QUOTE(Molė @ 2012 05 11, 08:00)
Man užkliuvo nuomonė apie brolius, kad už juos ir dovaną reiks nupirkt.
Žinau atvejų, kai net vainikus į šeimos nario laidotuves už vaikus pirko vienas iš tėvų, o kitose - sesuo
Žinau ir aš tokių atvejų. Ir žinau, kad tie, už kuriuos buvo pirkta, tikrai neturi pinigų, arba yra per seni, per daug sergantys, kad tokiais dalykais pasirūpintų.
Nematau didelės tragedijos tame, nes mano žinomais atvejais visi tie, už kuriuos pirkti vainikai, mylėjo velionių, ir tikrai nuoširdžiai atėjo atiduot paskutinę pagarbą (nors kai kuriuos reikėjo ir atvežti).
QUOTE(Kasakas @ 2012 05 13, 22:55)
o labiausiai (kaip minejau) uzgavo pasakymas "brolius pakviesk i kriksto tevus, tai uz juos ir dovana vaikui nupirkti reiks"
Kaži ar tie broliai kada buvo nupirkę dovanų mergytei? Kai ji gimė, ar šiaip kokia proga lankydami? Jei ne, tai nieko keisto, kad taip pasakė
QUOTE(pasisiutus @ 2013 07 17, 21:17)
O man kaip tik atvirkščiai atrodo. Geriau iš atskirų porų. Pvz. mano krikštatėviai yra tokie. Tai su vienu yra superinis ryšys, o su kitu buvo laikas kai visai nebendravom, dabar po truputį vėl atstatinėjam. O vat sesuo turi iš vienos poros, tai rezultatas - iš esmės ji neturi nei vieno, nes taip susiklostė, kad šeima nuėjo "ne kokiais" keliais, ir dabar praktiškai nebeprisimena kad turi krikštodukrą.
Nesakau, kad tai Jūsų atvejis, bet šiaip jau esu girdėjus ir tokią nuomonę, kad iš skirtingų šeimų reikia imti krikštatėvius todėl, kad per gimtadienį dvi dovanas atneš

.
Beje, mes su vyru esam vienos mergytės Krikštatėviai, bet dovanas vis tiek tenka dvi pirkt

. Mat gavom vieną iš dvynukių

Aš pati neturiu nei brolio, nei sesers, tai tikėjaus kada tapt nebent savo artimiausio pusbrolio kokio antro/trečio vaiko krikšto mama (pirmam gi žmona parinks, kai jis tą žmoną ras

). Bet va dukterėčia, irgi vienturtė, dvynukes turi, tai vieną vyro brolis su žmona, o kita mums teko

.
O va vyras dar kažkada vaikas būdamas yra pakrikštijęs savo sesers panelę, kuri jau suaugus mergina. Tai mes mąstom, kad gal ji galėtų būti mūsų mergytės Krikšto mama

.
Kaži, taip galima, kad Krikšto dukra savo Krikšto tėvo dukrą krikštytų?