Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(Siaip @ 2012 07 26, 15:52)
Nelabai supratau klausimo  ax.gif

ji operuota ar ne?
Atsakyti
QUOTE(ZHieZHula @ 2012 07 21, 21:22)
Sveikutes,
atsiprasau kad taip iskart klausiu, bet man idomu kaip yra su tais rodikliais ar gali buti kad  per nestuma geriau tiroksina po puse tabletes(anksciau neturejau bedu su skydliauke, arba pati to nezinojau) tai va per nestuma geriau, buvo viskas susinormalizave jauciausi tikrai gerai, po nestumo praejus menesiui pasidariau tyrimus tai nepamenu kiek ten buvo bet viskas tilpo i normas, db pasidariau vel tyrimus (THS-0.01, T4-28) pries nestuma ir per ji visada budavo THS virs normos apie 4.76, o T4 - 10.4 dabar esu nustojus gerti tiroksina, tik galvoju ar nereiketu vel pradet? ar cia tiesiog po nestumines hormonu isdaigos ir tiesiog dar palaukt? pas endokrinologa nueit nelabai turiu galimybes cia kur esu,o vietinis gyd sako kad viskas ok... busiu labai dekinga uz atsakyma smile.gif

gal galetu visgi kas nors pakomentuot? aciu
Atsakyti
QUOTE(ZHieZHula @ 2012 07 27, 14:18)
gal galetu visgi kas nors pakomentuot? aciu

http://sorpo.lt/lt/t...
uzeikite i sia nuoroda, labai aiskiai parasyta apie visus skydlaiukes tyrimus
gal klystu, bet jums hipertireoze, cia tiroksinas visai netina
sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(BRASKYTTT @ 2012 07 26, 21:56)
tai vadinas iseina taip kad jei negeri tiroksino - svoris auga,bet jei ji geri - jis taip pat auga...... TAI KA DARYTI....tuoj verksiu  verysad.gif
Papildyta:
beje, man sake kad tiroksina reiks naudoti visa gyvenima...... cia rimtai??? siuo metu mano tth 4,8.
man sake gerti dar selena? ar kas geret ji?ar buvo pagerejimas?

As geriau selena,tai antikuniai,tikrai sumazejo,bet,kad sveikata kiek nors pageretu,tai nepajutau. 4u.gif Selenas kiek suprantu stiprina imunine sistema,o mum tai butina 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lutinaa @ 2012 07 27, 15:54)
..stiprina imunine sistema,o mum tai butina 4u.gif

Kvailas klausimas, bet iškilo biggrin.gif

Kaip žinoti, ar imunitetas stiprus ar ne?

Kiek stiprus, ar maximaliai - kaip pamatuoti? biggrin.gif g.gif

Tarkim virusinės ligos nekamuoja...
Atsakyti
QUOTE(cocoma @ 2012 07 27, 19:40)
Kvailas klausimas, bet iškilo  biggrin.gif

Kaip žinoti, ar imunitetas stiprus ar ne?

Kiek stiprus, ar maximaliai - kaip pamatuoti?  biggrin.gif  g.gif

Tarkim virusinės ligos nekamuoja...

labai geras klausimas smile.gif
as jau sirgau autoiminine liga, tik to net nejauciau, nesirgau net sloga,
kiek skaiciau literaturoje, kad iskreipta imuniteta , nurodo zemas limfocitu kiekis, esant kitiems kraujo rodikliams normos ribos, pabreziu, kad visi kiti parametrai geri,
tai va, pas mane jis jau zemiau normos,
medikai nekreipia i tai demesio, va jei kiti rodikliai sutriktu, tada jau reikia ieskoti kraujo sistemos ligos,
as esu isitikinusi ir niekada negeriu per daug vit ir mineralu,
o ypac su amino rugstimis,
ypac mane pritrenkia visu tu firmu reklama ir ju siulomi vos ne auksiniai papildai,
pasitikiu arbatomis, domiuosi ir pritaikau savo organizmui,
beje, selenas yra vienas is tu medziagu, kurios padidina limfocitu kieki organizme,
limfocitai ir atsako uz musu imuniteta...
nezinau ar kaska atsakiau, bet tai mano nuomone, paremta savo organizmo stebejimais ir kai kuriu papildu vartojimu,

Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2012 07 27, 12:16)
ji operuota ar ne?

Ne, neoperuota.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2012 07 28, 10:04)
labai geras klausimas smile.gif

Ir labai geras atsakymas drinks_cheers.gif

O jeigu limfocitų kiekis normalus, juk vistiek galima gerti imunitetą stiprinančius papildus.. Manau, kad taip.

Prieš cheminius papildus esu nusiteikusi prieš, kartais jie daugiau žalos pridaro, nei naudos.. (Kai kraujo tyrimas rodo itin žemą kažkokių mineralų kiekį, aišku, tada neišvengsi cheminių papildų.)

Reik nepamiršt natūralių imuniteto stiprinimo būdų wink.gif Bent jau pradėti domėtis. Tada atsiras teigiamos emocijos, geresnė nuotaika, bus lengviau kovoti su autoimuniniais negalavimais..

Dabar domėsiuosi selenu 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cocoma: 28 liepos 2012 - 14:23
sveikos. kaip istveriate karscius?
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2012 07 21, 11:51)
esme tame, kad gyd visai neidomu ka vartoji, jie pasako tik apie visai nederinamus vaistus, kada gresia rimti reikalai, nors ligonines priemime man vos neikiso vaistu , kurie gresia gyvybei, tain gi netgi ten reikia buti atsargiu
as turiu medicinini issilavinima, gal man yra lengviau, bet cia sutikau merginu, kurios ir ne medikes puikiai viska zino, saunuoles 4u.gif

na, panašu, kad ir apie rimtas pasekmes turinčius derinius ir ne visad pasakys, nes pvz kaip tik neseniai nagrinėjom pvz kaip po organų persodinimo žmonės vartojo jonažoles. ir tai jiems grėsė organo atmetimu, nes pasirodo sumažino vaistų veiksmingumą iki tokio lygio. o dėl personalo atmestino požiūrio į ypač rūpestingų mamų perspėjimus, igi teko susidurti, deja... net tuo atveju, kai vienoj ligoninėj nustato ir patvirirtina diagnozę, kitoj paskui sėkmingai ignoruoja ir vis bando savaip daryt.

Aš vis dar lauku pas gyd, stebuklingai sugavau talonėjį rugpjūčio mėnesiui. nežinau, ar susiję su autoimunine skydliauke, bet man didžiausios B12 dozės pagerina savijautą tiek, kad jaučiuosi beveik žmoniškai.

o dar, ar pas jus būna toks jausmas, kai guzas gerklėj? man per šiuos karščius labai dažnai taip. ar čia nervinis jau man smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Migliūnė @ 2012 07 29, 21:27)
na, panašu, kad ir apie rimtas pasekmes turinčius derinius ir ne visad pasakys, nes pvz kaip tik neseniai nagrinėjom pvz kaip po organų persodinimo žmonės vartojo jonažoles. ir tai jiems grėsė organo atmetimu, nes pasirodo sumažino vaistų veiksmingumą iki tokio lygio. o dėl personalo atmestino požiūrio į ypač rūpestingų mamų perspėjimus, igi teko susidurti, deja... net tuo atveju, kai vienoj ligoninėj nustato ir patvirirtina diagnozę, kitoj paskui sėkmingai ignoruoja ir vis bando savaip daryt.

Aš vis dar lauku pas gyd, stebuklingai sugavau talonėjį rugpjūčio mėnesiui. nežinau, ar susiję su autoimunine skydliauke, bet man didžiausios B12 dozės pagerina savijautą tiek, kad jaučiuosi beveik žmoniškai.

o dar, ar pas jus būna toks jausmas, kai guzas gerklėj? man per šiuos karščius labai dažnai taip. ar čia nervinis jau man  smile.gif

sveikos, kiek cia skaitau, daugelis mini, kad jaucia kaip guza gerkleje,
nesuprantu, man traheja pasukta buvo, vidine skydliauke, nu nieko nejauciau, absoliutiskai, nieko,
manau kad nerviniu pagrindu....
Atsakyti
QUOTE(Migliūnė @ 2012 07 29, 21:27)
o dar, ar pas jus būna toks jausmas, kai guzas gerklėj? man per šiuos karščius labai dažnai taip. ar čia nervinis jau man  smile.gif

Aš labai jaučiu, tikrai labai nemalonu, bet tyrimai geri unsure.gif
Atsakyti