Įkraunama...
Įkraunama...

Esam per prasti, kad būtumėm krikšto tėvais

situacija, su kuria as susiduriau gal ir kvailoka blush2.gif gal ir be reikalo as cia isizeidziau... bet viskas is eiles...
taigi, vyro broliui su zmona gime dukryte. pati turiu suneli, tad kriksto dukrele tikrai butu miela tureti. wub.gif aisku, labai daug nesitikejau, nes broliene turi sese ir kelis brokius, tad "konkurencija" tikrai ne maza mirksiukas.gif
bet kaip suzinojau savo brolienes nuomone apie kriksto tevus, tai tikrai nusivyliau unsure.gif taigi, jos sesuo nesutiko buti kriksto mama (cia jau atskira istorija tongue.gif ) o apie brolius buvo taip pasakyta: "juos pakviesk tai dar uz juos ir dovana nupirkti vaikui reiks" doh.gif o kadangi mano vyrui ir man nebuvo net pasiulita buti kriksto tevais, tai kaip suprantu ir mano seima per daug jau dideli UBAGAI kad butume kriksto tevais (tiek teveliai, tiek visi broliai, iskaitant ir mano vyra, priklausom vidutines pajamas gaunanciam sluoksniui)
o kriksto tevai bus seimos draugai... dar nieko butu, jei tiek draugai butu tikrai artimi... bet tai vaikystes draugas su zmona, su kuriais rysiai buvo pries kokius metus atnaujinti, ir tuos draugus labiau pavadinciau gerais pazystamais... g.gif aisku tikiuosi kad tie zmones rupinsis mergaite, rodys jai demesi ir nepamirs, kad turi kriksto dukra... wub.gif

tikrai nebutu jokios nuoskaugos, jei butu pasirinktas vienas is brolienes broliu ar sesuo, juolab, kad mano sunaus kriksto tevai yra mano brolis su zmona... (savo broli su zmona pasirinkau tik todel, kad jie buvo pirsliai/liudininkai musu vestuvese, paliudijo musu sajunga pries Dieva, tai ir pirmagimi su krikscionybe supazindinti patikejau jiems ) gal vyro brolis su zmona isizeide taip pat kaip as, kas jiems pirmenybes nesuteikeme krikstijant savo vaika... verysad.gif

na nezinau... padiskutuokime sia tema pasidalinkime savo nuoskaudomis ax.gif
Atsakyti
Turbūt esate dar labai jauna, jeigu taip sureikšminate tokius dalykus. Tėvai turi teisę pasirinkti, ką kviesti savo atžalos krikštatėviais. Jeigu jūsų nepakvietė jais būti, tikrai neverta dėl to šitaip įsižeisti. Tarp kitko, ar vyro brolis dar nebuvo vedęs, kai jūs tuokėtės (keistai nuskambėjo, kad piršliai/liudininkai vestuvėse buvo jūsų brolis su žmona, nors vyras turi brolį.)
Atsakyti
na, pas mane taip pat panasi situacija ax.gif taip pat MB brolio seima ruosiasi krikstynoms, ir visai miela butu jei butu kriksto tevus pakviete viena is broliu ar seseru (aisku, dar mieliau jei tai butu mano vyras ir as wub.gif ) bet jie nusprende pasirinkti savo draugus. kaip rase KASAKAS "aisku tikiuosi kad tie zmones rupinsis mergaite, rodys jai demesi ir nepamirs, kad turi kriksto dukra... "
gal draugus pasirinko todel, kad neizeistu ne vieno brolio ar sesera, geriau izeisti visus lotuliukas.gif juokauju... o gal ne vienas brolis ar sesuo nera vesrti sios garbes... g.gif

biggrin.gif
Papildyta:
pamirsau pamineti, kad as nepritariu tiems, kas seimos draugams patiki toki svarbu "vaidmeni" kaip buti kriksto tevais, nes draugams susipykus vaikas liktu be kriksto tevu, o pasirinkus seimos narius, tai kas beatsitiktu, kraujo risys vistiek isliks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Onelė @ 2012 05 10, 17:11)
Turbūt esate dar labai jauna, jeigu taip sureikšminate tokius dalykus. Tėvai turi teisę pasirinkti, ką kviesti savo atžalos krikštatėviais. Jeigu jūsų nepakvietė jais būti, tikrai neverta dėl to šitaip įsižeisti. Tarp kitko, ar vyro brolis dar nebuvo vedęs, kai jūs tuokėtės (keistai nuskambėjo, kad piršliai/liudininkai vestuvėse buvo jūsų brolis su žmona, nors vyras turi brolį.)

na as isizeidziau ne del fakto, kad ne mus pasirinko, o del priezasties, kodel nepasirinko, butent, kad ju manymu mes (kaip ir kiti broliai) esam per daug jau skurdus unsure.gif bent kad patys butu turtuoliai, tai tuscia jo, bet patys yra tokie patys paprasti zmogeliai, gyvenantys muo algos iki algos... o del pirsliavimo, tai tada vyro brolis dar tik draugavo su savo dabartine zmona, ir buvo "pirma" pora pulke musu vestuvese wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Kasakas @ 2012 05 10, 16:27)
na as isizeidziau ne del fakto, kad ne mus pasirinko, o del priezasties, kodel nepasirinko, butent, kad ju manymu mes (kaip ir kiti broliai) esam per daug jau skurdus  unsure.gif  bent kad patys butu turtuoliai, tai tuscia jo, bet patys yra tokie patys paprasti zmogeliai, gyvenantys muo algos iki algos... o del pirsliavimo, tai tada vyro brolis dar tik draugavo su savo dabartine zmona, ir buvo "pirma" pora pulke musu vestuvese  wub.gif

na bet Jums i akis nepasake, kodel jusu nepasirinko, gal jie visiskai taip negalvoja ax.gif
Atsakyti
Kasakas, gal kartais ir gerai atsidurti tokiose sitacijose, pamatai, kas yra kas g.gif
O apie turtinius reikalus kalbant, kas žino, kas laukia už kampo- šiandien turi, rytoj nieko neturi, lieka tik žmogiški santykiai, šiluma, bendravimas smile.gif Liūdna, kai pamatai, kad to nėra unsure.gif
Atsakyti
O man atrodo, kad tėvai turi teisę rinktis tai, ką nori. Ir nereikia įsižeisti, kad jūsų nepasirinko. Kadangi seserų ir brolių yra ne vienas, tai kažkuris bet kokiu atveju būtų likęs įžeistas g.gif
Man užkliuvo nuomonė apie brolius, kad už juos ir dovaną reiks nupirkt.
Žinau atvejų, kai net vainikus į šeimos nario laidotuves už vaikus pirko vienas iš tėvų, o kitose - sesuo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Molė: 11 gegužės 2012 - 07:02
Kai tokios priežastys, tai ne liūdėti, o džiaugtis reikia, kad nekvietė į krikšto tėvus.Įsivaizduokit jei būtų pakvietę blink.gif Prie kiekvienos dovanos kabinėtūsi doh.gif .
Mūsų vieni draugai, dar nesiruoždami krikštyti vaiko, apie dovanas, kad pakalbėjo, tai po to 7 metus krikštatėvių nerado. g.gif
Atsakyti
na nemanau, kad čia buvo pagrindo įsižeidimui. pvz mūsų situacija tokia, aš turiu brolį, B sesę, kaip ir būtų pora mūsų mažyliui būti krikšto tėvais, bet yra didelis BET. mano brolis mano sūneliu domėjosi lygiai kokį kartą, todėl tikrai nenoriu savo sūnui tokio krikšto tėvo, kurį jis matys geriausiu atveju per gimtadienį ir Kalėdas. Ne dovanose esmė ar pinigų kiekyje, o bendravime ir nuoširdžiame domėjimesi. nesakau, kad jūs esat tokie, kurie nesidomi vaiku, o nori krikštatėviais būti, nes jūsų nepažįstu, bet manau čia tiesiog gavosi eilinis nesusikalbėjimas.
Atsakyti
QUOTE(labanaktukee @ 2012 05 11, 07:50)
Kasakas, gal kartais ir gerai atsidurti tokiose sitacijose, pamatai, kas yra kas g.gif
O apie turtinius reikalus kalbant, kas žino, kas laukia už kampo- šiandien turi, rytoj nieko neturi, lieka tik žmogiški santykiai, šiluma, bendravimas smile.gif Liūdna, kai pamatai, kad to nėra unsure.gif

pritariu, zmogaus gyvenime kaip ir gamtoje, siandien saule sviecia, o tyt, ziurek jau vetra medzius rauna... mirksiukas.gif tik apmaudu, kaip zmones "svieciant sauliai" labai jau isivaizdina doh.gif tai ir niurioms dienoms atejus nesugeba ant zemes nusileisti blink.gif

QUOTE(Molė @ 2012 05 11, 08:00)
O man atrodo, kad tėvai turi teisę rinktis tai, ką nori. Ir nereikia įsižeisti, kad jūsų nepasirinko. Kadangi seserų ir brolių yra ne vienas, tai kažkuris bet kokiu atveju būtų likęs įžeistas g.gif
Man užkliuvo nuomonė apie brolius, kad už juos ir dovaną reiks nupirkt.
Žinau atvejų, kai net vainikus į šeimos nario laidotuves  už vaikus pirko vienas iš tėvų, o kitose -  sesuo doh.gif

tai zinoma, kad tevai turi teisia rinktis kas bus ju vaiko kriksto tevai, ir NEBUTU CIA JOKIO APMAUDO jei nezinociau priezasties, kodel ne vienas is turimu broliu netinka buti kriksto tevu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Tanite @ 2012 05 11, 12:47)
Ne dovanose esmė ar pinigų kiekyje, o bendravime ir nuoširdžiame domėjimesi. nesakau, kad jūs esat tokie, kurie nesidomi vaiku, o nori krikštatėviais būti, nes jūsų nepažįstu, bet manau čia tiesiog gavosi eilinis nesusikalbėjimas.

na nezinau, tikrau daznai nematau dukterecios, koki karta ar du per menesi (gyvenam skirtinguose miestuose, ir vel gi viskas susiveda i pinigus, nera galimybes daznai vazineti i svecius blush2.gif ) bet man tikrai idomu kiek ji priaugo per menesi. jei zinau kads ruosiasi vezti skiepyi (kartu ir meruoti) dukryte, tai visad paprasau kad pranestu rezultatus ir seip, visad kaip susiskambinam pasidomiu kaip sekasi mazajai princesiai... ax.gif

gal cia ir ginyba gaunasi, bet ju pasirinkima leme tikrai ne domejimosi stoka...
Atsakyti
QUOTE(Kasakas @ 2012 05 10, 15:33)

tik jau nereikia susireiksminti. Tevai patys renka savo vaikam krisktatevius ir renka tuos, kuriuos jie nori. Tai JU TEISE ir ne jusu reikalas, ka jie pakviete. Gal jie jusu nenoretu, net nei milijona islostumet? Nepagalvojot? Gal siaip jiems nepatinkant?
Atsakyti
Manau tevai turi teise isrinkti krikstatevius ir reiketu gerbti ju nora 4u.gif Jei jau pasirinko kitus - reiskia buvo tam priezastis.

Manau nesvarbu ar krikstatevis artimas draugas ar giminaitis. Su giminaiciais lygiai taip pat nutruksta rysiai. Svarbiausia kad zmogus butu tikrai artimas, myletu vaika, bendrautu su juo.
Atsakyti