QUOTE(Mergaiciukas @ 2012 06 19, 16:34)
Perskaičiau visas jūsų diskusijas - radau daug naudingos info

Ypač MichGirl komentarai naudingi, kadangi skrisim į SanDiego
Kelionės maršrutą dar dėliojam, bet būsim beveik savaite SD (vyrui ten konferencija), o paskui nuomota auto važiuosim iki San Francisco. Planuojam aplankyt Grand Kanjoną, Bryce arba Zion NP (neišsirinkom dar kurį...), Las Vegas, bei Yosemite NP. Atgal skrisim iš San Francisco.
MichGirl, aš San Diege 4 dienas viena pati sau turėsiu. Vieną dieną planuoju parduotuvėms paskirt, vieną dieną gal Zoo, aišku po mietą pasivaikščiot, o dėl likusių dar galvoju... Ar įmanoma ir verta visuomeniniu transportu iki kokio paplūdimio palėkt? Kažkur skaičiau, kad aplink San Diego yra vietų kur yra paviršinis nardymas (snorkling), bet nieko tiksliau neradau... Gal žinai ar verta ieškot, ar čia kažkas sumaišė kažką?..
SD vieną dieną su kompanija busiu - tai per ją į SeaWorld nuleksim, bei planuojam kurį vakarą iki Meksikos pavažiuot..
Labas, o kuri menesi cia busit? Del visuomeninio transporto tai nieko nezinau. Nesu cia juo naudojusis nei vieno karto. Siaip vazineja visur tie autobusai matau, bet aisku ne kas kelias minutes. Nuveztu ir prie kai kuriu papludymiu, tik persest gal reiktu. O kur apsistoje busit? Downtowne ar kitur kazkur?
Snorkeling yra La Jolla. ten yra uolos visokios povandenines ir daug vandens gyviu visokiu pasiziurejimui. Yra keleta nuomos punktu, galit imti tik iranga, galit iranga ir kayak ir patys uzsiimti tuo, arba imti tura su grupe kitu zmoniu ir gidu. tiesiog pagooglinkit "la jolla snorkeling" ir rasit ir vietas kur nuomuoja ir kainas ir t.t. Panardzius ten dar pasilikit laiko ir palei pakrante pasivaiksciot, ten tikrai labai grazu. Jei patinka snorkeling tai gal ir idomu, mano vyras tuo uzsiima, as tai visokiu aplink kojas plaukiojanciu zuvu nemegstu, tai Seaworld'e i akvariumus pasiziuriu ir man gana

Ten La Jolla buna leopardiniu rykliu iki 2m ilgio, zmonems nepavojingi, bet man vistiek baisu tarp ju plaukiot. Mano diedas pirma kart pamates irgi issigando
Seaworld labai idomu, butinai nueikit i Shamu show - orku pasirodymas. Seskit i paskutine splash zone eile, taip nebusit aptaskyti (nu nebent vos vos - daug vandens tik prieki paciam sedintiems kliuna) bet gerai viska matysit.
Zoo yra miesto centre, idomus, bet man idomesnis yra Safari Park, jis nuo centro gal 35 mylios i siaures rytus. bet ten graziai labai kalnuose jis, ir tai yra zoo padalinys, bet skirtas retu rusiu issaugojimui, ir gyvunams sukurta naturali aplinka. Man asmeniskai ten idomiau nei paciam zoo

Na bet jei be automobilio tai zoo aisku patogiau. Pabuve zoo, butinai pasivaiksciokit ir po Balboa parka. ten visokiu idommybiu irgi yra. visai salia zoo jis. taip pat kitoj gatves pusej nuo zoo yra kaktusu sodas (balboa parko dalis) visiems mano lankytojams labai patiko jis, tai stabtelkit, neilgai ten uztruks prasieiti
Del Meksikos, nzn ka tiksliai planuojat, bet jei vakare tai nelabai rekomenduoju. Visgi yra saugumo problemu ten, ir pats miestas artimiausias Tijuana net ir diena nera labai saugus turistams. O kadangi nuomuoto auto neleis i ten pasiimti, tai pesciomis ir vakare yra nesaugu ten. Na bent jau as asmeniskai ten tokiom salygom nesilankyciau. Nors siaip i Meksika vaziuojam savo automobiliu ir trim mazais vaikais su mielu noru, bet ne i TJ, ne pesciom ir ne vakarais.
QUOTE(Dunkan @ 2012 06 19, 22:45)
Gal kas skrido į Čikagą per Niujorką? Ar reikia Niujorke pasiimti lagaminus ir priduoti iš naujo Amerikos avialinijoms? Bilietas pirktas Finnair avialinijoms bendras , bet vieną kartą teko susidurti skrendant iš Meksikos,kai Dalase reikėjo pasiimti lagaminus ir vėl priduoti kitam reisui.Gal su vietiniais persėdimais Amerikoje visur tokia tvarka?
visada i JAV atskrendant is kitos salies, reikia muitine ir imigracine praeiti pirmam mieste kuriam nusileidot, tada priduodat lagaminus vel ir skrendat toliau vidiniu reisu jau.