Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Anonsuotas š... pylmas. Reikia kritikos - nebijau ir gerai į skudurus gauti laugh.gif Pataršykit 4u.gif

Anonsas:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Poisson'è @ 2012 05 21, 15:52)
Anonsuotas š... pylmas. Reikia kritikos - nebijau ir gerai į skudurus gauti  laugh.gif Pataršykit  4u.gif

Anonsas:

lengva tokias foto taršyti. Bet sunkiau pačiai apie savo foto kalbėti. Galėtum brūkštelti pati ką manai apie foto, kokius trūkumus privalumus matei ir t.t. Įdomu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 21 gegužės 2012 - 14:59
QUOTE(gotte @ 2012 05 21, 12:47)
Blanku, negyva...nepatinka man spalvos.

QUOTE(noisy-B @ 2012 05 21, 13:02)
Man irgi spalvingumas nepatinka, pavėpusios atrodo alyvos, lyg nutroškusios smile.gif tamsoka. Kur flick'e, tai bluro baisiai daug, nesimato, kur fokusas ir vėlgi - tamsu, alyvos lyg nuvytusios.

oi, ačiū, pabandžiau pašviesint ir netaršyt spalvų smile.gif Alyvos ten nenupiepusios, ką tik nuskintos, gal taip atrodo nes nevisai išsiskleidę... g.gif
va pataisytas variantas
ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 05 21, 13:51)
Antros nesupratau. Reikia tokių ir kitokių foto. Jei visose nežiūrės, tai be ryšio. Jei visose žiūrės irgi be ryšio, bet mažiau, nei kad nežiūrint. Pamirštam, kad foto ne mums, o užsakovams. Užsakovai tikrai nenori foto, kai nei vienoje nėra tiesaus žvilgsnio į objektyvą.
Prie trečios išvados irgi neprisiriščiau perdaug. Gal tuo atveju netiko, bet nereiškia, kad kitais netiks. O gal ir šiuo atveju tiko, tiesiog nesusitvarkei su nustatymais ir dabar turi vargti tvarkydama foto.

Dekui uz pabarima aciuks.gif Visko gali but, gal tiesiog nesusitvarkiau su ta balta spalva ir plike g.gif Reik 5 butinai ND daryt smile.gif
Atsakyti
Nuotraukas, kurias įdėjau, fotkinau besimokydama naudotis fotiku (keisti nustatymus, besikeičiant apšvietimui), bandydama pasaulį pamatyti kitaip - per fotoobjektyvą (įdomesni kadrai, bandymai išpildyti nuotraukos kompoziciją).

Pagrinde keičiau diafragmą, nes situacija labai keitėsi - saulėta vieta, miškas, vanduo. Nuotraukas tikrinau po kiekvieno kadro, pasikeitus apšvietimui hihihi.gif Bet, manau, kad beveik visas nuotraukas nušviesinau, nes veidai per šviesūs, žolė geltona (nors mūsų vienos fotosesijos, darytos profesionalaus fotografo nuotraukose žolytė taip pat geltona g.gif ). Didžiausia problema - spalvose. Nedariusi 5 ND kuris, žinau, tikrai yra naudingas ir didžiąją dalį nuotraukų sugadino nudažydamas žalia arba mėlyna spalva, atitinkamai nuo to, kokiame fone fotografuojama. Nors pirmas darbas atliktas, ne visur tinkamai pagautas fokusas (nuotraukose su žmonėmis labai matosi blush2.gif ).

Taip pat nepagavau kampo - sunkiai sekėsi fotografuoti labai tolimus ir artimus objektus vienoje nuotraukoje (su vandeniu arba dangumi). Jei apšvietimą sureguliuodavau pagal artimus objektus, tai vanduo arba dangus nusidažydavo baltai; jei sureguliuodavau pagal vandens spalvas, artimi daiktai man gana negražiai susitamsindavo. Dar reikės paeksperimentuoti ties šia vieta.

Dar viena išvada - oi kaip reikalinga papildoma baterija laugh.gif Išsikrovė visai netinkamu momentu. Vieną gerą kadrą galėjau pagaudyti, kuris nežinia kada (ir ar iš vis kada nors) pasikartos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Poisson'è @ 2012 05 21, 16:22)
Nuotraukas, kurias įdėjau, fotkinau
Didžiausia problema - spalvose. Nedariusi 5 ND kuris, žinau, tikrai yra naudingas ir didžiąją dalį nuotraukų sugadino nudažydamas žalia arba mėlyna spalva, atitinkamai nuo to, kokiame fone fotografuojama.

Su wb tai gryba nustatysi, jis yra laiko svaistymas. Pasiziurek ka raso manuale prie kelvinu temperaturos. Seselis - panasiai 8000K, tiesiogine saules sviesa 5500K. Taip kad patarciau nustatyt auto WB, fotkint raw ir rupintis kitais dalykais, kur kas svarbesniais nei WB.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 21 gegužės 2012 - 15:36
QUOTE(Poisson'è @ 2012 05 21, 14:22)
Dar viena išvada - oi kaip reikalinga papildoma baterija laugh.gif Išsikrovė visai netinkamu momentu. Vieną gerą kadrą galėjau pagaudyti, kuris nežinia kada (ir ar iš vis kada nors) pasikartos  doh.gif

Vienu atostogu metu pasimokius is savo klaidos, niekuomet neisienu fotografuoti be papildomos baterijos drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2012 05 21, 16:35)
Su wb tai gryba nustatysi, jis yra laiko svaistymas. Pasiziurek ka raso manuale prie kelvinu temperaturos. Seselis - panasiai 8000K, tiesiogine saules sviesa 5500K. Taip kad patarciau nustatyt auto WB, fotkint raw ir rupintis kitais dalykais, kur kas svarbesniais nei WB.

Fotkinau su saulyte, nes pagrinde visur per daug šviesos buvo. Ačius 4u.gif

Kas dar per klaidos, jei turi laiko pavardinti? 4u.gif

Nuotraukos su Ps netvarkytos, tik kai kuriose Autocolor patvarkyta, kur ryškiai matėsi, kad su spalvomis nugrybauta. Nelabai man patinka su Ps draugauti blush2.gif Malonumo nejaučiu po ten knaisiodamasi ir dažnai laiko gaila laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Poisson'è @ 2012 05 21, 16:22)
Nuotraukas, kurias įdėjau, fotkinau besimokydama naudotis fotiku (keisti nustatymus, besikeičiant apšvietimui), bandydama pasaulį pamatyti kitaip - per fotoobjektyvą (įdomesni kadrai, bandymai išpildyti nuotraukos kompoziciją).

matai, kaip svarbu parašyti kažkiek apie keliamą foto. Aš jau buvau pasiruošusi taršyti, nelabai gražiai. Norėjau rašyti, kad gal vieta temoje, kur viskas gražu su tokia foto. Nes trūko tavo žodžiu, jog bandei fotoaparato galimybes, žaidei su nustatymais žiūrėjai kas kaip. Tas labai svarbu. Nepamirškit kitąkart brūkštelti, nors kelių žodžių savų. Jau ne pirmąkart sakau, bet pirmąkart susivaldžiau nepakomentavusi, o paprašiusi pakomentuoti pačiai. Liuks, kad parašei nemažai. Įdomių ir naudingų bandymų ir toliau.
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 05 21, 17:12)
matai, kaip svarbu parašyti kažkiek apie keliamą foto. Aš jau buvau pasiruošusi taršyti, nelabai gražiai. Norėjau rašyti, kad gal vieta temoje, kur viskas gražu su tokia foto. Nes trūko tavo žodžiu, jog bandei fotoaparato galimybes, žaidei su nustatymais žiūrėjai kas kaip. Tas labai svarbu. Nepamirškit kitąkart brūkštelti, nors kelių žodžių savų. Jau ne pirmąkart sakau, bet pirmąkart susivaldžiau nepakomentavusi, o paprašiusi pakomentuoti pačiai. Liuks, kad parašei nemažai. Įdomių ir naudingų bandymų ir toliau.

Žinosiu, kad visada pirma reikia aprašyti ką norėjau nuotraukomis pasakyti ar kokį rezultatą iš jų išgauti 4u.gif smile.gif

O bet tačiau .... laugh.gif Visiškai viskas prastai, kad net neverta komentuoti? Nes man pačiai atrodo, kad nėra labai tragiška laugh.gif Gal galėtum bent vieną pakankamai negražiai sutaršyti, kad net atsiloščiau ir vėliau būtų peno pamąstymams ir pastangoms tobulėti tam tikra linkme: fokusas, spalvos, kompozicija, etc.

Dar kartą parašau, kad nuotraukos su Ps netvarkytos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Poisson'è @ 2012 05 21, 17:31)
O bet tačiau .... laugh.gif Visiškai viskas prastai, kad net neverta komentuoti? Nes man pačiai atrodo, kad nėra labai tragiška laugh.gif Gal galėtum bent vieną pakankamai negražiai sutaršyti, kad net atsiloščiau ir vėliau būtų peno pamąstymams ir pastangoms tobulėti tam tikra linkme: fokusas, spalvos, kompozicija, etc.

Dar kartą parašau, kad nuotraukos su Ps netvarkytos  4u.gif

tai tada pati pirma zingsni daryk, kas tau jose patinka, nes praeitam poste tepasakei, kad fokusa gaudei. Yvette (ir as) taip ir suprato, kad cia fokuso gaudymas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2012 05 21, 18:22)
tai tada pati pirma zingsni daryk, kas tau jose patinka, nes praeitam poste tepasakei, kad fokusa gaudei. Yvette (ir as) taip ir suprato, kad cia fokuso gaudymas smile.gif

Taip, pagrinde fokusas ir diafragmos keitimas.

Fokusą pati matau ne visur pagavau. O kaip nuotraukų šviesumas ir pačios spalvos?

Kompozicija daugelyje nuotraukų man patinka blush2.gif Ar klystu?

Į ką reikėtų skirti didesnį dėmesį kitą kartą išsiruošus į panašų žygį? Kur dirbti stipriausiai? Kas labiausiai bjauroja nuotraukas?
Atsakyti