Įkraunama...
Įkraunama...

Ar grižti į Lietuvą gyventi?

QUOTE(garbane @ 2007 09 30, 08:16)
hm.. kaip cia pasakius  g.gif neseniai kaip tik buvo nemazas skandalas kai bbc zurnalistai isidarbino keleto uk supermarketu mesos skyriuje ir paviesino tokius dalykus kad ajaj..  blink.gif tyrimo isvada: nei vienas is ju ten mesos gyvenime nebepirks. taip kad...

Titia
, tikrai kad ne tas pats. Lietuvos parduotuvese vyrauja lietuviska mesos, paukstienos, pieno produkcija. Na bent jau neteko angliskos vistos maximoj nusipirkt  biggrin.gif

Gal, nesigincisiu. Bet dar man gyvenant LT, Kaisiadoriu paukstyno parduotuveje buvo prekiaujama olandiskom vistu slaunelem cool.gif Kiek zinau is giminaiciu, tai net turguje puse (jei nedaugiau) prekiaujamos kiaulienos yra atvestine cool.gif
Sutinku, kad LT dauguma produktu yra naturalesni. Bet ir uzsienyje, jei tik turi noro gali rasti normalaus maisto. 4u.gif
Visai neseniai vienoje temoje , buvo irodinejama, kad uzsieny visas pienas is milteliu, kai isdrisau pasigincyti , o kaip buvau apsaukta lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2007 09 30, 15:16)
hm.. kaip cia pasakius  g.gif neseniai kaip tik buvo nemazas skandalas kai bbc zurnalistai isidarbino keleto uk supermarketu mesos skyriuje ir paviesino tokius dalykus kad ajaj..  blink.gif tyrimo isvada: nei vienas is ju ten mesos gyvenime nebepirks. taip kad...

Titia
, tikrai kad ne tas pats. Lietuvos parduotuvese vyrauja lietuviska mesos, paukstienos, pieno produkcija. Na bent jau neteko angliskos vistos maximoj nusipirkt  biggrin.gif

Tegul tie patys zurnalistai isidarbina maximose, iki, arba ypac norfose... gal ne tik jie, bet ir tu tada nebevalgysi unsure.gif
O olandiskos vistienos, daniskos kiaulienos - irgi neteko nusipirkt? g.gif
Atsakyti
hihihi.gif hihihi.gif hihihi.gif
taigi zmogus klause, ar gristi i Lietuva, ar ne?!!!! biggrin.gif O dabar visa diskusija apie olandiskas vistu slauneles baigia nuvaziuoti.... hah.gif
atsiprasau, gal del mano cia kaltes.... liezuvis.gif
bet jusu kalbos apie mesa irgi vertingos-nezinojau.. mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(sele @ 2007 10 01, 00:28)
hihihi.gif  hihihi.gif  hihihi.gif
taigi zmogus klause, ar gristi i Lietuva, ar ne?!!!! biggrin.gif  O dabar visa diskusija apie olandiskas vistu slauneles baigia nuvaziuoti.... hah.gif
atsiprasau, gal del mano cia kaltes.... liezuvis.gif
bet jusu kalbos apie mesa irgi vertingos-nezinojau.. mastau.gif

Zmogus grizta i Lietuva, tai logiska, kad vardijame uzsienio ir LT pliusus ir minusus.
O jei tau diskusija tik pasaipa kelia, tai nedalyvauk liezuvis.gif
Atsakyti
visur slamsto pilna, ir nesvarbu kokia tai salis, reikia atsirinkti.
isvis, JAV tai atsiranda koks naujas produktas, super produktas, ir visi perka, opoto kas nors paraso kritikos straipsni ir visi nustoja pirkti...
kiekvienam savo
visur yra gero maisto ir visur yra blogo maisto
Atsakyti
Jau beveik metus skaiciuoju kaip grizus ir labai labai pasiilgstu JAV maisto. Pikta skaityti kai nuvaziuoja Paneles redaktore i NYC popietei, uzeina i pirma pasitaikiusa uzeiga ir paskui raso straipsni apie nevykusi amerikieciu maista. As jo labai pasiilgstu tik zinoma ne is ten kur ji valge.

Mesos pramone man cia atrodo skurdi. Nebent vaziuoji i didziausia (viena Vilniuje) Maxima tada gali rasti daugiau skirtingu ispjovu. Pamenu Amerikoje buvau ukininku show tai karviu rusiu ten buvo virs 20 lotuliukas.gif Cia, toks ispudis, yra pienui ir mesai, o skonis... Man asmeniskai lietuviska malta jautiena nekvepia mesa, o yra vieni riebalai. Tikrai nesu mesaede, bet rinktis cia nematau is ko nebent esi kiaulienos megejas gal tada schmoll.gif

Turguje neperku nuo tada kai pamaciau kaip pardavejai veza mesa i savo kioskelius, kurie beje turi saldymo iranga kurioje net ledukai nesusiformuoja doh.gif Perki vistiena kambario temperaturos. O atvezama ji bagazinese doh.gif Kiek zinau, paukstynai-kombinatai ne paciame mieste, todel del lito-dvieju sutaupymo ten neperku. Gal toli mums nuo Indijos, bet tokios mesos valgyti as prisibijau unsure.gif

O siaip kas bendrai liecia maista, prisimenu ir as grizusi atsivalgydavau ko pasiilgus ir atrodo koks puikus pasirinkimas. O kai grizti ne karta i metus, o metus cia pagyveni, tai oi kaip noreciau apsipirkti JAV supermarkete. Tai jokiu budu neitakoja mano gyvenamosios vietos, bet... Jokio stebuklingo maisto Lietuvoje as neradau ir kambario temperaturos vistienos naturalia nelaikau. Bet nusiskundimu turiu tik kas liecia mesos pramone ir saldymo supratima, atrodo daugeja saldikliu, bet puse ju neijungti unsure.gif Kaip mano mama sako, jos organizmas priprates tad ji nebijo susirgti, o as va islepus ir bijau cool.gif
Atsakyti
to Limcamca

wacko.gif nono.gif bye1.gif tease.gif yahoo.gif yu.gif victory.gif sokiai.gif liezuvis.gif liezuvis.gif assa.gif hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(sele @ 2007 10 02, 16:25)
to Limcamca

wacko.gif  nono.gif  bye1.gif  tease.gif  yahoo.gif  yu.gif  victory.gif  sokiai.gif  liezuvis.gif  liezuvis.gif  assa.gif  hihihi.gif

spam'as. Uz tai ir nuobauda galima gaut mirksiukas.gif
Atsakyti
is Amerikos ar Anglijos sugrizus (jau kai pinigai kisenes plesia)
galima ka tik sudetu krokodilo kiausiniu is kokios pvz Afrikos tiesiogiai uzsisakyti.. mirksiukas.gif arba pietauti Vilon restorane, vakariene-Prancuzijoje ir tt.. ax.gif
nesismulkinkit su olandiskom vistu slaunelem... lotuliukas.gif

to -Limcamca

scare.gif cry.gif karsta.gif 4u.gif ax.gif
Atsakyti
seniai čia nekalbėjau, bet kaip praleidus visą vasarą Lietuvoj, galiu pasakysiu tik tiek, kad visos kalbos apie lietuviško maisto kokybę tėra didelis eilinis lietuviškas mitas. Gerai, jei kažkas iš kaimo "paremia", bet ne apie tai... Turėdavau laiko, skaitydavau etiketes - grietinė, ne grietinė, o riebalų mišinys. Tikra (dar klausimas) grietinė kainuoja žymiai brangiau, o ją perkančių mačiau tik vieną, kitą. Tas pats pasakytina ir apie sviestą.
Mėsa... Jei esat pripratusios prie močiutės nugarinės, tai nugarinę lietuvišką ir lyginkit su užsienietiška nugarine, o ne su kažkokiu pigiausiu faršu. Tik bėda, kad užsienyje kokybiška mėsa (ypač jautiena) kainuoja labai nemažai.
Ir pabaigai, kadangi jau beveik metus stengiuos sveikai maitintis, derinti maistą, po kiekvieno apsileidimo (kolos, McDonaldo, picos, TacoBell ar šiaip ko labai papigiai) kitą dieną atsikeliu su spuogeliu kitu ant veidu. Nors šiaip išvis neturiu. Visą vasarą, valgydma "natūralų, sveiką" lietuvišką maistą vaikščiojau spuoguota...
Atsakyti
Lietuvoj irgi galima mesos tiesiai is ukininku nusipirkt, nereikia perpardaveju turguj mirksiukas.gif Bent jau mano tevai tai perka tiesiai is ukininko - ka tik paskersta kiaule. Ukininkas ja ismesineja, o tu pasiimi ka nori ir vaziuoji namo. Sviezia. Nesu skanesnes mesos niekur kitur ragavus. UK tokio dalyko uz prieinama kaina bent jau kol kas neradau.

Kas del grietiniu tai man juokingi pasakymai kad lt ne grietine o riebalu misinys. Taigi cia du skirtingi dalykai! Nori - perki grietine, nori - riebalu misini. Jei gaila papildomu 3 litu uz grietine, tai valgai riebalu misini. Labai paprasta smile.gif Tas pats ir su sviestu mirksiukas.gif Tas pats ir UK. Nezinau gal JAV kazkaip kitaip g.gif gal ten vien tik 100% grietine pardavineja, bet as abejociau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo garbane: 06 spalio 2007 - 18:49
NU GAL TIK LITU AR PUSANTRO KAINUOJA BRANGIAU TIKRA GRIETINE
JAU VISAS TAS JUNKAS ATEINA IR I LIETUVA, KAIP KAD AMERIKOJE - GALI RINKTIS IS PLASTMASES DARYTUS PRODUKTUS, IR GALI RINKTIS TIKRUS smile.gif
PRIKLAUSO NUO TO KA NORI VALGYTI IR KIEK TURI PINIGU...
Atsakyti