Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas ant puoduko (3 tema)

QUOTE(J-u-r-a-t-e @ 2012 06 20, 10:05)

Na jau na.. Kur jūs matot siaubo filmą?  lotuliukas.gif  doh.gif "Girdyti vandeniu, valandomis laikyti ant puodo, vežioti ant puoduko vežime (???)."

Nejuokinkit. O jewi ir tai, tai manau, kad geriau, nei, kad nieko nedaryti ir dūsauti, kad va.. nenori vaikas sėdėti ir viskas.

Aš ir nejuokinu, man tai anaiptol nepasirodė juokinga verysad.gif
Žinoma, kiekviena mama elgiasi taip kaip išmano. Man tokios priemonės atrodo labai nepriimtinos ir tiek. Ypač vežiojimas vežime ant puoduko verysad.gif . Puodas yra puodas ir juo reikėtų naudotis pagal paskirtį, tam tikrose vietose. Juk vėliau neleistumėte vaikui neštis puodo į vežimą ir ten atlikinėti savo didelius ir mažus reikalus. Ar vis tik leistumėte? g.gif Jei ne, tai kokia iš tokio veiksmo nauda? Man atrodo, kad taip galima tik suformuoti vaikui "puoduko baimę", kas, deja, gana dažnai nutinka.
Todėl žvelgiant iš vaiko interesų, jeigu vaikutis labai inirtingai priešinasi puodukui, geriau kurį laiką, kaip jūs sakote "nieko nedaryti ir dūsauti", negu daryti bet ką. Tokią nuomonę, beja, deklaruoja ir vaikų psichologai. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Osn @ 2012 06 20, 11:23)

Kiekvienas vaikas skirtingas ir poreikia ju skirtingi  mirksiukas.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(audroneta @ 2012 06 19, 23:41)
As su visom nuomonem sutinku, ir kad brangu, ir kad kantrybes reikia tureti. Bet ka daryti tokiu atveju jei pasakius kad einam ant puodo vaikas pradeda klykti , saukti ir t.t. Jai visiskai vienodai kur ka padarys.... Nors jau supranta ka daranti...

Jusu vaikas tiesiog protestuoja. Nes jus sprendziate, kad jam eiti ant puodo. O ant puodo vaikas turetu eiti tada, kai nori. Reiks kantrybes ir leiskite vaikui paciam tuo rupintis. Ir jokios prievartos, manau rezultatai bus neuzilgo.

Papildyta:
QUOTE(Fleitutė @ 2012 06 20, 02:21)
Pradėjus pratint dvimetę mums irgi baisu buvo - iš pradžių dar pasėdėdavo ant puoduko.. prigirdydavom vandens ir sodindavom, visaip žaidindavom po valandą ir dvi, kad tik ką nors padarytų, nieko nedarydavo, tik uždegam sauskelnes (daugkartines, kad jaustų, ir atprastukes bandėm) - į sauskelnes iškart padaro, o iki tol kenčia. Kol kartą užsižaidusi padarė į puoduką - ir mirtinai išsigando!.. Nuo to karto nė iš tolo į puoduką nenorėjo net pažiūrėt, tai kokį mėnesį palaukėm, tada vėl bandėm... Ko tik neprigalvojom, vandenuką pilstydavom iš indelio į indelį, kad susiasocijuotų biggrin.gif Močiutė vežiodavo vežimėly sėdinčią ant puoduko, kad padarytų ir suprastų, ko iš jos norima smile.gif Ir niekaip. Atrodė beviltiška, sakom, jei vasara baigsis ir neišmoks - bus blogai... O baigėsi visai gerai - galų gale po lauką (savo sodyboj) paleidom lakstyt be sauskelnių, tik su kelnaitėm, jei padarys ant žemės - nieko tokio smile.gif Padarė kartą su klyksmais, kai pradėjo daryt, greit bėgom prie puoduko, sakau - oi, nespėjom, kitą kartą spėsim. Kitą kartą jau arčiau puoduko buvom - tai lašelis ir jam kliuvo smile.gif Sakau - nespėjom nusimaut kelnaičių - kitą kartą spėsim smile.gif Na, keletas tokių nespėjimų ir po truputį pradėjom spėti smile.gif Tik labai jau greit reik spėt pakišt puoduką ir numaut kelnes smile.gif Ir per savaitę puodukas iš priešo virto draugu, o po mėnesio ir naktį sauskelnių nebereikėjo (kai dvi savaites pabusdavo sausom sauskelnėm, bet kartais naktį prašydavosi ant puoduko, kad nusegtume sauskelnes). Išvada tokia - į sauskelnes vaikas mielai daro, bet jau kai per kojas bėga ir ant žemės - to turbūt per daug smile.gif Aišku, vaikai skirtingi, bet faktas, kad kol vaikas bus su bet kokiom sauskelnėm, į puoduką tikriausiai nenorės daryt... Ir vasara tikrai pats palankiausias metas pratinimui prie puoduko  thumbup.gif

Man irgi pasirode, kad cia mazumele jau persistengete.
Cia skamba labai panasiai, kai tevas stovi ant ausu, kad vaikas is nuostabos issiziotu, o mama tuo tarpu ikistu sauksteli maisto smile.gif
Atsakyti

Papildyta:
Cia skamba labai panasiai, kai tevas stovi ant ausu, kad vaikas is nuostabos issiziotu, o mama tuo tarpu ikistu sauksteli maisto smile.gif
[/quote]

nu jo, net gaila vaiko pasidare.... laikyt apgaule vaika ant puodo - nezmoniska. tipo sedek kol nepasiksi? o jei uzsinori tik vakare, tai ir sedek 12h....

as saviske irgi nuo 7 men mokiau ir dabar vaiks jau prasosi gerai. bet kazkaip humaniskai viskas vyko. pasodini - nepadaro per minute ir keli nuo puodo. per kokis 4 -5 menesius susivoke.
Atsakyti
QUOTE(M.Rasele @ 2012 06 20, 11:24)
Jusu vaikas tiesiog protestuoja. Nes jus  sprendziate, kad jam eiti ant puodo. O ant puodo vaikas turetu eiti tada, kai nori. Reiks kantrybes ir leiskite vaikui paciam tuo rupintis. Ir jokios prievartos, manau rezultatai bus neuzilgo.

Tai as taip ir laukiu kada ji pati nores:) jau kokius metus daugiau. Kadangi dicke mano, nuo 1.5 be pampio, norejau ir sese palikti. Bet kur tau... Suvokt jau suvokia, kad reikia i puoduka. Nu bet ne pro kur... Laikau be pampio, prisisioja visur kur netingi. ir dideli reikala prikrauna dar. Ateina pati pasisako kad kelnes pilnos. Nu ir viskas.
Atsakyti
[quote=M.Rasele,2012 06 20, 11:24]
Jusu vaikas tiesiog protestuoja. Nes jus sprendziate, kad jam eiti ant puodo. O ant puodo vaikas turetu eiti tada, kai nori. Reiks kantrybes ir leiskite vaikui paciam tuo rupintis. Ir jokios prievartos, manau rezultatai bus neuzilgo.

Papildyta:
[/quote]

[quote=Aphanizomenone,2012 06 20, 14:10]
Papildyta:
[/quote]

nu jo, net gaila vaiko pasidare.... laikyt apgaule vaika ant puodo - nezmoniska. tipo sedek kol nepasiksi? o jei uzsinori tik vakare, tai ir sedek 12h....

as saviske irgi nuo 7 men mokiau ir dabar vaiks jau prasosi gerai. bet kazkaip humaniskai viskas vyko. pasodini - nepadaro per minute ir keli nuo puodo. per kokis 4 -5 menesius susivoke.
[/quote]
Nu jau tik nereikia cia dramatizuot ir daryt siauba, tiesiog gal mamyte siaip zargoniskai parase ir fsio. Ar irgi kai pasodindavau savo maze duodavau jai atsigert arbateles, nes kaip tik tuo metu noredavo gert ir kol sededavo ant puodo laukdavau kada padarys.
Atsakyti
J-u-r-a-t-e as nedramatizuoju,taip viskas atrodo is sono... man atrodo nesuderinamos savokos mama ir tingejimas,bet matyt mano suvokymas iskreiptas...
Atsakyti
QUOTE(@Kalimera@ @ 2012 06 12, 13:58)
greitai 2 metai sunui, tai jau diena ir nakti be sauskelniu, tik kai vaziuojam kur nors uzdedu.

Va čia yra didžiausia tėvų klaida doh.gif Jei jau atsisakoma sauskelnių - jų reikia atsisakyti visur - namie, svečiuose, kelionėse. Argi sunku į mašiną, ar vežimo dugną puodą įsidėti? Nes tokie "mokymai" tik "subalamūtina" vaiką unsure.gif Mes daugkartinių sauskelnių atsisakėm, kai buvo likusios kelios savaitės iki metukų. tad visur - laukan, į parduotuves, į svečius, gamtą ar k.t. vežamės puoduką, jokių tokių pasakymų, kad dabar darysi į kelnytes, o namie į puoduką nebuvo schmoll.gif
Tad nuo tada ji puikiai pasiprašo, nors kartais pasitaiko balučių, kuomet pasimiršta, bet tas būna retai. Labai džiaugiuosi dėl to, o kas sakot, jog metikukas nesuvokia tokių dalykų, labai klįstat schmoll.gif tikrai puikiai suvokia.
Tik tiek, kad dar MP maitinu, tad nakčiai tenka dėti vystyklą, sausa neatsikelia niekada ir taip bus turbūt, kol maitinsiu. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drugelis.: 21 birželio 2012 - 09:28
drugelis. smagu kad jums taip gerai sekasi,ir turit toki protinga vaikeli,mano 2 metu budami nesusivokdavo... ir dabar menkai... vaikas vaikui nelygu... mano vienas vaikas nuo 1.5 visiskai ant puodo,diena nakti,o sitie 3 beveik,ir niekaip...todel nebuciau tokia katigorista pasakymuose kad cia tingumas,ar visi vaikai suvuokia... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mentas @ 2012 06 21, 10:21)
drugelis. smagu kad jums taip gerai sekasi,ir turit toki protinga vaikeli,mano 2 metu budami nesusivokdavo... ir dabar menkai...  vaikas vaikui nelygu... mano vienas vaikas nuo 1.5 visiskai ant puodo,diena nakti,o sitie 3 beveik,ir niekaip...todel nebuciau tokia katigorista pasakymuose kad cia tingumas,ar visi vaikai suvuokia...  4u.gif

Anaiptol taip nesakau, bet negalima taipogi kategoriškai teigti, kaip kad daro daugelis šioje temoje, jog metinukas negali nieko suvokti. unsure.gif O tas visas mokymo procesas tikrai daug kantrybės reikalauja - nuo pat pradžių... su savo dukrele "dirbau" nuo pat gimimo - pradedant tik daugkartinių vystyklų naudojimu, pakabinimu virš kriauklės. Tikrai nesumeluosiu sakydama, jog maniškė jau 6 mėn. žinojo, ką reiškia pasakymas "a-a", laikant virš kriauklės. O po to tiesiog palaipsniui perėjom prie puoduko. O kadangi, pasikartosiu,jau žinojo, kas tas yra "a-a", pasodinta ant puodo visiškai jo neišsigando, suvokė esmę labai greitai biggrin.gif Bet iš pradžių man pasirodė anksti ( jai buvo 9 mėn.) visiškai nuimti vystyklus, juolab šalta dar buvo. Bet kuomet nuėmiau - jau nebeuždėjau. Patikėk, girdėjau ir pašaipų visokių, kad su puoduku visur vaikštau, tad to paskatinta išmokiau mažyle lauke apsieiti be puoduko biggrin.gif vėlgi, paėjus kur į šalį tiesiog "pakabinu" ir ji padaro.
Tinginėmis tikrai nieko nenoriu vadinti ir nevadinu, bet nekantriomis drąsiai daugelį galiu pavadinti. Dirbau su dukrele lygiai metus, tai man keista, kuomet savaitės ir dviejų pabandymai tuoj nurašomi frazei "per anksti", " dar nesuvokia"....
Sutinku, jog vaikas vaikui nelygus, bet šioje vietoje didžiausius namų darbus turi atlikti tėvai, apsišarvavę begaline kantrybe, o nepavykus pasiekti norimų rezultatų per mėnesį, du, ar tris - nenuleisti rankų ir dirbti toliau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2012 06 21, 09:23)
Va čia yra didžiausia tėvų klaida  doh.gif  Jei jau atsisakoma sauskelnių - jų reikia atsisakyti visur - namie, svečiuose, kelionėse. Argi sunku į mašiną, ar vežimo dugną puodą įsidėti? Nes tokie "mokymai" tik "subalamūtina" vaiką  unsure.gif Mes daugkartinių sauskelnių atsisakėm, kai buvo likusios kelios savaitės iki metukų. tad visur - laukan, į parduotuves, į svečius, gamtą ar k.t. vežamės puoduką, jokių tokių pasakymų, kad dabar darysi į kelnytes, o namie į puoduką nebuvo  schmoll.gif
Tad nuo tada ji puikiai pasiprašo, nors kartais pasitaiko balučių, kuomet pasimiršta, bet tas būna retai. Labai džiaugiuosi dėl to, o kas sakot, jog metikukas nesuvokia tokių dalykų, labai klįstat  schmoll.gif  tikrai puikiai suvokia.
Tik tiek, kad dar MP maitinu, tad nakčiai tenka dėti vystyklą, sausa neatsikelia niekada ir taip bus turbūt, kol maitinsiu.  g.gif

va cia tai tikra tiesa smile.gif maniskis jau pries pora savaiciu pradejo prasytis, aisku dar avariju nemazai budavo, ypac jei uzsizaisdavo, o vat viena pusdieni buvom kelionej, patingejau puoda isimest, tai to pasekoje vel visas mokymasis prasidejo is pradziu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2012 06 21, 14:25)
Anaiptol taip nesakau, bet negalima taipogi kategoriškai teigti, kaip kad daro daugelis šioje temoje, jog metinukas negali nieko suvokti.  unsure.gif  O tas visas mokymo procesas tikrai daug kantrybės reikalauja - nuo pat pradžių... su savo dukrele "dirbau" nuo pat gimimo - pradedant tik daugkartinių vystyklų naudojimu, pakabinimu virš kriauklės. Tikrai nesumeluosiu sakydama, jog maniškė jau 6 mėn. žinojo, ką reiškia pasakymas "a-a", laikant virš kriauklės. O po to tiesiog palaipsniui perėjom prie puoduko. O kadangi, pasikartosiu,jau žinojo, kas tas yra "a-a", pasodinta ant puodo visiškai jo neišsigando, suvokė esmę labai greitai biggrin.gif Bet iš pradžių man pasirodė anksti ( jai buvo 9 mėn.) visiškai nuimti vystyklus, juolab šalta dar buvo. Bet kuomet nuėmiau - jau nebeuždėjau. Patikėk, girdėjau ir pašaipų visokių, kad su puoduku visur vaikštau, tad to paskatinta išmokiau mažyle lauke apsieiti be puoduko  biggrin.gif  vėlgi, paėjus kur į šalį tiesiog "pakabinu" ir ji padaro.

Pasak mano mamos, as irgi budama 6 menesiu supratau. Pasakydavo aaa ir padarydavau tiek sysiu, tiek kaku. Tiesa, pas mane buvo klubai ilgai sugipsuoti del klubu isnirimo, todel ismoke mane atlikti gamtinius reikalus laikant virs bliudo.
Atsakyti
Reiktu mamytems pacioms skalbt vystykliukus, turbut jau nuo 6 men visi vaikiukai sedetu ant puoduko smile.gif
Atsakyti