QUOTE(Gintaraitis @ 2009 02 10, 00:17)
Dievas arba Kūrėjas arba Gamta - yra vienas ir tas pats -
Dievas yra saule, apastalai-zvaigzdynai...
Religija - astronomijos mokslas, pritaikytas 3 metu vaikams.
Senoves baznycia- observatorija.
Dabartine baznycia- mazmenines prekybos centras ,dar kitaip vadinamas "lochotronu"
ko ieskai, ta ir rasi

QUOTE(Gintaraitis @ 2009 02 09, 23:17)
Dievas arba Kūrėjas arba Gamta - yra vienas ir tas pats - TAI ATIDAVIMO IR MEILĖS SAVYBĖ, DĖSNIS. TAI NE ŽILAS SENELIS ANT DEBESIES, KAIP PRIEŠIAMA RELIGIJOSE 

Religijos seniai tapo modernesnės- kaip jos kitaip žmones pritrauks?

QUOTE(Gintaraitis @ 2009 02 10, 12:01)
žinoma, kad tapo modernesnės - juk norisi išlaikyti savo įtaką masėms.
Tačiau religijų atsakymai jau nebepatenkina žmonių žingeidumo, prigimtinio nor žinoti tiesą apie pamatinius klausimus - kam gyvenu, kokia gyvenimo prasmė, kas bus kai mirsiu, ir t.t.
Tačiau religijų atsakymai jau nebepatenkina žmonių žingeidumo, prigimtinio nor žinoti tiesą apie pamatinius klausimus - kam gyvenu, kokia gyvenimo prasmė, kas bus kai mirsiu, ir t.t.
o kokia ta prasmė? kas atsako į šiuos klausimus? gamtos dėsniai?
o prasme yra individuali, asmenine

QUOTE(xxl @ 2009 02 10, 12:34)
tačiau ieškant jos remiamasi tikėjimais ar religija. pasidauginti ir pavalgyti, manau, niekam nėra atsakymas į klausimą, kokia gyvenimo prasmė.
kodel gi? viskas priklauso nuo zmogaus - vieniems gyenimo prasme yra pavalgyti ir dazniau pasidauginti, kitiems sukurti kazka naujo, tretiems - realizuoti save kokioje nors profesijoje, ketvirtiems - isigilinti i kuria nors religija, penktiems - gilintis i ezoterines praktikas, sestiems - siekti nusvitimo, septintiems - kurti komunizma, astuntiems - megautis zalingais iprociais. o dabar pasakyk, kad jie neteisus

QUOTE(xxl @ 2009 02 10, 15:00)
kodel gi? viskas priklauso nuo zmogaus - vieniems gyenimo prasme yra pavalgyti ir dazniau pasidauginti, kitiems sukurti kazka naujo, tretiems - realizuoti save kokioje nors profesijoje, ketvirtiems - isigilinti i kuria nors religija, penktiems - gilintis i ezoterines praktikas, sestiems - siekti nusvitimo, septintiems - kurti komunizma, astuntiems - megautis zalingais iprociais. o dabar pasakyk, kad jie neteisus 

aš nesakau, kad jie neteisūs. tiesa yra realiatyvus dalykas.
bet aš tame nematau prasmės. Man vis vien kyla klausimas: ir kas iš to?
ar tikrai tai gyvenimo prasmė? o gal tik priemonė?
QUOTE(xxl @ 2009 02 10, 16:00)

gyvenimo prasmė yra gyvenimo prasmės ieškojimas

QUOTE(adaptacijaa @ 2009 02 10, 15:21)
man atrodo, tai kažkas arti to, kaip aš suprantu gyvenimo prasmę. Paties gyvenimo tikslo kaip ir nėra. Prasmingai leidi gyvenimą tada, kai jauti gėrį čia ir dabar. Tobulėjimas - viena iš gėrio pasiekimo priemonių.