Įkraunama...
Įkraunama...

Kas yra Dievas?

QUOTE(Enija @ 2006 05 02, 15:57)
Mane stebina kitas aspektas- visais laikais religija buvo mokslo ir žinojimo priešas, ar čia pažodinis pažinimo vaisiaus atmetimas?

Pabandysiu paaiškinti, kaip aš tai suprantu. Pirmieji žmonės gyveno savo Dieviškame būvyje savaime, tačiau Ieva padarė vieną veiksmą, kuris buvo ne iš Dieviško būvio, o iš materialiojo, žmogiškojo, ego, t.y. ji padarė veiksmą iš savęs pačios, bet ne iš Dievo, o tai jau yra karma, kuri lemia atitinkamas pasėkmes (tiek geras, tiek blogas, bet jos yra ir yra kaupiamos). Atlikusi tą veiksmą iš savęs pačios, ji perėjo iš trinario Dieviško būvio (Trejybės) į Žmogiškąjį proto būvį (gerai-blogai). Protas mums viską suskaido į gerai ir blogai, nes protu mes kitaip nieko negalime suvokti. Kai mylime "žemiškai", tai kažką mylime tik todėl, kad kažko kito nemylime. Mes niekur negalime nuo to pabėgti, tai mūsų Žmogiškasis Dėsnis. Dieviškame būvyje nėra gerai-blogai, todėl ir sakoma, kad Ieva su Adomu paragavo pažinimo vaisiaus ir "atrado" blogį (pasijuto nuogi). Manau, kad su mokslu tai gal ir turi kažką bendro (mokslas irgi viską suvokia tik protu ir pripažįsta tik tai, ką galima pajusti jutimo organais, kurie pas žmones, beje, yra labai netobuli, tai, ką galima išmatuoti), bet nelabai daug.

Ale aš čia baisiai ne į temą, nes tai nieko neturi bendro su "kas yra Dievas" blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 05 02, 10:34)
Buvau apkaltinta stabmeldyste. Negarbinu nė vieno asmens- nei gyvo, nei nebesančio kūne. Bet gerbiu daug. Tarkim, Marija man yra labai artima, bet galvoju apie ją ne kaip apie Jėzaus motiną, o kaip apie Kosminę Motiną. Tereikia tik pagalvoti apie ją, ir krūtinę iškart užlieja šiluma... Negi ir tai yra stabmeldystė?

Pirmiausia - niekas taves nekaltino stabmeldyste.perskaiciau dar karta ta posta.Tik tu zinai, kodel tada ir dabar abejoji kas tai yra...koks rysys tarp Marijos ir Kosmines Motinos?Kas ji - Kosmine Motina?
Atsakyti
Man del Dievo keli periodai uzeina, tikejimo ir klausimu... Dabar gyvenu klausimu periode. Siaip visada tikiu Dievu, tik kartais nezinau ar vadovautis Biblija nes artimiausiai suprantama, ar savimi. Nes kai vadovaujuos Biblija, kyla klausimai man:
Kodel Dievas vadina save musu Tevu ir mus, savo vaikus, nusiunte i Zeme, kur jau buvo apgyvendines Setona? As savo vaiku taip neskriausciau...
Kodel raso, kad Dievas mato ateiti ir neklysta, ir toje pacioje Biblijoje pasakoja, kaip Dievas taise savo klaidas siusdamas zmonems tvana ir panasiai? Jis sukure mus netobulus ir uz tai kenciam mes kaip bandomieji triusiai, Dievo kuriniai turetu buti tobuli...
Kodel viskas zadama kazkada veliau nieko nepaaiskinant be dideliu fraziu? Kodel viskas kas geriausia bus ateity? Po mirties net?
Kodel Biblija nepasakoja apie kitas planetas, tarsi Zeme butu vienintele Visatoje?

Ir dar daug klausimu man kyla, bet dabar surasiau kas buvo ant minties.
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2006 05 02, 14:16)
Man del Dievo keli periodai uzeina, tikejimo ir klausimu... Dabar gyvenu klausimu periode. Siaip visada tikiu Dievu, tik kartais nezinau ar vadovautis Biblija nes artimiausiai suprantama, ar savimi. Nes kai vadovaujuos Biblija, kyla klausimai man:
Kodel Dievas vadina save musu Tevu ir mus, savo vaikus, nusiunte i Zeme, kur jau buvo apgyvendines Setona? As savo vaiku taip neskriausciau...
Kodel raso, kad Dievas mato ateiti ir neklysta, ir toje pacioje Biblijoje pasakoja, kaip Dievas taise savo klaidas siusdamas zmonems tvana ir panasiai? Jis sukure mus netobulus ir uz tai kenciam mes kaip bandomieji triusiai, Dievo kuriniai turetu buti tobuli...
Kodel viskas zadama kazkada veliau nieko nepaaiskinant be dideliu fraziu? Kodel viskas kas geriausia bus ateity? Po mirties net?
Kodel Biblija nepasakoja apie kitas planetas, tarsi Zeme butu vienintele Visatoje?

Greiciausiai todel, kad religijoms reikalinga biblija, kad galetu valdyti... g.gif
Atsakyti
baltic*girl, esmė turbūt tame, kad vieni tiki Bibliniu Dievu, kiti tiki Absoliutu (žiogeli, man patiko šitas įvardijimas wink.gif , jis atspindi tai, kuo tikiu aš), o dar kiti netiki niekuo...

kol tu savo Guru (Mokytojuje) matai žmogų, tol tu iš jo ir gausi kaip iš žmogaus, kai tu jame pamatysi Dievą, tu iš jo gausi kaip iš Dievo. Tai gal savotiška nuoroda į mokinio pasirengimą, tai yra į tą patį anksčiau minėtą VISA KO būsenos subjektyvumą ir suvokiančiojo pasirengimą.

žiogeli, nepyk, bet man čia kažkas prasilenkia su logika mastau.gif Gali sakyt, kad aš nepasirengusi, bet tikėjimas ir meldimasis tokiems pat (materialiems) žmonėms, kaip aš, man atrodo paprasčiausias stupid.gif
Tai tik mano mintys. Atsiprašau, jei ką įžeidžiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2006 05 02, 23:16)

Geriau nesistengti visko suprasti. smile.gif Pamiršk tuos visus klausimus. Tikėk tuo, kuo tiki.
Man Dievas -tai labai labai galinga jėga..kuri visada yra su manim....kuri saugo mane ir mano artimuosius, baudžia ir moko teisingai gyventi. rolleyes.gif Labai sunku nusakyti žodžiais- bet aš jį jaučiu visą laiką... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jėga @ 2006 05 03, 07:27)
baltic*girl, esmė turbūt tame, kad vieni tiki Bibliniu Dievu, kiti tiki Absoliutu (žiogeli, man patiko šitas įvardijimas wink.gif , jis atspindi tai, kuo tikiu aš), o dar kiti netiki niekuo...
žiogeli, nepyk, bet man čia kažkas prasilenkia su logika mastau.gif Gali sakyt, kad aš nepasirengusi, bet tikėjimas ir meldimasis tokiems pat (materialiems) žmonėms, kaip aš, man atrodo paprasčiausias stupid.gif
Tai tik mano mintys. Atsiprašau, jei ką įžeidžiau 4u.gif

Absoliutas yra geras terminas smile.gif

Čia išeina toks kaip ir prieštaravimas. Jei tu sakai, kad Dievas yra kažkas neapreikšto, neužčiuopiamo, absoliutaus ir kad jis yra visur, vadinasi negali būti nė vienos molekulės, nė vieno atomo, nė vienos elementariosios dalėlės, kurioje Dievo nėra. Tuomet visa materija ir yra įsikūnyjęs Dievas. Ar tu manai, kad tas Absoliutas yra kažkas atskiro, didingo, esantis kažkurioje atskiroje erdvėje, atskirame laike ir pan.? Jei taip, tada taip, melstis kažkam materialiam nėra jokios prasmės. Bet visgi jei Dievas yra tas DANGUS visame kame, esmė yra tik pamatyti Dievą visa kame, visoje materijoje, pasiekti Dangų. Sąmonėjimo procesas.
Bet tai grynai teorinė diskusija. Nes aš pati dar negaliu įžvelgti to dieviškumo visur. Kartais būna trumpų blykstelėjimų, kai viskas tampa taip aišku, kad aiškiau ir būti negali, bet taip būna ne visą laiką. Melstis žmonėms nereikia, svarbu įžvelgti juose Dievišką pradą.
Atsakyti
Žiogeli, aš suprantu taip. Jei žmogus turi dvasinį ir fizinį kūną, tai kalbant toliau - fizinis kūnas yra NIEKAS lyginant su dvasiniu, ar ne wink.gif Taip pat ir su Absoliutu. Jis yra viskas, bet tai, į ką jis yra įvilktas, visi materialūs kūnai - taip pat yra NIEKAS. Todėl melstis jiems aš negaliu ir nenoriu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(jėga @ 2006 05 03, 10:06)
Žiogeli, aš suprantu taip. Jei žmogus turi dvasinį ir fizinį kūną, tai kalbant toliau - fizinis kūnas yra NIEKAS lyginant su dvasiniu, ar ne wink.gif Taip pat ir su Absoliutu. Jis yra viskas, bet tai, į ką jis yra įvilktas, visi materialūs kūnai - taip pat yra NIEKAS. Todėl melstis jiems aš negaliu ir nenoriu schmoll.gif

Esi visiškai teisi. Ir iš esmės mes kalbam beveik apie tą patį mirksiukas.gif Manau, kad nuvilkus nuo bet kurio žmogaus ar ne žmogaus fizinį kūną, eterinį kūną, astralinį kūną, atmos kūną - visus jo dvasinius kūnus, ir liks tas neapibrėžtasis Absoliutas, Dievas. O kai namo grįžta mano vyras, ir aš prisiglaudžiu prie jo, aš juk ne prie rūbų glaudžiuosi (nors jis ir ne nuogas), aš glaudžiuosi prie savo Mylimojo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2006 05 03, 00:16)

Tavo klausimai nemirtingi ir taiklus "i desimtuka". smile.gif

Tik va sito klausimo nesupratau:

> ir mus, savo vaikus, nusiunte i Zeme, kur jau buvo apgyvendines Setona?

Idomu, ar sitie duomenys is Biblijos?.. kazkaip man iki siol lyg ir niekur neteko skaityti, kad setonas butu buves apgyvendintas Zemej anksciau uz zmones!

> Jis sukure mus netobulus ir uz tai kenciam mes kaip bandomieji triusiai

O, taip... Pasakysiu visai atvirai, kaip buvo. Dievas gamino pasauli ir galvojo, kad jis iseis labai geras. Bet per neatsarguma ivyko nenumatytas ivykis, dar nebaigtas kurti pasaulis sprogo. (Didysis Sprogimas, jus girdejote). Tai va. Galima sakyti nenumatytas atvejis, brokas. Ir nuo to laiko sis musu pasaulis isejo is Dievo kontroles ir eme vystytis pagal savus desnius. Galbut Dievas taip pat pagamino ir kitu Visatu, ir jos Jam pavyko geriau, - deja, apie tai galime tik spelioti, nes jokie astronomu stebejimai toliau uz musu vargse nusprogusia Visata nesiekia.

Taigi Dievas dar kuri laika desperatiskai bande taisyti padeti musu Visatoje... na, kad ir pasiusdamas visokius tvanus zmonems aukleti, ir panasiai. Bet ar daug ka bepakeisi?.. Dabar jau Dievas, galima sakyti, i mus numojo ranka, is viso retai kada besikisa i ivykiu eiga.

> Kodel Biblija nepasakoja apie kitas planetas, tarsi Zeme butu vienintele Visatoje?

Gal todel, ka ji paprasciausiai to nezino?.. Tiesa sakant, mes irgi nezinome: turime vien speliojimus, o ar yra Visatoje bent viena kita gyvybe, mes turbut nezinome. Ar jus turite tokiu duomenu? Tikriausiai ne. Faktiniu duomenu nera. Viskas tik speliojimai. Kai kurie mokslininkai net sako, kad gyvybes atsiradimas toks neitiketinas dalykas, kad is viso stebuklas, kad bent viena gyvybe musu Visatoje atsirado. Taigi, yra begale visokiu spekuliaciju ir speliojimu, o tikro atsakymo apie gyvybes kitose planetose nera. Negalime teigti, kad jos kitose planetose apskritai yra, o jeigu ju ten nera, tai zinoma Biblija ne neprivalo apie tai pasakoti.

Nors siaip manau, kad visos religijos ir visos ezoterijos yra paciu zmoniu sukurtos, todel jos ir zino tik tiek, kiek zino patys zmones. As ne pries Dieva, ir negaleciau paneigti Dievo kurejo idejos, ta ideja visai idomi; bet tik problema yra ta, kad Dievas sioje Zemeje dar niekada nebuvo apsireiskes. Tad zmonems tenka spelioti ir patiems kurti ivairias religijas. Jeigu Dievas kada cionai apsireikstu, tai butu tikrai labai idomu.
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2006 05 03, 21:30)
O kai namo grįžta mano vyras, ir aš prisiglaudžiu prie jo, aš juk ne prie rūbų glaudžiuosi (nors jis ir ne nuogas), aš glaudžiuosi prie savo Mylimojo  wub.gif

Oi, kaip graziai pasakyta. smile.gif Cia man norom nenorom prisimena Ivanauskaites zodziai: "Simone de Beauvoir rašė, kad „meilė buvo skirta moteriai kaip aukščiausias jos pašaukimas, todėl nukreipdama ją į vyrą, ji ieško jame Dievo, tačiau jei dėl kokių nors aplinkybių ji negali mylėti žmogaus, jeigu jai tenka išgyventi nusivylimą arba jei ji yra per daug reikli, tuomet ima garbinti kaip dievybę patį Dievą“.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kempse: 15 gegužės 2006 - 00:54
QUOTE(kempse @ 2006 05 14, 15:49)
Oi, kaip graziai pasakyta.  smile.gif  Cia man norom nenorom prisimena Ivanauskaites zodziai: "Simone de Beauvoir rašė, kad „meilė buvo skirta moteriai kaip aukščiausias jos pašaukimas, todėl nukreipdama ją į vyrą, ji ieško jame Dievo, tačiau jei dėl kokių nors aplinkybių ji negali mylėti žmogaus, jeigu jai tenka išgyventi nusivylimą arba jei ji yra per daug reikli, tuomet ima garbinti kaip dievybę patį Dievą“.

Kazin kodel tamsta idedi tiek daug pastangu bandydamas irodyti egzistencija neegzistuojancio?
Atsakyti