Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas ant puoduko (3 tema)

Oho, kokia diskusija, kaip baisu laikyt valandą pasodintą vaiką ant puoduko, girdyt ir dar vežimėly vežiot smile.gif
Mes kelis mėnesius (jei ne pusmetį) siūlėm jai puoduką, o net žiūrėt nenorėjo, tai užsiėmėm rimtai, svarbiausia buvo, kad nors kartą padarytų į puoduką ir suprastų, ko iš jos norima. O ji nenorėjo (ar nemokėjo) niekur kitur daryt, tik į sauskelnes, beje, medžiagines. Trumpam, kad ir kiek kartų pasodindavom ant puoduko - nieko nepadarė, tai palaikėm ilgiau, pažaidindami, pagirdydami, o gėrė tai ji labai mielai, žaisdama su vandenuku pati pusę to vandenuko ir išgerdavo.
Tą "puoduką vežimėlyje" močiutė išrado, prižiūrėdama anūkėlę, man net į galvą nebūtų šovę biggrin.gif Bandė pasodint, ant žemės nesėdo, o vežimėly pasėdėt ir užsimanė, tai ir pildo močiutė visus norus smile.gif

Tais visais išbandytais juokingais ir nejuokingais būdais tik norėjau pasakyti, kad nieko nebus tol, kol nenumausim vaikui sauskelnių... kalbant apie tokius vaikus, kurie niekaip nenori sėstis ant puoduko... Amžiaus irgi reik sulaukti tinkamo... Tuomet ir greit išmokstama, ir nelaimių mažiau būna... Tokia mano nuomonė, susidaryta iš vieno vaiko pratinimo patirties, antra patirtis gal bus kitokia (nemanau, kad lengvesnė, nes metinukė nė iš tolo nenori žiūrėt į puoduką). O jūs visos galit toliau prieštaraut ir baisėtis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2012 06 21, 13:25)
Dirbau su dukrele lygiai metus, tai man keista, kuomet savaitės ir dviejų pabandymai tuoj nurašomi frazei "per anksti", " dar nesuvokia"....

Nu, mes pradejom veliau, bet uzteko menesio. Nereikejo metus vargti. Sauskelnes pamirsom tiek dienai, tiek nakciai, tiek kelionem.
Atsakyti
Pritarciau nuomonei, kad kiekvienas vaikas pats nusprendzia kada jam laikas. Saviskes nekankinau, nezaidziau ir pns. Ir pampersai jos nesubalamutina. Namie visada buna be pampersu, daro ant puoduko, i darzeli dedames triusikinius pampersus, nes daznai eina pasivaikscioti po parkus, i miska, tai ne visada greitai iseina numauti visa kombinezona. Bet nera susimaisiusi. Visada pasipraso, net ir su pampersu budama. O triusikinius pampersus lengva numauti ir vel uzmauti, ta ir pati padaro. Tikiu, kad iki rudens, ziemos, visai atsisakysim pampersu dienai.
Dabar tik noriu nakciai atpratinti, o va kaip ta padaryti, tai nezinau. Nors ir mazai gauna gerti skysciu vakarais, nueina i tualeta pries miega, bet visada atsikelia su pilnu pampersu. Nezinau, gal ir tam laikas turi ateiti. Va, drauges dukryte sake nakciai atsisake pampersu kai buvo 1,5m nes is po nakties pampersai budavo tusti, tai ir nebedejo. O kai pas maniske visada pilni, tai net neisivaizduoju, ka cia padarius.
Atsakyti
Na mes jau koks menesis smile.gif darom savo reikalus i puoduka . Nors puoduka turim jau nuo rudenio , bet nieko neiseidavo padaryti . O nuejus nuo puodo arba padarydavo salia arba jau i uzdetas kelnytes .Visada jai sakydavau , kad reikia daryti cia i puoda ir t.t .bet nieko . Poto ziema apleidom blush2.gif si pratinima , laukiau kada atsils ( nes abu pirmus sunus vasara ismokinom daryti ) nes tada tikrai paprasciau viskas vyksta .
Na bet kiek laiko ir vel tas pats buvo , ji pasededavo ir nieko .Na atrode , kad ji niekada nedarys i ta puoda doh.gif .Nors zinoma buvo pazystamu kuriu jau vaikuciai dare seniausia . Bet viena vakara ruosiausi ja maudyti kol reguliavau vandenuka , girdziu ji mama , mama , ogi atsisuku as i ja , o ji sedi ant puodo savo ir rodo su pirstuku .Pasiziuriu , kad ji padarius sysiu smile.gif , tai as kad pradejau ploti blush2.gif , ir ji ispaskos biggrin.gif , jai sakyti , kad ji saunuole , kokia gera mergaite ir t.t. tai ji sedi laiminga ant to puodo smile.gif . greit pasikvietem vyrus savo ( du brolius ir teti ) biggrin.gif ( taigi sitoks ivykis bigsmile.gif ) jiems irgi ploti liepem smile.gif , zodziu dziaugemes visi .
Na ir uzteko vieno sito karto poto pati kaku , kaku ( ji taip sako ar sysiu ar kaku nori )ir seda ant puoduko . O plojom gal dar kokias dvi savaites smile.gif , nes ji kaip padarydavo tai sakydavo jeee ir ploja , tai ir mes plojom . Bet poto kazkaip savaime uzsimirso ta plojima . Bet visa laika stengiuosi pasakyti , kad ji gera mergaite , kad daro i puoda .O kita karta pasipraso ir ant klozeto i tualeta .
Mes nei nakciai nei jei kur vaziuojam nesidedam pampersu . Is vis galima sakyti jie jau praeiti smile.gif .
Manau kiekvienam savo laikas turi ateiti smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(RRodamer @ 2012 06 25, 21:27)
Nu, mes pradejom veliau, bet uzteko menesio. Nereikejo metus vargti. Sauskelnes pamirsom tiek dienai, tiek nakciai, tiek kelionem.

Na tai valio, kad jums užteko mėnesio. 4u.gif O aš visai negailiu savų pastangų, nes ne kiekvienas metinukas pats prašosi ant puoduko mirksiukas.gif Mano atveju - man geriau daugiau pastangų ir ankstyvame vaiko amžiuje pasiektas laukiamas rezultatas, nei laikyt vaiką iki 2 metų pampersuotą...
Atsakyti
mes jau dziaugiames toleto privalumais:)nors mums jau daug laiko 2,5 metu,bet tik pries pora menesiu pradejome mokytis.bandeme ir ziema,bet kai apsisysiodavo greit susaldavo,tai atidejome iki siltu dienu.Puodo net matyti nenorejo-priesas didelis buvo,net negalejau pasodinti. Paskui prikalbinau knyga paskaityti sedint ant puoduko, tai nors atsisedo. Kita karta ir sysiu padare. Arba filmuka ijungi.Grauze mane uosviai kad toks didelis vaikas ir dar i pampius. ir pati grauziau save, o drauges ramindavo kad ateis laikas,ir jis atejo. Be dideliu pastangu,ir pats pradejo prasytis,geriausiai lauke, ant zolytes, o paskui ir ant glozeto(su vaikisku dangciu).Va su rimtesniu reikalu buvo sunkiau. Nikaip nenorejo nei ant puoduko nei ant toleto. O viena karta netycia padare, ir suprato kame reikalas, dar kelis kartus priesinosi,bet kazkaip ikalbejau, ir pasipraso jau. nors pietu mieguj dar dedu ir nakciai. Bet tikiuosi ir tu greitai atsisakysime. Daug galima gynciotis kada gi ta vaikeli mokyti, kiek viena mamyte nusprendzia savaip. Taip, gal ir esu tingine(kaip anyta sake), bet kai kurie vaikuciai prie puodo pratinasi per pora men,o kiti per 8-9men, tai kankinti vaika 8-9 men,ir paciai kankintis, na nezinau.zinau,kad nieko daugiau negali daryti, tik lakstyti is paskos ir valyti balas. Mano nuomone, kad ir kaip nuvalkiotai skambetu- ateina laikas, kiek vienam vaikuciui -savas.
Ir negalima lyginti "anu laiku"merliniu sauskelniu,ir musu pampersiniu.
sekmes visoms mamytems,ir kantrybes.
Atsakyti
Merginos kaip išmokint vaiką tuštintis nat puoduko ? Mano dukrytė tai daro tik į pampį, gali laukti visą dieną kol uždėsiu pampį ir tada padaro. O ant puoduko nedaro to, nors sysiu jau kelias savaites daro.
Atsakyti
QUOTE(MrrMiau @ 2012 06 28, 09:26)
Merginos kaip išmokint vaiką tuštintis nat puoduko ? Mano dukrytė tai daro tik į pampį, gali laukti visą dieną kol uždėsiu pampį ir tada padaro. O ant puoduko nedaro to, nors sysiu jau kelias savaites daro.

Stebuklingu lazdeliu nera smile.gif Atsakymu taip pat smile.gif Bandyti, bandyti ir toliau bandyti. Kada nors pavyks. Ir daug kantrybes mamai smile.gif
Atsakyti
Mūsiškė išmoko tada, kai buvo kelias dienas vidurius paleidę, neaišku nuo ko, ilgokai gydėm, bet labai pasitarnavo išmokimui smile.gif
Atsakyti
Musiskei 1 metai ir 3 menesiai.Puodukas jai kaip dezute smulkesniems zaisliukams susideti.Ir net nebandyk jos ant jo sodinti,iskarto spiegia.Jau net nezinau ka daryti?
Atsakyti
QUOTE(Vyza @ 2012 06 30, 23:55)
Musiskei 1 metai ir 3 menesiai.Puodukas jai kaip dezute smulkesniems zaisliukams susideti.Ir net nebandyk jos ant jo sodinti,iskarto spiegia.Jau net nezinau ka daryti?

Turbūt dar palaukti... Mūsų jaunėlei irgi tiek... Galvojom, jai bus lengviau išmokt turint prieš akis vyresnėlės pavyzdį, bet deja... Bėga kuo greičiau nuo puoduko, rėkdama...
Atsakyti
QUOTE(smiler @ 2012 06 26, 08:56)
Pritarciau nuomonei, kad kiekvienas vaikas pats nusprendzia kada jam laikas.

As irgi pritariu. Va didzioji ant puodo su klyksmais , nesisesdavo, bet padarius laabai dziaugdavosi ( jai buvo 2m ie 3 men )
O mazoji jau gal geri 3 menesiai nakti be pamperso, o jau menuo kaip visai atsisakem sauskelniu.
Vasara geras metas pradeti mokinti sestis ant puoduko. Gali pabuti slapia tada paaiskini kaip nemalonu ir tt.
Aisku bandziau sodinti ir daug anksciau , bet ji ten pasededavo kelias sekundes ir viskas , nesugaudydavom to siusiuko, o jei ir sugaudydavom, as dziaugdavausi ji nelabai suprato.
O dabar jau ir pati dziaugiasi liepia pilti ir vel atsiseda ( padaryti dar) na zoodziu, kiekvienas vaikas skirtingas ir skirtingai suvokia kad reikia sestis ant puoduko . 4u.gif
Ir nemanau kad 1 metuku vaikas pats suvokia ir pats sedasi kai tikrai to nori .
Atsakyti