Įkraunama...
Įkraunama...

Kas yra Dievas?

Mdaa, tu sakai, tu žinai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 05 01, 00:21)
Ne, nes Kristus atliko unikalią misiją.

Jokio unikalumo jo misijoje nera - jis vykde Dievo valia, ka kiekviena cia is musu taip pat darome.Jis tureju ipatyngu dovanu, kurios buvo reikalingos jo misijos ivykdymui, tas tiesa, bet kaip jau ir rasiau, kad jei ausis galvoja jog ji geresne uz nosi, tai tegul galvoja is naujo, nes tai ne tiesa.Beda zmogaus susidvejinime.Tu turi galinga potenciala, bet per didelis saves sureiksminimas vedantis i nepilnavertiskumo kompleksa lyg stabdziai judanciam traukiniui.Bet atsibusi ir tu, niekur nedingsi.
Papildyta:
QUOTE(jėga @ 2006 05 01, 03:02)
O čia jau stabmeldystė cool.gif
Aš nežinau, kas yra aukščiau mūsų, bet mano supratimu, tai nėra nei Dievas, nei Kristus. Todėl, kad jie katalikybėje įvardijami Asmenimis.
Tai, kuo tikiu aš, yra neįvardijama ir neapibrėžiama. Geriausiu atveju - kažkokia nenusakoma jėga... (bet tai nesu aš hihihi.gif )

biggrin.gif tiksliai pastebeta
Atsakyti
QUOTE(MamaLupa @ 2006 05 01, 17:55)
Tu turi galinga potenciala, bet per didelis saves sureiksminimas vedantis i nepilnavertiskumo kompleksa lyg stabdziai judanciam traukiniui.Bet atsibusi ir tu, niekur nedingsi.

Gerai pažįsti Vaižgantę asmeniškai ar diagnostika internetu? cool.gif
Atsakyti
Tai,kokiu stilium tu parašei savo postą, rodo paprasčiausią nepagarbą Pakylėtajam Jėzui Kristui, Žuvų epochos Avatarui.
[/quote]

Cia tikrai stabmeldyste. Juk yra parasyta NETUREK KITU DIEVU TIK MANE VIENA.O ka mes is to padarem? doh.gif Jezus, Marija ir visiokie kitokie svenciausieji doh.gif

As tikiu tik i viena Dieva. Ir tei nera nei jis nei ji. Dievo suasmeniskimas yra nesamone.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hamid: 01 gegužės 2006 - 17:26
QUOTE(hamid @ 2006 05 01, 18:16)
Dievo suasmeniskimas yra nesamone.

Kodėl? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Patieška @ 2006 05 01, 18:19)

O is kur tu zinai ar kokio jis asmens?
pirminis šaltinis yra Absoliutas(nepyk ziogeli, pasiskolinau is taves)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hamid: 01 gegužės 2006 - 17:23
QUOTE(jėga @ 2006 05 01, 12:02)
O čia jau stabmeldystė cool.gif
Aš nežinau, kas yra aukščiau mūsų, bet mano supratimu, tai nėra nei Dievas, nei Kristus. Todėl, kad jie katalikybėje įvardijami Asmenimis.
Tai, kuo tikiu aš, yra neįvardijama ir neapibrėžiama. Geriausiu atveju - kažkokia nenusakoma jėga... (bet tai nesu aš hihihi.gif )

Katalikybėje, kaip ir visų kitų (visų!!!) religijų šventraščiuose kalbama yra simbolių kalba. Panašiu principu išmintis perduodama per pasakas (labai rekomenduoju pasiskaityti Eglės Žalčių Karalienės aiškinimą skyrelyje "Ezoterinė literatūra", kad suprastumėt, apie ką eina kalba), taip pat informaciją gauname ir per sapnus. Mes, deja, mąstome nebe simboliais, vaizdiniais, o žodžiais, todėl iš esmės svokti kitus išmatavimus, juo labiau apie juos papasakoti yra nepaprastai sunku. Todėl, jei Dievas įvardijamas kaip Asmuo, nebūtinai taip yra. Patieška labai gerai paaiškino "dangaus" prasmę maldose. Panašiai yra ir su Dievu.

Induizme gal šiek tiek mažiau painiavos (nors iš esmės kalba eina apie tą patį). ten pirminis šaltinis yra Absoliutas, tai yra kažkas nenusakomo ir neįvardijamo, ką žmogaus protui suvokti yra neįmanoma (nors pafilosofuoti, aišku, galima). Toliau įsikūnijimo arba materialėjimo procese eina Išvara, t.y. absoliuto įsikūnijimas, asmeninė dievybė, turinti savo energiją, savo pavidalą ir pan. Tą "asmeninę" dievybę, kuri jau yra panaši į mus, mums lengviau suvokti ir garbinti, paprasčiausiai Mylėti, nes mylėti absoliutą, ką tai reiškia? Aš ir buvau uždavusi klausimą tiems, kam Dievas yra viskas, KAIP jūs tokį Dievą mylite? KAIP toji meilė gimsta? Mylėti visą pasaulį Dievo vardu yra be galo lengva, bet tai tėra filosofavimas, nes mylėti VISKĄ konkrečiai ir NUOŠIRDŽIAI yra nepakeliamai sunku. Katalikybė ir pateikia Dievą, kaip suasmenintą, nes taip jį lengviau suvokti, jei skaitysime Šventraščius pažodžiui, bet reikia nepamiršti, kad tai yra SIMBOLINĖ KALBA, ir skaityti pažodžiui... Hmmm... Nežinau, ar tai yra teisinga. Žodžiai turi pereiti per širdį ir virsti vaizdiniais.
Atsakyti
QUOTE(hamid @ 2006 05 01, 18:21)
O is kur tu zinai ar kokio jis asmens?

Gal gali išverst klausimą? Asmuo yra asmuo - ar tu asmens sąvoką su lyties sąvoka painioji? cool.gif

Aš nežinau. Aš tikiu. Vienu Triasmeniu Dievu. Asmeniu, su kuriuo galiu turėti asmeninį santykį...kurio kaip asmens, o ne kaži kokios energijos esi mylimas. Žinosiu matyt kaip sako Vaižgantė, tada kai mūs jau čia nebus.
Ne simboline prasme asmeniu tikiu, Žiogeli (bet analizuoji "ne paviršium" - visada įdomu skaityt). Tiesiog tarp "asmens" ir "žmogaus" ne visada būtina dėti lygybės ženklo.

" Paskelbdama Trejybės dogmą, Bažnyčia turėjo sudaryti tinkamą terminologiją, padedant filosofinėms sąvokoms: „substancija“, „asmuo“ arba „hipostazė“, „santykis“ ir kt. Tai darydama, ji nepajungė tikėjimo žmogiškajai išminčiai, tiktai tiems terminams davė naują, negirdėtą prasmę, kad nuo šiol jie išreikštų nenusakomą slėpinį, „be galo pranokstantį visa, ką mes, kaip žmonės, galime suprasti.
Bažnyčia vartoja „substancijos“ terminą (kartais pakeičiamą žodžiu „esmė“ arba „prigimtis“) dieviškosios Būties vieniui nusakyti; žodį „asmuo“ ar „hipostazė“ realiam Tėvo, Sūnaus ir Šventosios Dvasios tarpusavio skirtumui nusakyti; žodį „santykis“ nusakyti tam, kad jų skirtingumas tėra vienas kito atžvilgiu. " (Iš KBK)
Atsakyti
[quote=hamid,2006 05 01, 17:16]
Tai,kokiu stilium tu parašei savo postą, rodo paprasčiausią nepagarbą Pakylėtajam Jėzui Kristui, Žuvų epochos Avatarui.
[/quote]

Cia tikrai stabmeldyste. Juk yra parasyta NETUREK KITU DIEVU TIK MANE VIENA.O ka mes is to padarem? doh.gif Jezus, Marija ir visiokie kitokie svenciausieji doh.gif

As tikiu tik i viena Dieva. Ir tei nera nei jis nei ji. Dievo suasmeniskimas yra nesamone.
[/quote]

Aš tikiu, kad yra Trejybė. Jėzus Kristus jai priklauso. Tai- stabmeldystė? Vadinasi, visi krikščionys, tikintys Trejybe, yra stabmeldžiai. Sveikinu. Taip ir toliau.
Atsakyti
tikrai taip, visi krikščionys yra stabmeldžiai, ir te neįsižeidžia niekas, tai yra mano asmeninė nuomonė.
Atsakyti
[quote=vaižgantė,2006 05 01, 08:39]

[/quote]

Aš tikiu, kad yra Trejybė. Jėzus Kristus jai priklauso. Tai- stabmeldystė? Vadinasi, visi krikščionys, tikintys Trejybe, yra stabmeldžiai. Sveikinu. Taip ir toliau.
[/quote]

Ir kas cia tokio? Stabmeldziai ar ne , visi esam vienas - visuma - niekaip neisikerti... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Shiduh @ 2006 05 01, 18:44)
tikrai taip, visi krikščionys yra stabmeldžiai, ir te neįsižeidžia niekas, tai yra mano asmeninė nuomonė.

Nu kur jau čia už asmeninę nuomonę įsižeisi lotuliukas.gif

Ai dar citata (patiko bigsmile.gif )
"Stabmeldys yra tas, kuris „sieloje nesunaikinamą Dievo sampratą priskiria bet kam, tik ne Dievui“... jėgom, energijom ir t.t. musėt taip pat tongue.gif
Atsakyti