sveikos!
kazhkada turejau toki zhurnaliuka "patiekalai ish alaus", kuriame buvo daug ir skaniu receptu. deja, zhurnaliuko nebeturiu, receptu nebeprisimenu. gal jus kartais gaminate patiekalu ish alaus? kepiniu, troshkiniu, marinatu... gal pasidalintumete receptais?
Kazkur jau buvo pamineta tesla is alaus, kurioje galima apkepti visokius dalykus.
Rasiau apie gira is alaus.
Dar zinau zaprastus sausainelius is alaus. Jiems reikia stiklines alaus, pakelio sviesto ir miltu, kad normaliai minkytusi ir kociotusi tesla. Sviesta reikia istirpinti ir viska sumaisyti ir isminkyti. tada kocioti ir deti ant virsaus, ka tik nori.
Pvz., cukrus+kakava, cukrus+cinamonas, cukrus+agounos, kokosas etc.
Gali buti surus prie alaus. tada reiks druskos, kmynu, vegetos, surio nu fantazijos reikalas.
Iskociota tesla pjaustyti irgi kaip tik norisi - galima spausti formelemis, su stikline menulius, ar tiesiog pjaustyti su tuo teslos ratuku ar tiesiog su peiliu. Skardos tepti nereikia - tesla pakankamai riebi.
Kepa neilgai, vidutinej temperaturoj. Gaunasi sluoksniuoti sausainiai, tik palyginus su tikrais sluoksniuotais - zymiai maziau darbo. Pabandyk
Rasiau apie gira is alaus.
Dar zinau zaprastus sausainelius is alaus. Jiems reikia stiklines alaus, pakelio sviesto ir miltu, kad normaliai minkytusi ir kociotusi tesla. Sviesta reikia istirpinti ir viska sumaisyti ir isminkyti. tada kocioti ir deti ant virsaus, ka tik nori.
Pvz., cukrus+kakava, cukrus+cinamonas, cukrus+agounos, kokosas etc.
Gali buti surus prie alaus. tada reiks druskos, kmynu, vegetos, surio nu fantazijos reikalas.
Iskociota tesla pjaustyti irgi kaip tik norisi - galima spausti formelemis, su stikline menulius, ar tiesiog pjaustyti su tuo teslos ratuku ar tiesiog su peiliu. Skardos tepti nereikia - tesla pakankamai riebi.
Kepa neilgai, vidutinej temperaturoj. Gaunasi sluoksniuoti sausainiai, tik palyginus su tikrais sluoksniuotais - zymiai maziau darbo. Pabandyk

Esu kazkada virusi sviezios mesos desreles aluje, paskui kazkaip is to nuoviro padazas gaminamas. Dar turejau kazkoki recepta apie karka, troskinta aluje ar pan.
Alaus sriuba su tryniais
3 stiklinės šviesaus alaus
stiklinė liesos grietinės
250 g varškės sūrio
2 kiaušinių tryniai
žiupsnelis cinamono ir imbiero
šaukštas cukraus pudros
druska
Alų užvirti su cinamonu ir imgieru. Grietinę suplakti su tryniais ir nuolat maišant supilti karštą alų. Pastatyti ant ugnies ir, kai sriuba pradės virti, nukelti. Pasūdyti, įberti cukraus. Sūrį supjaustyti kubeliais, suberti į sriubą. Patiekti šiltą.
Šaltinis: Žurnalo "Moteris" priedas Pagrandukas 2000 Nr. 9.
Nžnau, aš tai kažkaip neįsitikinus, ar čia skanu...
3 stiklinės šviesaus alaus
stiklinė liesos grietinės
250 g varškės sūrio
2 kiaušinių tryniai
žiupsnelis cinamono ir imbiero
šaukštas cukraus pudros
druska
Alų užvirti su cinamonu ir imgieru. Grietinę suplakti su tryniais ir nuolat maišant supilti karštą alų. Pastatyti ant ugnies ir, kai sriuba pradės virti, nukelti. Pasūdyti, įberti cukraus. Sūrį supjaustyti kubeliais, suberti į sriubą. Patiekti šiltą.
Šaltinis: Žurnalo "Moteris" priedas Pagrandukas 2000 Nr. 9.
Nžnau, aš tai kažkaip neįsitikinus, ar čia skanu...

Anksčiau kepdavau višta laistydama alumi - duoda savitą skonį. Pažystami ragiau šašlykus - kai reikia greitai. Prieskonius deda kaip visada, pjausto citrina (nereikia jokio acto) ir ir užpila alum.
O pats mėgstamiausias dalykėlis - sparneliai alaus tešloje , arba krabų lazdelės.... ir alaus sausainiai...
O patiekalų iš alaus galima paragauti "Avily" ( www.avilys.lt ) - kiek žinau ir Kaune, ir Vilniuje yra. Gal kokių gerų idėjų rasi.
O pats mėgstamiausias dalykėlis - sparneliai alaus tešloje , arba krabų lazdelės.... ir alaus sausainiai...
O patiekalų iš alaus galima paragauti "Avily" ( www.avilys.lt ) - kiek žinau ir Kaune, ir Vilniuje yra. Gal kokių gerų idėjų rasi.
nu tai matau, kad moteros kepat, darot ish alaus ir su alum
ale receptuku tai pagailejot
imeskit viena kita, nu, pliz


imeskit viena kita, nu, pliz

Nu ragnez negi ner namuose kas alu isgeria?

ragnez, čia kažkur yra gera tema "kepta duona"..tai va, prikepi bliuda duonos su sūriu, pastatai alaus, ir kaifuoji
Na gerai, prašom nepykti, įmesi porą receptukų
SVOGŪNŲ APKEPAS SU ALUMI
1kg svogūnų,60g sviesto,2kg bulvių,0,5 l alaus,0,5 l grietinėlės,100g sūrio,druskos, pipirų,muskato riešuto
Svogūnus smulkiai supjaustyti. Į keptuvę įdėti 30g sviesto ir sudėti ten svogūnus, troškinti kol svogūnai pasidarys permatomi. Bulves supjaustyti plonais griežinėliais. Į karščiui atsparų indą sluoksniuojant sudėti bulves ir svogūnus. Pirmas ir viršutinis sluoksnis turi būti bulvių. Alų sumaišyti su grietinėle, įdėti druskos, pipirų, muskato riešuto, sutarkuotą sūrį ir viską gerai išmaišyti. Šią masę užpilti ant bulvių su svogūnais. Likusi sviestą supjaustyti gabalėliais ir išdelioti ant viršaus. Kepti 220 laipsnių temperatūroje apie 2 val. Kai apkepas pradės rusvėti ugnį sumažinti. Patiekiama su šviežiomis daržovėmis.
ALUJE TROŠKINTAS KUMPIS
1,5 kg kiaulienos kumpio;2 buteliai kartaus aluas;6 laurų lapai;2 svogūnai;2 salierų gumbai;cukraus;
Sudėkite į didelį puodą kumpį bei daržoves, sumeskite laurų lapus ir užpilkite alumi. Virkite apie pusantros valandos. Kiaulienos kilogramas vidutiniškai verda apie 50 min. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Išvirusio kumpio viršų supjaustykite kryžmai ir užberkite cukraus (viršus turi būti baltas). Kepkite 25-35 min., kol cukrus virs karamele.
Palikite pusvalandžiui ataušti, po to supjaustykite ir patiekite į stalą.
VIŠTIENOS ŠAŠLYKAS SU ALUM
višta, alus šviesus 1 but, 2 galvutes svogunu, pipirai, druska
vištiena atskirti nuo kaulu, supjaustyti gabaliukais.Pabarstom pipirais, druska, sudedam supjaustytus svogunus, ir užpilam alumi. Palaikom kokiu 10 val. Tada kepam kaip šašlyka.

Žuvis tešloje
žuvis, kokia megstat, supjaustot gabaliukai, nu ten prieskoniai visokie, citrinos sulčiu biški, paliekam pasimarinuoti.Darom tešla:
reiks miltu 150 gr.,3 kiaušiniai, cukraus 1 šaukštas, alaus 120 gr.
Cukru ištrinam su kiašinio triniais, sudedam miltus,ipilam alu, ir gerai ismaišom.Tada dedam plaktus baltymus.Viskas, žuvį mirkom į tešla ir kepam fritiurineje, galima ir keptuveje.



Na gerai, prašom nepykti, įmesi porą receptukų

SVOGŪNŲ APKEPAS SU ALUMI
1kg svogūnų,60g sviesto,2kg bulvių,0,5 l alaus,0,5 l grietinėlės,100g sūrio,druskos, pipirų,muskato riešuto
Svogūnus smulkiai supjaustyti. Į keptuvę įdėti 30g sviesto ir sudėti ten svogūnus, troškinti kol svogūnai pasidarys permatomi. Bulves supjaustyti plonais griežinėliais. Į karščiui atsparų indą sluoksniuojant sudėti bulves ir svogūnus. Pirmas ir viršutinis sluoksnis turi būti bulvių. Alų sumaišyti su grietinėle, įdėti druskos, pipirų, muskato riešuto, sutarkuotą sūrį ir viską gerai išmaišyti. Šią masę užpilti ant bulvių su svogūnais. Likusi sviestą supjaustyti gabalėliais ir išdelioti ant viršaus. Kepti 220 laipsnių temperatūroje apie 2 val. Kai apkepas pradės rusvėti ugnį sumažinti. Patiekiama su šviežiomis daržovėmis.
ALUJE TROŠKINTAS KUMPIS
1,5 kg kiaulienos kumpio;2 buteliai kartaus aluas;6 laurų lapai;2 svogūnai;2 salierų gumbai;cukraus;
Sudėkite į didelį puodą kumpį bei daržoves, sumeskite laurų lapus ir užpilkite alumi. Virkite apie pusantros valandos. Kiaulienos kilogramas vidutiniškai verda apie 50 min. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Išvirusio kumpio viršų supjaustykite kryžmai ir užberkite cukraus (viršus turi būti baltas). Kepkite 25-35 min., kol cukrus virs karamele.
Palikite pusvalandžiui ataušti, po to supjaustykite ir patiekite į stalą.
VIŠTIENOS ŠAŠLYKAS SU ALUM
višta, alus šviesus 1 but, 2 galvutes svogunu, pipirai, druska
vištiena atskirti nuo kaulu, supjaustyti gabaliukais.Pabarstom pipirais, druska, sudedam supjaustytus svogunus, ir užpilam alumi. Palaikom kokiu 10 val. Tada kepam kaip šašlyka.

Žuvis tešloje
žuvis, kokia megstat, supjaustot gabaliukai, nu ten prieskoniai visokie, citrinos sulčiu biški, paliekam pasimarinuoti.Darom tešla:
reiks miltu 150 gr.,3 kiaušiniai, cukraus 1 šaukštas, alaus 120 gr.
Cukru ištrinam su kiašinio triniais, sudedam miltus,ipilam alu, ir gerai ismaišom.Tada dedam plaktus baltymus.Viskas, žuvį mirkom į tešla ir kepam fritiurineje, galima ir keptuveje.

QUOTE (Elena @ 2004 07 13, 15:57) |
Žuvis tešloje žuvis, kokia megstat, supjaustot gabaliukai, nu ten prieskoniai visokie, citrinos sulčiu biški, paliekam pasimarinuoti.Darom tešla: reiks miltu 150 gr.,3 kiaušiniai, cukraus 1 šaukštas, alaus 120 gr. Cukru ištrinam su kiašinio triniais, sudedam miltus,ipilam alu, ir gerai ismaišom.Tada dedam plaktus baltymus.Viskas, žuvį mirkom į tešla ir kepam fritiurineje, galima ir keptuveje. |
klausyk, bet chia daug teshlos gaunas? kiek zhuvies su ja galima ishkepti?
kaip tik turiu zhuvies, bet labai nedaug, tai bijau per daug teshlos primakaluoti

QUOTE (ragnez @ 2004 07 14, 11:55) | ||
klausyk, bet chia daug teshlos gaunas? kiek zhuvies su ja galima ishkepti? kaip tik turiu zhuvies, bet labai nedaug, tai bijau per daug teshlos primakaluoti ![]() |
Ragnez, čia reikia visos geros žuvies, na kažkur apie kila. Jei turi mažai žuvies daryk tešlą iš puses normos. Viska padalink per puse. Man tai labai skanu valgyt šita žuvį su padažu: majonezas+grietine+ketčupas+žalumynai+česnako+rauginti agurkai. Makaloji ir valgai

Va ka vakar visai atsitiktinai uztikau savo archyvuise
Vistu sparneliai, kepti aluje
8 vistu sparneliai
2 dideles morkos
3 skilteles cesnako
1 butelis alaus
druska, pipirai
Sparnelius, itrintus cesnakais, druska ir pipirais, palaikoma 1 val. uzdengtame inde. Morkas supjaustome griezineliais ir jais isklojame skardos dugna. Ant morku sudedame sparnelius ir uzpilame alumi. Kepti 200-230 temp orkaiteje. Kas 15 min palaistyti sparnelius susidariusiomis sultimis.
Valgome su bulviu kose ir uzsigeriame alumi.
PS nuotraukelej tai labai apetitnai atrodo
Vistu sparneliai, kepti aluje
8 vistu sparneliai
2 dideles morkos
3 skilteles cesnako
1 butelis alaus
druska, pipirai
Sparnelius, itrintus cesnakais, druska ir pipirais, palaikoma 1 val. uzdengtame inde. Morkas supjaustome griezineliais ir jais isklojame skardos dugna. Ant morku sudedame sparnelius ir uzpilame alumi. Kepti 200-230 temp orkaiteje. Kas 15 min palaistyti sparnelius susidariusiomis sultimis.
Valgome su bulviu kose ir uzsigeriame alumi.
PS nuotraukelej tai labai apetitnai atrodo
