QUOTE(viktorijat @ 2012 07 05, 12:36)
Maniskiui tuoj bus 3, bet darzelio direktore sake 2 men pakankamas laikas pripratint prie puoduko.
Tai as diena is dienos tik plaunu triusikelius ir grindis, kilima ir visa kita. Nes jei neismokinsiu darzeli jauciu tikrai jam uzdes pampi, netikiu kad zais su perrenginejimais.
O mums sekasi blogai. Sedi ir ant puoduko ir ant tualeto spec dangcio, bet nieko nepadaro, tik nueina kur is prislapina triusikelius. Per savaite puodukas pamato tik kokius 5 sisiukus, kakio nei vieno

Nepykit, kad juokiuosi, bet prisiminaiu ir aš šitą kadieninį darbą..

Valiau tas balas kasdien 9 mėn., paskui jų mažėjo.. Bet man buvo lengviau, nes aš žinojau, kad mano vaikas mažas (pradėjau nuo 11mėn.) ir jo pernelyg nespaudžiau, bei pati save raminau, kad išmoks
QUOTE(Ksesanko @ 2012 07 05, 13:57)
KIEKVIENA MAMA TURI JAUSTI SAVO VAIKA, O NE ATSIZVELGTI I KITUS.
Kai kurios prisiskaito, kad imanoma nuo metuku pripratinti ir pradeda tuos vaikus kankinti. geriau jokios patirties su puoduku, negu neigiama.
Na,nereikiajau taip dramatizuoti. Kodėl, kad jau metinukas - tai iškart kankinamas, o kai vos ne 3-metį mokai, tai jau tipo nebekankinimas?

Viskas priklauso nuo to kaip ir ką tuo metu darai..
Vienintelis mano manymu mano vaiko sodinimo ant puodo kankinimas buvo toks, kad aš jį pasodindavau, apkabindavau ir neleisdavau atsistoti nuo jo 10-15s. Bet tai truko kelias dienas. Tada jis suprato, ko aš jo noriu. Ir pasodintas sėdėdavo tiek kiek jis norėdavo. Jei 10 s., tai 10s. Jei minutę - tai minutę. Užtat pasodintas, jei tik norėdavo - visada padarydavo, ir vėl lėkdavo savais reikalais.
QUOTE(Ksesanko @ 2012 07 06, 00:34)

Labai gerai pasakyta!
Papildyta:
Taip, tikriausiai mastau stereotipiskai. Bet tas mano mastymas man visiskai nesutrukde ir mano dukra budama 2 m. moka pati valgyti, puikiai kalba 3 - 4 zodziu sakiniais, atlieka reikalaus i puoduka ir aplamai yra savarankiskas vaikas. Darzelyje ir direktore ir aukletojos tik stebisi. Sako musu laikais tokiu mazuma. Knygu, straipsniu, mokslines literaturos as skaitau labai daug, tad tiksliai nurodyti saltinio Jums negalesiu. Dar karta pabreziu, kad SVARBIAUSIA, KAD MAMA ZIURETU I SAVO VAIKA, I JO JAUSMUS, o NE GALVOTU APIE NAUDA, ar KA APLINKINIAI PASAKYS. Jei JUs galvojote, kad pampersai vaikui trukdo, gadina sveikata labaiu negu ankstyvas pratinimas, tai VALIO. Jei vaikas nesipriesina, noriai sedi ant puoduko, tai irgi SUPER. Bet jei vaikas akivaizdziai rodo, kad jis nenori, kad jis nera pasiruoses tam reikalui, kam tada kankinti.
Smagu ir lengva kalbėti, kai vaikas lengvai pasiduoda auklėjamas, mokomas. Mano dukterėčia būdama 2metukų irgi daug ką mokėjo ne pagal savo amžių.. Aiškiai tardavo "R" raidę, kalbėjo sakiniais, pati valgė ir pan. O mano vaikas kitoks, jis tingi, nenori ar šiaip viską daro priešingai nei jo prašoma, ar jam aiškinama. Balbatuoja sava kalba, nors aiškinu kaip reikia sakyti, bet jis tingi.. Kam sakyti, jei galima parodyti ir mama supras ko jis nori.. Dėl valgymo, tai savarankiškai valgo jau seniai, nevisada sėkmingai, bet labai stengiasi. Aš tikrai įdėjau nemažai pastangų, bet savo ožio perlaužti nevisada, ir ne visur galiu perlaužti. Tam reikia daug kantrybės ir pastangų.