Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas ant puoduko (3 tema)

Na va kaip ir sakiau nusibodo vaikui puoduko zaidimas doh.gif blogiausia tai, kad kai nori sysia pradeda isterikuoti...laksto po kambari, rekia, zviegia, meto daiktus, bet puodui grieztas NE doh.gif doh.gif kai jau pradeda per kojas begti, tada ziuri priekaistingu zvilgsniu i mane ir verkia doh.gif jei bent kelis lasiukus pataiko i puoda, giriu, koks jis saunuolis, nesam ispilti, nuleisti vandeni...nepadeda.
Ir tikrai niekad nei bariau nei gedinau del to ... och...kantrybes doh.gif
Atsakyti
Musu mazylei jau 2m 3 men, pampi nuemiau vasaros pradzioje, sunkiai sekesi kokias dvi savaites doh.gif (bet manau cia labai trumpai) ir persilauze mergina, sysiu prasosi, per miega irgi iskart beveik pradejo nebesysiot (dar kuri laika dejau pampi, bet visada sausas budavo), bet va beda su dideliu reiklau, dar ne karto nepasiprase ir varo viska i kelnes doh.gif doh.gif doh.gif Nezinau ar cia dar normalu ar jau pradet nerimaut kodel nesipraso didelio rekaliuko unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(AisLu @ 2013 07 15, 20:14)
Musu mazylei jau 2m 3 men, pampi nuemiau vasaros pradzioje, sunkiai sekesi kokias dvi savaites  doh.gif  (bet manau cia labai trumpai) ir persilauze mergina, sysiu prasosi, per miega irgi iskart beveik pradejo nebesysiot (dar kuri laika dejau pampi, bet visada sausas budavo), bet va beda su dideliu reiklau, dar ne karto nepasiprase ir varo viska i kelnes  doh.gif  doh.gif  doh.gif  Nezinau ar cia dar normalu ar jau pradet nerimaut kodel nesipraso didelio rekaliuko  unsure.gif

Pas mus labai panasiai buvo. Mes be pampio namuose nuo vasario men. tai sysiuka labai greit ismoko pasiprasyti, o vat rimtesni reikala pradejo prasytis tik pries gera menesi. Dabar kakucio visada pasipraso, o sysiuka kartais ir i kelnytes padaro. Manau siame moksle daugiausia kantrybes reikia, visko ismoks prasytis. 4u.gif
Atsakyti
sveikutės,

mano vyresnioji dukra prie puoduko priprato per.... 2 metus.... ir baltai pavydžiu mamytėsm, kurios sako, kad pripratino ,,net" per kelis mėnesius.....
nors pas mus ir panašiai būna, kaip čia kuri pries tia rašėte - darželyje po Naujų metų jau pradėjo nesisioti į kelnytes, o namuose kone kas vakarą po 3-4 kartus doh.gif
kai paklausiau pas pediatrę, gal čia kokia mergaitei fiziologinė ar psichologinė beadle, man atsakė, kad iki 5 m normalu doh.gif kita vertus aš vaikystėje ir turėjusi daug visokių bėdelių su šiuo reikalu doh.gif

todėl net iki 2 metukų delsiua su mažosios durkos pratinimu prie puodulio.... pratinam jau nuo birželio, bet rezultatai dar kol kas ne kokie.... Jei patiakom pasodinti, tai mūsų laimė, jei ne, tai ne.... prisisiusiojus nieko nesako- jai gerai ir šlapiai - lygiia tiap at dare ir vyresniukė.... o prisikakojus, tai bent jau po visko mažoji pasisako, kad ,,kakai smyda"... bet ir tai jau šaukštai būna po pietų....
tai štai tokia mūsų patirtis... kaip kartais sakau, kad reikia mums etatinio skalbėjo kelnėms skalbti- nespėji išplauti vienų ,jau žiūrėk kitos šlapios doh.gif

gal negeri tėvai esam, nemokam perskaityti savo dukrų siunčiamų kažkokių signalų.... nes pvz mano mama vieną kartą pažiūrėjus į mažės veidą iš karto pasakė, jau kakos (na ji negražiua pasakė doh.gif ).... o ir sysių mažoji jei daro lauke būdama, tai tik praskečia kojytes, nulekia galvytę ir .... doh.gif ne-inau, kaip elgtis tokiu atveju ? puiiai žinau, kad barimai ir baduimai ne išeitis doh.gif bet ir laiko tiek nėra, kad lakstyti aplink vaikus ir siūlyti kas 10 min ant puodo... o dažnai būna, kad pasako, jog nenori, o po kelių sekundžių žiūrėk jau šlapia doh.gif
na, man šis pratinimo prie puodo etapas daug sunkesnis ir daugiau kantrybės reikalauja, nei kad koks žindymas....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidrulka: 16 liepos 2013 - 01:00
Sidrulka, esu įsitikinusi, kad vaikas pradės daryti savo reikaliukus į puoduką tik tada kai pats tai supras, iki to priaugs. Nelabai ką čia paskubinsi. Maniškei greit bus 3 metai, ir tik dabar pradėjo daryt į puoduką. Nors pratinau jau nuo 1 metų. Iš pradžių bijojo, paskui tik pasėdėdavo, bet niekaip niekaip. Nepadėjo nei tas kad tik su kelnytėm namie laikiau, nedarė į puoduką ir viskas. Dabar vėl pabandėm, tiek darželyje, tiek namie. Pirmą savaitę vos ne viskas buvo į kelnytes, ir po daug daug sykių, per vakarą panaudodavo visas turimas 18 kelnyčių, nors darželyje užtekdavo 3-4. Bet vat šią savaitę jau ryškus pagerėjimas, vakar namie nei karto nepadarė į kelnytes, tik į puoduką. Nes pagaliau suprato kas ir kaip. Tik tiek kad nepasiprašo, nueina pati ir padaro. Tai nežinau kaip būtų svečiuose. Ko gero dar teks ir su sauskelnėm padraugauti kurį laiką, t.y. einant į lauką, važiuojant į svečius. Ir dar vienas dalykas - kažkaip labai išsigąsta to proceso (kai pradeda sysius bėgti), tai kartais nebaigusi šoka nuo puoduko ir aišku tada pašlampa kelnytės, tenka persiauti. Nors dažniausiai būna, kad persiauna ir sausas, na tiesiog tai labai smagu lotuliukas.gif
Todėl manau, kad ir jum dar reikia tiesiog palaukti, neskubinti reikalų, o svarbiausia nesinervinti (kas yra tikrai sunku). Sėkmės smile.gif
Atsakyti
mano berniukas irgi pratinimo procese smile.gif kai karsta buna, tai su triusikeliais, su sortukais laksto. aisku nesipraso dar. bet ciumpa uz klynuko, kai sisiu nori. ryte pagaunam sisiuka i puoduka (visa nakti ismiega sausas be pampio) bet jam gaunasi stovinciam, nesiseda nors tu ka, bijo, verkia. o gal kai didesni jau vaikuciai ir nenori su puodu draugaut, gal iseitu i klozeta verciau su kokiais ten laiptukais, matytu, kaip tevai ten daro ir pultu megdziot kaip ir visa kita? man kartais kyla del saviskio tokiu minciu, kad puoduko etapa reiks persokt ir imtis is karto kolzeto reikalu...
Atsakyti
Sveikutes, bandysiu paklausti. Pavasari suzinojau, kad mano vaikinukas (lygiai 2 metai dabar) pateko i lopseli - darzeli, eisim nuo rugsejo smile.gif , bet va man iskilo toks klausimukas maniskis nelabai moka dar pats valgyti su saukstu skysto maisto: sriubos, skystesnes koses, visada apsipila ir niekaip neprikalbinu draugauti su puoduku (nei mazo, nei didelio reikalo) ir susimasciau kaip cia ji ar priims toki nesavarankiska, nors ir stengiuosi ismokinti, bet nepasiduoda jis man ir taskas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lince23 @ 2013 07 26, 09:23)
Sveikutes, bandysiu paklausti. Pavasari suzinojau, kad mano vaikinukas (lygiai 2 metai dabar) pateko i lopseli - darzeli, eisim nuo rugsejo  smile.gif  , bet va man iskilo toks klausimukas maniskis nelabai moka dar pats valgyti su saukstu skysto maisto: sriubos, skystesnes koses, visada apsipila ir niekaip neprikalbinu draugauti su puoduku (nei mazo, nei didelio reikalo) ir susimasciau kaip cia ji ar priims toki nesavarankiska, nors ir stengiuosi ismokinti, bet nepasiduoda jis man ir taskas  unsure.gif

na, žiūrint koks darželio ir auklėtojų požiūris į visa tai.... daug kur dažreliuos žinau, kad prieina auklytės prei nemokančių pavalagyti vaikučių, ir padeda jiems tai padaryti..... stebėjau vieną pietų valgymą savo durkos grupėje, tai net gaila buvo vieno vaikučio, mat jis labia lėtai valgė- kai visi kiti jau buvo suvalgę viską, tai šis vis dar kabino tik sriubytę, tai taip ir paėmė auklytė nuo jo lėkštę su likusia sriuba ir su net nepaliestu apkepu....
šiaip turėsit nunešti seilinuką.

o dėl puoduko reikalų man ir neramumas, nes panašu , kad mano mažoji per vasarą` taip ir neišmoks .... tai manau, kad teks nešti pampersus... bet kita vertus darželyje bus ,,bandos" jausmas ir reikia tikėtis , kad per kažkiek laiko prisižiūrės nuo kitų vaikučių gerų pavyzdžių ir išmoks viską daug greičiau, nei kad namuose išmoktų....

aš tai ketinu nešti auklytei truputį lauktuvių, kad labiau užsiimtų su mažąja šiuo reikalu
Atsakyti
QUOTE(sidrulka @ 2013 07 26, 09:08)
na, žiūrint koks darželio ir auklėtojų požiūris į visa tai....  daug kur dažreliuos žinau, kad prieina auklytės  prei nemokančių  pavalagyti vaikučių, ir padeda jiems tai padaryti..... stebėjau vieną pietų valgymą savo durkos grupėje, tai net gaila buvo vieno vaikučio, mat jis labia lėtai valgė- kai visi kiti jau buvo suvalgę viską, tai šis vis dar kabino tik sriubytę, tai taip ir paėmė auklytė nuo jo lėkštę su likusia sriuba ir su net nepaliestu apkepu....
šiaip turėsit nunešti seilinuką.

o dėl puoduko reikalų man ir neramumas, nes panašu , kad mano mažoji per vasarą` taip ir neišmoks ....  tai manau, kad teks nešti pampersus... bet kita vertus darželyje bus ,,bandos" jausmas ir reikia tikėtis , kad per kažkiek laiko  prisižiūrės  nuo kitų vaikučių gerų pavyzdžių ir išmoks viską daug greičiau, nei kad namuose išmoktų....

aš tai ketinu nešti auklytei truputį lauktuvių, kad labiau užsiimtų su mažąja šiuo reikalu

Del valgymo su saukstu nelabai pergyvenu, bet va man neramu del puodo reikalu unsure.gif , nu bet dar turim menesi gera, tikiuosi susikalbesim. kai vyresnysis ejo tokio amziau jau viska mokejo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lince23: 26 liepos 2013 - 09:47
QUOTE(lince23 @ 2013 07 26, 08:23)
Sveikutes, bandysiu paklausti. Pavasari suzinojau, kad mano vaikinukas (lygiai 2 metai dabar) pateko i lopseli - darzeli, eisim nuo rugsejo  smile.gif  , bet va man iskilo toks klausimukas maniskis nelabai moka dar pats valgyti su saukstu skysto maisto: sriubos, skystesnes koses, visada apsipila ir niekaip neprikalbinu draugauti su puoduku (nei mazo, nei didelio reikalo) ir susimasciau kaip cia ji ar priims toki nesavarankiska, nors ir stengiuosi ismokinti, bet nepasiduoda jis man ir taskas  unsure.gif

Neseniai man tie patys klausimai buvo iškilę , tai galiu papasakoti biggrin.gif
Nepergyvenkite, tam ir yra lopšelis, tikrai vaikas neliks nevalgęs, ten visi panašaus amžiaus ir kiek įmanoma auklėtojos padeda visiems. Pati birželio mėnesį pradėjau pratinti savo mažių, buvo likęs mėnuo iki 2 gimtadienio, pasakiau auklėtojai kad namuose sėdim ant puodo bet i lauką dar eidavom su pampiu, tai auklėtoja pasakė jei namie mokote ir čia veskite be pamperso, sako turim dirbti kartu smile.gif Pasakojo, kad visus kartu sodina ant puodukų po pusryčių, dar ten kažkiek kartų, prieš einant į lauką, gryžus ir pan. O jei ir su pampersu nuvesit, nebijokite, vaikas nebus su pampersu nekeistu visą dieną, pakeis auklėtojos, toks jų darbas ax.gif
Kas dėl maitinimo, jos (bent jau mūsų darželio grupėje) turi tokius didelius seilinukus, aprengia mažuosius ir valgo. Kiek gali prie mažesnių priena ir padeda pavalgyti. (Auklytė patį mažiausią vaiką net ant kelių pasiėmusi maitino) Mano mažius skystų dalykų irgi nemokėdavo gražiai valgyti, bet nei sykio neesu pasiėmusio išsipurvinusio , ar dar su kokiais maisto likučiais ant pilvo biggrin.gif Galų gale jei jau labai išsipurvins, auklėtojos vaikelį perengs kitais rūbeliais. Vieną sykį kaip tik pietų laiku užtaikiau vaiką pasiimti, žiūriu sėdi visi pėledžiukai valgo sau gražiai biggrin.gif auklėtojos tai prie vieno , tai prie kito priena padėti sriubytę pavalgyti. Bet šit mano vaikis ir greit perprato kaip sriubą valgyti, stengiuosi namuos duoti pačiam valgyti, būna pasižaidžia apsilaisto, bet esmė kad jau žino kaip tas reikalas atliekamas biggrin.gif
Prie to pačio galiu pasidžiaugti , geri pusę metų ( gal net daugiau) didžiulio vargo, daug nervų kainavęs reikalas baigėsi pagaliau išaušo ir mano laimės akimirka. biggrin.gif Mažasis mano vyras, su pampersu būna jau tik naktį thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Janushka_ @ 2013 08 03, 08:58)
Neseniai man tie patys klausimai buvo iškilę , tai galiu papasakoti  biggrin.gif
Nepergyvenkite, tam ir yra lopšelis, tikrai vaikas neliks nevalgęs, ten visi panašaus amžiaus ir kiek įmanoma auklėtojos padeda visiems. Pati birželio mėnesį pradėjau pratinti savo mažių, buvo likęs mėnuo iki 2 gimtadienio, pasakiau auklėtojai kad namuose sėdim ant puodo bet i lauką dar eidavom su pampiu, tai auklėtoja pasakė jei namie mokote ir čia veskite be pamperso, sako turim dirbti kartu  smile.gif  Pasakojo, kad visus kartu sodina ant puodukų po pusryčių, dar ten kažkiek kartų, prieš einant į lauką, gryžus ir pan. O jei ir su pampersu nuvesit, nebijokite, vaikas nebus su pampersu nekeistu visą dieną, pakeis auklėtojos, toks jų darbas  ax.gif 
Kas dėl maitinimo, jos (bent jau mūsų darželio grupėje) turi tokius didelius seilinukus, aprengia mažuosius ir valgo. Kiek gali prie mažesnių priena ir padeda pavalgyti. (Auklytė patį mažiausią vaiką net ant kelių pasiėmusi maitino) Mano mažius skystų dalykų irgi nemokėdavo gražiai valgyti, bet nei sykio neesu pasiėmusio išsipurvinusio , ar dar su kokiais maisto likučiais ant pilvo  biggrin.gif Galų gale jei jau labai išsipurvins, auklėtojos vaikelį perengs kitais rūbeliais. Vieną sykį kaip tik pietų laiku užtaikiau vaiką pasiimti, žiūriu sėdi visi pėledžiukai valgo sau gražiai  biggrin.gif  auklėtojos tai prie vieno , tai prie kito priena padėti sriubytę pavalgyti. Bet  šit mano vaikis ir greit perprato kaip sriubą valgyti, stengiuosi namuos duoti pačiam valgyti, būna pasižaidžia apsilaisto, bet esmė kad jau žino kaip tas reikalas atliekamas  biggrin.gif
Prie to pačio galiu pasidžiaugti , geri pusę metų ( gal net daugiau) didžiulio vargo, daug nervų kainavęs reikalas baigėsi  pagaliau išaušo ir mano laimės akimirka.  biggrin.gif Mažasis mano vyras,  su pampersu būna jau  tik naktį  thumbup.gif

Aciu, kad pasidalinote savo patirtimi 4u.gif , dziaugiuosi, kad pavyksta atsikratyti pampersu smile.gif
Atsakyti
Sveikos - pasidalinsiu ir as patirtim siuo klausimu - musu mazajam siek tiek daugiau nei 12men. pries kelias savaites sugalvojau, kad galeciau pabandyti pazaisti su puoduku, pati kol kas dar nedirbu, galvoju ziuresiu kas gausis, ir ka manot - mano nuostabai padare ir didelio ir mazo, ir taip kelais dienas is eiles! dziaugiausi, visiems sakiau, rasiausi knygoje, kad vaikas pirma karta ant puodo padare 11men ir 17dienu. buvau lb isdidi mama... kol... puodeli laikydavom kambaryje (pastebejau, kad vonioje jam nepatikdavo, vis keldavosi, kazkoks neramus buvo), pasodinau Ada ant puodo ir palikau praviras duris, laukiau kol kazka oadarys ir staiga skersvejis tas duris tai trenke, vaikas kruptelejo ir nuo to laiko ant puode nebedare. kelias dienas kai tik pasodindavau keldavosi, saukdavo, viska nutraukiau - padarem 4-5dienu pertauka, pamazu vel pradejau sodinti. is pradziu tik sisiuko, paskui pastebejau kad jau viska padaro, zodziu pamazuvel gryztam i draugysdte su puoduku smile.gif aisku dar anksti kalbeti, nes pampersiukai reikalingi, kartais kai pasodinu ir nedaro nieko, zodziu kol kas zaidziam, bet tyliai dziaugiuos, kad po truputi gal ismoksim 4u.gif
Atsakyti