QUOTE(mentas @ 2012 06 21, 10:21)
drugelis. smagu kad jums taip gerai sekasi,ir turit toki protinga vaikeli,mano 2 metu budami nesusivokdavo... ir dabar menkai... vaikas vaikui nelygu... mano vienas vaikas nuo 1.5 visiskai ant puodo,diena nakti,o sitie 3 beveik,ir niekaip...todel nebuciau tokia katigorista pasakymuose kad cia tingumas,ar visi vaikai suvuokia...
Anaiptol taip nesakau, bet negalima taipogi kategoriškai teigti, kaip kad daro daugelis šioje temoje, jog metinukas negali nieko suvokti.

O tas visas mokymo procesas tikrai daug kantrybės reikalauja - nuo pat pradžių... su savo dukrele "dirbau" nuo pat gimimo - pradedant tik daugkartinių vystyklų naudojimu,
pakabinimu virš kriauklės. Tikrai nesumeluosiu sakydama, jog maniškė jau 6 mėn. žinojo, ką reiškia pasakymas "a-a", laikant virš kriauklės. O po to tiesiog palaipsniui perėjom prie puoduko. O kadangi, pasikartosiu,jau žinojo, kas tas yra "a-a", pasodinta ant puodo visiškai jo neišsigando, suvokė esmę labai greitai

Bet iš pradžių man pasirodė anksti ( jai buvo 9 mėn.) visiškai nuimti vystyklus, juolab šalta dar buvo. Bet kuomet nuėmiau - jau nebeuždėjau. Patikėk, girdėjau ir pašaipų visokių, kad su puoduku visur vaikštau, tad to paskatinta išmokiau mažyle lauke apsieiti be puoduko

vėlgi, paėjus kur į šalį tiesiog "pakabinu" ir ji padaro.
Tinginėmis tikrai nieko nenoriu vadinti ir nevadinu, bet nekantriomis drąsiai daugelį galiu pavadinti. Dirbau su dukrele lygiai metus, tai man keista, kuomet savaitės ir dviejų pabandymai tuoj nurašomi frazei "per anksti", " dar nesuvokia"....
Sutinku, jog vaikas vaikui nelygus, bet šioje vietoje didžiausius namų darbus turi atlikti tėvai, apsišarvavę begaline kantrybe, o nepavykus pasiekti norimų rezultatų per mėnesį, du, ar tris - nenuleisti rankų ir dirbti toliau