Įkraunama...
Įkraunama...

Ar grižti į Lietuvą gyventi?

QUOTE(smilga saule @ 2004 10 26, 21:32)
As taip pat grystu namo ,nes jauciu ,kad vis vien nepriprasiu taigi vaziuoju kita sav. na o musu seimai finansine prasme padaryta didele zala del vaziavimo svetur,ir gryze mes kol kas ne puse tiek neturesim kiek turejom,kadangi pardavem nauja buta aisku kainos dabar kitokios ,bet nemanau ,kad ir cia an tokio gero per pora meteliu uzdirbsim todel daugiau nesikamuosiu ir vaziuoju nes noriu ,pavargau noret ir laukt. smile.gif

Papildyta:
QUOTE(shy @ 2005 05 01, 22:28)
traukia, oj kaip traukia atgal i lietuvele...savas oras turbut mielesnis.. duotu man kas dabar darzu paravet, tai laiminga buciau.. nuo londono labai pavargau.. per daug cia man visko...

dublinas irgi ssmaugti pradejo verysad.gif va namie net kava kitokio skonio g.gif
Atsakyti
kiekvienam savo... vieniems svarbiau seimos ir artimuju siluma, o kitiems - pinigai
bet juk is tiesu kiekvienas renkasi tai, kas jam ar jai geriausia...
Atsakyti
QUOTE(krevete6 @ 2007 10 13, 21:38)
mes taip pat manome grizti i LT, del draugu, del seimu, kulturos (nors ir ne visada ji atrodo kulturinga), kalbos, savu zmoniu, taciau kai pagalvoju kaip ten reikes adaptuotis is naujo, rasti gera darba ir vel gyventi taupant, tai baisu darosi. Lyginant minimuma uzsienyje ir Lietuvoje, tai.. mes is pradziu dirbom uz minimuma UK, isigyti galejom visko, ko reikejo (aisku ne brangiausia), pataupydavom ir dar i kelione isvaziuodavom. Vat ir faktas smile.gif  Lietuvoj taip gyventi reiketu ne viena tukstanti uzdirbti..
dabar as auginu dukryte, vyras gauna daugiau nei pries tai kartu sudejus gaudavom, norim uzsidirbti NT ir grizti.. tik va baisu, kad dar po keliu metu noras nuslobs arba grizus prades traukti atgal. Del materialines laisves.
viena is jusu teisingai paraset apie zmoniu siluma ir bendravima vienas su kitu, kad ir nepazistami,.. Lietuvoje buvau nesuprasta pardavejos, kuriai nusisypsojau, o ir bendravimo tos silumos tikrai retame rasi.
bet ir cia jauciames ne vietoje, ne savo salyje (faktas), todel vel priestaraujant sau paciai, sakau, kad geriau yra dvasine gerove nei materialine, geriau yra Lietuva.
zodziu, presti kiekvienam pagal save mirksiukas.gif  svarbiausia atrasti tai, ko jums (ir mums) reikia, kad ir labai sunku butu ta padaryti..

sekmes!

lotuliukas.gif lotuliukas.gif krevete ka tu cia darai>???Reiskias ne mes vieni norim gryst tik baime didesne uz nora..
Atsakyti
QUOTE(starbucks @ 2007 10 14, 11:49)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif krevete ka tu cia darai>???Reiskias ne mes vieni norim gryst tik baime didesne uz nora..

Taip taip, mus Lietuvele saukia lotuliukas.gif teks kazkaip tas baimes nugaleti ir grizti i savo tevyne ax.gif na, o jei nepasitvirtins norai, tai visad galima grizti atgal mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(krevete6 @ 2007 10 14, 12:19)
Taip taip, mus Lietuvele saukia lotuliukas.gif  teks kazkaip tas baimes nugaleti ir grizti i savo tevyne ax.gif  na, o jei nepasitvirtins norai, tai visad galima grizti atgal mirksiukas.gif

ech tu teisi..reik varyt baimes lauk ir siaus i Lietuvele..Gamta,miskai..kaip as ju pasiilgstu
Atsakyti
aš tai merginos gailiuosi, kad grįžau...niekad nemaniau, kad pasakysiu, jog pasiilgau Anglijos, kad vėl ten noriu gyventi....pabaigsiu mokslą čia ir varysiu, na nebent labai pasikeistų situacija Lietuvoje, bet kolkas tas nesišviečia...šiaip jei turit galimybę, geriau tiesiog dažniau parvažiuokit į tėvynę, o kolkas dar pabūkit ten, nes matysit, kaip bus sunku...tikrai nemaniau, kad kadanors taip parašysiu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(viktutes @ 2007 10 14, 14:07)
aš tai merginos gailiuosi, kad grįžau...niekad nemaniau, kad pasakysiu, jog pasiilgau Anglijos, kad vėl ten noriu gyventi....pabaigsiu mokslą čia ir varysiu, na nebent labai pasikeistų situacija Lietuvoje, bet kolkas tas nesišviečia...šiaip jei turit galimybę, geriau tiesiog dažniau parvažiuokit į tėvynę, o kolkas dar pabūkit ten, nes matysit, kaip bus sunku...tikrai nemaniau, kad kadanors taip parašysiu verysad.gif

As net neabejoju, kad sunku bus ir gal noresis grizt atgal cia, bet juk ten taip sava. Cia kartais tarp anglu pasijauti kaip kokia isibrovele i ju saly, nejauku.. Gyventi be draugu, galimybes susitikti irgi sunku. Viskas susieina i artimuosius ir aplinka, bet turbut kai atsimusi i pinigus, tai manau, kad tikrai Lietuvoj, ypac po tokio gyvenimo cia, bus labai labai sunku, o dar ir su vaikais..
O kas butent tave ten slegia?

oj, STARBUCKS, kaip as tau pritariu drinks_cheers.gif .. taciau viskas gali pasikeisti pagyvenus LT kelis kokius menesius arba metus.. tada sakysi 'kokio velnio as cia grudausi, ten juk buvo taip gerai gyventi' doh.gif va kokia mintis mane gasdina. Taciau nepabandes nesuzinosi, o dabar dar labai svarbu atsizvelgti i vaikiukus savo, kur tu nori juos auginti.. As noriu, kad mano dukryte butu lietuve, kaip ir mes rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krevete6: 14 spalio 2007 - 17:15
QUOTE(krevete6 @ 2007 10 14, 16:10)
As net neabejoju, kad sunku bus ir gal noresis grizt atgal cia, bet juk ten taip sava. Cia kartais tarp anglu pasijauti kaip kokia isibrovele i ju saly, nejauku.. Gyventi be draugu, galimybes susitikti irgi sunku. Viskas susieina i artimuosius ir aplinka, bet turbut kai atsimusi i pinigus, tai manau, kad tikrai Lietuvoj, ypac po tokio gyvenimo cia, bus labai labai sunku, o dar ir su vaikais..
O kas butent tave ten slegia?

oj, STARBUCKS, kaip as tau pritariu drinks_cheers.gif  .. taciau viskas gali pasikeisti pagyvenus LT kelis kokius menesius arba metus.. tada sakysi 'kokio velnio as cia grudausi, ten juk buvo taip gerai gyventi' doh.gif  va kokia mintis mane gasdina. Taciau nepabandes nesuzinosi, o dabar dar labai svarbu atsizvelgti i vaikiukus savo, kur tu nori juos auginti.. As noriu, kad mano dukryte butu lietuve, kaip ir mes rolleyes.gif

prie gero mes greit priprantam,bet reik kazkaip pasiryzt ir bandyt,o gal bus viskas thumbup.gif thumbup.gif .taip,del vaikuciu as 100% sutinku,noriu,kad eitu tik i lt mokykla,moketu lietuviskai rasyt,skaitys,zinotu istorija...O jei pasiliksi cia viso to neismokinsi..
Beto musu draugu ratas,labai artimas po truputi byra visi traukia i Lt..Ir cia pasijunti toks paliktas..toks jausmas,o ko tu negali???Kas tave laiko??
Atsakyti
QUOTE(starbucks @ 2007 10 15, 21:50)
prie gero mes greit priprantam,bet reik kazkaip pasiryzt ir bandyt,o gal bus viskas thumbup.gif  thumbup.gif .taip,del vaikuciu as 100% sutinku,noriu,kad eitu tik i lt mokykla,moketu lietuviskai rasyt,skaitys,zinotu istorija...O jei pasiliksi cia viso to neismokinsi..
Beto musu draugu ratas,labai artimas po truputi byra visi traukia i Lt..Ir cia pasijunti toks paliktas..toks jausmas,o ko tu negali???Kas tave laiko??

o musu artimas draugu ratas visas Lietuvoj, tai is vis 'smagu' cia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(krevete6 @ 2007 10 15, 22:14)
o musu artimas draugu ratas visas Lietuvoj, tai is vis 'smagu' cia doh.gif

musu irgi dabar dauguma ten...( as tau atrasiau ko klausei..tu supratai apie ka as??? ax.gif )
Atsakyti
QUOTE(starbucks @ 2007 10 15, 23:50)
del vaikuciu as 100% sutinku,noriu,kad eitu tik i lt mokykla,moketu lietuviskai rasyt,skaitys,zinotu istorija...O jei pasiliksi cia viso to neismokinsi..

nono.gif jeigu bus noras tai visko gali ismokinti ir nebutinai lietuvybe galima diegti tik Lietuvoje. As tikiuosi mano vaikas kalbes lietuviskai ir nesvarbu su akcentu ar be, ne tame esme - svarbu, kad jaustusi mylimas ir turetu seima salia, ka mums reikejo palikti uz vandenyno. Manau, jeigu musu seimos gyventu cia, nebutu tokio ilgesio Lietuvai g.gif
Atsakyti
QUOTE(starbucks @ 2007 10 15, 22:21)
musu irgi dabar dauguma ten...( as tau atrasiau ko klausei..tu supratai apie ka as??? ax.gif )

aha mirksiukas.gif
QUOTE(MyTute @ 2007 10 16, 06:02)
nono.gif jeigu bus noras tai visko gali ismokinti ir nebutinai lietuvybe galima diegti tik Lietuvoje.  As tikiuosi mano vaikas kalbes lietuviskai ir nesvarbu su akcentu ar be, ne tame esme - svarbu, kad jaustusi  mylimas ir turetu seima salia, ka mums reikejo palikti uz vandenyno.  Manau, jeigu musu seimos gyventu cia, nebutu tokio ilgesio Lietuvai g.gif

del vaiko mokymo kalbeti lietuviskai ir buti lietuviu, tai tu visai kitaip i tai ziuri, nes jus kaip suprantu gyvenat ir gyvensit US, o mes norim grizti i LT, todel pradeti ugdyma norime jau LT, ta prasme leisti i darzeli tik LT mirksiukas.gif tavo situacija kitokia smile.gif
o del seimos ir artimuju esi visiskai teisi. Jei mano seima cia butu, o dar ir draugai, tai nebutu tokio ilgesio Lietuvai (tikriausiai) smile.gif todel kolkas esame nusprende grizti, o jei taip, tai reikia padaryti tai tada, kad vaikui nebutu dideles traumos su bendravimu 4u.gif
Atsakyti