Įkraunama...
Įkraunama...

Ar grižti į Lietuvą gyventi?

Labai labai idomi tema 4u.gif skaiciau viska is eiles ir tik del to, kad vos ne kas antras pazystamas i Lietuva isvaziuoja, smalsu, nes tiek daug skirtingu nuomoniu, bet as linkusi tiketi savo teveliais.
Netikiu, kad Lietuvoje visi - turtingi, arba visi - vos gala su galu suduriantys, todel ir pasisakymai skirtingi.
Visgi rasykite kaip sekasi sugryzusiems, labai labai idomu. Kas del pacios, tai esu is tu kuri niekada nesako niekada, jau trecdali savo gyvenimo leidziu uz Atlanto, nezinau ar ryzciausi dar karta stotis ant koju is naujo ir adaptuotis, nera tai lengva, kur tu bebutum ir nemanau, kad yra teisinga vaiko atzvilgiu atimti is jo gimtine, kuri yra JAV arba reikejo gryzti i Lietuva gimdyti ir ten auginti.
Atsakyti
Kazkaip dazniausiai visi isvaziuoja i uzsieny del vaiku, o ne gryzta i LT.Bet kiekvienas sprendzia savaip.Prabuvau Usa 7 metus ,gryzau atostogu i Lt.Zmoniu agresyvumas labai stebino,ypatingai tarp jaunimo.Dukra pasiurpus nuo tokio bendravimo buvo, nes kai isvaziavom jai buvo tik 9 metai, tai dabar galejo palyginti bendravima cia Lt ir Jav.Sakot anglai mazai bendrauja, cia Jav atvirksciai -vaikai bendrauja laisvai ir daug.Labai stebino LT ,kad tiek daug jaunimas geria,kas darosi Palangoj...Man atrodo nera tobulos salies visur yra pliusai ir minusai.Man Lt gerai, nes visi draugai, pazystami cia, bet atlyginimai uzknisa...tai taip.
Atsakyti
QUOTE(MyTute @ 2007 10 07, 05:47)
ir nemanau, kad yra teisinga vaiko atzvilgiu atimti is jo gimtine, kuri yra JAV arba reikejo gryzti i Lietuva gimdyti ir ten auginti.

Nepagrista mintis, ypac kai vaikai dar nelanke mokyklos ir grizus gavo nepakeiciama dovana - senele. Zmones ir pacioj JAV keliauja ir negalvoji, kad nesazininga is vaiku atimti miesta kuriame GIME. Man tai nuskambejo kaip viena is pamokanciu minciu kuri pasakyta pikto zmogaus, tas "grizk ir gimdyk augink Lituvoje" blink.gif Turetu buti atsizvelgta i kiekviena atskirai. Tikiuosi taikei kazkam is savo pazistamu, nes is pasisakiusiu tik viena zinau grizusia su vaikais g.gif Zinoma, kai griztama su paaugusiu vaiku, jam gal sunkiau, bet uzauges toks vaikas gali rinktis mokytis JAV ir jam gal bus lengviau nes jaus prisirisima, tures vaikystes draugu, o siais laikais keliauti nera labai sudetinga ir tarp Atlanto jei yra galimybiu. As mielai auginciau vaikus amerikietiskoje kulturoje tokia kokia ji buvo anksciau, bet tokiu vietu Amerikoje jau labai mazai... Na kas man is to, kad buciau likusi gyventi ten kur buvau ir leidusi savo vaika i katalikiska mokykla (nes mieste geriausia) su lenkiukais, as nenoriu nei lenkiskai jos mokinti, nei katalikisku vertybiu skiepyti. Man atrodo meiles tevynei JAV imigrantu vaikai uz Atlanto kazi ar iskiepys, jei tai labai svarbu. Pagaliau su tokia mintim pati turetum tebegyventi Lietuvoje.

Siaip ar taip, kiekvienas renkasi kaip geriau ir niekas negali uz mus nugyventi musu pasirinkimu 4u.gif As nedrisciau sakyti, kad likusiems ten yra blogiau nei man vien todel, kad sia minute nesigailiu grizus. Kiekvienam savo. Ir tam paciam name gali gyventi zmones su labai skirtingu suvokimu apie kaimynus ir apskritai gyvenima.

Atsakyti
Labai įdomu skaityti diskusiją, nes tas patį dalyką skirtingi žmonės skirtingai vertina. biggrin.gif Mes kaip tik vakar darėm ekskursijas su vyru po parduotuves ir turgų, kad susipažintumėm su produktu asortimentu ir kainomis. Tai nusprendėm, kad parduotuvė yra nebent greitam apsipirkimui 'tam kartui'. O va turgui MB vaikščiojo ir džiūgavo nuo mėsos, žuvies ir bulvių pasirinkimo, kokybės ir kainų. Aišku, mėsos pjaustymas ne toks, kaip JAV (sakykim, steikų įvairovės nėra). Tačiau paklausinėjus pardavėjų paaiškėjo, kad norint galima užsisakyti to, ko reikia. Taip kad...
Lyginant su prieš du metus parduotuvėje matytais produktais galiu konstatuoti, kad atsirado daugiau 'sintetinių' produktų. Bet tai nereiškia, kad nėra natūralių. Plius, pasirodė daugiau ekologiškos produkcijos (anksčiau jos nebuvo, o dabar ES remia ekologinį ūkį, todėl jų nemažai prisikūrę). Taip, yra jau nebe grietinės, o riebalų mišinio. O tai jūs manot, kad JAV tikrą grietinę perkat? biggrin.gif "Daisy" tai parašyta, kad sudėtis "cream", nors man ir sunku tuo patikėti, nes ji visai ne tokios konsistencijos, kaip turėtų būti tikra grietinė, o va kitos firmos (nepamenu pavadinimo) šalimais stovinčios ingredientų sąrašas gerokai ilgesnis, negu 'cream'. biggrin.gif Tik va etiketėje nurodyta 'sour cream'. wink.gif Lietuvoje po seniai nuskambėjusio skandalo su sviestu seniai etikečių pavadinimais neapgaudinėjami pirkėjai. Reikia tik skaityti.
Kainos parduotuvėje, deja, didelės, ir jos toliau didėja. Ačiū dievui NT burbulas išsipūtė ir nebesipučia, bet visgi jis labai didelis ir trauktis nesiruošia... Tai va čia didžiausias mūsų galvos skausmas.
Atsakyti
[quote=baltic*girl,2007 10 07, 08:25]
Nepagrista mintis, ypac kai vaikai dar nelanke mokyklos ir grizus gavo nepakeiciama dovana - senele. Zmones ir pacioj JAV keliauja ir negalvoji, kad nesazininga is vaiku atimti miesta kuriame GIME. Man tai nuskambejo kaip viena is pamokanciu minciu kuri pasakyta pikto zmogaus, tas "grizk ir gimdyk augink Lituvoje" blink.gif Turetu buti atsizvelgta i kiekviena atskirai.

Atsipalaiduok, tau tikrai to netaikiau, bet matau, kad skaudi tema, tai atsiprasau 4u.gif Keistai nuskambejo kazkada skaitytas straipsnis, kai seima del vaiku vaziavo visam i Lietuva, o tiems vaikams po 14-16 metu, nu tokiu tai nesuprantu g.gif
Amerika ir JAV tai dvi skirtingos kulturos, ir salies miestai visai ne prie ko.
Man ne pikta...man liudna, kad zmones isvaziuoja ( tai tik is mano savanaudisku paskatu)...as ju pasiilgsiu, bet visiems priimantiems tokius sprendimus linkiu neabejoti pasirinkimu, bet nei vienas is cia isvaziuojantis su dokumentais nenori atsisakyti galimybes cia gryzti atgal, kodel? g.gif
Atsakyti
QUOTE(MyTute @ 2007 10 07, 20:40)
bet nei vienas is cia isvaziuojantis su dokumentais nenori atsisakyti galimybes cia gryzti atgal, kodel?  g.gif

As atsisakiau smile.gif
Atsakyti
Tai esi is vienetu 4u.gif dauguma laukia ZK ir tik tada vaziuoja i Lietuva, tipo maza kas gal reikes gryzi, va tokiu tai nesuprantu doh.gif
Atsakyti
Man gal lengviau, nes privertus galeciau vel naturalizuotis per vyra, bet... Jau turejau 10m. ZK, galejau gauti pilietybe, bet Lietuva pradejo kalbeti apie viena galima ir pabijojau prarasti turima. Dabar gi nemanau grizciau nes nematau ir prasmes, o ir popierizmo butu daugiau nei pirma karta - pradeti viska is naujo, nes tam kad islaikyti ZK negrizinesiu. Nematau prasmes ir as gyventi dviguba gyvenima, zinau daug kas negali apsispresti ir gyvena per du kontinentus - manau tai nelengva, jei taip traukia, ko gero, nebepraleisciau tiek laiko LT. Nes kai gimsta vaikai, norisi juos auginti vienoje terpeje ir nebesiblaskyti. Siaip yra dalyku prie kuriu grizus sunku priprasti ir atrodo nelogiski, kaip kad ir paneigciau mita, esa mes draugiska tauta - amerikieciai man draugiskesni, bet... Kas liecia vaiku issilavinima ir ateiti, as labai dziaugiuos grizusi thumbup.gif
Atsakyti
Gal galetumete pasakyti kur buvo lengviau adaptuotis JAV ar gryzus i Lietuva? Ko labiausiai pasiilgstate, nes kartais kasdieniniai dalykai ivertinami, kai ju nebeturi?
Atsakyti
o aš jei nebūčiau išsiskyrus ,visom keturiom būčiau už gyvenimą užsieny,na nebent turint sukauptą nemažą kapitalą ir pradėt čia kažkokį verslą,bet jei dirbant"valdišką"darbelį,su dabartine inflecija išgyvent be šansų,aš neilgai gyvenau uk ,bet pragyvenimo lygis ten žymiai geresnis,bent jau elementariems dalykams nereikia taupyt ir kiekvieną kart žiūrėt į kainas-įpirksiu ar ne,manau tiem kas susikūrę buitį užsienį,tai į lietuvą grįžt neverta,nes atėjo toks laikas kai ėmėm skurst.
Papildyta:
QUOTE(MyTute @ 2007 10 07, 06:47)
Labai labai idomi tema  4u.gif skaiciau viska is eiles ir tik del to, kad vos ne kas antras pazystamas i Lietuva isvaziuoja, smalsu, nes tiek daug skirtingu nuomoniu, bet as linkusi tiketi savo teveliais.
Netikiu, kad Lietuvoje visi - turtingi, arba visi - vos gala su galu suduriantys, todel ir pasisakymai skirtingi. 
Visgi rasykite kaip sekasi sugryzusiems, labai labai idomu.  Kas del pacios, tai esu is tu kuri niekada nesako niekada, jau trecdali savo gyvenimo leidziu uz Atlanto, nezinau ar ryzciausi dar karta stotis ant koju is naujo ir adaptuotis, nera tai lengva, kur tu bebutum ir nemanau, kad yra teisinga vaiko atzvilgiu atimti is jo gimtine, kuri yra JAV arba reikejo gryzti i Lietuva gimdyti ir ten auginti.

va esmė ta ir yra,kad vis labiau ryškėja turtuolis ir varkšas,jau tuoj viduriniosios klasės nebeliks doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MyTute @ 2007 10 09, 01:46)
Gal galetumete pasakyti kur buvo lengviau adaptuotis JAV ar gryzus i Lietuva?  Ko labiausiai pasiilgstate, nes kartais kasdieniniai dalykai ivertinami, kai ju nebeturi?

Sunku palyginti, nes JAV adaptavausi dar neturedama 20 metu ir be vaiku, o Lietuva kazkiek pazistu ir adaptuojuosi su seima wink.gif Bet jei kalbant apie kultura, JAV adaptuotis turbut lengviau nei bet kur kitur Europoj. Lietuva nera svetinga salis net grizus su jos pasu. Bent man cia truksta zmoniu bendravimo ne savaitgaliais prie stikliuko, kur atsiranda "atvirumas", o paprasto kad ir parduotuvej. Amerikieciai tiek nepazistami, tiek darbe bent kur dirbau, siltesni ir daugiau "outgoing". jei nekalbi angliskai, gatveje bandys padeti net nesuprasdami tavo kalbos, o lietuviai jei isgirsta ko nesupranta daznai paspartina zingsni doh.gif Taip kad tas siltumas gyvuoja, matyt, tik pazistamu rate, bet ir JAv tokio bendravimo pazistamu rate surasi. Tarp graiku, italu seimu, gal net didesnio.

Del dalykinio patogumo tai visur patogu kur turi pinigu. Bet Lietuvoje ji rasti sunkiau. Be to abiejose salyse pilna kinisku prekiu, taciau ju kokybe Lietuvoje zymiai prastesne.

QUOTE(godule @ 2007 10 09, 02:02)
o aš jei nebūčiau išsiskyrus ,visom keturiom būčiau už gyvenimą užsieny,na nebent turint sukauptą nemažą kapitalą ir pradėt čia kažkokį verslą

Jei gyventum JAV, idomu kaip likusi su dviem vaikais susimoketum apie $1000 nuoma, mokescius maisto islaidas, masina be kurios kaip be ranku, leistum vaikus i darzeli iki $200 kiekvienam SAVAITEI, ir dar rastum darbeli kuris visa tai apmoketu ir tilptu i vaiku pasiemimo laika, nes niekas nepades, juk gimines visi Lietuvoje. Taip tik atrodo.
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2007 10 09, 11:12)
Del dalykinio patogumo tai visur patogu kur turi pinigu. Bet Lietuvoje ji rasti sunkiau. Be to abiejose salyse pilna kinisku prekiu, taciau ju kokybe Lietuvoje zymiai prastesne.

drinks_cheers.gif Mane irgi kamuoja sitas klausimas gryzti i LT ar ne. Vienintele priezastis del kurios noreciau gryzti, tai TEVAI. Noreciau kad sunelis dazniau bendrautu su seneliais. Aisku, LT viskas sava, bet... Kai pradedi galvoti, kad teks pradeti nuo nulio... Tai nelabai norisi. Esu UK virs 3 metu, pradzia buvo nelegva, tai ir galvoji ar verta gryzti??? g.gif Tuo labiau LT kainos kyla, o atlyginimai nelabai pakilo. Klausinejausi draugu, kurie gyvena LT ir vienas kitas uzdirba nuo 3 tukst. Ir nereikia varyti kad isvaziuoja tualetu plautu nono.gif kiek pazystu lietuviu, dirba normaliu normaliausius darbus, ir visada bando ieskoti geriau 4u.gif O del butu kainu, nereikia noreti gyventi vln senamiesty, aplinkui irgi kainos ne ka mazesnes g.gif Na labai noreciau grysti i LT, bet ... Na gal ant senatves smile.gif
Atsakyti