Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas ant puoduko (3 tema)

Kartais kai paklausai senelių tai atrodo, kad išvis į kelnęs nedarydavo leliukai smile.gif sodint sodindavo, bet nemanau, kad rezultatai stulbinantys būdavo smile.gif aš savo berniuką sodinti pradėjau nuo 7-8 mėn., bet tai gaudavosi gaudymas, o ne sąmoningas reikaliuko atlikimas, kol nemokėjo vaikščiot sėdėdavo, pradėjo eiti, stodavosi ir bėgdavo. Sauskelnes nuėmiau, kai naktimis būdavo sausas, ir per kelias dienas puikiai suprato reikalo esmę ir pradėjo prašytis. Galutinai atsisakėm sauskelnių, kai buvo 2 m. 1 mėn.
Atsakyti
Dabar dukrytei 1m.8men. ir jau gera savaite kaip be pampersu gyvenam. Tiesiog pamaciau, kad vaikas jau suvokia ka reikia i puoduka daryti ir, kad su pampersu jai nesmagu. Pirmas dvi dienas kai nuemiau pampersiuka, sodinau ant puoduko kas pusvalandi, o trecia diena jau ji pati pradejo prasytis. Ateina prie manes ir pasako kaka, nuvedu prie puoduko, pasodinu ir viska padaro thumbup.gif tik ant nakties dar dedu pampersiuka, bet dazniausiai visa nakti sausa isbuna. Net keista, kad taip greit viska suprato thumbup.gif labai nustebino tai, kad buvom sveciuose apie 3-4val. tuomet uzdejau pampersiuka, galvojau svetimoj aplinok gal bijos, ten ir puoduko nera ir t.t, grizom namo, tai pasiroso dukryte visa laika kentejo, pampersiukas sausas buvo, tai pasodinta ant puodo ohoh kiek pridare biggrin.gif
Mamytes, tiesiog stebekit vaikucius ir pamatysit, kada jau laikas. Gali buti vaikui ir 2 metai, bet jei jis nesupranta, gal dar per anksti, prievarta tikrai nieko nedaryciau.. Bet aisku reikia ir labai daug kantrybes. Sekmes kitoms mokant sio darbelio 4u.gif
Atsakyti
Kantrybės reik tikrai daug. 4u.gif
Mes tai pirmiausiai nakčiai nuėmėm sauskelnes, nes matydavau, kad sausa visad išmiegodavo. Paskiau ir dienai nuėmiau visai ir kas pusvalandį ar valandą sodinau. O jei kokia avarija pasitaikydavo tai nekeisdavau sausais rūbais, kol pati pradėdavo prašytis, kad nuimčiau tas šlapias kelnes doh.gif Taip po truputi ir daėjo, kur daryt reikia. Dar mes tokį žaidimą sugalvojom, kad kai padaro į puoduką, tai gauna ant jo lipdukų užklijuoti, kartais einam šokį pašokt, ar skanėstą duodu. 4u.gif
Užtrukom apie savaitę, kol pradėjo prašytis pati 4u.gif Seniau, kai mokindavau, tai vis netekus kantrybės uždėdavau sauskelnes. Tai, manau, kad jei jau apsispręsta išmokinti daryt į puodą, tai sauskelnies reik pamiršti.
Atsakyti
QUOTE(Obelėlis @ 2013 02 12, 09:46)
Kantrybės reik tikrai daug.  4u.gif 
Mes tai pirmiausiai nakčiai nuėmėm sauskelnes, nes matydavau, kad sausa visad išmiegodavo. Paskiau ir dienai nuėmiau visai ir kas pusvalandį ar valandą sodinau. O jei kokia avarija pasitaikydavo tai nekeisdavau sausais rūbais, kol pati pradėdavo prašytis, kad nuimčiau tas šlapias kelnes  doh.gif  Taip po truputi ir daėjo, kur daryt reikia. Dar mes tokį žaidimą sugalvojom, kad kai padaro į puoduką, tai gauna ant jo lipdukų užklijuoti, kartais einam šokį pašokt, ar skanėstą duodu.  4u.gif
Užtrukom apie savaitę, kol pradėjo prašytis pati  4u.gif Seniau, kai mokindavau, tai vis netekus kantrybės uždėdavau sauskelnes. Tai, manau, kad jei jau apsispręsta išmokinti daryt į puodą, tai sauskelnies reik pamiršti.

Gal tikrai ir man nenuimti šlapių rūbų, kol pati nepasiprašo, bet jau ir taip gaila visų susisiotų baldų ir t.t. sad.gif mūsiškei ant nosies 3metai, o visiškai pati nesiprašo
Atsakyti
QUOTE(kuuzia @ 2013 02 12, 14:00)
Gal tikrai ir man nenuimti šlapių rūbų, kol pati nepasiprašo, bet jau ir taip gaila visų susisiotų baldų ir t.t. sad.gif mūsiškei ant nosies  3metai, o visiškai pati nesiprašo

Ojej, kaip man dėl baldų irgi baisu buvo. doh.gif
O dar vieną kart buvo su vaiku toks pokalbis rimtas dėl darymo į kelnes. Aišku čia tėtė užsiimė tuo. Kad kai pasiusiojo į kelnes, pradėjo klausinėt vaiko, kur padarei sysi? o kur reikia daryt? kur puodukas? kur darysi nuo šiol?ir pn. ir neleido nieko žaist, jokių filmukų ir t.t. kol neišsiaiškino, kur ką daryt reikia. Na ji pas mus užsispyrėlė, tai sunku kažko išprašyt, bet kai tai viską parodė, tai kažkaip lengviau į tai žiūrėt pradėjo.
Labai stengiuos, kaskart sureikšminti ir parodyti didelį džiaugsmą, kad padarė ten kur reikėjo, kad jai pačiai malonu būtų ax.gif
Nelabai ir seniai mes čia džiaugiamės tokiais pasikeitimais namie. Tai dar truputi baisu, kad kokio atgal žingsnio nebūtų. ax.gif
Atsakyti
Musiškiui 1,4 m. aišku dar nesiprašo, tai bandom gaudyt, bet rezultatas - daug šlapių kelnių. doh.gif
Atsakyti
atrodo misija neimanoma doh.gif supranta ka reikia daryti priejes prie puodo sako syyyy, bet padaro tik tada, kai mamyte labai supyksta uz kalna slapiu kelnyciu ir pabara.
Atsakyti
Aš savo vaikiu dariau taip (jam jau 2,8 m) kai esu namuose tuomet nuimu pampersa ir vaiksto namuose jei daro i kelnes pastoviai kartoju kad eitu ant puoduko, kad eitu su manimi i tualeta nors ir nenori kad matytu kad as ne ikelnes o i tualeta darau, dabar jau to pasekme yra ta kad i lauka ir miegoti ainu su pampersu ir jau supranta kada reikia ant puoduko eiti. Taciau vat pas mociute daro i kelnes, nesuprantu kodel. Nereikia tik traumuoti vaiko rekimais ir barimais, nes jis tikrai nesupranta ka daro negerai, nors ir jums atrodytu kad daro tai tycia.
Atsakyti
Dar nebandziau sodinti,bet reikes pabandyti.Nors matau kad jai puodukas dar tikrai neidomu biggrin.gif rytais atsibunda pilnu pampiu,tai nakciai dar ilgai desiu pampius.Mano dicke sestis ant puoduko pradejo tada kai prasidejo darzelis,nors pries tai dauk pratinau,dariau viska,bet nepadejo.tai jauciu ir su mazaja taip bus. g.gif
Atsakyti
Mūsų patirtis tokia. Prieš geras dvi savaites užsispyriau - reik mokinti vaiką sėst ant puodo. Mečiau pampius ir per dieną sodinau n kartų ant jo, kartu sakydama sssyyyy arba a-a-a-a biggrin.gif pradžioj suvarydavom bele kiek pėdkelnių per dieną, galvoju: nepavyks doh.gif ir ką jūs manot??? Po savaitės tokio darbo, mergina pradėjo pati sėst ant puodo. Pradžioj rodydavo į putytę ir sakydavo "ti" - paėmus už rankos vesdavo puodo link, paskui jau pati sėsdavo ant puodo (kartais su kelnėm biggrin.gif), o galiausiai jau išmoko nusiimt jas, atsisėst, padaryt sysiu-kaku ir sau paplot. Ai, ir ne t nunešt puodą į wc. Žodžiu, gerą savaitę pampius naudojam tik nakčiai. Mums - metai ir keturi mėn.
Bet manau, kiekvienam vaikui tai labai individualu. Kitas anksčiau, kitas - vėliau.
Tiesiog man smagu, kad mažosios šikniukas dabar kvėpuoja smile.gif ir šiaip fain, kai ji daro ant puodo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(cc-mark @ 2013 02 07, 21:43)
Na negi niekas nepasiulys,nepatars nieko? tai kam ta temele tada sukurta jei jokiu patarimu neimanoma sulaukti blink.gif vien tik visu mamu pasipasakojimai nuo kada pradejo sodinti

Išties sunku kažką ir patart, kai nesu susidūrus. Kaip kažkuri mama sakė - reik gal laukt vasaros? O gal tiesiog neforsuot visko ir laukt, kada jis supras, kad jaučia diskomfortą. O dėl nankties... nežinau Jūsų vaiko, bet kažkaip man atrodo, kad jis dar per mažas pabudęs naktį daryt į puoduką ax.gif nu nežinau...aš taip galvoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaterlo: 21 vasario 2013 - 12:46
Patart kitam nėra lengva, ne stai tikrai individualu. Tik mama ar tėtis geriausia pažįsta savo vaiką. Mano dukrytei 1,2 metukų. Jau geras mėnuo kai miega be sauskelnių. tiesiog pastebėjau, kad prabunda sausa ir nusprendžiau nebedėti jai. Ant puoduko pradėjau sodinti nepilnai buvo 8 mėnesių. Manau, kad pirmiausia turi būti puodelis tinkamas ir patogus. Vieną buvau nupirkus per didelį. Dabar sostuką naudojam. Jei atsitinka taip, kad nenori sėsti, tai pirmiausia lėlytę ar meškutį pasodinam. O dieną dar kartais balą į kelnes padaro smile.gif Svarbiausia kantrybės 4u.gif
Atsakyti
Sveikos

Mano mergina vaiksto visur be pampiu ir koki nenesi nakti miega be pampiu bet iskiko problema. Darzeli per pietu miega ji visada apsikakodavo, kai nuemiau pampius naktinius pasakiau aukletojai ji sake nebenest ir i darza pampiu na ir islindo tada ta kakojimo beda, o blogiausia kad viena vakara ji man pasisake kad auklyte ja bara uz tai, ad issiaiskinau ir tikrai bara grieztai, na bet reikalas kitas. Nezinau ar cia sutapimas ar ne bet po jos to pasisakymo ji man nakto vel sysioja i lova ir negeria skysciu daug vakarais ir pasodinu pries miega bet atsibunda slapia ir jau taip trecia naktis nemanau kad tai atsitiktines nelaimes, vat ir nebezinau ka daryt kaip vaikui padet deti vel pampersus ar ka daryt
Atsakyti