QUOTE(lince23 @ 2013 07 26, 08:23)
Sveikutes, bandysiu paklausti. Pavasari suzinojau, kad mano vaikinukas (lygiai 2 metai dabar) pateko i lopseli - darzeli, eisim nuo rugsejo

, bet va man iskilo toks klausimukas maniskis nelabai moka dar pats valgyti su saukstu skysto maisto: sriubos, skystesnes koses, visada apsipila ir niekaip neprikalbinu draugauti su puoduku (nei mazo, nei didelio reikalo) ir susimasciau kaip cia ji ar priims toki nesavarankiska, nors ir stengiuosi ismokinti, bet nepasiduoda jis man ir taskas
Neseniai man tie patys klausimai buvo iškilę , tai galiu papasakoti
Nepergyvenkite, tam ir yra lopšelis, tikrai vaikas neliks nevalgęs, ten visi panašaus amžiaus ir kiek įmanoma auklėtojos padeda visiems. Pati birželio mėnesį pradėjau pratinti savo mažių, buvo likęs mėnuo iki 2 gimtadienio, pasakiau auklėtojai kad namuose sėdim ant puodo bet i lauką dar eidavom su pampiu, tai auklėtoja pasakė jei namie mokote ir čia veskite be pamperso, sako turim dirbti kartu

Pasakojo, kad visus kartu sodina ant puodukų po pusryčių, dar ten kažkiek kartų, prieš einant į lauką, gryžus ir pan. O jei ir su pampersu nuvesit, nebijokite, vaikas nebus su pampersu nekeistu visą dieną, pakeis auklėtojos, toks jų darbas
Kas dėl maitinimo, jos (bent jau mūsų darželio grupėje) turi tokius didelius seilinukus, aprengia mažuosius ir valgo. Kiek gali prie mažesnių priena ir padeda pavalgyti. (Auklytė patį mažiausią vaiką net ant kelių pasiėmusi maitino) Mano mažius skystų dalykų irgi nemokėdavo gražiai valgyti, bet nei sykio neesu pasiėmusio išsipurvinusio , ar dar su kokiais maisto likučiais ant pilvo

Galų gale jei jau labai išsipurvins, auklėtojos vaikelį perengs kitais rūbeliais. Vieną sykį kaip tik pietų laiku užtaikiau vaiką pasiimti, žiūriu sėdi visi pėledžiukai valgo sau gražiai

auklėtojos tai prie vieno , tai prie kito priena padėti sriubytę pavalgyti. Bet šit mano vaikis ir greit perprato kaip sriubą valgyti, stengiuosi namuos duoti pačiam valgyti, būna pasižaidžia apsilaisto, bet esmė kad jau žino kaip tas reikalas atliekamas
Prie to pačio galiu pasidžiaugti , geri pusę metų ( gal net daugiau) didžiulio vargo, daug nervų kainavęs reikalas baigėsi pagaliau išaušo ir mano laimės akimirka.

Mažasis mano vyras, su pampersu būna jau tik naktį