Įkraunama...
Įkraunama...

Esam per prasti, kad būtumėm krikšto tėvais

QUOTE(marina86 @ 2012 05 13, 22:24)
Manau tevai turi teise isrinkti krikstatevius ir reiketu gerbti ju nora 4u.gif Jei jau pasirinko kitus - reiskia buvo tam priezastis.

Manau nesvarbu ar krikstatevis artimas draugas ar giminaitis. Su giminaiciais lygiai taip pat nutruksta rysiai. Svarbiausia kad zmogus butu tikrai artimas, myletu vaika, bendrautu su juo.

man irgi atrodo kad nesvarbu ar giminaičiai ar draugai,nes kartais draugai labiau bendrauja per visą gyvenimą nei artimieji todėl labiau kviesti reikia tokius su kuriais tikrai yra rišys
Atsakyti
QUOTE(Tylingoto @ 2012 05 10, 16:17)
Papildyta:
pamirsau pamineti, kad as nepritariu tiems, kas seimos draugams patiki toki svarbu "vaidmeni" kaip buti kriksto tevais, nes draugams susipykus vaikas liktu be kriksto tevu, o pasirinkus seimos narius, tai kas beatsitiktu, kraujo risys vistiek isliks  4u.gif

Visiškai nepritariu schmoll.gif Jei žmonės protingi, jie visada susitaikys susipykus. O jei taip yra, kad daugiau bendrauji su draugais, negu su koiu broliu ar sese? Tai kaip tik reikia rinkti tuos žmones, su kuriais pastoviai palaikai ryšį, bendrauji smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Linikė @ 2013 07 10, 19:01)
Visiškai nepritariu schmoll.gif  Jei žmonės protingi, jie visada susitaikys susipykus. O jei taip yra, kad daugiau bendrauji su draugais, negu su koiu broliu ar sese? Tai kaip tik reikia rinkti tuos žmones, su kuriais pastoviai palaikai ryšį, bendrauji smile.gif

O vat ir nera taip kaip jus sakote gyvenime... Mano vyras krikstijo draugo berniuka. As visai nenorejaukad sitaip butu, man paciai nepatinka kai is atskiru poru eina kriksto mama ir tetis. Bet perdaug galvos nesukau, nes is anksto zinojaukad nebus jis tikru kriksto teciu, tikrai nesirupins sveikinti progomis ir t.t. Tai pradzioje tie sveikinimai veluodavo, dovanomis rupindavausi as. Kadangi man ta seima bendravimui nelabai tiko, tai tik as nustojau rupintis dovanomis ir baigesi visi reikalai... Per kelis metus gavos taip kad tos seimos vertybes ir prioritetai nesutapo su musu seimos poziuriais ir bendravimas liko tik minimalus. Taip kad draugus kartais isskiria laikas, aplinkybes, pasikeites poziuris ir t.t. Ir negalima cia nei "susitaikyti", nei prievartauti save nemaloniu bendravimu. O butu tai seimos nariai, tai nori ar nenori bet rysys islieka, galu gale vaikas bent zino kas jo kriksto tevai, sustinka per bendrus seimos renginius ir t.t. Kaip besisuktu gyvenimas, bet rysiai vistiek islieka kokie jie bebutu...
Atsakyti
QUOTE(Ingusia31 @ 2013 07 14, 09:20)
O vat ir nera taip kaip jus sakote gyvenime... Mano vyras krikstijo draugo berniuka. As visai nenorejaukad sitaip butu, man paciai nepatinka kai is atskiru poru eina kriksto mama ir tetis. Bet perdaug galvos nesukau, nes is anksto zinojaukad nebus jis tikru kriksto teciu, tikrai nesirupins sveikinti progomis ir t.t. Tai pradzioje tie sveikinimai veluodavo, dovanomis rupindavausi as. Kadangi man ta seima bendravimui nelabai tiko, tai tik as nustojau rupintis dovanomis ir baigesi visi reikalai... Per kelis metus gavos taip kad tos seimos vertybes ir prioritetai nesutapo su musu seimos poziuriais ir bendravimas liko tik minimalus. Taip kad draugus kartais isskiria laikas, aplinkybes, pasikeites poziuris ir t.t. Ir negalima cia nei "susitaikyti", nei prievartauti save nemaloniu bendravimu. O butu tai seimos nariai, tai nori ar nenori bet rysys islieka, galu gale vaikas bent zino kas jo kriksto tevai, sustinka per bendrus seimos renginius ir t.t. Kaip besisuktu gyvenimas, bet rysiai vistiek islieka kokie jie bebutu...

As irgi manau, kad geriau kriksto tevus rinktis is gimines rato smile.gif turiu neviena liudna pavyzdi ir jie vercia mane daryti tokias isvadas verysad.gif aisku visko gyvenime buna ir su giminemis ir su draugais smile.gif o del kriksto tevu is skirtingu seimu, tai si tradicija atejusi nuo senu laiku, ir mano nuomone butu saziningiausia, kad vienas kriksto tevas butu is vienos gimines (pvz:vyro), kitas is kitos (zmonos), tuomet visi butu patenkinti smile.gif na musu gimineje taip dazniausiai daro smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingusia31 @ 2013 07 14, 10:20)
man paciai nepatinka kai is atskiru poru eina kriksto mama ir tetis

O man kaip tik atvirkščiai atrodo. Geriau iš atskirų porų. Pvz. mano krikštatėviai yra tokie. Tai su vienu yra superinis ryšys, o su kitu buvo laikas kai visai nebendravom, dabar po truputį vėl atstatinėjam. O vat sesuo turi iš vienos poros, tai rezultatas - iš esmės ji neturi nei vieno, nes taip susiklostė, kad šeima nuėjo "ne kokiais" keliais, ir dabar praktiškai nebeprisimena kad turi krikštodukrą.

O kas dėl draugų parinkimo - tai aš irgi labiau linkusi į tai, kad rinkti iš giminių ką nors. Nors ir visko pasitaiko.
Atsakyti
QUOTE(Molė @ 2012 05 11, 08:00)
Man užkliuvo nuomonė apie brolius, kad už juos ir dovaną reiks nupirkt.
Žinau atvejų, kai net vainikus į šeimos nario laidotuves  už vaikus pirko vienas iš tėvų, o kitose -  sesuo doh.gif

Žinau ir aš tokių atvejų. Ir žinau, kad tie, už kuriuos buvo pirkta, tikrai neturi pinigų, arba yra per seni, per daug sergantys, kad tokiais dalykais pasirūpintų.

Nematau didelės tragedijos tame, nes mano žinomais atvejais visi tie, už kuriuos pirkti vainikai, mylėjo velionių, ir tikrai nuoširdžiai atėjo atiduot paskutinę pagarbą (nors kai kuriuos reikėjo ir atvežti).

QUOTE(Kasakas @ 2012 05 13, 22:55)
o labiausiai (kaip minejau) uzgavo pasakymas "brolius pakviesk i kriksto tevus, tai uz juos ir dovana vaikui nupirkti reiks"  verysad.gif

Kaži ar tie broliai kada buvo nupirkę dovanų mergytei? Kai ji gimė, ar šiaip kokia proga lankydami? Jei ne, tai nieko keisto, kad taip pasakė smile.gif

QUOTE(pasisiutus @ 2013 07 17, 21:17)
O man kaip tik atvirkščiai atrodo. Geriau iš atskirų porų. Pvz. mano krikštatėviai yra tokie. Tai su vienu yra superinis ryšys, o su kitu buvo laikas kai visai nebendravom, dabar po truputį vėl atstatinėjam. O vat sesuo turi iš vienos poros, tai rezultatas - iš esmės ji neturi nei vieno, nes taip susiklostė, kad šeima nuėjo "ne kokiais" keliais, ir dabar praktiškai nebeprisimena kad turi krikštodukrą.

Nesakau, kad tai Jūsų atvejis, bet šiaip jau esu girdėjus ir tokią nuomonę, kad iš skirtingų šeimų reikia imti krikštatėvius todėl, kad per gimtadienį dvi dovanas atneš smile.gif.

Beje, mes su vyru esam vienos mergytės Krikštatėviai, bet dovanas vis tiek tenka dvi pirkt biggrin.gif. Mat gavom vieną iš dvynukių wub.gif Aš pati neturiu nei brolio, nei sesers, tai tikėjaus kada tapt nebent savo artimiausio pusbrolio kokio antro/trečio vaiko krikšto mama (pirmam gi žmona parinks, kai jis tą žmoną ras smile.gif). Bet va dukterėčia, irgi vienturtė, dvynukes turi, tai vieną vyro brolis su žmona, o kita mums teko smile.gif.

O va vyras dar kažkada vaikas būdamas yra pakrikštijęs savo sesers panelę, kuri jau suaugus mergina. Tai mes mąstom, kad gal ji galėtų būti mūsų mergytės Krikšto mama smile.gif.

Kaži, taip galima, kad Krikšto dukra savo Krikšto tėvo dukrą krikštytų? smile.gif
Atsakyti
Ta tema aš taipogi jaučiuos tarp kūjo ir priekalo. sad.gif šiuo atveju mes esam tėvai, kurie renka vaikui krikštatėvius. Ir dilema yra dėl krikšto mamos. Nuspręsta yra imti vyro brolį ir mano sesę. Vyro brolis žmonos neturi. Viskas čia gerai, bet pas mane jos dvi. Ir abi tikisi. doh.gif Buvau sakius, kad žiūrėsiu palei bendravimą. Na, tai viena ateina, aplanko ir karts nuo karto dar su dovanom, kad man nepatinka, nes jaučiu lyg įpareigotų. O kita beveik neateina, nors gyvena netoli manęs, arba laaabai jau retai..Bet kokiu atveju, kad ir ką bepasirinkčiau , kita užsivieps iki dangaus. Ir nežinau, kaip man šitoj vietoj elgtis ir kaip išlaviruot..
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2014 02 08, 00:15)
Ta tema aš taipogi jaučiuos tarp kūjo ir priekalo. sad.gif šiuo atveju mes esam tėvai, kurie renka vaikui krikštatėvius. Ir dilema yra dėl krikšto mamos. Nuspręsta yra imti vyro brolį ir mano sesę. Vyro brolis žmonos neturi. Viskas čia gerai, bet pas mane jos dvi. Ir abi tikisi. doh.gif Buvau sakius, kad žiūrėsiu palei bendravimą. Na, tai viena ateina, aplanko ir karts nuo karto dar su dovanom, kad man nepatinka, nes jaučiu lyg įpareigotų. O kita beveik neateina, nors gyvena netoli manęs, arba laaabai jau retai..Bet kokiu atveju, kad ir ką bepasirinkčiau , kita užsivieps iki dangaus. Ir nežinau, kaip man šitoj vietoj elgtis ir kaip išlaviruot..

Imkit tą, kuri arčiau dūšios. O jei abi vienodos - tai imkit vyresnę. O jaunesnei pasakykit, kad jos krikštavaikis dar negimė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgacka @ 2014 02 08, 12:20)
Imkit tą, kuri arčiau dūšios. O jei abi vienodos - tai imkit vyresnę. O jaunesnei pasakykit, kad jos krikštavaikis dar negimė smile.gif

Tai vat ta vyresnė ir nesirodo beveik, arba laaabai retai. Paskutinį kartą matėmės prieš mėnesį per mamos gimtadienį, o gyvena netoli.. Kita, jauniausia, ateina kas antrą savaitę, kai nedirba.. Žodžiu, toks pasakyms, tikrai nesuveiktų sad.gif Vyras nori mažosios, o aš.. Man jos abi kaip ir vienodos..
Vakar jau galvojau, gal burtus reiks traukt g.gif
Atsakyti
Pas mus irgi didele problema su krikstateviais. Suneliui jau 4, dukrytei puse metuku, zadam krikstyti vasara. Dar pries gimstant suneliui, mano brolis buvo pasiryzes visus musu vaikus krikstyt, tai kazkaip ir nebuvo abejoniu, kad jis su zmona bus krikstateviais, buvom net uzsimine, kai mazius gime, bet nieko konkreciai...tik kas pasikeite per 4 metus, kad pamatem, kad jam musu vaikas rupi tik tada kai isgeria, o siaip nei jis bendrauja nei jam idomu, i gimtadieni atvaziuoja, tai net "sveikinu" nepasako, jo zmona irgi labiau is reikalo viska daro...zodziu...o dabar tokia dilema, ka imti i krikstatevius. Mano gimine spaudzia, kad mano broli su zmona, o mes visai su vyru nenorim, bet ir isivaizduojam, kaip isizeis jie, jei ju neimsim. Cia jau atskira tema apie ju arogancija doh.gif ir susipykt nenorim ir nenorim savo vaikui kriksto tevu, kurie juo nesidomi, o jei domisi tai tik is reikalo unsure.gif Gerai, kad dukrytes dar niekam nepazadejom, tai turim laiko pagalvoti...
Atsakyti
QUOTE(jurgacka @ 2014 01 10, 11:59)
Kaži, taip galima, kad Krikšto dukra savo Krikšto tėvo dukrą krikštytų? smile.gif

Kodėl gi ne, manau, visai graži sąsaja čia gautųsi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Renalta @ 2013 07 15, 10:29)
o del kriksto tevu is skirtingu seimu, tai si tradicija atejusi nuo senu laiku, ir mano nuomone butu saziningiausia, kad vienas kriksto tevas butu is vienos gimines (pvz:vyro), kitas is kitos (zmonos), tuomet visi butu patenkinti  smile.gif na musu gimineje taip dazniausiai daro  smile.gif

Man tai atrodo, kad cia ne prie ko sazine. Zmones turi atsakingai rinkt vaikui kriksto tevus, o ne ziuret, kaip savo brolius ir seses pamalonint.

QUOTE(Ragany @ 2014 02 08, 15:31)
Tai vat ta vyresnė ir nesirodo beveik, arba laaabai retai. Paskutinį kartą matėmės prieš mėnesį per mamos gimtadienį,

nieko sau retas matymasis blink.gif cia jau kaip zmones supranta. Man menuo tai nera retas, nes... na turiu as ir savo gyvenima, savo reikalu, savo rupesciu, nei vien gimines lankyt.
Papildyta:
QUOTE(Tylingoto @ 2012 05 10, 16:17)
pamirsau pamineti, kad as nepritariu tiems, kas seimos draugams patiki toki svarbu "vaidmeni" kaip buti kriksto tevais, nes draugams susipykus vaikas liktu be kriksto tevu, o pasirinkus seimos narius, tai kas beatsitiktu, kraujo risys vistiek isliks  4u.gif

nesutinku. Visu pirma, tai kriksto tevai turi buti geri katalikai, o ne kuo artimesni gimines. Nebent kristatevius del dovanu zmones renka. Antra, gimines irgi gali nebendraut. Va as jau kokius 10 metu nebendrauju su savo 2 pusbroliais. Ir gyvenime neatleisiu to, ka padare. Tegul ir kruvinais keliais atsliauzia. Giminyste nutraukta amziams. O kas butu, jei kazkuris butum kazkurio vaiko krikstateviu? Tas pats. Vaikas neturetu kristo tevu.
Atsakyti