Įkraunama...
Įkraunama...

Esam per prasti, kad būtumėm krikšto tėvais

na, gal ir nemegsta, bet jei nemegtu, tai nebendrautu, neskambintu ir nesigirtu menkiausiomis smulkmenomis (ka naujo nusipirkom, kur nuvykia buvom ir panasiom nesamonem.) mirksiukas.gif

o gal taip elgiasi kaip tik todel kad nemegsta g.gif

tai kaip ir minejau ne karta, kad nebutu ne menkiausios nuoskaudos, jei pasirinkimo nebutu itakoja materialiniai dalykai. brolienes broliai labai paprasti ir saunus, kiek teko su jais bendrauti tai thumbup.gif zmogeliai, bet... kurkas mazesniu pajamu nei tie DRAUGAI (busimi kriksto tevai) o labiausiai (kaip minejau) uzgavo pasakymas "brolius pakviesk i kriksto tevus, tai uz juos ir dovana vaikui nupirkti reiks" verysad.gif

aisku, tada kalba ejo tik apie jos brolius, bet MB taip pat brolis, jos vyro, tai as, budama sentimentali, padariau isvadas, kad ir mes esam per prasti ax.gif na, vienu zodziu, seip ta nuoskauda jau kaip ir praejo, ne pasaulio pabaiga tas krikstas, tik seip pasidalinau savo sielos kerteles mazomis nuoskaudelemis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tylingoto @ 2012 05 10, 17:17)
Papildyta:
pamirsau pamineti, kad as nepritariu tiems, kas seimos draugams patiki toki svarbu "vaidmeni" kaip buti kriksto tevais, nes draugams susipykus vaikas liktu be kriksto tevu, o pasirinkus seimos narius, tai kas beatsitiktu, kraujo risys vistiek isliks  4u.gif

na, paskaitinejusi forumuose krikstynu temeles pakeiciau savo nuomone. ax.gif is tiesu, negali zmogau zinoti, kas taves laukia uz kampo. rolleyes.gif rinkdama vaikui kriksto tevus nezinai, kaip jie domesis ir rupinsis vaikuciu ateityje... (gal nusibos rodyti demesi, kudikiams visi demesingi smile.gif) kategoriskai priestaravau draugu parinkimui kriksto tevams buti gal todel, kad pati neturiu tokiu geru draugu... 4u.gif o gimines... visokiu zmoniu buna, buna draugu nuosirdesniu ir geresniu nei brolis ar sesuo... tad rinkime kriksto tevus sirdimi, o ne kraujo risi paisydami, pinigines stori matuodami, ar tiesiog patikekime vaikuti tiems zmonems, kuriems galim, ir tikekimes, kad jiems busimas kriksto vaikas rupes 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Kasakas @ 2012 05 13, 22:55)
na, gal ir nemegsta, bet jei nemegtu, tai nebendrautu, neskambintu ir nesigirtu menkiausiomis smulkmenomis (ka naujo nusipirkom, kur nuvykia buvom ir panasiom nesamonem.) mirksiukas.gif 

o gal taip elgiasi kaip tik todel kad nemegsta  g.gif

tai kaip ir minejau ne karta, kad nebutu ne menkiausios nuoskaudos, jei pasirinkimo nebutu itakoja materialiniai dalykai. brolienes broliai labai paprasti ir saunus, kiek teko su jais bendrauti tai  thumbup.gif  zmogeliai, bet... kurkas mazesniu pajamu nei tie DRAUGAI (busimi kriksto tevai) o labiausiai (kaip minejau) uzgavo pasakymas "brolius pakviesk i kriksto tevus, tai uz juos ir dovana vaikui nupirkti reiks"  verysad.gif

aisku, tada kalba ejo tik apie jos brolius, bet MB taip pat brolis, jos vyro, tai as, budama sentimentali, padariau isvadas, kad ir mes esam per prasti  ax.gif  na, vienu zodziu, seip ta nuoskauda jau kaip ir praejo, ne pasaulio pabaiga tas krikstas, tik seip pasidalinau savo sielos kerteles mazomis nuoskaudelemis  unsure.gif

o gal labiau pasiturincius kriksto tevus pasirinko todel, kad neapkrauti papildomais rupesciais ir islaidomis sunkiau guvenanciu artimuju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kasakas @ 2012 05 10, 15:33)

na nezinau... padiskutuokime sia tema pasidalinkime savo nuoskaudomis  ax.gif

šiaip jau netgi raginama krikšto tėvais parinkti ne dėdes, tetas, o tolimesnius pažįstamus PRAKTIKUOJANČIUS katalikus, kurie galėtų būti geru pavyzdžiui naujam mažam katalikui. Taip siekiama suartinti katalikų bendruomenę.
gaila, kad sakramentas sumalamas iki dovanų ir gimtadienių klausimo, o krikšto tėvais renkami kuo artimesni, kad būtinai nepamirštų dovanų. tas faktas, kad dažnai nė "Tėve mūsų" nemoka, nė per Velykas iki bažnyčios nenusigauna, tai čia jau niekis

mano dukrų krikšto tėvais nebus nei vyro, nei mano sesuo, o "geros pažįstamos" tikros katalikės rolleyes.gif nors abi labai norėtų. gi nieks nedraudžia būti artimomis ir mylinčiomis tetomis! kam tie netikri "titulai"?
Papildyta:
QUOTE(Tylingoto @ 2012 05 13, 22:52)
na, paskaitinejusi forumuose krikstynu temeles pakeiciau savo nuomone.  ax.gif  is tiesu, negali zmogau zinoti, kas taves laukia uz kampo.   rolleyes.gif rinkdama vaikui kriksto tevus nezinai, kaip jie domesis ir rupinsis vaikuciu ateityje... (gal nusibos rodyti demesi, kudikiams visi demesingi   smile.gif) kategoriskai priestaravau draugu parinkimui kriksto tevams buti gal todel, kad pati neturiu tokiu geru draugu...  4u.gif o gimines... visokiu zmoniu buna, buna draugu nuosirdesniu ir geresniu nei brolis ar sesuo... tad rinkime kriksto tevus sirdimi, o ne kraujo risi paisydami, pinigines stori matuodami, ar tiesiog patikekime vaikuti tiems zmonems, kuriems galim, ir tikekimes, kad jiems busimas kriksto vaikas rupes  4u.gif

geri žodžiai!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 166cm: 18 birželio 2013 - 20:05
labukas 4u.gif pasireiksiu ir as. busiu kriksto mama, taciau sesuo planavo, kad kriksto teveliai bus vyro sesuo su antra puse, nes mes buvom liudininkai mano sesers vestuvese. gavosi taip, jog kriksto mama pati pagimde ir galvojo, kad nespes grizti i LT tuo metu(visi gyvenam ne LT). tada pasiule mums, zinoma sutikom. taciau nebuvo jokio isizeidimo is pradziu, nes as zinau, kad savo dukterecia mylesiu ir lepinsiu net nebudama kriksto mama. Juk nereiskia, kad jei nesi krikstatevis, tad negali vaiko myleti ir rupintis. plius as gyvenu arti sesers, todel dukterecia mane matytu labai daznai, daug dazniau nei kriksto mama, kuri gyvena kitoje salyje... tad manau reikia nesureiksminti, o vaikui demesi rodyti nepaisant esi krikstatevis ar ne thumbup.gif
Atsakyti
na as ir pasisakysiu...tiesa pasakius nematau kazkokios problemos ar "kriminalo".. kam cia sureiksminti..jie renkasi tuos kas jiems atrodo geriau smile.gif

as ir galiu but ivardinta kazkokia ne tokia, nes turiu sese ir mb turi broli.. pirmaja dukryte krikstijo mano sese su draugu. dabar pagal logiskumo principus turbut reiktu kviesti mb broli.. deja nekvieciam..jie manau sutiktu bet nenorim..mb lyg bande svarstyt ta galimybe, bet pats pripazista kad ne...kodel? turim tam priezasciu...jie turi du vaikus, myli juos labai...deja kriksto dukra jiems butu tik formalumas..nesileisiu i smulkmenas, bet tiesiog krikstateviais vaikui noriu tokiu zmoniu kuriu poziuris i religija, i krikscionybe ar galiausiai i pati vaika yra toks koks mano. as parenku krikstatevius vaikams tokius kurie esu tikra yra tinkamiausi.. deja tai mano ir mano vyro sprendimas ir cia jau ner taip svarbu giminystes rysiai... pilna aplink istoriju kaip susipyksta broliai, seserys ar dar kazkas todel pasakymas "kas bus jei susipyks" man atrodo visiskai neturintis kazkokio diddelio vaidmems...mes irgi atmete mb brolio seimos kandidatura pasirinkom mano geriausia drauge ir jos vyra. ir ne menkiausia akimirka nesuabejojau siuo musu sprendimu...

ir nematau ko cia isizeist smile.gif

ir labai pritariu 166 minciai..butent...renakmes zmones kurie tikrai yra praktikuojantys katalikai ir yra sirdies zmones... kaip sakoma giminiu nepasirinksi o draugus gali smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daisiuke: 22 birželio 2013 - 22:54
Laba 4u.gif
Nenusiminkit, kad nepakvietė jusu mirksiukas.gif Matyt, taip turejo buti mirksiukas.gif
Del krikšto tevu... dauguma tikrai renkasi del finansinės puses, na i tai atsižvelgiant schmoll.gif
As tikrai uz tai, kad geriau zmones butu nuoširdus, paprasti, myletu vaikutį ax.gif
Atsakyti
Sveikos,

As savo pipiriukui pasirinkau taip pat artimus draugus kriksto tevais, nekvieciau vyro brolio nes jis man neaptinka kaip zmogus, ir visai nesvarbu ar jis turi piningu ar ne.
Atsakyti
nenusiminkite, juk pats faktas, kad neesate tos mergytes krikstamote, netrukdo jos myleti! vaikai tai jaucia ir atsako tuo paciu. argi to neuztenka? o galbut ji myles jus net labiau nei tikra kriksto mama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Daisiuke @ 2013 06 22, 22:52)
ir labai pritariu 166 minciai..butent...renakmes zmones kurie tikrai yra praktikuojantys katalikai ir yra sirdies zmones... kaip sakoma giminiu nepasirinksi o draugus gali smile.gif

O ką daryti, jei plačioje giminėje ir tarp draugų nėra nei vieno "praktikuojančio kataliko"? Vien močiūtės vaikšto į bažnyčią, jų į krikštatėvius nekviesi gi biggrin.gif
Atsakyti
Koks keistas isizeidimas ir susireiksminimas. Manau tevai ka nori, ta ir skiria kriksto tevais. Ir nebutinai jei kriksto tevai draugai, tai reiskia, kad nebendraus. Pvz. mano kriksto tevai yra teta ir dede, bet pabendraujam tik su teta, o dede tai isvis seniai matytas, dabar ji teko kviesti i vestuves vien todel kad dede ir kriksto tevas, nors realiai mes VISISKAI nebendraujam. Zodziu, kazkaip manau jus per daug sureiksminate tas kriksto tevu pareigas smile.gif Idomu kiek zmoniu, kurie yra krikstyti jau taip artimai bendrauja su savo kriksto tevais, yra ju globojami, vedami krikscionisku keliu ir pan g.gif as asmeniskai nezinau nei vieno blush2.gif
Atsakyti
Vaikas yra tevu, tai jiems ir spresti, ka jie nori matyti vaiko krikstateviais. Juokingi man tokie isizeidimai, ypac is seimos nariu. Kaip tevai bepadarytu, vistiek bus nepatenkintu, kodel ne mane pakviete.
Atsakyti
QUOTE(AfricanSun @ 2013 06 30, 19:54)
Zodziu, kazkaip manau jus per daug sureiksminate tas kriksto tevu pareigas  smile.gif Idomu kiek zmoniu, kurie yra krikstyti jau taip artimai bendrauja su savo kriksto tevais, yra ju globojami, vedami krikscionisku keliu ir pan  g.gif as asmeniskai nezinau nei vieno  blush2.gif

Tėvai savo nuožiūra turi rinktis. Aišku skaudu, kai viskas remiasi į pinigus. Mano krikštatėviai dėdė su žmona. Atvažiuodami beveik niekad neveždavo man dovanų. Bet niekad neatsisakė atvažiuoti į svarbesnius mano gimtadienius, pirmą komuniją, ar paprasčiausiai atvažiuoti per pusę Lietuvos tam, kad nuvežtų į sanatoriją. O didžiausias rūpestis pasireiškė man daug svarbesniu gyvenimo momentu, kai išvažiavau mokytis. Jie labai nuoširdžiai padėjo, priėmė pas save į šeimą. O tai labai svarbu, kai kenti psichologiškai atsidūręs toli nuo namų. Ir dabar pasiklausia kaip gyvenu, jei reikia padeda išspręst problemas. Taigi tikrai nereiktų rinktis žmonių pagal piniginę, o žiūrėt kiek jie domisi ir kaip nuoširdžiai tiek vaiku, tiek ir pačia šeima.

Bet svarbiausia niekas negali pasakyt kaip susiklostys gyvenimai, ir kaip bus su bendravimu tarp krikštatėvių ir krikštavaikių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Garbanelele: 02 liepos 2013 - 14:08