Įkraunama...
Įkraunama...

Rykštelės naudojimas: už ir prieš argumentuotai

QUOTE(stripulis @ 2012 05 22, 14:03)
Vaiva number 1, o jūs galėtumėt pripažint, kad realiai 6 metai jūsų vaikų priežiūros nuėjo atsiprašant į unitazą, ir ne tik kad viešai, kas irgi sunku, bet dar sunkiau sau?

as bent jau necituociau cia visokiu straipsniu ir filmuku. deda straipsni, paskui istorija is savo gyvenimo, kaip sunus jai pareiskia , kad "jei tau reikia, pati susitvarkyk" ir aiskina kad cia viskas super g.gif ? nors gal buna zmoniu, kurie tikrai nemato sau po nosim g.gif ?
Papildyta:
QUOTE(stripulis @ 2012 05 22, 14:07)

bet vardan viso to, nemeluosiu, buvo metodiškai dirbta nuo pat pusės vaiko metų. DABAR aš jau kartais galiu leisti sau atsipalaiduot auklėjimo srity, kokį kartą per savaitę ką nors pražiūrėt pro pirštus, nes pagrindai sudėti. BET būtent kokį kartą per savaitę, nes jei paleisi vadžias totaliai -  paskui taisyt reikės ilgai ilgai ilgai, ir išvis neaišku, ar pavyks pataisyt. Sugriaut lengva, atstatyt sunku.

drinks_cheers.gif del to praziurejimo pro pirstus karta i savaite blush2.gif 4u.gif
as suprantu, kad mamai gali atrodyt vienaip, bet pvz as apie savo auklejimo merodus sprendziu is vaiko elgesio darzely, dabar mokykloj.
darzelio auklyte maniski ivardino kaip vieninteli jai nesugadinusi nei vienos nervu lasteles blush2.gif labai jau as juo didziuojuosi bigsmile.gif nors irgi su savais taip sakant priciudais ax.gif jis nuo gimimo pas mane kaip mauglis dziunglese lotuliukas.gif ziema - vasara buna tik trumpom rankovem ( iskart perspetos buvo visos aukletojos ir mokytoja). is pradziu kraupo visi, paskui priprato.
mokykloj tik pagyrimai, moka elgtis,draugiskas, visada isklauso, netrugdo draugam, uzduotis atlieka clap.gif
bet jis visada buvo mokytas gerbt aplinkinius, o ne pats ismoko tos pagarbos.
buvo mokytas, kad turi klausyti aukletojos, mokytojos, kad namuose galioja savos taisykles, o darzelyje ir mokykloje kitos. ir nesvarbu, kad jam nepatinka.
tokiom mamom galiu pasakyt tik tiek, kad jei nepatinka mokyklos ar darzelio taisykles - samdykites aukles, korepetitorius ir auginkites tuos vaikus pacios tada iki pilnametystes.
nes kai ateina tokiu "laisvos pasauleziuros" ereliu i grupe ar klase doh.gif
Atsakyti
Stripuli, labai pritariu thumbup.gif

Manau, tol kol vaikas dar na mažas, kol sakykim jis nėra dar ir fiziškai stipresnis, tol tų pridarytų auklėjimo spragų nesijaučia patiems tėvams, bet laikas bėga greitai. Ką tu padarysi, kai taip augintas, be tabu be ribų vaikas, tipo ,,pats sau augęs'' trinktels durim , būdamas kokių 12-18 m. m., ir darys ką nori-negrįž namo, susidės su bloga kompanija, bus išmestas iš mokyklos, pradės vartoti kvaišalus. Juk jei nesusitari su šešiamečiu, netikiu kad rasi bendrą kalbą su vyresniu. Per toli bus jau nueita neauklėjimo linkme...
Atsakyti
ai, ir dar dėl tų man įstrigusių papuošalų, sumakaliotų su maistu. būna, kad leidžiu vaikui paterliot butą ir nekeliu skandalų. Bet jei kas suterliojama - tai vaikas ir išvalo. Nuo dvejų su puse. Mėgsta veidrodį išmozot deziku. Ok, išmozoja, parodo, į rankas skudurėlį - iššveičia iki blizgesio. Aišku, noras sutvarkyt, ką pridarė, kyla ne visada - tas įgimtasis, tipo. Plius dar reikia mokėt sutvarkyt, a ne? Ką tik brač cukrų išpylė. Liepiau pašluot. Truputį sušlavė. Liepiu pabaigt. Klykia nesavu balsu, verkia krokodilo ašarom. Nu negi prievartausi vaiką, aišku, puoliau, sušlaviau, vaikutį pabučiavau, kad tik nekentėtų, na ir šiaip greičiau prie SM grįžt bus galima, tiesa? wub.gif
Ne, netiesa. Klykė sau gal dešimt minučių, nežinau, vis paaiškindama, kad šluosiu aš... Klausiau, ar eurovizijoj startuot ketina, nes labai dailus balselis, paskui painformavau, kad klyksmai manęs nedomina, kad šluos vis tiek ji, nes ji išpylė. Po kurio laiko suprato, kad neveikia klyksmai, velnias, o pati jau dust pradeda ir šiaip nepatogu, nosis apvarvėjusi... Atėjo, sušlavė dar 30 proc. cukraus, pamačiau, kad nebesugeba sušluot likusio - reikia gi žinot, kad į krūvą jį į krūvą ir tik paskui į šiupelį. Likusius 30 proc. pademonstravau kaip, sėdėjo žiūrėjo, atėmė šiupelį, nunešė šiukšliadėžėn. Dar paaiškinau, kad reik ir grindis išplaut, pirmąsyk aš skuduru pervažiavau, kitąsyk ji. Namie taika ramybė, visi laimingi. Nors kai kas ir apsiverkęs, che che. O kai kas eilinį kartą nervus patreniravęs...
Tai jeigu atsiprašau tai gali trimetis, tai gali ir šešiametis. Pridirbai - taisai.
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2012 05 22, 14:31)
Ne, netiesa. Klykė sau gal dešimt minučių, nežinau, vis paaiškindama, kad šluosiu aš... Klausiau, ar eurovizijoj startuot ketina, nes labai dailus balselis, paskui painformavau, kad klyksmai manęs nedomina, kad šluos vis tiek ji, nes ji išpylė. Po kurio laiko suprato, kad neveikia klyksmai, velnias, o pati jau dust pradeda ir šiaip nepatogu, nosis apvarvėjusi... Atėjo, sušlavė dar 30 proc. cukraus, pamačiau, kad nebesugeba sušluot likusio - reikia gi žinot, kad į krūvą jį į krūvą ir tik paskui į šiupelį. Likusius 30 proc. pademonstravau kaip, sėdėjo žiūrėjo, atėmė šiupelį, nunešė šiukšliadėžėn. Dar paaiškinau, kad reik ir grindis išplaut, pirmąsyk aš skuduru pervažiavau, kitąsyk ji. Namie taika ramybė, visi laimingi. Nors kai kas ir apsiverkęs, che che. O kai kas eilinį kartą nervus patreniravęs...
Tai jeigu atsiprašau tai gali trimetis, tai gali ir šešiametis. Pridirbai - taisai.

drinks_cheers.gif manes irgi tokie klyksmai neveike niekad schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 05 22, 14:14)

buvo mokytas, kad turi klausyti aukletojos, mokytojos, kad namuose galioja savos taisykles, o darzelyje ir mokykloje kitos. ir nesvarbu, kad jam nepatinka.

va va, čia mano absoliučiai auksinė taisyklė. Namuose - kiek įmanoma laisvės, kitose teritorijose - tų žmonių, kuriem "priklauso" teritorija - taisyklės. Ir amen. Ar tai būtų senelių namai, ar darželis, ar parduotuvė, ar logopedės kabinetas, ar karate treniruočių salė, ar koncertų salė, ar teatras, ar troleibusas.
Taip, namai pas mus yra iš esmės saugus uostas (o ne palaida bala) - būtent saugus uostas, su atitverta teritorija nuo atviros jūros, su priemonėm prišvartuot laivus (arba įsisiautėjusias isterikas) etc. etc.
Bet kodėl kiti žmonės turėtų kurti mano vaikui asmeniškai saugius ir malonius uostus savo teritorijose? Veikt jie neturi ką, ar ką?
Turi savo namus, ir turi kitas erdves, kuriose elgiesi taip, kaip ten priimta.

daržą lankom metus, vaikas tam tikra prasme problemiškas, nes kalbos lygis kaip dvimetinuko - auklėtojos niekada nesiskundė. Niekuo. O jos tikrai iš tų, kad jei kas jau būtų - tai tikrai pasiskųstų. Dar ir specialiai paklausinėju ir iš manęs matosi, kad į akis nekibsiu, jei ką blogo apie mano mylimiausią vaikelį pasakytų, bet kad neturi ką pasakyt neklusnumo atžvilgiu. Taip, judrus mano vaikas - be galo, sakė nenustygsta (tokia ir namie). Bet tas judrumas - ir lieka judrumu - kiti vaikai nemušami, darželio inventorius nelaužomas, kai skaitoma pasaka, sėdi su visais, o ne sienom lipa... Tiesiog įtelpa į nustatytas ribas, ir jose yra maksimaliai laisva.

Pasiimu prieš pietų miegą. Dar keturis vaikus pasiima tuo pat metu. Kai mes rengiamės, vaikai grupėse migdosi. Tiems kitiems keturiems mamos leidžia klykt visa gerkle. O man dzin, aš neleidžiu ir tramdau savo vaiko garsius pasireiškimus. Tai dabar jau pati eina rengtis ir sako "tššš, miega vaikai" (gestais iš esmės, bet vis tiek). Vat kaip vargšą vaiką užspaudžiau sad.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2012 05 22, 14:39)
Pasiimu prieš pietų miegą. Dar keturis vaikus pasiima tuo pat metu. Kai mes rengiamės, vaikai grupėse migdosi. Tiems kitiems keturiems mamos leidžia klykt visa gerkle. O man dzin, aš neleidžiu ir tramdau savo vaiko garsius pasireiškimus. Tai dabar jau pati eina rengtis ir sako "tššš, miega vaikai" (gestais iš esmės, bet vis tiek). Vat kaip vargšą vaiką užspaudžiau sad.gif

tos likusios tyrs mamos vaikus matyt aukleja pagal ada21lt metodus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiva number 1: 22 gegužės 2012 - 13:55
QUOTE(stripulis @ 2012 05 22, 13:50)
Ir dar: pamėginkite pati nors kartą pravesti kokio nors dalyko pamoką ir sužinosite, kad sudominti vaikus praktiškai neįmanoma, nes reikia išdėstyti programą, patikrinti žinias, užduoti namų darbus, suvaldyti klasę ir visa tai per 45 minutes, iš kurių pirmos 5 minutės skirtos klasės raminimui po pertraukos, per paskutines penkias visi laukia skambučio ir nieko nebegirdi... Gal tada truputį pagarbos atsiras šiam pasiutusiai sunkiam darbui ir reikalavimai susimažins mad.gif

Esu dirbusi mokytoja, zinau, ka kalbu.Siaip vaikai sakydavo,kad esu gera mokytoja, dar pradzioj stebejosi:o kodel jus mokytoja ant musu nesaukiat? biggrin.gif Ar esat praeje kada pro kolidorius pamoku metu, beveik kiekvienam kabinete mokytojos rekimas smile.gif O jus ka nors girdejot apie alternatyvu ugdyma?
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 22, 15:05)
Esu dirbusi mokytoja, zinau, ka kalbu.Siaip vaikai sakydavo,kad esu gera mokytoja, dar pradzioj stebejosi:o kodel jus mokytoja ant musu nesaukiat? biggrin.gif Ar esat praeje kada pro kolidorius pamoku metu, beveik kiekvienam kabinete mokytojos rekimas smile.gif O jus ka nors girdejot apie alternatyvu ugdyma?

nereikia lia lia irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 05 22, 13:20)
o kaip masto Jusu aplinkos zmones, kai Jusu vaikai sulipa ant sofos su batais  g.gif ? kazkuriam komentare minejot, kad drauge Jusu irgi nebuvo suzaveta Jusu vaiku auklejimu  g.gif

nezinau ka turite omeny su drauge ?
O siaip normaliai aplinka reguoja, normaliai jie sveciuose elgiasi. Tik ne visi suauge normaliai elgiasi, pvz pradeda vaikams kisti saldainius ar kitoki slamsta lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 22, 15:08)
O siaip normaliai aplinka reguoja, normaliai jie sveciuose elgiasi. Tik ne visi suauge normaliai elgiasi, pvz pradeda vaikams kisti saldainius ar kitoki slamsta lotuliukas.gif

nenukreipinekit temos i kita puse mirksiukas.gif cia tema apie vaiku auklejima.
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 05 22, 13:54)
ada21lt, tik nesiulykit vel paskaityt straipsniuko ar Jusu ideto filmuko  4u.gif

ar taip sunku pripazinti, kad neteisi esat  g.gif ?
dar turit laiko , Jusu sunui tik 6 metai dar...  mirksiukas.gif

Nu kaip skaityti net nmemokat, jau kelis kartus rasiau,kad kazkas idejo filmuka, neisidemejau vardo, bet atgal pavarcius, manau , rastumet. Idejau straipsni, kai Ilgaplauke klause, koki as cia nesamoninga termina sugalvojau"meiles atemimas", deja, ne mano sugalvotas biggrin.gif
Nu, jei jausciausi neteisi, kazkaip kitaip elgciausi.
O jus isitikinusi, kad tesingai elgiates? Ar nebus per velu. Sakot gerbiat savo vaika, kaip asmenybe ir nemusat jo, bet prievarta vis tiek naudojat. unsure.gif
TAi vis tiek negerbiat tiek, kiek sakot biggrin.gif g.gif
Matot anot mokslininku jusu naudojamos bausmes daro labai didele trauma jam ilgalaikej perspektyvoj, bet jum sjuk neidomu kazka pasiskaityti ir pasidometi toliau savo nosies mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 22, 15:08)
O siaip normaliai aplinka reguoja, normaliai jie sveciuose elgiasi.

Jei jums tas ,,normaliai '' atitinka, tokį patį elgesį kaip ir namuose su jumis, tai labai tuo abejoju...
Atsakyti