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(Elija* @ 2012 07 20, 14:18)
As tai visai nesuprantu kaip tuos produktus atsirinkti pagal gliutena ..jus turit kokias lenteles ?  g.gif Man tai tiktu dar ir del diabeto....gal placiau gali papasakoti , kokius produktus valgai ?

Tai kad nesudėtinga - negalima kviečių, rugių ir miežių, na ir visko, kas iš jų pagaminta. Tokių produktų kaip duona, batonas, makaronai, jokių miltinių patiekalų, manų kruopų, perlinių kruopų, taip pat padažų, majonezo, jogurto, kur gali būti kviečių krakmolo, sojų padažo(jame yra kviečių), alaus, giros. Sunkiau tik pradžioje atsirinkti produktus, reikia skaityti visada sudėtį...
ČIA daugiau parašyta, ko negalima valgyti.
Tokia mintis kilo pabandyti, nes daug kas užsienio forumuose džiaugėsi, kad numušė antikūnius su šita dieta.
Atsakyti
QUOTE(egliuke @ 2012 07 20, 13:24)
Dėl antikūnių man padeda begliuteninė dieta, nuo kovo mėnesio, kai pradėjau laikytis šitos dietos, antikūniai nukrito nuo 289 iki 227, o visada laikydavosi 286-299 tokiose ribose, niekada nebuvo pajudėję net...Selenas man irgi nepadėjo...Visoms rekomenduoju pabandyti 4u.gif

Bet tenukrito tik 62,tai l,mazai.Man 900nukrito,o tikrai valgau miltiniu patiekalu ir gana daug,esu smalize,be saldumynu ne zingsnio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lutinaa @ 2012 07 20, 15:53)
Bet tenukrito tik 62,tai l,mazai.Man 900nukrito,o tikrai valgau miltiniu patiekalu ir gana daug,esu smalize,be saldumynu ne zingsnio 4u.gif

Taip, nukrito palyginus nedaug, bet man svarbu, kad pastoviai, tolygiai krenta, gal nukris visiškai... Žmonės rašė, kad per 2 metus visai nukrito atsisakius gliuteno. Pas mane antikūnių niekada nebuvo labai daug, bet niekaip jų išjudinti nėjo, o dabar pavyko:)
Atsakyti
QUOTE(egliuke @ 2012 07 20, 16:27)
Tai kad nesudėtinga - negalima kviečių, rugių ir miežių, na ir visko, kas iš jų pagaminta. Tokių produktų kaip duona, batonas, makaronai, jokių miltinių patiekalų, manų kruopų, perlinių kruopų, taip pat padažų, majonezo, jogurto

o dieve
man misija neimanoma schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2012 07 19, 20:36)
Viska valgau, tik joduotos druskos neperku.

bet as kaip tik skaiciau kad mums reikia jodo ir kad reikia maisto kuriame daug jodo
Atsakyti
Ačiū visoms už atsakymus 4u.gif

o kodėl joduotos druskos negalima?

maskatuk,

aš su medicina neturiu nieko bendro, bet dabar pradėjau farmakologijos kursą, tai pradedu suprasti, kodėl viską reik derinti, ir ant anotacijų parašyta, kad gydytojui turi pasakyti visus net nereceptinius vartojamus vaistus. tik kad jei neklausia ir neklauso........
Atsakyti
tai gal zinot kaip vaistai nuo skausmo veikia tiroksino pasisavinima?g.gif
Atsakyti
vaistai nuo skausmo būna skirtingi, ir gali skirtingai sąveikaut. o mokausi pačius pagrindus, dar toli iki konkrečių vaistų sąveikos, reikia konkrečiai žiūrėti jų sudėtį ir formules, per kokius kanalus jie įsisavinami ir kokius vaistus išstumia. bet kiek dabar suprantu, tai vaistų gėrimas saujomis yra pats blogiausias dalykas, atskirai gert reik, intervalais bent jau.

va čia, beje radau, jei angliškai skaitot, tai ltiroksino sąveika su kitais vaistais, galima ir kitus ieškoti:

http://www.drugs.com...xine-roche.html

Atsakyti
o kaip jums su sanariais ?
man kazko nekas, paskaiciau kad del endokrinologiniu sutrikimu yra rizika sirgt artritu..... o man jau kazkas tokio buna, skausmai plastaku, klubu...
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2012 07 21, 01:30)
o kaip jums su sanariais ?
man  kazko nekas, paskaiciau kad del endokrinologiniu sutrikimu yra rizika sirgt artritu..... o man jau kazkas tokio buna, skausmai plastaku, klubu...

Yra sakoma,kad isveda visa organizma is rikiuotes.Pirmiausiai puola silpniausia vieta,o tai labai individualiai.Man per kepeneles,o kur toliau neaisku. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(egliuke @ 2012 07 20, 15:27)
...negalima kviečių, rugių ir miežių, na ir visko, kas iš jų pagaminta. Tokių produktų kaip duona, batonas, makaronai, jokių miltinių patiekalų, manų kruopų, perlinių kruopų, taip pat padažų, majonezo, jogurto, kur gali būti kviečių krakmolo, sojų padažo(jame yra kviečių), alaus, giros...

Kaip įdomiai čia Jums g.gif

Daug kur skaičiau, kad kaip tik rekomenduojami grūdiniai patiekalai..
''Mitybos rekomendacijos sergant hipotireoze
Vengti lengvai įsisavinamų (paprastųjų) angliavandenių (įvairių saldumynų, bandelių) ir riebaus maisto; taip pat ropių, žiedinių kopūstų, garstyčių, sojos ir jos produktų.
Rekomenduojama į racioną įtraukti daugiau šviežių vaisių ir daržovių, pieno produktų, įvairių grūdinių gaminių.''

Dėl joduotos druskos - vėlgi. Juk kaip tik reikia vartoti produktų, kuriuose yra jodo unsure.gif
Papildyta:
Viskas labai individualu, bet rekomenduojama visavertė mityba!
Atsakyti
QUOTE(BRASKYTTT @ 2012 07 20, 21:17)
bet as kaip tik skaiciau kad mums reikia jodo ir kad reikia maisto kuriame daug jodo

sveiki, tikrai netiesa, gulejau ligonineje ir gyd paskyre moteriai vaistu, kuriuose daug jodo, prisake tikrintis skydlaiuke kas 3 men, o atejes endokrinologas pasake-jodo turi buti kuo maziau, netgi man , kuriai pasalinta visa skydlaiuke...
Papildyta:
QUOTE(Migliūnė @ 2012 07 20, 23:18)
Ačiū visoms už atsakymus 4u.gif

o kodėl joduotos druskos negalima?
maskatuk,

aš su medicina neturiu nieko bendro, bet dabar pradėjau farmakologijos kursą, tai pradedu suprasti, kodėl viską reik derinti, ir ant anotacijų parašyta, kad gydytojui turi pasakyti visus net nereceptinius vartojamus vaistus. tik kad jei neklausia ir neklauso........

esme tame, kad gyd visai neidomu ka vartoji, jie pasako tik apie visai nederinamus vaistus, kada gresia rimti reikalai, nors ligonines priemime man vos neikiso vaistu , kurie gresia gyvybei, tain gi netgi ten reikia buti atsargiu
as turiu medicinini issilavinima, gal man yra lengviau, bet cia sutikau merginu, kurios ir ne medikes puikiai viska zino, saunuoles 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Lucero @ 2012 07 20, 23:31)
tai gal zinot kaip vaistai nuo skausmo veikia tiroksino pasisavinima?g.gif

sveika, niekas kitas tau nepsakys, tik tu pati, nes esu tikra, kad kiekvienam zmogui buna vis kitaip
as jau darau taip-pakeite vaistus, po men pati darausi tth ir matau, kaip veikia vaistai su tiroksinu
Atsakyti