Įkraunama...
Įkraunama...

Kas yra Dievas?

QUOTE(Karusia @ 2007 10 26, 23:20)
o individualios moralės normos - beje, labai įvairios... ir kai kurie griebia. be sąžinės priekaištų.

Griebia, bet žino ir pripažįsta, kad tai neteisinga (ypač greitai, jei kas nors pasikėsina į jų gerą).

QUOTE(Staiga @ 2007 10 26, 23:34)
Šiap iš savo skaudžios patirties patarčiau mažiau kitų "normų" ir "moralių" žiūrėt, save tvarkyti, mylėti reikia, o per save ir kitus.

Kitų "normų" ir "moralių" nežiūriu - turiu savo. Mane tik stebina, kad visi žmonės labai panašiai supranta, kas yra gerai, o kas ne, nors iš savo varpinės turėtų matyti kitaip.
O dėl meilės sau, tai pirmiausia tame kritikuojamame Šventame Rašte ir yra pasakyta: mylėk kitą taip, kaip save, t.y. nemylėdamas savęs, nemylėsi ir kito.
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2007 10 27, 14:41)
O dėl meilės sau, tai pirmiausia tame kritikuojamame Šventame Rašte ir yra pasakyta: mylėk kitą taip, kaip save, t.y. nemylėdamas savęs, nemylėsi ir kito.

Va butent Una Li.
Jau buvo ismastyta, kad Dievas yra MEILE.Tad jau vien del to reikia save myleti
Kalbant apie DIEVA, asmeniskai as nebegaliu ivardinti taip, nes DIEVU yra daug, o KUREJAS VIENAS.Bet ir velgi - cia tik zodziai. Gal del to, jog protas stengiasi aprepti kas neaprepiama, suskyla musu tikejimas i daugybe gabaleliu kas apsunkina bendra suvokima.Paskutiniu metu isgyvenu neaprepiamuma.Tai kas buvo suvokiama dar vakar, pazinimui gilejant darosi naivu ir juokinga.O dar giliau pasiziurejus, tas pazinimas toks dalinis, toks vaikiskas, kad verkti norisi ir vel sukasi ratu visa kas sena naujai pazinta bigsmile.gif Tai kas yra DIEVAS? bigsmile.gif
Atsakyti
Puikiai suprantu būseną, kai tai, kas ką tik buvo aišku, tampa abejotina, ir neviltį, bandant aprėpti neaprėpiamą. Bet tikrai negaliu tau atsakyti, kas yra Dievas, nes man Dievas ir Kūrėjas yra tas pat. Vartodamos skirtingai suprantamas sąvokas, prieitume aklavietę.
Atsakyti
Man atrodo, kad Dievas kiekvienam žmogui turi skirtingą reikšmę. Man jis yra gyvenimo siekiamybė, tai į ką aš remiuosi sunkią valandą, su kuriuo dalinuosi džiaugsmo bei pilnatvės akimirkas. Dievas yra gėris. Tai žinoma, yra abstrakti sąvoka, bet man vien tas žodis yra atgaiva.
Atsakyti
Kas yra Dievas protu išmąstyti neįmanoma, mes to nepajėgūs suvokti, tik tikėdami galime pajusti Dievą. Mes labai daug nežinome apie materialųjį pasaulį (juk kosmosas beribis, o mes pažįstam tik menkutę jo dalelę), analogiškai apie Dievą irgi žinome tik menkutę dalelę. Daugiau pažinti mums neskirta, niekada nebus skirta ir reikia su tuo susitaikyti. Aukščiau bambos neiššoksi. Ieva rojuje pabandė, paragavo obuolį nuo pažinimo medžio, žinom, kas iš viso to išėjo.

Tikėkit ir žinosit, kas yra Dievas. Taip moko Katalikų bažnyčia. Kito būdo nėra.

Žmonės supaprastintai teigia, kad Dievas yra meilė, gėris, pilnatvė ir t.t., bet tai yra tik dalis tiesos, tik keli iš Dievo požymių. Dievas yra Dievas, tikinčiajam jis yra viskas, netikinčiajam - niekas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamutas: 11 sausio 2009 - 22:08
QUOTE(mamutas @ 2009 01 11, 21:53)
Kas yra Dievas protu išmąstyti neįmanoma, mes to nepajėgūs suvokti,

Tikėkit ir žinosit, kas yra Dievas.

durniaus blevyzgos...
Atsakyti
O as manau, kad mamutas visai tinkamai apibreze Dievo savoka, na ta prasme savotiskai, taip kaip pats tai supranta:)As pati panasiai tai suvokiu, bet man tai yra ne taip abstraktu,o kazkas labai artimo mano sirdziai...
Atsakyti
man Dievas yra Tas, kurį skelbia krikščionys. Tai Dievas sukūręs visatą ir žmones; tai Tas, kuris, žmonėms nutolus nuo Dievo, atsiuntė savo Sūnų, kad atstatytų prarastą ryšį su Dievu; tai Tas, kuris numiręs ir prisikėlęs Jį tikintiems paliko Guodėją ir Patarėją t.y. Šventąją Dvasią.
Atsakyti
QUOTE(birutukas @ 2009 02 08, 19:21)
man Dievas yra Tas, kurį skelbia krikščionys. Tai Dievas sukūręs visatą ir žmones; tai Tas, kuris, žmonėms nutolus nuo Dievo, atsiuntė savo Sūnų, kad atstatytų prarastą ryšį su Dievu; tai Tas, kuris numiręs ir prisikėlęs Jį tikintiems paliko Guodėją ir Patarėją t.y. Šventąją Dvasią.

Įdomu, o kaip tu supranti Šventąją Dvasią ?
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 02 08, 18:48)
Įdomu, o kaip tu supranti Šventąją Dvasią ?

Šventąją Dvasią suprantu kaip švelniausią ir jautriausią Trejybės Asmenį wub.gif padedantį mums suvokti Dievo Žodį t.y. Šventajį Raštą ar Bibliją. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo birutukas: 08 vasario 2009 - 23:58
QUOTE(birutukas @ 2009 02 09, 00:56)
Šventajį Raštą ar Bibliją.  smile.gif

i peciu!
Atsakyti
QUOTE(birutukas @ 2009 02 08, 23:56)
Šventąją Dvasią suprantu kaip švelniausią ir jautriausią Trejybės Asmenį  wub.gif  padedantį mums suvokti Dievo Žodį t.y. Šventajį Raštą ar Bibliją.  smile.gif

Gal galima konkrečiau?
Atsakyti