Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas ant puoduko (3 tema)

Nu perksaičiau vos ne visą temą. Šaunuolės mamytės thumbup.gif . Kada į mano namus ateis tokia šventė nežinau... g.gif Bet idėjų prisirinkau smile.gif Rytoj bandysiu su Hematogenu. Matysim, bet jis gudrius, nežinai kaip bus unsure.gif
Atsakyti
Nors atsiras daug smerkiančių (tuom neabejoju), bet mano dukra pradėjo sėstis ant puoduko ir kažką padaryti tik 2,5 metų. Didelius reikalus 2,7 metų. Išbandyta buvo viskas kas įmanoma ir paskatinimai ir dovanėlės ir grojantys puodukai ir pokalbiai ir dar galybė visko. Tačiau viskas atsimušė kaip į sieną, buvo net tokių atvejų kai paslėpavau Pampersus tai kentėama lakstydavo po visus namus ir ieškodavo kol rasdavo arba padarydavo į kelnes, bet ant puodo nesėsdavo. Viena dieną tiesiog atėjo laikas ir pasakė: "mama noriu puoduko", daviau atsisėdo padarė savo reikalus ir viskas. Nuo tos dienos nei vieno pamperso pirmą savaitę dar naktį pažadindavo o paskui ir naktį išmiegodavo, nei vieną naktį šlapios lovos nebuvo. Tiesa po trijų mėnesių pareiškė, kad nebenori puoduko ir visus reikalus pradėjo daryti tualete. Taigi mums puodukas ištarnavo vos tris mėnesius (neskaitant gal iki 5 metų nuvažiuodavom į kaimą tai į tualetą "būdelę" tai nė kojos griežtai atsisakė, nes ten nešvaru ir daug musių doh.gif , tai ten jau buvo puodukas)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mumukas: 13 rugpjūčio 2012 - 20:32
Na tikiuosi mūsų istorija bus panaši į Mumuko, nes kol kas (2m ir 1mėn.) jokios priemonės neveikia ir nei puoduko, nei ko kito nepripažįsta doh.gif Tualete sėdi, bet tuo viskas ir baigiasi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Mumukas @ 2012 08 13, 20:32)
Nors atsiras daug smerkiančių (tuom neabejoju), bet mano dukra pradėjo sėstis ant puoduko ir kažką padaryti tik 2,5 metų. Didelius reikalus 2,7 metų. Išbandyta buvo viskas kas įmanoma ir paskatinimai ir dovanėlės ir grojantys puodukai ir pokalbiai ir dar galybė visko. Tačiau viskas atsimušė kaip į sieną, buvo net tokių atvejų kai paslėpavau Pampersus tai kentėama lakstydavo po visus namus ir ieškodavo kol rasdavo arba padarydavo į kelnes, bet ant puodo nesėsdavo. Viena dieną tiesiog atėjo laikas ir pasakė: "mama noriu puoduko", daviau atsisėdo padarė savo reikalus ir viskas. Nuo tos dienos nei vieno pamperso pirmą savaitę dar naktį pažadindavo o paskui ir naktį išmiegodavo, nei vieną naktį šlapios lovos nebuvo. Tiesa po trijų mėnesių pareiškė, kad nebenori puoduko ir visus reikalus pradėjo daryti tualete. Taigi mums puodukas ištarnavo vos tris mėnesius (neskaitant gal iki 5 metų nuvažiuodavom į kaimą tai į tualetą "būdelę" tai nė kojos griežtai atsisakė, nes ten nešvaru ir daug musių  doh.gif ,  tai ten jau buvo puodukas)

Tiesą sakant, tavo postas skamba kaip odė mano ausims, mano mergina dabar 2m 5 mėn, bet absoliučiai nesiprašo ant puodo. Pasisioja tik tada kai mes pasodinam,o jeigu pražiopsom sodinimo"laiką" tai apsidaro ir sėdi ir JOKIO diskomforto. Nežinau nei ką daryti nei ką galvoti. Bet tikiusi, kad vieną dieną ateis susipratimas ir jai.
Atsakyti
QUOTE(kuuzia @ 2012 08 14, 14:43)
Tiesą sakant, tavo postas skamba kaip odė mano ausims, mano mergina dabar 2m 5 mėn, bet absoliučiai nesiprašo ant puodo. Pasisioja tik tada kai mes pasodinam,o jeigu pražiopsom sodinimo"laiką"  tai apsidaro ir sėdi ir JOKIO diskomforto. Nežinau nei ką daryti nei ką galvoti. Bet tikiusi, kad vieną dieną ateis susipratimas ir jai.

Neužpykit, bet tikrai smagu girdėti, kad ne mes vieni tokie blush2.gif Nepavyko nei saldianių terapija nei pagyrimai nei kitokie skatinimai. Nesėda ant puodo nors tu ką. O pridaręs vaikštinėja sau patenkintas ir jam dzin. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(daivavil123 @ 2012 08 14, 13:46)
Na tikiuosi mūsų istorija bus panaši į Mumuko, nes kol kas (2m ir 1mėn.) jokios priemonės neveikia ir nei puoduko, nei ko kito nepripažįsta  doh.gif Tualete sėdi, bet tuo viskas ir baigiasi  verysad.gif

neimk i galva,vaikas tiknuo 2,5 kazkur pilnai suvokia visa ta reikala.skiedzia cia puse net susiriesdamos...nuo 7 men ant puoduku sodina blink.gif o tai ko taip ilgai lauke?reikejo nuo gimimo....net juokas ima,kokios varzybos,kurios anksciau. doh.gif
Atsakyti
Nezinau, kaip cia yra su tuo vaiku supratimu.. Po miego (nakties ar pietu) is kart nueinam i WC ir ten ant tualeto padaro sysiuka (kartais ir dideli). Kadangi daugiausia laiko praleidzia su manim virtuvej ir svetainej, tai ten laikau puoduka. Kartais padaro, bes as pati turiu ji sodinti, nesipraso. Kai padaro i pamperi ir as ji sugedinu, paklausiu, kur reikia daryti, tai parodo i puoduka! Tai visai neaisku man, jei taip suvokia, kur tie reikalai daromi, kodel nepasipraso? Beje, jam si menesi bus 1,5metuku.
Atsakyti
QUOTE(vidavai @ 2012 08 15, 15:45)
neimk i galva,vaikas tiknuo 2,5 kazkur pilnai suvokia visa ta reikala.skiedzia cia puse net susiriesdamos...nuo 7 men ant puoduku sodina blink.gif o tai ko taip ilgai lauke?reikejo nuo gimimo....net juokas ima,kokios varzybos,kurios anksciau. doh.gif

Visu vaikai skirtingi, bet vaikai gerokai anksciau supranta sysiojimus ir kakojimus, tik reikia su jais nuosekliai dirbti ir mokinti.
Sunu sodinau nuo 6 menesiu, pasodintas visuomet padarydavo, nuo 11 menesiu kakodavo tik i puoduka, pats prasytis pradejo mazdaug 1.5 metu, bet gimus dukrai turejom nedideli atkrytim, tiesiog kazkuriam laikui tapo vel leliuku smile.gif.
O dukra pradejau sodinti mazdaug nuo 8 menesiu, pries tai visuomet naudojau natarulia higiena, t.y. nuemus pampersa palaikyti virs kriaukles ar klozeto, pagal vaiko veida galima nesunkiai suprasti, kada jis ruosiasi sysioti ar kakoti.
Dukra pradzioj nenorejo sedeti, as jos ir neverciau, bet po truputi atejo persilauzimas, ir jinai pradejo sedeti ant puoduko, mazdaug metu laiko pati pradejo prasytis, t.y. pasako sssss, diena nevisuomet spejam iki tualeto, nes labai daznai sysioja, nakti isimiega sausa, o lauke ar viesoj vietoj irgi pasipraso, i kelnes nedaro. Jeigu namuose kartais pradeda sysioti i kelnes, greitai atbega ir pasipraso smile.gif
p.s. kazkur nuo 9 menesio as naudoju daugkartines sauskelnes.
Tad mano patirtis sako, kad reikia tik nepraleisti progos vaika ismokinti anksti naudotis tualete, nes velesnis mokymas daznai buna gerokai sudetingesnis, ypac jeigu pradedam mokyti tik sulaukus 2 gimtadienio, nes tai sutampa su vaiko kriziniu laikotarpiu.
O sunui dabar 2.8 m., jis dar kartais nakti neatsikelia, bet diena jokiu problemu, pats padaro, lauke irgi pats, jokios pagalbos jau neberekia.
Tad reikia tik netingeti ir vaikas ismoks, o darbo is ties yra daugiau, ypac kai kartais sysioja kas 10 -15 min.

Papildyta:
QUOTE(vaidukas.vd @ 2012 08 15, 22:10)
Nezinau, kaip cia yra su tuo vaiku supratimu.. Po miego (nakties ar pietu) is kart nueinam i WC ir ten ant tualeto padaro sysiuka (kartais ir dideli). Kadangi daugiausia laiko praleidzia su manim virtuvej ir svetainej, tai ten laikau puoduka. Kartais padaro, bes as pati turiu ji sodinti, nesipraso. Kai padaro i pamperi ir as ji sugedinu, paklausiu, kur reikia daryti, tai parodo i puoduka! Tai visai neaisku man, jei taip suvokia, kur tie reikalai daromi, kodel nepasipraso? Beje, jam si menesi bus 1,5metuku.

Jokiu budu negedinkite vaiko, tik pasakykite kur reikia daryti sysiuka.
Jeigu dedate pampersa, jus abejojate vaiko sugebejimu pasiprasyti ant puoduko, o vaikas tiesiog pateisina jusu lukescius.
Mokymo procesas yra sudetingas, kantrybes, tolerancijos ir turetu pavykti smile.gif
Atsakyti
Nupirkau puoduka sunui kai buvo 8 menesiai. Nei kaip nepriklabinau ant jo atisesti iki pat dvieju metuku. Beje pradzia buvo visai ne ant puoduko, o su dangciu ant klozeto. Ten visai mielai atsisesdavo pasedet, bet trumpai. Taigi, kai man pabodo toks sedinejimas, paemiau i bliuda ir ipyliau silto vandens, imerkiau kojytes ir pasileido sisius. Sakyciau nuo tada ir suprato ko jis ten sedi. Veliau jau ir ant puoduko atsisedo. Pradejus lankyti darzeli gerokai pagerejo puodo reikalai. Seda visada, kai pasiulau, o kartais ir pasipraso.
Kiekvienas vaikas savu laiku atsises. O man, pas ka anksciau prades sedet ant puodo lenktynes, man taip pat kvailos atrodo. Beje skaiciau straipsni, kad ankstyvas sodinimas ant puodo yra vaiko dresura, o suvokimo ne kazin kiek. Bet Jus pacios zinot kas Jusu vaikui yra geriausia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo k@mylye: 16 rugpjūčio 2012 - 11:33
Musu princese puoduka gavo 1-ojo gimtadienio proga bigsmile.gif Ir is karto ant jo buvo pasodinta. Kol kas sekmingai smile.gif Buna, kad pavirkauja pasodinta, bet duodi koki zaisliuka ir pamirsta verkimus. Arba ir taip sedi su malonumu, ciauska, spygauja smile.gif Beveik visada kazka padaro, kartais pavyksta ir rimtesni reikala pagauti smile.gif Bet reikia matyti, kad jau jam susikaupusi ir pulti sodinti smile.gif Kol kas apie pasiprasyma zinoma jokiu kalbu nera smile.gif O turime beveik paprasta, tik su nugarele, jokiu grojanciu dainuojanciu, nes kiek girdejau jie tik isgazdina vaikiukus ir sie poto nebesiseda sad.gif
Atsakyti
Pirmąjį sūnų bandžiau mokyti sulaukus 1,5 metų - visiškai nesileido, nesėdo. Antrąkart pamėginau 1 metų ir 10 mėn. Iki 2ojo gimtadienio jau darė ant puoduko ir didelį, ir mažą reikaliukus, ir pats prašydavosi, tik su nakties reikalais - sunkiau, vis avarijų atsitikdavo. Kažko ypatingo nedariau: laikiau su triusikėliais, laikas nuo laiko vis sodindavau ant puoduko ir jei padarydavo - labai išgirdavau. Antrąjį sūnų nuo 1,7 mėn bandau išmokyti - jau trys mėnesiai, o pažanga tokia: nebebijo puoduko, padaro abu reikaliukus ant puoduko, jei nepamirštu pasodinti, retkarčiais pats pasiprašo. Naktį nedaro jau 2 mėnesius, tik kartą prišlapino. Tikiuosi iki antrojo gimtadienio išmoks smile.gif žodžiu, ankščiau pradėjau - daugiau išvargau ir tebevargstu. biggrin.gif Tiesa, mano mama pasakojo, kad mes su sese ismokom dviejų metų ant puoduko daryti - tad turbūt genai lotuliukas.gif
Atsakyti
Maniskis niekiaip neseda doh.gif siauba , puodukus jau 2nupirkom ant galvos uzsideda ir vaiksto lotuliukas.gif ,nors daktare sake ,kad ateis laikas ir pats atsises, tik neaisku kada tai bus g.gif reiks ir man su gimotogenu pabanditi ax.gif
Atsakyti