Įkraunama...
Įkraunama...

Rykštelės naudojimas: už ir prieš argumentuotai

QUOTE(stripulis @ 2012 05 25, 23:15)
Aš tai vis dėlto manau, kad Ilgaplaukė yra trolis... Negali egzistuoti jos sūnus šiaip. Kaip ten sakoma, kokie tėvai, tokie vaikai, a ne?
Tai kas nors man tegu paaiškina, kaip bukai, chamiškai, nesugebančiai įsiskaityti į tekstą asmenybei galėjo pavykti išauklėti "padorų, mandagų, klusnų nuostabų jaunuolį"?

Nesąmonės... nėr jokio sūnaus, nėr jokios ilgaplaukės, sėdi sukriošęs senukas ant viso pasaulio piktas ir rašliavoja niekus smile.gif Oi. Atsiprašau. Ne niekus, praktiškai aiškiaregystėmis dalinasi. Ot nusišnekėjau sad.gif

Nes pvz. aš esu nagla, chamiška, tai manau ir mano vaikas bus naglas ir chamiškas, nieku gyvu nepatikėsiu, kad užauginsiu "paklusnią, kuklią" dukrytę g.gif

Yra yra ta Ilgaplauke, taip darniai isijausti i tokia asmenybe butu sunku biggrin.gif
O jus isivaizduojate ,kaip vienas augdamas vaikas, kuriam sitokia ismintinga mama skyre tiek laiko, galetu prie mamos ka pasakyti, ko ji nenori girdeti ? bigsmile.gif
Tai ir yra tas padorusis ir t.t idomu butu ji be mamos su draugais pasebeti biggrin.gif
Papildyta:
O siaip dekui merginos cia uz mano veiksmu analize biggrin.gif siaip idomiausia tai,kad abieju istoriju apie sofa ir stala pabaigu neparasiau, o va sugeba kai kas vistiek zinoti kaip ten buvo smile.gif
Siaip Kriiste del daugeliu spejimu teisi.
Ir ypac ta mintis teisinga, kad kiekvienas suauges su vaiku susikuria savo rysi ir santykius. Todel ir sakau, kad vaikai neturi vien aklai klausyti mokytoju ar aukletoju, jei jos nesugeba sudominti kazkuom vaiko, motyvuoti ir t.t. Taigi ir mano vaikai kaip matau labai skirtingai su kiekvienu .Pas juos kaip kokios anteneles, kiek zmogus gerbia save tiek jie ji gerbs. Atrodo momentaliai nuskanuoja, uztenka vieno karto ir zino, kad pas ta teta sito negalima, o kokia teta sako ai leisk, ko tu cia vaikams neleidi, o paskui nepatenkinta, nes ne visi supranta,kad jei vaikui kazka leidai , tai jau turi leisti iki galo, o ne pasierzinti, o manes jau tada nebeklauso,sako teta leido biggrin.gif taigi visada sakau visiems, jei as sakau, kad vaikam kazkas negalima, tai jau nebeleiskit ir t.t. O su manim aisku ir pazyzia, ir pasioziuoja, ir bando visais savo metodais palenkti, juk jie irgi turi savo interesus ir tikslus, ir jau mamas zino kaip nuluptas. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 26, 21:42)
Yra yra ta Ilgaplauke, taip darniai isijausti i tokia asmenybe butu sunku  biggrin.gif
O jus isivaizduojate ,kaip vienas augdamas vaikas, kuriam sitokia ismintinga mama skyre tiek laiko, galetu prie mamos ka pasakyti, ko ji nenori girdeti ? bigsmile.gif
Tai ir yra tas padorusis ir t.t idomu butu ji be mamos su draugais pasebeti  biggrin.gif

O jusu tai tikrai nuostabi "asmenybe",kuri nesugeba aukleti vaiku,bet va tik sugeba juos gaminti. O manote jusu vaikai labai laimingi gimdami pas jus? Galite nepergyventi del maniskio. Ir kokie gali jie isaugti,jei jus TIK sugebate cia sedeti visas dienas,na taip,auklejate kaip zole,ane hihihi.gif mega_shok.gif
Atsakyti
O labiausiai prajuokino sita zaislu analize. Tik keista, kad Ilgaplauke tiek daug skyrusi vaikui demesio, kazkaip gal nebeatsimena, kad vaikai iki metu, dvieju su lego nezaidzia? ir nepaklijuosi su jais ir nepakarpysi smile.gif Va butent tame amziuje dauguma vaiku krausto virtuves spinteles, domisi puodais , bliudais ir t.t.Paskui prasideda teimiai zaidimai, pasmus viskas tarnauja zaidimams ir dezes karpomos ir piesiama, ir plastelina verdu , ir visas namas, ir kiemas, ir medziai ir lentos ir t.t.o pirktiniai zaislai trumpiausiai uzima, dar kol nauji kazkiek idomus. Taip pat arba jos vaikas visiskas ramekas buvo, koki esu maciusi , pasodino taip mama ir sedi tas sau kol mano po visa soda ropojo , tai i viena gala, tai i kita..
Taigi gal neisivaizduoja kiek veiklu per diena vaikai pakeicia lotuliukas.gif DAr toks vienas klausimas , Ilgaplauke ar jums neatrodo,kad gal ir be jusu dideliu pastangu tas jusu sunus butu toks pat geras zmogus , o gal dar geresnis, maziau traumuotas. Ar jis galetu jums ddristi pasakyti,akd jus ji traumavote? Nors galu gale, net tie,kuriuos muso dazniausiai tevus pateisina...
O as tik paskutiniu metu daugiau laisves pajuntu, siaip man kiti prierkaistaudavo, kad as per daug vaikam laiko skiriu, sako juk vaikai vieni turi moketi zaisti ir buti. Tai atsakydavau, kad kai bus pasiruose, tai ir bus, kas dabar ir vyksta vis daugiau zaidimu susigalvoja , vienas kitam pasakas skaito, ir t.t. O savo vaiku "neklausymo "pvz norejau pasakyti ,kad jie kiekviena diena prisigalvoja tokiu dalyku, kurie man nepatinka ir jei as juos bausciau, ka ir esu meginusi ir ne karta, tai nieko nelaimiu ,tik susipykstame, o ju charakteris toks,kad sieks savo ir viskas ypac,jei su agresija kazkas i juos reguoja. O kai isaiskinu, kodel taip negalima, tada ir patys supranta, nes nesilaiko aklu taisykliu nors tu ka. biggrin.gif Ir juokinga man ,kai zmones pagal viena kurpaliu matuja...
Papildyta:
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2012 05 26, 22:03)
O jusu tai tikrai nuostabi "asmenybe",kuri nesugeba aukleti vaiku,bet va tik sugeba juos gaminti. O manote jusu vaikai labai laimingi gimdami pas jus? Galite nepergyventi del maniskio. Ir kokie gali jie isaugti,jei jus TIK sugebate cia sedeti visas dienas,na taip,auklejate kaip zole,ane  hihihi.gif  mega_shok.gif

jus galite dar 150 kartu pakartoti,kad as neaukleju, realybe nuo to nepasikeis ir zmogaus prigimtis nepasikeis, nepasikeis sugebejimas paciam viska ismokti is aplinkiniu biggrin.gif
Del jusu vaiko visiskai nepergyvenu , o va jus labai rupinates kaip as ten saviskius aukleju, matyt kitu uzsiemimu neturit .Ir suvokti niekaip negalit kaip as cia viska galiu suspeti ar ne,pavydas grauzia mirksiukas.gif lotuliukas.gif .
vat patinko man si japonu patarle:
Paleisk vaiką kuo toliau nuo savęs ir jei jis sugrįš pas tave, vadinasi, jį mokėjai išauklėti
Atsakyti
mamytes, kas jums cia darosi?kodel is temos aptarinejimu jau persokot prie tokiu asmeniskumu ir tuo labiau izeidynejimu?
ir siaip sioje temoje turetu but snekama apie ryksteles naudojima, o ne kaip kuri aukleti moka ar ne ir ar isvis wgzistuoja zmogu..

i temos klausimuka atsakyciau taip, kad as linkusi apsieiti be ryksteles smile.gif nemanau, kad musimas rykstele kazka pakeistu. nlb humaniska vaika musti ,,krumais,, biggrin.gif geriau dirziuku pagasdinti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 26, 22:15)
*O labiausiai prajuokino sita zaislu analize. Tik keista, kad Ilgaplauke tiek daug skyrusi vaikui demesio, kazkaip gal nebeatsimena, kad vaikai iki metu, dvieju su lego nezaidzia? ir nepaklijuosi su jais ir nepakarpysi smile.gif Va butent tame amziuje dauguma vaiku krausto virtuves spinteles, domisi puodais , bliudais ir t.t.Paskui prasideda teimiai zaidimai, pasmus viskas tarnauja zaidimams ir dezes karpomos ir piesiama, ir plastelina verdu , ir visas namas, ir kiemas, ir medziai ir lentos ir t.t.o pirktiniai zaislai trumpiausiai uzima, dar kol nauji kazkiek idomus.

** Taip pat arba jos vaikas visiskas ramekas buvo, koki esu maciusi , pasodino taip mama ir sedi tas sau kol mano po visa soda ropojo , tai i viena gala, tai i kita..
Taigi gal neisivaizduoja kiek veiklu per diena vaikai pakeicia  lotuliukas.gif

***ar jums neatrodo,kad gal ir be jusu dideliu pastangu tas jusu sunus butu toks pat geras zmogus , o gal dar geresnis, maziau traumuotas. Ar jis galetu jums ddristi pasakyti,akd jus ji traumavote? Nors galu gale, net tie,kuriuos muso dazniausiai tevus pateisina...
**** O savo vaiku "neklausymo "pvz norejau pasakyti ,kad jie kiekviena diena prisigalvoja tokiu dalyku, kurie man nepatinka ir jei as juos bausciau, ka ir esu meginusi ir ne karta, tai nieko nelaimiu ,tik susipykstame, o ju charakteris toks,kad sieks savo ir viskas ypac,jei su agresija kazkas i juos reguoja. O kai isaiskinu, kodel taip negalima, tada ir patys supranta,  nes nesilaiko aklu taisykliu nors tu ka.  biggrin.gif

***** Ir juokinga man ,kai zmones pagal viena kurpaliu matuja...
Del jusu vaiko visiskai nepergyvenu , o va jus labai rupinates kaip as ten saviskius aukleju, matyt kitu uzsiemimu neturit .Ir suvokti niekaip negalit kaip as cia viska galiu suspeti ar ne,pavydas grauzia mirksiukas.gif  lotuliukas.gif .
vat patinko man si japonu patarle:
]Paleisk vaiką kuo toliau nuo savęs ir jei jis sugrįš pas tave, vadinasi, jį mokėjai išauklėti[

* Na va,ir vel...zaide, ir dar kaip zaide, dveju metu, ir lego(pastatydavo ivairius statinius,karpyti pradejo mazdaug dveju su puse(zurnalus).Jeigu jus su vaikais neuzsiimate(aisku,nera laiko,juk sedite prie kompo,visa dienele lotuliukas.gif ),tai jie ir nesugeba.Nezinau,bet maniskis turejo ir zaislu,ir jam idomiau buvo is visokiu dezuciu,pagaliuku...kazka sugalvoti,nei su puodais barskinti.Priminsiu jis lanke Montesori darzeli,nuo treju,ten zaislu kaip zinia nera,tai jis namie su jais labai jau pagarbiai elgesi,nelauze.Be to,nepirkdavome bet kokiu,ir bet kiek.Visada ziuredavome,kad lavintu,o ne pazaides numestu ir tiek ziniu. Nesuprantu,kas cia per stebuklai,nebent del to,kad jus nesugebate sudominti,na nezinau.

** Jau rasiau,kad kaip tik buvo ir yra judrus,todel jau nuo pimos klases lanke krepsini.

Zinau tik tiek,kad vaikai bandydami gauti is tevu demesio,elgiasi blogai(musdamiesi,lauzydami zaislus ir t.t.),kad nors minute,kai juos bars,atkreiptu i juos demesi. Ir tai ne mano pastebejimas,beje.Isvadas pasidarykite pati.

*** Traumuotas...is kur istraukete tokia nesamone.Na jo,kad as cia neleidziu ant galvos kakoti,kai kurioms,ane. mirksiukas.gif Gavau vit. gera doze...prajuokinote lotuliukas.gif Vaikas nebus tik is saves toks(geras ir t.t.) ,prisideda daug auklejimas,genai. Is kur istraukete,kad as vaika musiau,nebent jums tapatu vieno karto musimas,visam gyvenimui.Beje jis net neprisimena sio atvejo lotuliukas.gif mirksiukas.gif Auklejau ji kaip asmenybe,o ne zole,apart jusu.Jums tai stebuklas,ane.

**** Visi mes turime charakterius,ir tai normalu,nes auga asmenybes,bet ...viskam yra ribos(taisykles),kurias beje su vaikais reiketu nusistatyti. Tada jie bus suinteresuoti(galima net sugalvoti kazkokius prizus uz gera elgesi ir t.t.),nes zinos,kas galima,kas ne,ir kas bus ,kai ju nesilaikysi.

***** As tik stebiuosi ir tiek,nes juk jus nesusitvarkote su jais,o ne kazkas. Tai ir pasiulymai buvo.Kurie beje jums nepatinka,nes manote,kad kitu patirtis niekuo verta.
Kaip tai nepergyvenate,kazkuriame poste perskaiciau.O ko jums pavydeti. Kad nesugebate susitvarkyti su vaikais (bent is postu,ir beje ne as viena tai perskaiciau),o ka jus suspejate taip jau nuveikti stebuklingo(disertacija rasote,kaip aukleti vaikus,ane) g.gif lotuliukas.gif Galiu nuraminti,turiu uzsiemima,apart jusu mirksiukas.gif
Gera patarle,bet...kadangi naktis,jau mintys ne tokios aiskios,tai tik galiu pridurti,kad "reikia moketi su vaikais kartu buti,ir moketi juos paleisti..."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgaplaukė: 27 gegužės 2012 - 01:32
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2012 05 27, 02:13)
Nezinau,bet maniskis turejo ir zaislu,ir jam idomiau buvo is visokiu dezuciu,pagaliuku...kazka sugalvoti,nei su puodais barskinti.

nu daug galit lygint ir kitiem taikyt - kai JUSISKIS mego ta, o ne kita doh.gif
Pas mane du - ir vienas nuo pat pradziu vertino tik masina, kuria apsizergus galima vaziuot, dvirati ir pan, o mazoji - gali valandu valandas sedet piesdama, karpydama, lipdydama, prie leliu namelio ir pan - jai labai reikalingi zaislai. Kaladeliu, ego nemego ir nemegsta ne vienas - nors irgi ju turim mirksiukas.gif
Vaikai skirtingi ir skirtingai renkasi zaislus - bet tiek mano, tiek aplink esanciu draugiu, su kuriom kartu auginam bendraamzius - buvo momentas, kai puodai, dangciai, saukstai - ejo i trasa kaip superiskiausi zaislai mirksiukas.gif

apie vaiko isauklejima - neisauklejima - manyciau daugiau gali pasakyti kiti, su vaiku susiduriantys asmenys, o ne mama.
Atsakyti
Ada21lt, mano vaikui greit bus du ir jau nuo 1,7 jis zaidzia su lego smile.gif (mes turim dideli lego, o ne ta smulku) aisku reikejo laiko kol ismoko sustatyti boksta, bet ismoko, o iki tol prase visu kitu padeti jam statyti smile.gif cia trutbut ne ilgaplauke, o jus uzsimirsote, kad tokio amziaus vaikai gali zaisti absoliuciai su betkuo, tik, kad nebutinai pritaikys zaisla pagal paskirti smile.gif

taip pat iki siol lb patinka jam zaisti su keptuvemis, maisais, dezemis, bet ir su savo zaislais zaidzia smile.gif ir papiesti megsta, karpyti dar neduodu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 05 27, 11:47)
nu daug galit lygint ir kitiem taikyt - kai JUSISKIS mego ta, o ne kita doh.gif
Kaladeliu, ego nemego ir nemegsta ne vienas - nors irgi ju turim mirksiukas.gif
Vaikai skirtingi ir skirtingai renkasi zaislus - bet tiek mano, tiek aplink esanciu draugiu, su kuriom kartu auginam bendraamzius - buvo momentas, kai puodai, dangciai, saukstai - ejo i trasa kaip superiskiausi zaislai  mirksiukas.gif

apie vaiko isauklejima - neisauklejima - manyciau daugiau gali pasakyti kiti, su vaiku susiduriantys asmenys, o ne mama.

As ne taikau ar lyginu,bet kai bandoma aiskinti,kad tokiu metu vaikas negali zaisti su lego ar karpyti,tai...va jusu nemegsta,mano draugiu taip pat statydavo,ir ka...as kontatuoju fakta,o ne remiuosi tik teorija.

Teisingai pasakyta. Butent,is aplinkos(darzelyje,mokykloje,kt. pasibuvimo vietose),o ne tik savo nuomone , remiuosi. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2012 05 27, 12:25)
As ne taikau ar lyginu,bet kai bandoma aiskinti,kad tokiu metu vaikas negali zaisti su lego ar karpyti,tai...va jusu nemegsta,mano draugiu taip pat statydavo,ir ka...as kontatuoju fakta,o ne remiuosi tik teorija.

as nebandau aiskinti, kad tokiu metu vaikas negali zaisti, tai jus teigiat, kad del tinkamai neparenkamu (neiperkamu) zaislu - vaikas zaidzia su puodais, lovom, ir stalais lotuliukas.gif
visad su pavydu ziurejau i tuos zaidziancius legais - deja, maniskio ne vieno jie neuzkabino schmoll.gif

Papildyta:
Ir dar Ilgaplauke - ar jusu vaikas yra gaves nors karta lupt g.gif (nu cia i tema jau biski lotuliukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 05 27, 12:34)
as nebandau aiskinti, kad tokiu metu vaikas negali zaisti, tai jus teigiat, kad del tinkamai neparenkamu (neiperkamu) zaislu - vaikas zaidzia su puodais, lovom, ir stalais lotuliukas.gif
visad su pavydu ziurejau i tuos zaidziancius legais - deja, maniskio ne vieno jie neuzkabino schmoll.gif

Ir dar Ilgaplauke - ar jusu vaikas yra gaves nors karta lupt g.gif  (nu cia i tema jau biski lotuliukas.gif )

Na mano nuomone,nebutinai teisinga,bet...pasidarant vietoj to puodo bugna,na kad ir is dezes(batu),gal labiau lavintusi fantazija,priklijuojant kazkokias detales ir t.t.
Na kiekvienas vaikas(kaip ir suauges asmenybe),gal maniskis turi ta ,kaip as sakau cinkeli,is nieko padaryti kazka.

Jau rasiau,bet galiu pasikartoti. Gavo vieninteli karta,kai krito i purvyna,pavasari,nes nepirkau zaislo. Jam tada buvo treji(ta vadinama treju metu krize).Ir dabar as prisimenu tai,o jis neprisimena.Nors tiek paguodzia. Del to esu pries bet koki smurta.Isivedeme taisykles. Tuo metu vienokias,siuo metu,kai jau pilnametis,kitokias.
Tai mano patirtis,o kai kam atrodo,kad kisu jas ir kitiems.Nekisu,bet gal kazkam pravers ir tiek. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgaplaukė: 27 gegužės 2012 - 11:52
Ilgaplaukė jaučia fetišą dėžėms, ypač batų lotuliukas.gif

Jei kam kiltų abejonių, galiu surankioti įrodymus, bet man rodos ir taip matos...
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2012 05 27, 12:49)
Ilgaplaukė jaučia fetišą dėžėms, ypač batų lotuliukas.gif

Jei kam kiltų abejonių, galiu surankioti įrodymus, bet man rodos ir taip matos...

O jus matyt neturite ka veikti,tik kabinetis,ane. Nebukite juokinga. As tik kaip pvz. sakau,galima ir is kitu daiktu(pvz. is medzio sakeles isdrozti(kartu su vaiku)dudele...ar vel sakysite,kad fetisas...jeigu neturte fantazijos(bent tai matyti),tai geriau jau patyleti,nes kai zmogus reiskiasi ir nenutuokia nieko,tai tik sukelia gailesti. lotuliukas.gif blink.gif

Man svarbiau buvo,kad vaiko lavintusi vaizduote,o ne ,kad vaikas tyliai sedetu ir zaistu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgaplaukė: 27 gegužės 2012 - 11:57