Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas ant puoduko (3 tema)

QUOTE(M.Rasele @ 2012 07 05, 13:23)
O kaip mazoji jusu draugauja su puoduku?

Oi ne, jai dar tik 4 men. Tai su vyru kartais pajuokaujam, kad sese greiciau ant puoduko darys (aisku cia jau gaunasi juodas jumoras)
Atsakyti
Auginant vaika reikia tikrai ideti ne tik nemazai pastangu ir noro, bet ir tureti pakankamai daug ziniu. kai kurios mamos paskaito, kad vaikas iki 1.8 m. nekontroliuoja slapimo proceso ir tada nieko iki to laiko nedaro. O apie 2 m. tikrai jau velokai puoduko pradziamoksliui smile.gif Kaip ir sakiau kam patinka treniruoti vaikus, tegu treniruoja. Nuo gimimo virs kriaukles laiko, tik vaikui pradejus sedeti ant puoduko sodina...Ne tame esme. Esme rodyti ir mokyti kas yra puodukas, kam jis skirtas. Vesti analogijas. Kad va mama daro reikalus i tualeta, o mazi vaikai ant puoduko.Dar labai gerai, jei turite koki pazistama vaika, kuris jau perprato procesa. Tada galima pakviesti i svecius ir parodyti savo vaikui smile.gif Pas mus puodukas nuo 8 men. stovejo tualete. Neverciau sedeti, negaudziau. Tik rodziau, mokinau. Buvo 1 m. ir 3 men. atsirades noras sedeti ant puoduko. Tai pries ir po miego visada sodindavau ir padarydavo. Bet po keliu menesiu pradejo protestuoti. Tai vel perejome tik prie aiskinimu ir mokinimu. Tai kaip ir rasoma knygoje virs 1 m. 8 men. vaikas pats samoningai pasiprase. Ir nuo to laiko pradejo prasytis. Atrodo, kad viskas ivyko savaime, bet darbo buvo ideta nemazai.
KIEKVIENA MAMA TURI JAUSTI SAVO VAIKA, O NE ATSIZVELGTI I KITUS. Kai kurios prisiskaito, kad imanoma nuo metuku pripratinti ir pradeda tuos vaikus kankinti. geriau jokios patirties su puoduku, negu neigiama.
Atsakyti
QUOTE(Dukart*mama @ 2012 07 03, 21:51)
...supratau, kad berniukams sis procesas ilgesnis.

arba berniukams ilgesnis, arba labiau tiketina visi vaikai skirtingi mirksiukas.gif Kantrybes Jums wink.gif
beje maniske ir labai megsta lakstyti nuoga, nezinau kaip pripratinti. lupa nuo saves rubus ir nors tu ka doh.gif tikiuosi tik kantrumo reikia ir viskas bus ok 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Ksesanko @ 2012 07 05, 12:57)
...
KIEKVIENA MAMA TURI JAUSTI SAVO VAIKA, O NE ATSIZVELGTI I KITUS. Kai kurios prisiskaito, kad imanoma nuo metuku pripratinti ir pradeda tuos vaikus kankinti. geriau jokios patirties su puoduku, negu neigiama.

Va ka as irnoriu pasakyti kad visam sitam turi ateiti laikas. Zinoma turi buti supazindinta su puoduku ir tt, bet tam turi ateiti laikas, kaip ir sedejimui, ropojimui, vaiksciojimui, kalbejimui.
Juk 5 menesiu nepuolam vaiko mokinti vaikscioti kad anksciau to ismoktu, ar nesodinam vos gimusio kad sedet anksciau ismoktu...
O kaip jau prie puodo pratina kai tik sedet moka tai na cia kiekvienos mamos reikalas , ji nuo to tikrai ne prastesne mama 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(milla22 @ 2012 07 05, 15:13)

Va ka as irnoriu pasakyti kad visam sitam turi ateiti laikas. Zinoma turi buti supazindinta su puoduku ir tt, bet tam turi ateiti laikas, kaip ir sedejimui, ropojimui, vaiksciojimui, kalbejimui.

drinks_cheers.gif

as savaja pradejau sodinti nuo 1 m 5men, is pradziu po viena karta dienoj, veliau du, o nuo 1 m, 8 men, jau pilnai isbunam visa diena be pampio (tik einant i lauka ir nakti), avariju praktiskai nebepasitaiko, ant puoduko nubega pati (jis visuomet stovi lygiai toj pacioj vietoj) ir padariusi reikala ateina mums pranesti smile.gif pirmus menesius maciau, kad jai reikia laiko susivokti, kad reikia skubeti ant puoduko, o ne daryti kur papuola, atejus laikui, pati pradejo eiti, nereikejo nei siulyti rolleyes.gif tikiuosi ir toliau viskas taip sklandziai klostysis ax.gif
Atsakyti
[quote=Ksesanko,2012 07 05, 13:57]
Auginant vaika reikia tikrai ideti ne tik nemazai pastangu ir noro, bet ir tureti pakankamai daug ziniu. kai kurios mamos paskaito, kad vaikas iki 1.8 m. nekontroliuoja slapimo proceso ir tada nieko iki to laiko nedaro. O apie 2 m. tikrai jau velokai puoduko pradziamoksliui smile.gif Kaip ir sakiau kam patinka treniruoti vaikus, tegu treniruoja. Nuo gimimo virs kriaukles laiko, tik vaikui pradejus sedeti ant puoduko sodina...Ne tame esme. Esme rodyti ir mokyti kas yra puodukas, kam jis skirtas. Vesti analogijas. Kad va mama daro reikalus i tualeta, o mazi vaikai ant puoduko.Dar labai gerai, jei turite koki pazistama vaika, kuris jau perprato procesa. Tada galima pakviesti i svecius ir parodyti savo vaikui smile.gif Pas mus puodukas nuo 8 men. stovejo tualete. Neverciau sedeti, negaudziau. Tik rodziau, mokinau. Buvo 1 m. ir 3 men. atsirades noras sedeti ant puoduko. Tai pries ir po miego visada sodindavau ir padarydavo. Bet po keliu menesiu pradejo protestuoti. Tai vel perejome tik prie aiskinimu ir mokinimu. Tai kaip ir rasoma knygoje virs 1 m. 8 men. vaikas pats samoningai pasiprase. Ir nuo to laiko pradejo prasytis. Atrodo, kad viskas ivyko savaime, bet darbo buvo ideta nemazai.

Kokia jau protinga knyga nurodo, kada vaikas turi pats pasiprasyti ant puoduko?
O vaikas yra mokamas naudotis puoduku, o ne treniruojamas. Man vaiko mokymas nera jo kankinimas.
Jus pernelyg mastote stereotiskai.
Papildyta:
QUOTE(viktorijat @ 2012 07 05, 13:26)
Oi ne,  jai dar tik 4 men. Tai su vyru kartais pajuokaujam, kad sese greiciau ant puoduko darys (aisku cia jau gaunasi juodas jumoras)

Ne taip metus paziurejau smile.gif. Jusu mintys ir jumoras programuojasi i nesekminga mokymasi.
O kaip jus mokote sunu atlikti tualeto reikalus? Juk daznai svarbi net smulkmena smile.gif
Atsakyti
QUOTE(viktorijat @ 2012 07 05, 12:06)
Tai va tame ir beda kad jis nesneka normaliai. Tik masinu pavadinimus zino ir skaiciuoja iki 10. Nei jis sako: mama noriu valgyt ar gert, nei noriu sisiu ar kaku. Jis tik ima uz rankos ir veda kur jam reikia ar ka paduot ar padet. Darzely bus logopede tai tikiuosi jam atsiris liezuvis. Balbatuoja savo kalba kazka ir viskas.
O kokios cia leles sisiojancios? Baby bornai? Gal ir nupirksiu gales sese zaisti kai paaugs.

Nepykit, bet jei 3 metų vaikas nešneka, tai gal reiktų pas logopedą blush2.gif
O tos lėlės tikrai nebūtinai Baby bornai, aš tai nepirkau, dovanų gavom paprastą lėlę, kuri daro "sysiu", kai pagirdai tiesiog išbėga.

Aš pradėjau pratint prie puoduko iškart po Velykų, tai buvo panašiai balandžio vidurys. Daug avarijų buvo, jau maniau neišmoks biggrin.gif Buvo ir pagerėjimų ir nuosmukių, bet po to viskas pradėjo gerėti ir jau apie 1,5 mėnesio tikrai žino, kad sysiu reikia daryt į puoduką, arba tualetą. Buvo per tą laiką kelios avarijos, bet tik dėl to, kad užsižaidžia, ar naujoj vietoj būdama pamiršta kur puodukas. O dabar pasiekimai tokie, kad jau 3 naktis miega sausa( nebededu sauskelnių) ir 2 dienas lauke sėkminai buvom be jų( nueinam prie krūmelio) . Iš tikro tuo metu kai vyko pratinimas man atrodė sunku, bet kai dabar pagalvoju, tai nebuvo taip sunku. Nes dukrytė labai greit suprato, kad pvz. ant lovų negalima šlapintis, blogiausiu atveju darydavo tai ant žemės, turėdavo savo mėgstamą vietą biggrin.gif Dabar mums beliko išmokti tuštintis į puoduką, tai man atrodo sunkiau nei šlapintis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MrrMiau: 05 liepos 2012 - 16:12
Mes jau svenciam maza pergale! drinks_cheers.gif
Puodukas visalaik stovejo WC ir kai pati eidavau, mazoji vis ziurejo ko as einu vis i ta "slapta" kambariuka ir ka as ten darau smile.gif
labai laukeme vasaros (manau, lengviausia yra pradeti pratinti, nes ziema vaikas labai aprengtas, o dabar laksto vien su triusikeliais, tai jei "beda" ir atsitiktu, slapios butu tik triusikeliai ( na ir kojos kas be ko biggrin.gif
is pradziu sodindavau tik ryte ir pries miega ( kartais padarydavo, kartais ne )
kai padarydavo, mes su vyru plojome, rodeme i puoduka, buciavome, kad ji saunuole ir kad cia ji padare ir visi kartu eidavome " islydeti" kakuti i tolima kelione ( i klozeta smile.gif jai tas ritualas labai patiko ir ji labai greitai priprato, bet ji maza ir nemoka kenteti, nori sisioti atbega, sako "si" ir jau daro, tad puodukas atkeliavo i kambari biggrin.gif dabar pasako visalaik, bet ne visada spejame dabegti. ( su zodeliu "ka" reikaliukai geresni, visalaik spejame smile.gif Jai dabar 18 men.
Kantrybes mamytems!
Atsakyti
QUOTE(MrrMiau @ 2012 07 05, 16:59)
Nepykit, bet jei 3 metų vaikas nešneka, tai gal reiktų pas logopedą  blush2.gif 
O tos lėlės tikrai nebūtinai Baby bornai, aš tai nepirkau, dovanų gavom paprastą lėlę, kuri daro "sysiu", kai pagirdai tiesiog išbėga.

Nepykstu 4u.gif bet jau mes del to pasiaiskinom. Jam liepos 24 d 3 metai sueina. Turim seimoj pazystama logopede, tai sake tik nuo 3 metu reikia susirupinti. Tai mes ir planavom "rupintis" nuo rudens. Bet jau taip sutapo kad pakliuvom neplanuotai i darzeli su logopede tai ziuresim ka sakys. Daug kas sako kad vaikai kai patenka i darzelius labai greit pradeda sneket.

Bet kadangi cia puoduku tema tai musu siandienos pasiekimai 0. Vienas sysius ant kilimo, vienas pas vyra masinoj, ir vienas ant grindu.
Bet dar ne vakaras, gal nors viena kart pavyks.
Atsakyti
QUOTE(milla22 @ 2012 07 05, 14:13)
arba berniukams ilgesnis, arba labiau tiketina visi vaikai skirtingi  mirksiukas.gif  Kantrybes Jums wink.gif
beje maniske ir labai megsta lakstyti nuoga, nezinau kaip pripratinti. lupa nuo saves rubus ir nors tu ka  doh.gif  tikiuosi tik kantrumo reikia ir viskas bus ok  4u.gif
Papildyta:

Juk 5 menesiu nepuolam vaiko mokinti vaikscioti kad anksciau to ismoktu, ar nesodinam vos gimusio kad sedet anksciau ismoktu...
O kaip jau prie puodo pratina kai tik sedet moka tai na cia kiekvienos mamos reikalas , ji nuo to tikrai ne prastesne mama  4u.gif

drinks_cheers.gif Labai gerai pasakyta!
Papildyta:
QUOTE(M.Rasele @ 2012 07 05, 16:18)
Ne taip metus paziurejau smile.gif.  Jusu mintys ir jumoras programuojasi i nesekminga mokymasi.
O kaip jus mokote sunu atlikti tualeto reikalus?  Juk daznai svarbi net smulkmena smile.gif

Taip, tikriausiai mastau stereotipiskai. Bet tas mano mastymas man visiskai nesutrukde ir mano dukra budama 2 m. moka pati valgyti, puikiai kalba 3 - 4 zodziu sakiniais, atlieka reikalaus i puoduka ir aplamai yra savarankiskas vaikas. Darzelyje ir direktore ir aukletojos tik stebisi. Sako musu laikais tokiu mazuma. Knygu, straipsniu, mokslines literaturos as skaitau labai daug, tad tiksliai nurodyti saltinio Jums negalesiu. Dar karta pabreziu, kad SVARBIAUSIA, KAD MAMA ZIURETU I SAVO VAIKA, I JO JAUSMUS, o NE GALVOTU APIE NAUDA, ar KA APLINKINIAI PASAKYS. Jei JUs galvojote, kad pampersai vaikui trukdo, gadina sveikata labaiu negu ankstyvas pratinimas, tai VALIO. Jei vaikas nesipriesina, noriai sedi ant puoduko, tai irgi SUPER. Bet jei vaikas akivaizdziai rodo, kad jis nenori, kad jis nera pasiruoses tam reikalui, kam tada kankinti.
Atsakyti
pradėjau sodint ant puoduko rimtam reikalui nuo 7 mėn,praktiškai nuo to laiko į pampį pakakojęs nebuvo, paskui vis dažniau sodindavau ir dėl pasysiojimo,šiai dienai sūnui 1,4 mėn. ir pamperso mums nebereikia net nakčiai thumbup.gif Ir tikrai nebuvo jokio muštro,drąskymosi,nervų ar prievartos. Viskas labai paprastai ir lengvai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(M.Rasele @ 2012 07 04, 19:38)
Kiek mazajam jusu vaikui laiko?
Nuimkite visai sauskelnes, ir nenaudokite ju nei kelionej, nei miegui.
Tiesiog vaikui konstatuokite fakta, kad sauskelniu laikas baigesi.
Jusu vaikas protestuoja, o tualeto reikalai gali buti labai geras budas atkreipti tevu demesi.
Berniukas gali ismokti sysioti ne i puoduka, o is karto i klozeta kaip vyras smile.gif.

mano mažajam greitai bus 5 mėnesiai. Tai taip, dičkis protestuoja ir neklauso. Ir tai ne tik puoduko reikalus liečia, bet viską. Labai pasikeitė, kai broliukas atsirado ir iki šiol jis nepripranta prie jo, jam trauma tas mažiukas.
Labai jums ačiū už patarimus, būtinai pasinaudosime 4u.gif Mūsų tikslas iki rugsėjo 1 d. (iki išėjimo į darželį) pradėti visus reikalus daryti į puoduką, nes į auklėtojas ar auklytes aš vilčių nededu.
Papildyta:
QUOTE(pipima @ 2012 07 06, 23:03)
pradėjau sodint ant puoduko rimtam reikalui nuo 7 mėn,

smile.gif tai dar kartą patvirtina, kokie visų vaikais skirtingi. Mano dičkis aplamai atsisėdo tik 8 mėnesių, nes jo liemuo prailgintas (ta prasme ilgesnis negu kitų vaikų) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(viktorijat @ 2012 07 05, 12:36)
Maniskiui tuoj bus 3, bet darzelio direktore sake 2 men pakankamas laikas pripratint prie puoduko. Tai as diena is dienos tik plaunu triusikelius ir grindis, kilima ir visa kita. Nes jei neismokinsiu darzeli jauciu tikrai jam uzdes pampi, netikiu kad zais su perrenginejimais.
O mums sekasi blogai. Sedi ir ant puoduko ir  ant tualeto spec dangcio, bet nieko nepadaro, tik nueina kur is prislapina triusikelius. Per savaite puodukas pamato tik kokius 5 sisiukus, kakio nei vieno  verysad.gif

lotuliukas.gif Nepykit, kad juokiuosi, bet prisiminaiu ir aš šitą kadieninį darbą.. doh.gif Valiau tas balas kasdien 9 mėn., paskui jų mažėjo.. Bet man buvo lengviau, nes aš žinojau, kad mano vaikas mažas (pradėjau nuo 11mėn.) ir jo pernelyg nespaudžiau, bei pati save raminau, kad išmoks smile.gif

QUOTE(Ksesanko @ 2012 07 05, 13:57)

Na,nereikiajau taip dramatizuoti. Kodėl, kad jau metinukas - tai iškart kankinamas, o kai vos ne 3-metį mokai, tai jau tipo nebekankinimas? doh.gif Viskas priklauso nuo to kaip ir ką tuo metu darai..
Vienintelis mano manymu mano vaiko sodinimo ant puodo kankinimas buvo toks, kad aš jį pasodindavau, apkabindavau ir neleisdavau atsistoti nuo jo 10-15s. Bet tai truko kelias dienas. Tada jis suprato, ko aš jo noriu. Ir pasodintas sėdėdavo tiek kiek jis norėdavo. Jei 10 s., tai 10s. Jei minutę - tai minutę. Užtat pasodintas, jei tik norėdavo - visada padarydavo, ir vėl lėkdavo savais reikalais.

QUOTE(Ksesanko @ 2012 07 06, 00:34)
drinks_cheers.gif Labai gerai pasakyta!
Papildyta:
Taip, tikriausiai mastau stereotipiskai.  Bet tas mano mastymas man visiskai nesutrukde ir mano dukra budama 2 m. moka pati valgyti, puikiai kalba 3 - 4 zodziu sakiniais, atlieka reikalaus i puoduka ir aplamai yra savarankiskas vaikas. Darzelyje ir direktore ir aukletojos tik stebisi. Sako musu laikais tokiu mazuma. Knygu, straipsniu, mokslines literaturos as skaitau labai daug, tad tiksliai nurodyti saltinio Jums negalesiu. Dar karta pabreziu, kad SVARBIAUSIA, KAD MAMA ZIURETU I SAVO VAIKA,  I JO JAUSMUS, o NE GALVOTU APIE NAUDA, ar KA APLINKINIAI PASAKYS. Jei JUs galvojote, kad pampersai vaikui trukdo, gadina sveikata labaiu negu ankstyvas pratinimas, tai VALIO. Jei vaikas nesipriesina, noriai sedi ant puoduko, tai irgi SUPER. Bet jei vaikas akivaizdziai rodo, kad jis nenori, kad jis nera pasiruoses tam reikalui, kam tada kankinti.

Smagu ir lengva kalbėti, kai vaikas lengvai pasiduoda auklėjamas, mokomas. Mano dukterėčia būdama 2metukų irgi daug ką mokėjo ne pagal savo amžių.. Aiškiai tardavo "R" raidę, kalbėjo sakiniais, pati valgė ir pan. O mano vaikas kitoks, jis tingi, nenori ar šiaip viską daro priešingai nei jo prašoma, ar jam aiškinama. Balbatuoja sava kalba, nors aiškinu kaip reikia sakyti, bet jis tingi.. Kam sakyti, jei galima parodyti ir mama supras ko jis nori.. Dėl valgymo, tai savarankiškai valgo jau seniai, nevisada sėkmingai, bet labai stengiasi. Aš tikrai įdėjau nemažai pastangų, bet savo ožio perlaužti nevisada, ir ne visur galiu perlaužti. Tam reikia daug kantrybės ir pastangų.
Atsakyti