Įkraunama...
Įkraunama...

Mažos erdvės, maži butai (5 TEMA)

QUOTE(snail @ 2012 06 06, 08:46)
Manau, kad labai aktuali kam reikia, tik nera tiek daug bendraminciu.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif aktuali
kam reikia tas skaito, bet ne visi paraso tongue.gif o kas iesko ideju, minciu ir tt, manau randa rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajaaa @ 2012 06 06, 11:41)
Nelabai suprantu kas čia juokinga, gal kiti parašys ,kad nėr nieko baisaus, sutelpama, įmanoma pasidaryt gražiai ir patogiai,  ir pan. , neradot prie ko prikibti, prikibot prie elemantarios žmogaus baimės, kad gyvent mažam bute biggrin.gif

Mes su vyru dviese gyvenam 50-51 kv.m. bute - ne ką didesnis už jūsų. Patikėkit - vietos tikrai užtenka. Taip kad nėra ko pergyvent. Pradėčiau pergyvent kai atsirastų vaikai ir jiems reikėtų skirt atskirą kambarį. Va tada tai bėda.
Atsakyti
QUOTE(Svajaaa @ 2012 06 06, 10:14)
Oho unsure.gif Man 46 kv. dviems atrodo maža erdvė...Vis pergyvenu kaip čia bus..

Mes su 3 vaikais gyvenam 30 m2 plote- telpam biggrin.gif . Aišku mus gelbėja palėpės, kur galima sukišt visus ne kasdien naudojamus daiktus ir lauke ūkinės patalpos, kur telpa visokie rakandai nuo dviračių iki nenaudojamų vazonų.
Tačiau tas nuolat naudojamas plotas- 2 kambariai po 12 m2 ir virtuvė, kurios gindų plotas 7,5 m2, bet realiai ji per pus mažesnė, nes nuo jos vidurio prasideda pastogė, tad ir baldų ne kažką galim pasidėt. WC/dušas- grindų kokie 4m2, realiai- gal 2.
Dabar šiek tiek pajudėjo ledai ir pradėjom pirmame aukšte rengti virtuvę 10 m2, tai ta, kuria dabar naudojamės atiteks vyriausiajam vaikui. Taip padaugės kambarių. Svajoju šiek tike pragriauti palėpę (sujungti su laiptinės aikštele) ir ten įrengti mini salioną (kad tilptų PC kampelis, sofutė komodėlė ir stalelis. Tada visi turėtųme po atskirą miegamąjį.
Atsakyti
QUOTE(Svajaaa @ 2012 06 06, 11:14)
Oho unsure.gif Man 46 kv. dviems atrodo maža erdvė...Vis pergyvenu kaip čia bus..

Neįsižeiskite, bet pirma mintis man kilo apie mano močiute, kuri viena gyvena 44 kv ir pastoviai skundžiasi kad vos telpa. Aišku, per visa gyvenimą pas ją tiek visokio ******* prikaupta, kad ir aš stebiuosi kaip ji ten telpa doh.gif Nors ir mano tėvai gyvena nuosavame name, kvadraturos nežinau, bet dviejų aukštu namas ir jie du. Tai mama sako, kad jai pats tas g.gif (nors matyt iš savo mamos daiktų kaupimo manija paveldėjo) O aš viena gyvenu 30 kv ir man pats tas, net dviese būtų pats tas, o kaip su leliuku... laikas parodys. Aišku, norėtūsi didesnio butelio ir man, nes mėgstu erdve ir minimalizma, bet kai žiemą gaunu saskaitą už šildymą apsidžiaugiu tuo kaip gyvenu dabar lotuliukas.gif
Tad aš tikrai sutinku su kitais temos dalyviais, kad 2 žmonės 46 kv nelabai ką ir dar būtų paplanuot, padaryt, kai bus vaikų ir dar jei ne vienas tada tikrai galėsit sakyt, kad reikia pagalbos kaip viska sutalpint mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(allberto @ 2012 06 06, 10:09)
Man tai apskritai, idomi situacija.
Kaip galima vadinti 50-60 kvadratu buta „maza erdve“???  g.gif  4u.gif

Va, 30, netgi 21 (!) kvadratiniu metru butai - va cia tai mazos erdves!
Ir kaip tokiuose butuose gyvena 3-4 zmones...  doh.gif

Iki dabartinio būsto teko pagyventi dviejuose.
Pradžioj nuomavomės ~35kv butuką, bet buvom dviese, tilpom, tai ir galvos daug nesukom:) Po to gimė vaikutis, jau atsirado nepatogumų,nes teko atsižvelgti ir į mažojo poreikius.
Vėliau persikėlėm į 27kv butuką (pagal situaciją džiaugėmės išvis, kad jis atsirado ir jau savas:)), bet labai ilgai sukom galvą dėl apstatymo, skirstėm zonom: vaiko-mūsų...Šiaip buvo ne kas, bet kai atsirado antras vaikutis, tada jau tikrai norėjosi sienas pastumdyt, kad didesnis būstas būtų biggrin.gif
Susiklosčius sėkmingoms aplinkybėms persikėlėme į 70kv butą, va tada tai pasijautė gyvenimo džiaugsmas būnant namuose biggrin.gif Bet ir jame sienas (jau esamas:)) šiek tiek stumdėm,perstatinėjom,griovėm, kad turėtume optimalų rezultatą (butas senos statybos name).
Atsakyti
QUOTE(Svajaaa @ 2012 06 06, 11:41)
Nelabai suprantu kas čia juokinga, gal kiti parašys ,kad nėr nieko baisaus, sutelpama, įmanoma pasidaryt gražiai ir patogiai,  ir pan. , neradot prie ko prikibti, prikibot prie elemantarios žmogaus baimės, kad gyvent mažam bute biggrin.gif

Tikrai nesikabinėju. Tik keista skaityti, kad du žmonės netilps dviejų kambarių bute , tai ne klaustrofobija , nes erdvė vis gi ne visai maža, ji normali. Kai mes gyvenom be vaikų tai buvo pats tas, na dabar gyvenam su dviem skirtingų lyčių vaikais (kai kas gali pasibaisėti, kad tai iš vis košmaras ir nenormalu), jiems vienas kambarys, mums kitas, o dabar net miegamajį turėsiu, tai mano svajonė. Dar turim katiną ir šunį. Aišku norisi daugiau, bet tos sąskaitos už šildymą doh.gif . Dar minusas - kad reik suminimalizuoti turimų daiktų kiekį, bet tame įžvelgiu pliusą-turint mažiau daiktų , mažiau tvarkytis reik. Tai kol vyksta remontas vis kažką prametu, kartais atvirai, kartais paslapčiom. Apdalinau drauges visokiom smulkmėm, jos patenkintos, ir man gerai.

Tai gis , reziume, aš nesikabinėju, tik nuoširdžiai nesuprantu.

QUOTE(ValSve @ 2012 06 06, 12:39)
Mes su vyru dviese gyvenam 50-51 kv.m. bute - ne ką didesnis už jūsų. Patikėkit - vietos tikrai užtenka. Taip kad nėra ko pergyvent. Pradėčiau pergyvent kai atsirastų vaikai ir jiems reikėtų skirt atskirą kambarį. Va tada tai bėda.

Su Jūsų sugebėjimais thumbup.gif tai nebūtų bėda.
P.S. Pamenat mano palangės ir darbastalio aukščio neatitikimą- tai va , ten puikiai telpa rankų kremas , ir katino dubenėliai lotuliukas.gif , tik katino dubenėlių noriu gražių, senoviškų žalvarinių (vyras sako, kad man kū kū, bet juk ne .... biggrin.gif )
Dar ieškom arbatinio indukcinei plytai, tp senovinio tipo noriu.

QUOTE(rasiux- @ 2012 06 06, 13:34)

wub.gif
Užpavydėjau...kiek visko galima sugalvoti, net kurti pradėjau , kaip aš daryčiau lotuliukas.gif
Sėkmės Jums.
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2012 06 06, 14:23)
Su Jūsų sugebėjimais  thumbup.gif  tai nebūtų bėda.
P.S. Pamenat mano palangės ir darbastalio aukščio neatitikimą- tai va , ten puikiai telpa rankų kremas , ir katino dubenėliai  lotuliukas.gif , tik katino dubenėlių noriu gražių, senoviškų žalvarinių (vyras sako, kad man kū kū, bet juk ne .... biggrin.gif )
Dar ieškom arbatinio indukcinei plytai, tp senovinio tipo noriu.

Visai ne kū-kū biggrin.gif Realūs ir normalūs norai. Ot tiem vyram neįrodysi biggrin.gif

Kaip šiaip juda remonto reikalai? Kada jau mums pasirodysit? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ValSve @ 2012 06 06, 16:22)
Visai ne kū-kū biggrin.gif Realūs ir normalūs norai. Ot tiem vyram neįrodysi biggrin.gif

Kaip šiaip juda remonto reikalai? Kada jau mums pasirodysit?  bigsmile.gif

Vataipvatva , ne kū kū ir taškas hihihi.gif
Palangoj sendaikčių turguj buvau radusi vieną , ale reik dviejų, vėliau sugalvojau, kad tegu bus nors vienas, o vandenukui čierką žalvarinę sumedžiusiu, bet babytė sekmadienį nedirbo hihihi.gif

Juda lėta, labai lėtai, nes daro viską pats vienas, nuo balandžio dirbdavo tik po darbo, o gegužės mėn nėra darbo (ir dabar nėra dar) tai pluša namie, ale pagal mane per lėtai pluša topsecret.gif
Jau keliais postais aukščiau aprašiau situaciją.
Va kotletukus, kepsniukus jau kepu, indaplovė plauna , džiaugsmas bigsmile.gif
Ir dar džiaugsmas kai senienų atsikratau, nėr kur dėt-lauk, jei dar tinkamas -dovanų. Smaguma thumbup.gif
Tik kai apie pinigus pagalvoju bijau.gif
Pardavėm tėvuko namuką, tuos pinigėlius turėjom investuoti į stogą sodybos, bet va paėmėm tpsakant be procentinę paskolą. Tik atiduoti vis tiek teks, nes stogas svarbus reikalas.
O pats remontas pakainuos apie 20t.
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2012 06 06, 15:40)

tikrai yra, kam įdomu smile.gif

iš savo varpinės: pasiuvau užtiesalą, super atsigavo kambarys, skrynia išryškėjo. Labai gerai. Bet sofos tokios nerekomenduoju pirkti, sedimoji dalis tikrai pasijautė, kad jau leidžiasi. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2012 06 06, 15:40)
O pats remontas pakainuos apie 20t.

Gal galit parasyt, kokie darbai/pirkiniai - kas suplanuota/kas padaryta i toki biudzeta.
Mes irgi taupom panasiam biudzetui ax.gif
Tiesiog idomu, imanoma sutilpt g.gif
Atsakyti
kadangi gavau až su klausimuku, tai čia iš karto noriu užbėgti už akių ir pasakyt,kad kalbu ne apie Skambančios tylos sofą, o apie saviškę iš SBA štai tokią.
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2012 06 06, 13:23)
Užpavydėjau...kiek visko galima sugalvoti, net kurti pradėjau , kaip aš daryčiau  lotuliukas.gif
Sėkmės Jums.

Ačiū 4u.gif . Prigalvočiau ir dar daugiau jei mano įgyvendintojas pasirįžtų tokiems dideliems darbams. Labai norėtųsi pačioj pastogėj, vadinama 3 aukšte įrengti miegamąjį- net įsivaizduoju kaip ten viskas atrodytų, bet reiktų keisti, apšiltinti stogą tai kainuotų labai didelius pinigus. Tad tik pasvajoju apie slaptą vietelę ir tuo baigiasi mano projektai biggrin.gif
Atsakyti