Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas ant puoduko (3 tema)

Oi kaip sunku pradėti šitą darbą, tingisi kaip, bet jau pradėjom - dukrytei pusantrų metukų. Esmė tik, kad jeigu apsisprendei, tai ir iki pergalės smile.gif Namie be pampio, kas 15 min sodinu, jai kažką padaro - visi plojam, sodinam meškiukus ir lėlytes ir pan. Tikiuosi per mėnesį išmoks.
Atsakyti
Sveikos, reikalinga Jusu patirtis ir nuomone musu situacijoje 4u.gif . Mano bernuzeliui 2 metai ir 2 men.. Nuo dvieju metuku buvo pratinamas prie puoduko, supazindintas ir zinojo kam jis skirtas. Bet grieztai nesodinamas, bet ir pats iniciatyvos nerode. Jau pora savaiciu dienos metu nebededu sauskelniu (tik einant miegucio uzdedu), bet i puoduka padaro tik ""netycia"", pats nepasipraso ir nebega prie puoduko, zodziu balutes, balutes, balutes... namie, jau net nezinau ka ir daryti. padaro balute ant grindu ir ateina pasakyt arba bent jau ""geda peleda"" parodo, bet, kad begtu prie puodo, nu niekaip. jau net nezinau kaip padet jam suprasti, kad sysiuka reikia begti daryti ant puoduko,ir supranta atrodo jis ir rodo i puoduka, jei paklausi kur reikia daryti, rodos ir skatinam jei iseina padaryti ant puodo ir turetu buti motyvacija jam, kad jei padarys dar karteli tai duosim priza ir pan... Dvi savaites jau valom balutes, nejaugi vistiek reiks mauti sauskelnes, o ir i darzeli nuo rugsejo, jau net nezinau.... sad.gif
Atsakyti
Miela, Lince23, linkiu apsišarvuoti kantrybe... Geriua, nė nerašysiu per kiek laiko mano ankstesnė dukra priprato prie puodo, bet tai ne kelios savaits ir net ne keli mėnesiai doh.gif (kažkur rašiua nakstesniuose postuose šioje temoje ax.gif ), tai va, - kiekvians vaikas labai individualus- vieni pripranta per kelias savaites, kiti- per kelias dienas, o kitiems ir ilgiua užtrunka...
jaunesniąją dukrą kuri panašaus amžiaus kaip jūsiškis, pratinu jau per vsią vasarą..... rezultatai kol kas dar menki- kai pasiūlom, sako, kad nenori, ir nenutempsi tu jos ant puodo, o netrukus būna balutė... bent jau tokia pažanga, kad prisisiusiojus pati nusimauna šlapias kelnytes, ko nedarydavo vyresnėlė- ji galėdavo kiuarą dieną vaikščioti su šlapiom kelnėm,... kažkaip viliuosi, kad mažėlė pripras greičiau, bet kiek tas greičiau dar neaišku.... į darželį jau eina ir mažėlė- tai tą pusę dienos būna su pampersiuku, o namuose po pietų be... auklytė sakė, galiu laikyt be pamperso, jei norit, bet man dar kažkaip nesmagu, jei ten susisios visus darželio kilimus... bandysiu laukti didesnio pačios mergaitės supratingumo ir suvokimo... nors kakų kartais jau ir pati nubėga padaryti....
Taigi, kantrybės, kantrybės ir dar kartą kantrybės... manau, ne tiek tėvų muštras yra svarbus, kiek pačio vaiko sąmoningumo subrendimas šiam reikaliukui....

nežinau, kiek tame tiesos, kad jei kuo anksčiau pradėsi pratinti, tuo greičiau vaikas pripras... gal kam ir pavyksta , bet manau turi vaikui visų pirma visi šie reiškiniai subręsti galvelėje psichologiškai, o tuo pačiu ir fiziologiškai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidrulka: 20 rugpjūčio 2013 - 10:48
Aciu uz pasidalintus isgyvenimus smile.gif
Bet man keisciausiai, kad maniskis viska supranta ir gudrutis yra, bet va puodo reikalai kaip protestas kazkoks g.gif , jei as vel uzmausiu sauskelnes, tai busiu nugaleleta doh.gif biggrin.gif, belieka tik kantrybe, bet ir ji turi ribas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(lince23 @ 2013 08 20, 12:27)
Aciu uz pasidalintus isgyvenimus smile.gif
Bet man keisciausiai, kad maniskis viska supranta ir gudrutis yra, bet va puodo reikalai kaip protestas kazkoks g.gif , jei as vel uzmausiu sauskelnes, tai busiu nugaleleta  doh.gif  biggrin.gif, belieka tik kantrybe, bet ir ji turi ribas rolleyes.gif

o ką jūs apie tokią situaciją pasakytumėt? dukra pernai lankydama darželį beveik visai neprisiusiodavo ir prašydavosi į tualetą pati, o vakare namuose nespėjom keisti šlapių kelnių..... doh.gif doh.gif doh.gif aš tokia jaučiausi sumenkinta, tarsi nelaiku pasiūlyčiau ant puoduko, tarsi kažką ne taip darytume.... darželyje prašydavosi, o namuose ne doh.gif man tai atrodė, kaip koks protestas prieš mus, tėvus doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidrulka: 20 rugpjūčio 2013 - 16:26
QUOTE(sidrulka @ 2013 08 20, 16:25)
o ką jūs apie tokią situaciją pasakytumėt? dukra pernai lankydama darželį beveik visai neprisiusiodavo ir prašydavosi į tualetą pati, o vakare namuose nespėjom keisti šlapių kelnių.....  doh.gif  doh.gif  doh.gif  aš tokia jaučiausi sumenkinta, tarsi nelaiku  pasiūlyčiau ant puoduko, tarsi kažką ne taip darytume.... darželyje prašydavosi, o namuose ne doh.gif  man tai atrodė, kaip koks protestas prieš mus, tėvus doh.gif

unsure.gif
Atsakyti
Lince23. Pas mus ta pati situacija. Ant puodo sodinu nuo 1.2 m,kadangi turim problemą su užkietėjimu. Didelio reikalo beveik visada pasiprašo,bet mažo doh.gif doh.gif doh.gif Visiškai nesiprašo. Nuo 1 m 10 men laikom be pampersų,tik nakčiai ir jeigu kur toliau išvažiuojam. Jeigu sodinu dažnai (taikau) visada padaro,gali net lauke padaryti patupdyta,bet pati sysiu visiškai nesiprašo.. Namuose vien balos. Merginai jau du metai ir mėnuo. Netekau kantrybės visai. Gudri mergiotė ,šneka sakyniais,eilėraščius pyškina nuo metų su keliais mėnesiais,nu bet su puodu tai Visiška tragedija doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vikutuke @ 2013 08 20, 22:58)
Lince23. Pas mus ta pati situacija. Ant puodo sodinu nuo 1.2 m,kadangi turim problemą su užkietėjimu. Didelio reikalo beveik visada pasiprašo,bet mažo  doh.gif  doh.gif  doh.gif  Visiškai nesiprašo. Nuo 1 m 10 men laikom be pampersų,tik nakčiai ir jeigu kur toliau išvažiuojam.  Jeigu sodinu dažnai (taikau) visada padaro,gali net lauke padaryti patupdyta,bet pati sysiu visiškai nesiprašo.. Namuose vien balos. Merginai jau du metai ir mėnuo. Netekau kantrybės visai. Gudri mergiotė ,šneka sakyniais,eilėraščius pyškina nuo metų su keliais mėnesiais,nu bet su puodu tai Visiška tragedija doh.gif

nu ir nėra čia jokios tragedijos, pakentėsi dar max pusmetį ir pati pasiprašys, o kai jau pasiprašys startuosit natūraliai be jokių avarijų biggrin.gif sakau iš patirties mirksiukas.gif puodo reikalų tiesiog nesureikšminau, tam tikrais etapais ... kai buvo 1,5 metų, vasarą, supažindinau su puodu ir įveikėm sąmoningumą kam jis skirtas, pažaidė savaitę ir dingo susidomėjimas, padėjau puodą į šoną peržiemoti, šią vasarą ištraukiau, visai nežiūrėjo į tą pusę, neėmiau į galvą nes mes labai veiklios, lankom uzsiėmimus, vežiojam brolį, tiesuog buvo kitų užsiėmimų, kai staiga apie 2,6 pasakė noriu sysiųųųųų, ištraukiau puodą ir startavom be jokių avarijų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Annia: 21 rugpjūčio 2013 - 10:52
QUOTE(Taurida @ 2013 08 20, 10:02)
Sveikos, reikalinga Jusu patirtis ir nuomone musu situacijoje 4u.gif . Mano bernuzeliui 2 metai ir 2 men..

kur jūs puoduką laikote?
Jei wc, tai gal pemėginkite kur į svetainę, į matomą vietą pasistatyti. Pradžiai.
Atsakyti
QUOTE(MuseZuze @ 2013 08 21, 12:22)
kur jūs  puoduką laikote?
Jei wc, tai gal pemėginkite kur į svetainę, į matomą vietą pasistatyti. Pradžiai.

Svetainej ir laikom 4u.gif
Atsakyti
Mums sunkiai irgi sekasi susidraugaut su puoduku,puoduka laikom visad matomoj vietoj,paklausi kur sisiuka reikia padaryt ir parodo,o kai paklausi ar nori atsako,kad ne,o ziurek jau bega! berniukui 1,9m doh.gif
Atsakyti
o as tai savo vaiko net nepratinu per daug, nes prasmes nera smile.gif Zinojau, kad I darzeli tures pradeti eiti 2 m.,o Vokietijoje iki 2.5 metu vaikai turi buti tik su pampersu, nes nera prasmes iki to laiko ju mokinti anot ,, ugdytoju,,. Niekas ju nevedzioja I wc smile.gif namuose laksto pliku uzpakaliu- puse kartu I puoduka, puse belekur., o darzelyje su pampersu.Is mano patirties su pirmagimiu kol nenuimsi pampersu kelionems ir naktimis vaikas ir neipras I puoduka.Normaliai be avariju vyresniukas pradejo irgi tik nuo 2 metuku, bet iki kol dedavau nors retai kada pampers tol ir neismoko normaliai naudotis puodu.Vaikui gi sunku apmastyti ar jis su ar be smile.gif ir kur cia dabar sisioti I pampers ar tualeta...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeiveX: 26 rugpjūčio 2013 - 22:16