Įkraunama...
Įkraunama...

Rykštelės naudojimas: už ir prieš argumentuotai

QUOTE(ada21lt @ 2012 05 22, 15:14)
O jus isitikinusi, kad tesingai elgiates? Ar nebus per velu. Sakot gerbiat savo vaika, kaip asmenybe ir nemusat jo, bet prievarta vis tiek naudojat. unsure.gif
TAi vis tiek negerbiat tiek, kiek sakot  biggrin.gif  g.gif

taip, esu isitikinus, kad elgiuosi tinkamai, teisingai aukleju vaika savo.
jau vien tai, kad darzelyje, mokykloje jis buvo ir yra charakterizuojamas kaip labai imlus, draugiskas, zingeidus, paklusnus vaikas man daug ka sako.

apie tos prievartos naudojima tai Jus cia pilstot is tuscio i kiaura jau kelintas puslapis. nemusu as savo vaiko, nemusau niekad ir nemusiu. prievartos nenaudoju. ir kitaip nei Jusu vaikai ( kiek susidariau skaitant JUSU pasakojimus), maniskis puikiai isaukletas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2012 05 22, 14:07)

biggrin.gif pasnekesim po keliu metu.
Mano vaikai niekad ant zemes nesiraiciojo, kitu vaku nemusa(ginasi,jei kas puola), nieko niekam blogo nedaro, graziai bendrauja su kitais, sveciuose labai kulturingai elgiasi, net restorane pagyre, kaip graziai vaikai elgiasi, sako retai taip buna bigsmile.gif
Taigi ir jus per savo prizme bandot suprasti mane. Va maista isidemejote, o meile praleidote biggrin.gif O kas jusu manymu yra demesys, pokalbiai, bendravimas, bendra veikla ir t.t.? g.gif
Matot as pasitikiu savo vaikais, as juos pazysti ir zinau is kur kyla vienas ar kitas ju poelgis, kodel kilo pasipriesinimas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 18, 14:14)
nu o ka patartumet? Nereguoja ir i tevo zodzius dazniausiai, nebent pasako,kad nesives i zvejyba  biggrin.gif o tai juk jau irgi santazas?

as visgi tikrai pasuoju user posted image visa diskusija uzvire nuo to, kad Jus pati papraset patarimo, nes nebesusitvarkot su savo vaikais, o gavosi taip, kad visgi Jus viska uz visas zinot geriausiai
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 05 22, 14:14)

Vienu zodziu jums svarbiausia,kad jusu vaikas patogus jums ir kitiems, paklusnus? g.gif
Tai del to ir nesuprantat manes, o i darzeli as ir nevedu vaiku, tevu pareiga vaikus auginti mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2012 05 22, 14:19)
Manau, tol kol vaikas dar na mažas, kol sakykim jis nėra dar ir fiziškai stipresnis, tol tų pridarytų auklėjimo spragų nesijaučia patiems tėvams, bet laikas bėga greitai. Ką tu padarysi, kai taip augintas, be tabu be ribų vaikas, tipo ,,pats sau augęs'' trinktels durim , būdamas kokių 12-18 m.  m., ir darys ką nori-negrįž namo, susidės su bloga kompanija, bus išmestas iš mokyklos, pradės vartoti kvaišalus. Juk jei nesusitari  su šešiamečiu, netikiu kad rasi bendrą kalbą su vyresniu. Per toli bus jau nueita neauklėjimo linkme...

vat butent, kaip elgsites paskui,kai jusu bausmiu nenores vykdyti? ka darysit, jei nepasitikedamas savimi, ieskos pritarimo blogose kompanijose?Atimsit kompa?uzdarysit namie? Jusu gi auklejimo principai gristi jega unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 22, 15:36)
Vienu zodziu jums svarbiausia,kad jusu vaikas patogus jums ir kitiems, paklusnus?  g.gif
Tai del to ir nesuprantat manes, o i darzeli as ir nevedu vaiku, tevu pareiga vaikus auginti  mirksiukas.gif
Papildyta:

vat butent, kaip elgsites paskui,kai jusu bausmiu nenores vykdyti? ka darysit, jei nepasitikedamas savimi, ieskos pritarimo blogose kompanijose?Atimsit kompa?uzdarysit namie? Jusu gi auklejimo principai gristi jega  unsure.gif

pasikartosiu - as pasuoju doh.gif butu saunu , jei ir i mokykla turetumet galimybes neleist mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 22, 15:32)
Tai del to ir nesuprantat manes, o i darzeli as ir nevedu vaiku, tevu pareiga vaikus auginti  mirksiukas.gif

Nors viena gera žinia, pasisekė darželiui.

Aš tai jūsų vietoje dar vaikus iki 18 m. namuose ir mokinčiau, pati-va čia tai būtų tikras auginimas. Nes gali pasitaikyti, kad nesutiksit gerų mokytojų. irnesakyk.gif hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 22 gegužės 2012 - 14:41
QUOTE(stripulis @ 2012 05 22, 14:31)
ai, ir dar dėl tų man įstrigusių papuošalų, sumakaliotų su maistu. būna, kad leidžiu vaikui paterliot butą ir nekeliu skandalų. Bet jei kas suterliojama - tai vaikas ir .....Tai jeigu atsiprašau tai gali trimetis, tai gali ir šešiametis. Pridirbai - taisai.

oi, mano dukryte (jaunesne 6 men uz jusiske) labai megsta sluoti, siurbti, langus valyti ir t.t. , bet labai nesidziaugiu, nes sunus lygiai taip pat elgdavosi...
O kiek jusiske jusu klausys ir bijos? Ar galvojat cia is pagarbos ir meiles jums ji suslave? biggrin.gif
As ta pati mokinu,kad jei jau apvertei ,tai ir sutvarkyk smile.gif
Papildyta:
QUOTE(stripulis @ 2012 05 22, 14:39)
va va, čia mano absoliučiai auksinė taisyklė. Namuose - kiek įmanoma laisvės, kitose teritorijose - tų žmonių, kuriem "priklauso" teritorija - taisyklės. Ir amen. Ar tai būtų senelių namai, ar darželis, ar parduotuvė, ar logopedės kabinetas, ar karate treniruočių salė, ar koncertų salė, ar teatras, ar troleibusas.
Taip, namai pas mus yra iš esmės saugus uostas (o ne palaida bala) - būtent saugus uostas, su atitverta teritorija nuo atviros jūros, su priemonėm prišvartuot laivus (arba įsisiautėjusias isterikas) etc. etc.
Bet kodėl kiti žmonės turėtų kurti mano vaikui asmeniškai saugius ir malonius uostus savo teritorijose? Veikt jie neturi ką, ar ką?
Turi savo namus, ir turi kitas erdves, kuriose elgiesi taip, kaip ten priimta.

butent ir as ta pati mokinu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 22, 15:42)
oi, mano dukryte (jaunesne 6 men uz jusiske) labai megsta sluoti, siurbti, langus valyti ir t.t. , bet labai nesidziaugiu, nes sunus lygiai taip pat elgdavosi...
O kiek jusiske jusu klausys ir bijos? Ar galvojat cia is pagarbos ir meiles jums ji suslave? biggrin.gif
As ta pati mokinu,kad jei jau apvertei ,tai ir sutvarkyk smile.gif

ane bigsmile.gif ir kaip sekasi ? lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(ada21lt @ 2012 05 18, 13:55)
tik ,kad tvarkydama is paskos pavargstu, nu gal reikia ismokti gyventi bardake, nu jau manau, greit ismoksiu  biggrin.gif nes dar kol maziukai buvo kazkaip dar spedavau apsitvarkyti, dabar as nebepasiveju, susitvarkymas laiko 10 min, o kad patiems nesitvarkyt, tai pasiaiskinimu milijonai.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiva number 1: 22 gegužės 2012 - 14:49
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 05 22, 15:10)
nenukreipinekit temos  i kita puse  mirksiukas.gif  cia tema apie vaiku auklejima.

Palaukit, o kodel vaikai turi elgtis graziai su zmonem, kurie juos trucina?I ta tema ir su mokytojais ,kurie ju negerbia ,rekia ir t.t. biggrin.gif
Nors aisku to nesakau, mokinu atsakomybe sau prisiimti ne kitiem suversti.
Jei kas nepatinka nebendrauk su kitu, jei ka padarei atsiprasyk, pasistenk elgtis atidziau, jei tau ka padare negero, pagalvok,kodel pats atsidurei sioje situacijoj...ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 05 22, 15:23)
taip, esu isitikinus, kad elgiuosi tinkamai, teisingai aukleju vaika savo.
jau vien tai, kad darzelyje, mokykloje jis buvo ir yra charakterizuojamas kaip labai imlus, draugiskas, zingeidus, paklusnus vaikas man daug ka sako.

apie tos prievartos naudojima tai Jus cia pilstot is tuscio i kiaura jau kelintas puslapis. nemusu as savo vaiko, nemusau niekad ir nemusiu. prievartos nenaudoju. ir kitaip nei Jusu vaikai ( kiek susidariau skaitant JUSU pasakojimus), maniskis puikiai isaukletas  thumbup.gif

Tai jusu bausmes be priievartos? Pats vaikas sutinka atsisakyti idomios sau veiklos?ar uzsidaro kambary,kai prasikalsta?
Papildyta:
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 05 22, 15:27)
as visgi tikrai pasuoju
visa diskusija uzvire nuo to, kad Jus pati papraset patarimo, nes nebesusitvarkot su savo vaikais, o gavosi taip, kad visgi Jus viska uz visas zinot geriausiai

cia jau jusu interpretacija. As tik norejau parodyti, kaip jokios bausmes teigiamai neveikia biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2012 05 22, 15:40)
Nors viena gera žinia, pasisekė darželiui.

Aš tai jūsų vietoje dar vaikus iki 18 m. namuose ir mokinčiau, pati-va čia tai būtų tikras auginimas.  Nes gali pasitaikyti, kad nesutiksit gerų mokytojų.  irnesakyk.gif  hihihi.gif

Yra zinokit ir kitokiu mokyklu, ne vien tos tradicines, vaiku bukinimui ir sveikatos zalojimui biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 05 22, 15:46)
ane  bigsmile.gif  ir kaip sekasi ?  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

taigi sakau mokinu, nesakiau, kad jie budami tokio amziaus, jau man visus namus sutvarko biggrin.gif Labai noreciau pamatyti 4 ir 6 metu vaikus,kurie kas diena idealiai susideda savo drabuzelius, zaisliukus ,nuvalo stala pavalge issiplauna indus ir t.t. lotuliukas.gif
Atsakyti
ada21lt, jūs baigėte mokyklą, kuri bukino ir žalojo sveikatą? nes jei teisingai suprantu, jums tiek metų, kad netradicinės mokyklos negalėjote lankyti 4u.gif

mano vaikas susišlavė, nes norėjo susišluoti smile.gif taip sakant, iš pradžių nenorėjo, o paskui ėmė ir panorėjo, nes suprato, kad vis tiek teks. Jai nereikėjo manęs bijoti, nes aš jai niekuo negrasinau. Nebent štai kuo: brangioji, tu išpylei, tu ir šluosi. Na taip, baisi prievarta lotuliukas.gif

Netrukus po to išpylė muilo burbulus, pati stvėrė skudurą, be jokių mano raginimų ir su džiaugsmu išvalė burbulus ir dar išplovė grindis visame bute, išskyrus koridorių.
aš jai tik skudurą praskalaudavau ir pragręždavau, nes vis tik manau, mano rankų jėga gręžimui gal labiau tinkama nei trimetės.
Papildyta:
ada21lt, šiaip šešiamečiui visa tai, ką išvardijot, kuo puikiausiai tai pasiekiama. jei jau mano trimetė moka indus išplaut, nuvalyti stalą ir susidėti žaisliukus, kodėl to negali padaryti šešiametis? Žodis "idealiai" čia netinkamas, idealų nebūna, bet neidealiai manau kuo puikiausiai gali visa tai atlikti. O dar keturmetės padedamas wink.gif
na taip, drabužėlių maniškė dar nesusideda, nei idealiai nei neidealiai, nes aš juos dedu - mėgstu apžiūrėt, ar nesusitepę, ar nereik skalbt ir t. t. Ir apskritai man pasiutusiai patinka tvarkyt svetimus rūbus. Savų tai aišku, ne. Reiks kada nors jai tą pareigą atiduot, bet kol kas dar atidėlioju...
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2012 05 22, 16:05)
ada21lt, jūs baigėte mokyklą, kuri bukino ir žalojo sveikatą? nes jei teisingai suprantu, jums tiek metų, kad netradicinės mokyklos negalėjote lankyti 4u.gif

ada21lt, šiaip šešiamečiui visa tai, ką išvardijot, kuo puikiausiai tai pasiekiama. jei jau mano trimetė moka indus išplaut, nuvalyti stalą ir susidėti žaisliukus, kodėl to negali padaryti šešiametis? Žodis "idealiai" čia netinkamas, idealų nebūna, bet neidealiai manau kuo puikiausiai gali visa tai atlikti. O dar keturmetės padedamas wink.gif
na taip, drabužėlių maniškė dar nesusideda, nei idealiai nei neidealiai, nes aš juos dedu - mėgstu apžiūrėt, ar nesusitepę, ar nereik skalbt ir t. t. Ir apskritai man pasiutusiai patinka tvarkyt svetimus rūbus. Savų tai aišku, ne.  Reiks kada nors jai tą pareigą atiduot, bet kol kas dar atidėlioju...

TAip, butent. Buvau viena is geriausiu mokinu klaseje ir ka mane ten ismoke gyvenimui? ka jus ismoke, ka naudojate is mokyklos gyvenime?
MAn truko pagrindiniu gyvenimisku ziniu:
1 apie zmogaus organizma, funkcijas, sveikata, sveika gyvensena. 1 metai apie zmogu tik per biologijos pamokas, labai trumpai ir mazai informacijos.
2 apie vaikus: pradejimas, nestumas, zindymas, kudikio prieziura. Visa ka darem vaikiuko kraitelio siuvimas per darbus 9 kl doh.gif
3 apie finansus -visiskai nieko, tik ,kad skaiciuoti ismokino, nors siaip nuejau jau mokedama smile.gif
DAuguma infor
Tik tiek ,kad smagu bendrauti su kitais vaikais smile.gif
DAug informacijos zmones ir taip ismoktu ir be mokyklos, o mokykloje norisi,kad butu tokia informacija, kuri bus paskui naudinga gyvenime, kam kitaip is vis jos reikalingos? g.gif

Jus nepastebit ,kad jau kelis kartus rasiau, kad sunus labai graziai tvarkesi, kai buvo 3, 4? Jis ir rubus susilankstydavo, nu dar ir dabar taip periodiskai, kartais susilanksto graziausiai salia lovytes, kartais i kruva susimeta biggrin.gif DAbar jis matau labai atsirenka vaidmenis, ka daro tetis ir ka as darau , tetis yra viskas idealas biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2012 05 22, 15:17)
Jei jums tas ,,normaliai '' atitinka, tokį patį elgesį kaip ir namuose su jumis, tai labai tuo abejoju...

O jus taip pat elgiates namie ir sveciuose? bigsmile.gif
As tai kazkaip jauciu skirtuma biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 22, 15:14)
Nu kaip skaityti net nmemokat, jau kelis kartus rasiau,kad kazkas idejo filmuka, neisidemejau vardo, bet atgal pavarcius, manau , rastumet. Idejau straipsni, kai Ilgaplauke klause, koki as cia nesamoninga termina sugalvojau"meiles atemimas", deja, ne mano sugalvotas  biggrin.gif
Nu, jei jausciausi neteisi, kazkaip kitaip elgciausi.
O jus isitikinusi, kad tesingai elgiates? Ar nebus per velu. Sakot gerbiat savo vaika, kaip asmenybe ir nemusat jo, bet prievarta vis tiek naudojat. unsure.gif
TAi vis tiek negerbiat tiek, kiek sakot  biggrin.gif  g.gif
Matot anot mokslininku jusu naudojamos bausmes daro labai didele trauma jam ilgalaikej perspektyvoj, bet jum sjuk neidomu kazka pasiskaityti ir pasidometi toliau savo nosies  mirksiukas.gif

na kaip elgesio normos viesumoje gali kelti vaikui trauma?juk ne siaip sau yra prisilaikoma tam tikru elgesio normu gyvenime. kodel mes valgom prie stalo, o ne po stalu ar ant stalo?kodel prausiames su muilu duse ar vonioje, o ne baluteje prie namu?kodel sakom aciu ir prasau, o ne siuntinejam?kodel batus namie reik nusiimti atejus is lauko, o ne vaikscioti su jais po namus?kodel namie tvarkom,skalbiam ir pns, o ne sudus nesiojam?tokiais veiksmais isreiskiam tam tikra pagarba sau, taip pat aplinkiniams jei pvz esam sveciuose ar turim sveciu. jei visi darytu ka ir kaip jie nori, tai kaip mes gyventumem?o taip nuo mazens vaikams yra paaiskinama ir pamokama, kad reikia tvarkytis ir kaip elgtis smile.gif as jau geriau moksliniku teigimu sukelsiu vaikui trauma, bet jis augs ir bus nrml zmogus su tam tikromis vertybemis ir pareigomis, o ne siaip kazkoks kuris pats augdamas sprende ko jam reikia, o ko ne(cia pvz tvarka,pagarba aplinkiniams ir pns)
Papildyta:
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 22, 15:36)
Vienu zodziu jums svarbiausia,kad jusu vaikas patogus jums ir kitiems, paklusnus?  g.gif
Papildyta:

vat butent, kaip elgsites paskui,kai jusu bausmiu nenores vykdyti? ka darysit, jei nepasitikedamas savimi, ieskos pritarimo blogose kompanijose?Atimsit kompa?uzdarysit namie? Jusu gi auklejimo principai gristi jega  unsure.gif

o tai ka db tie tevai kurie veda vaikus i darzeli, tai gal jie jau blogi tevai? visu pirma darzelis manyciau tikrai sveika vaikams smile.gif na ju augimui. ten jie mokosi bendrauti su kitais, gauna tam tikra rezima ir tuo paciupagarbos vyresniam zmogui(aukletojai). as pvz po kokiu metuku jau noreciau vaika leisti i darzeli bent keliom val per diena, kad pabendrautu su vaikais smile.gif
Atsakyti