Įkraunama...
Įkraunama...

Kas yra Dievas?

Dievas arba Kūrėjas arba Gamta - yra vienas ir tas pats - TAI ATIDAVIMO IR MEILĖS SAVYBĖ, DĖSNIS. TAI NE ŽILAS SENELIS ANT DEBESIES, KAIP PRIEŠIAMA RELIGIJOSE smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintaraitis @ 2009 02 10, 00:17)
Dievas arba Kūrėjas arba Gamta - yra vienas ir tas pats -

Dievas yra saule, apastalai-zvaigzdynai...
Religija - astronomijos mokslas, pritaikytas 3 metu vaikams.
Senoves baznycia- observatorija.

Dabartine baznycia- mazmenines prekybos centras ,dar kitaip vadinamas "lochotronu"
Atsakyti
ko ieskai, ta ir rasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintaraitis @ 2009 02 09, 23:17)
Dievas arba Kūrėjas arba Gamta - yra vienas ir tas pats - TAI ATIDAVIMO IR MEILĖS SAVYBĖ, DĖSNIS. TAI  NE ŽILAS SENELIS ANT DEBESIES, KAIP PRIEŠIAMA RELIGIJOSE smile.gif

Religijos seniai tapo modernesnės- kaip jos kitaip žmones pritrauks? biggrin.gif Tu, matyt, kažkur skraidžiojai pastaruosius 20 m., jei to nežinai...
Atsakyti
žinoma, kad tapo modernesnės - juk norisi išlaikyti savo įtaką masėms.
Tačiau religijų atsakymai jau nebepatenkina žmonių žingeidumo, prigimtinio nor žinoti tiesą apie pamatinius klausimus - kam gyvenu, kokia gyvenimo prasmė, kas bus kai mirsiu, ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Gintaraitis @ 2009 02 10, 12:01)
žinoma, kad tapo modernesnės - juk norisi išlaikyti savo įtaką masėms.
Tačiau religijų atsakymai jau nebepatenkina žmonių žingeidumo, prigimtinio nor žinoti tiesą apie pamatinius klausimus - kam gyvenu, kokia gyvenimo prasmė, kas bus kai mirsiu, ir t.t.

o kokia ta prasmė? kas atsako į šiuos klausimus? gamtos dėsniai?
Atsakyti
o prasme yra individuali, asmenine smile.gif
Atsakyti
QUOTE(xxl @ 2009 02 10, 12:34)
o prasme yra individuali, asmenine smile.gif

tačiau ieškant jos remiamasi tikėjimais ar religija. pasidauginti ir pavalgyti, manau, niekam nėra atsakymas į klausimą, kokia gyvenimo prasmė.
Atsakyti
kodel gi? viskas priklauso nuo zmogaus - vieniems gyenimo prasme yra pavalgyti ir dazniau pasidauginti, kitiems sukurti kazka naujo, tretiems - realizuoti save kokioje nors profesijoje, ketvirtiems - isigilinti i kuria nors religija, penktiems - gilintis i ezoterines praktikas, sestiems - siekti nusvitimo, septintiems - kurti komunizma, astuntiems - megautis zalingais iprociais. o dabar pasakyk, kad jie neteisus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(xxl @ 2009 02 10, 15:00)
kodel gi? viskas priklauso nuo zmogaus - vieniems gyenimo prasme yra pavalgyti ir dazniau pasidauginti, kitiems sukurti kazka naujo, tretiems - realizuoti save kokioje nors profesijoje, ketvirtiems - isigilinti i kuria nors religija, penktiems - gilintis i ezoterines praktikas, sestiems - siekti nusvitimo, septintiems - kurti komunizma, astuntiems - megautis zalingais iprociais. o dabar pasakyk, kad jie neteisus smile.gif

aš nesakau, kad jie neteisūs. tiesa yra realiatyvus dalykas.
bet aš tame nematau prasmės. Man vis vien kyla klausimas: ir kas iš to?
ar tikrai tai gyvenimo prasmė? o gal tik priemonė?
Atsakyti
QUOTE(xxl @ 2009 02 10, 16:00)

gyvenimo prasmė yra gyvenimo prasmės ieškojimas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 02 10, 15:21)
gyvenimo prasmė yra gyvenimo prasmės ieškojimas smile.gif

man atrodo, tai kažkas arti to, kaip aš suprantu gyvenimo prasmę. Paties gyvenimo tikslo kaip ir nėra. Prasmingai leidi gyvenimą tada, kai jauti gėrį čia ir dabar. Tobulėjimas - viena iš gėrio pasiekimo priemonių.
Atsakyti