Įkraunama...
Įkraunama...

Mažos erdvės, maži butai (5 TEMA)

QUOTE(mititėja @ 2012 06 03, 12:35)
Mes irgi taip darėm. Kad erdviau būtų (šluostydamasis alkūnėm sienų netarkuotum), kad skalbiankė tilptų (virtuvėje skalbiankė man - niiiiii). Ir dar - elektros taupymo sumetimais.  blush2.gif
Gal kai vaikai suaugs bus nepatogu, bet dabar kažkaip spėjam.  rolleyes.gif O gal suaugę turės savo butus su savais wc.  g.gif

Mes tai netarkuojam alkūnių mastau.gif
O kaip tauposi elektra kai kartu WC?
Skalbiankė pas mus vonioj.
O ką turės suaugę tai nežinia-gal namą su penkiais WC, o gal glausis pas tėvus scare.gif
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2012 06 03, 14:36)
Mes tai netarkuojam alkūnių  mastau.gif
O aš tarkuodavau (prieš tai gyventame bute). Tai kadangi ten išgriovėm ir pasiteisino (4-erius metus taip gyvenom), tai ir čia pakartojom. Rudenį bus 5 metai. ax.gif

O kaip tauposi elektra kai kartu WC? 
Tai jeigu dieną nereikia šviesos wc degti, tai vat ir tauposi. Juo labiau, kad dieną pamirštą užgesint rečiau pastebėsi. ax.gif

Skalbiankė pas mus vonioj.
Bet kiek pamenu, vonios neturit. O man jos reikia. Po ginčų šioje temoje kiekvieną kartą ja naudodamasi galvoju - reikia man jos, reikia... lotuliukas.gif

O ką turės suaugę tai nežinia-gal namą su penkiais WC, o gal glausis pas tėvus  scare.gif
Tas taip. Bet kol užaugs dar yra laiko, gyvenam gi dabar.
Dar pagalvojau, kad dauguma kaimynų taip susijungė sanmazgą, o gyvena tai ne po vieną. Tai gal vis dėlto daugiau privalumų, nei trūkumų.

Nesakau, man irgi norėtųsi, kad būtų atskiros patalpos (pageidautina - erdvios ir su langais biggrin.gif ), bet wc man norisi kriauklės, kuri dabar niekaip niekaip netilptų. Ir sudėliojus visus pliusus bei minusus - jeigu dabar daryčiau remontą, planavimo nekeisčiau. Gal durų vietą pakeisčiau, bet ir tai - reikėtų laaaabai pagalvoti, nes keitimas irgi turėtų pliusų ir minusų.
Remontuodama šitam bute san. mazgą pakeičiau tik tai, kas nepasiteisino aname bute po remonto. Patį principą pakartojau. Gėda sakyt, bet praėjus 4-riems metams net plytelių gražesnių neradom, pirkau tokias pačias, nors peržiūrėjau tikrai daug doh.gif . Vyras juokėsi - "sort piatyj, žyguliovskij". lotuliukas.gif

O kai vaikai užaugs ir kartu gyvens, tai gal kaip nors pakeisim planavimą. Be to, nuo to, ar sanmazgas kartu, ar atskirai, prausimosi taškų nepadaugėja. schmoll.gif O mes nesam mėgėjai sėdėti wc. Taip kad vis tiek visiems reikia į vonią. biggrin.gif

Žodžiu, kiekvienas renkasi pagal savo prioritetus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 03 birželio 2012 - 15:38
Labai jau nepopuliari temutė g.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajaaa @ 2012 06 05, 09:50)
Labai jau nepopuliari temutė g.gif

Manau, kad labai aktuali kam reikia, tik nera tiek daug bendraminciu.
Atsakyti
Man tai apskritai, idomi situacija.
Kaip galima vadinti 50-60 kvadratu buta „maza erdve“??? g.gif 4u.gif

Va, 30, netgi 21 (!) kvadratiniu metru butai - va cia tai mazos erdves!
Ir kaip tokiuose butuose gyvena 3-4 zmones... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(allberto @ 2012 06 06, 08:09)
Man tai apskritai, idomi situacija.
Kaip galima vadinti 50-60 kvadratu buta „maza erdve“???  g.gif  4u.gif

Va, 30, netgi 21 (!) kvadratiniu metru butai - va cia tai mazos erdves!
Ir kaip tokiuose butuose gyvena 3-4 zmones...  doh.gif

kai ieskojau buto, tai tokiame (30 kv.m) bute gyveno penki zmones ir retriveris unsure.gif Bet man pasirode grazi seima smile.gif Tik labai jau sunku turetu buti tokioj mazoj erdvej.....
Atsakyti
Na , kad papopuliarinti temą pasipasakosiu dar:
(žinau, kad yra kam bus įdomu).
Virtvės baldai stovi, tik vyras kažko ten bumba , kad reik šiek tiek kažkokią plokštę perkelt, tai nesuku galvos, lai kelia, svarbu manęs neliečia.
Rankenėles pirkom ne matines, man gražu, svarbiausiai ne metalinės.
Indus plaunu indaplovėj. Ji pas mus 45 cm, kadangi visi keturi esame namuose, tad jungiam kasdien, na ir kokį didelį puodą išmazgoju rankom, bet čia ne bėda. Kai būsim darbuose, užteks jungti kas antrą dieną.
Plautuvę vieną grąžinom, gavom kitą -pikiai tinka prie stalviršio.
Gartraukis dirba tyliai, puikiai.
Baigiu susidraugauti su indkcine, tik dar nemoku/nesuprantu visų funkcijų doh.gif
Dar kambary parketas užklotas popierium, nes dar pilna statyb.medž., ir komoda iš koridoriaus stovi, ir pan....
Koridoriuj ir virt...ups miegamajam grindys išbetonuos, liko dar kokiu tais marmalu užpilt, ir dėti parketą.
Užsakėm lovą, be porankių, be pagalvių, tik paėmėm pagalvių užvalkalus. Lovos neklosim, stalčius tikrai rasiu kaip panaudoti biggrin.gif , o jei reiks papildomo kvadratinio metro, tai paklosim lovą, kaldras sukišim į pagalvių užvalkalus, bus kur atsiremti.
Dar reiks perdaryti doh.gif naują, tik rudenį užsakytą spintą Vesidos, mat padėjus parketą ją reiks patrumpinti doh.gif , tai vėl išlaidos.
Atsakyti
QUOTE(Gunera @ 2012 06 06, 10:34)
kai ieskojau buto, tai tokiame (30 kv.m) bute gyveno penki zmones  ir retriveris  unsure.gif  Bet man pasirode grazi seima smile.gif  Tik  labai jau sunku turetu buti tokioj mazoj erdvej.....

Oho unsure.gif Man 46 kv. dviems atrodo maža erdvė...Vis pergyvenu kaip čia bus..
Atsakyti
QUOTE(Svajaaa @ 2012 06 06, 11:14)
Oho unsure.gif Man 46 kv. dviems atrodo maža erdvė...Vis pergyvenu kaip čia bus..

Yra dėl ko pergyventi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2012 06 06, 11:24)
Yra dėl ko pergyventi  unsure.gif

Ta prasme? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajaaa @ 2012 06 06, 11:34)
Ta prasme? rolleyes.gif

Ta prasme, kad gal ne visai toj temoj pergyvenat , nes dviems žmonėms sutilpti š dviejų kambarių butą, tai sudėtingas klausimas.
Tiesą sakant atsiprašau, persiprašau, bet man net juokingai nuskambėjo, kad mažų erdvių temoj pergyvenat dėl tokio nieko. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2012 06 06, 11:38)
Ta prasme, kad gal ne visai toj temoj pergyvenat , nes dviems žmonėms sutilpti š dviejų kambarių butą, tai sudėtingas klausimas.
Tiesą sakant atsiprašau, persiprašau, bet man net juokingai nuskambėjo, kad mažų erdvių temoj pergyvenat dėl tokio nieko.  unsure.gif

Nelabai suprantu kas čia juokinga, gal kiti parašys ,kad nėr nieko baisaus, sutelpama, įmanoma pasidaryt gražiai ir patogiai, ir pan. , neradot prie ko prikibti, prikibot prie elemantarios žmogaus baimės, kad gyvent mažam bute biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajaaa: 06 birželio 2012 - 10:42