Įkraunama...
Įkraunama...

Rykštelės naudojimas: už ir prieš argumentuotai

QUOTE(Ilgaplaukė @ 2012 05 27, 12:47)
Na mano nuomone,nebutinai teisinga,bet...pasidarant vietoj to puodo bugna,na kad ir is dezes(batu),gal labiau lavintusi fantazija,priklijuojant kazkokias detales ir t.t.
Na kiekvienas vaikas(kaip ir suauges asmenybe),gal maniskis turi ta ,kaip as sakau cinkeli,is nieko padaryti kazka.

Jau rasiau,bet galiu pasikartoti. Gavo vieninteli karta,kai krito i purvyna,pavasari,nes nepirkau zaislo. Jam tada buvo treji(ta vadinama treju metu krize).Ir dabar as prisimenu tai,o jis neprisimena.Nors tiek paguodzia. Del to esu pries bet koki smurta.Isivedeme taisykles. Tuo metu vienokias,siuo metu,kai jau pilnametis,kitokias.
Tai mano patirtis,o kai kam atrodo,kad kisu jas ir kitiems.Nekisu,bet gal kazkam pravers ir tiek. mirksiukas.gif

o kodel puodas negali but bugnas? tik dezute ir dar apklijuota g.gif
sunui puodo dangciai - buvo superiniai vairai - nors turejo ir tikra vaira, ir vaira su knopkem, grojanti kaip kad buna - bet va dangtis - buvo topinis doh.gif - jam va tuo metu susiviete, kad jo rankena (pas mus tuo metu tokios plastikines buvo, su blizguciu geltonu virsuje) - yra TIKRAS pypsis, tikresnis, net uz tikro vairo, ar zaislinio - kuri spaudziant dar ir pypsi lotuliukas.gif

visi vaikai (na dauguma) - turi cinkeli pasidaryt kazka is nieko, aisku jei tevai tam netrukdo. Nesakau, kad nereik "tikru" zaislu - aisku reik, bet ir puodai, dangciai, buteliai, ju kamstukai, saukstai - gali but puikus zaislai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 05 27, 13:02)
o kodel puodas negali but bugnas? tik dezute ir dar apklijuota g.gif
sunui puodo dangciai - buvo superiniai vairai - nors turejo ir tikra vaira, ir vaira su knopkem, grojanti kaip kad buna - bet va dangtis - buvo topinis doh.gif  - jam va tuo metu susiviete, kad jo rankena (pas mus tuo metu tokios plastikines buvo, su blizguciu geltonu virsuje) - yra TIKRAS pypsis, tikresnis, net uz tikro vairo, ar zaislinio - kuri spaudziant dar ir pypsi lotuliukas.gif

visi vaikai (na dauguma) - turi cinkeli pasidaryt kazka is nieko, aisku jei tevai tam netrukdo. Nesakau, kad nereik "tikru" zaislu - aisku reik, bet ir puodai, dangciai, buteliai, ju kamstukai, saukstai - gali but puikus zaislai mirksiukas.gif

Jei visi turetu,tai visi sugebetu buti ir dailininkai,ir architektai ir...deja taip nera.Todel is puodo padaryti bugna,neera taip sudetinga,kaip sumastyti is kazko tai padayti. Bet jeigu jus taip galvojate,tai valio. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2012 05 27, 13:06)
Jei visi turetu,tai visi sugebetu buti ir dailininkai,ir architektai ir...deja taip nera.Todel is puodo padaryti bugna,neera taip sudetinga,kaip sumastyti is kazko tai padayti. Bet jeigu jus taip galvojate,tai valio. mirksiukas.gif

jei tevai netrukdytu - gal ir daugiau tu dailinku ar architektu butu (bent as taip manau). Kai vaizduote islavinta - tas pats puodas gali but ir pilis, ir bugnas, ir kalejimas, ir vairas, ir baseinas ir dar bile kas - ir vaikui visai nereik papildomu detaliu - nes jo vaizduote veikia... Ir nesu nusistacius pries batu dezes (ar kitokias), lygiai kaip ir pries pagalius, kastonus, akmenis mirksiukas.gif

is puodo gal ir lengviau padaryt bugna, nei is kazko - bet jei vaikas jau atrades ta ideja - koks tikslas ja sugriaut - tik tam, kad ieskotu sunkesnio varianto? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kriiste: 27 gegužės 2012 - 12:12
QUOTE(Kriiste @ 2012 05 25, 17:48)
Dazniausiai literaturoje nurodoma, kad kuo tobulesnis zaislas - tuo maziau vystomos vaiko kurybines, vaidybines ir pan funkcijos. Zaislus galima sugalvot is bile ko, bet jei vaikas zaislu pasirinko lova - ar tai jau kazkas neigiamo? - juk jis nelauzo lovos, nekelia dulkiu - tik ta lova siuo metu yra jo fura. Kodel reikia vaikui primesti savo nuomone, ir preikst, kad lova ne fura, o va dabar imk ir isivaizduok, kad ta fura batu dezute doh.gif Kodel jus manot, kad jusu vaizduote geresne nei vaiko?

Labai pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(F @ 2012 05 27, 14:25)
Labai pritariu  drinks_cheers.gif

nu nors karta man pritari mirksiukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2012 05 27, 12:55)
O jus matyt neturite ka veikti,tik kabinetis,ane. Nebukite juokinga. As tik kaip pvz. sakau,galima ir is kitu daiktu(pvz. is medzio sakeles isdrozti(kartu su vaiku)dudele...ar vel sakysite,kad fetisas...jeigu neturte fantazijos(bent tai matyti),tai geriau jau patyleti,nes kai zmogus reiskiasi ir nenutuokia nieko,tai tik sukelia gailesti.  lotuliukas.gif  blink.gif

Man svarbiau buvo,kad vaiko lavintusi vaizduote,o ne ,kad vaikas tyliai sedetu ir zaistu.

nu. kokia jūs smagi.

"geriau jau patylėti" lotuliukas.gif

jums geriau, man ne. beje, nežinau, ką ten veikiat jūs, o aš tai spėju ir intensyviai dirbti, ir vaiką pažiūrėt, ir iš jūsų pasipeizevot... Spėju, jūs spėjat tik kartotis per visas temas. Bent šypsenėlių įvairesnių pasirankiotumėt - pasufleruosiu, yra funkcija rodyti viską, nes šios jau lotuliukas.gif blink.gif numazolino internetą... cry.gif

p. s. kai išdrošite iš medžio šakelės (kartu su vaiku) DŪDELĘ, būtinai ją čia pademonstruokite. Galite paimti svetimą vaiką, nieko baisaus. Bet labai norėčiau pamatyt bent nuotrauką wub.gif lotuliukas.gif
dėl fetišo tai jau nieko nesakysiu, nes froidą prisiminus, jūsų dūdelės verčia mane šiauštis tuos tris likusius plaukus ant viršugalvio ir vieną metru žemiau scare.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2012 05 27, 12:55)
  Man svarbiau buvo,kad vaiko lavintusi vaizduote,o ne ,kad vaikas tyliai sedetu ir zaistu.

Supratau bigsmile.gif svarbu atrasti ko vaikui iš prigimties mažiau duota ir tai papildomai lavinti 4u.gif

Vaiduotės per mažai - gerų firmų lavinamieji žaislai.
Judrumo per daug - krepšinis energijos
nusiurbimui", kad netrukdytų lavinti vaizduotės.

Kaip rodo pavyzdys ne iš knygutės, o iš Jūsų patirties, jeigu laiku nustatai "diagnozę" ir teisingai parenki auklėjimo priemones, tai vaikas "pataisomas" ir tampa studentu.

Ne, aš tai sužavėta. Saviškiams gal pritaikysiu dvigubai, kad jau būtų užtikrinta.
Krepšinis + karate;
Žaislai gerų firmų ir nepigūs + ???

Ką iš patirties patartumėte vaizduotės papildomam lavinimui, kad jau užtikrintai taptų studentu? bigsmile.gif
Atsakyti
Ilgaplauke, nesuprantu, ko jums užkliuvo tie puodai? Mažai vaikų užauga su jais nepažaidę tongue.gif Bet tai nereiškia, kad tai būna vienintelis jų žaislas visą vaikystę doh.gif Ir būtent, kad vaizduotę labiausiai lavina patys paprasčiausi žaislai/daiktai.. Nes tada smegenys turi dirbti daaaaaug intensyviau, kad "prikurtų" tai, ko trūksta, negu kad gavus tikrą, tarkim, būgną iš parduotuvės 4u.gif Jei jums tinka dėžutės, tai kuo netinka puodai? biggrin.gif Dievaži, nesupratau jūsų pozicijos schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2012 05 27, 16:09)

Ką iš patirties patartumėte vaizduotės papildomam lavinimui, kad jau užtikrintai taptų studentu?  bigsmile.gif

aš ne Ilgaplaukė, bet patarčiau iš batų dėžės išsidrožti dūdelę, tada jau viskas bus kaip reikiant wub.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2012 05 27, 16:48)
aš ne Ilgaplaukė, bet patarčiau iš batų dėžės išsidrožti dūdelę, tada jau viskas bus kaip reikiant wub.gif

nu tokiu atveju ne tik studentu taps bet minimum disertacija parasys - jei ne daugiau mirksiukas.gif
Atsakyti
bet tik nieku gyvu negalima drožti dūdelės iš PUODO, nes galima katastrofa, sūnus gali užuot tapęs studentu tapti prezidentų sad.gif
atsikrapštau, pamiršau išsyk paminėti...
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2012 05 27, 09:48)

QUOTE(stripulis @ 2012 05 27, 09:52)
bet tik nieku gyvu negalima drožti dūdelės iš PUODO, nes galima katastrofa, sūnus gali užuot tapęs studentu tapti prezidentų sad.gif
atsikrapštau, pamiršau išsyk paminėti...

OMG stripuli lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti