QUOTE(Enija @ 2012 05 31, 20:29)
Atsinešu pasigyrimui saviškius:
gali būti kad turbikus iš jaudulio supainiojau pavadinimus, bet jau be jūsų pagalbos nebeatsirinksiu nes kol pakavau tai viskas buvo aišku, bet kai pasodinau...

jei kas galit teisingai surikiuoti mano turbikus tai būsiu labai dėkinga.
Gal ir nesupainiojai

sunku pasakyti. Su tais kai kurių turbiniukų atpažinimais yra labai sudėtinga. Geriau jau jų nepainioti.
QUOTE(pavilonyte @ 2012 05 31, 20:42)
Į kokį substratą sodinot Frithią, neseniai ir aš turiu, po lašiuką palaistau iš reto, sodinau į Vilniaus žalumos kaktusų substratą sumaišytą su trinta plyta ir upės žvyriuku. Gal kas daugiau turi patirties su frithių , Leuchtenbergijų, Titanopsių, Hintonii auginimu?
Leuchtenbergijos yra tikrai nesunkiai auginamos palyginus su ariocarpusais. Bet visiems, o ypač ariocarpusams reiktų į žemę įkasti tik šaknis. O šaknų kaklelį užpilti smulkių akmenėlių sluoksniu. Ne papuošimui, o kad nepūtų.
QUOTE(Tina* @ 2012 05 31, 22:27)
Pas mane VZ substrate auga. Dabar naujai sodinamiems dar imaisau durpiu, zvyro ir perlito i ta zeme. O Leuchtenbergia ne per giliai ikasei?

As kai sodinu, tai stengiuos, kad zemes nepatektu i skrotele, nes gali isimest puvinys paskui.
Tiesa, noriu pasikonsultuot kokiam gyly reik sodint meduza? Ar iki pat tu mandru lapu, t.y. visa kuna kist po zeme ar jis kazkiek kysot turi?
Panašiai įsodinau, kaip ir tu. Kiek radau nuotraukų, augančių ant savo šaknų, tai panašiame gylyje ir buvo įsodintos. Tik aš tą visą kūną irgi akmenėliais užpyliau.
Papildyta:
Parodau savo

Ariocarpus trigonus

Digitostigma caput-medusae

Echinocereus amoneus