Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Vaikas kenčia nuo: (54 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(sirdukele @ 2012 05 30, 15:51)
ir dar labai domina kas vykstate pilsiauti i palanga kur nuomojates kambary?kad nebutu pelesio sunku rasti nes namai kurie tik naudojami nuomai tai ziema praktiskai nekurenami ir pan na suprantate:)

Būna skelbimų, kad nuomoja ir daugiabučiuose, kur šildymas centralizuotas.
Atsakyti
QUOTE(sraiges @ 2012 05 30, 15:45)
Mano sunui pirmas dantukas pasirode kai jam buvo 1 metai ir 1 menuo, nezinau ar tai susije su Ca trukumu ar ne, nes ir MP tikrai nebuvo pilnavertis nes pati jokio Ca saltinio nenaudojau.

O kodel turetu MP kalcio trukti? Manau, su MP vaikas jo pakankamai gauna. Nukencia nebent pati mama, jei nevartoja kalcio turinciu produktu.

Man irgi idomu del sanatoriju g.gif Ar kas buvo, kokias proceduras AD sergantiems vaikams taiko g.gif
Atsakyti
Sveikutes, jei dar pamenat mane, savo dukrytei taikiau ryziu dieta smile.gif))) Viskas mum pasibaige ligoninej... 4ta diena daviau triusienos, kita diena apsiveme, o toliau acetonas, gastritas ir tt .... = ligonine, ten mane suvare, kaip drysau tokia dieta vaikui taikyti ir tt ziurejo kaip i kokia asocialia mama doh.gif (nors siandien alergologe patvirtino, kad nieko tokio jei kelias dienas tie ryziai, as tai speju kad trusiena netiko, arba jos per daug... ar kazkas pan.) Pamazu tvarkomes, bet pilvuka dar skauda, eisim uz savaites pas gastro gydytoja, bet beda butu nebeda jei ligoninej nebutume pasigavusios kazkokios zarazos, jau 4 dienos kaip temp 38,5... brrrrr... sian alergologe norejo jau guldyti i stacionara, bet gi karsciuojancios negalejo guldyti... maitinames versiena, soros, kukuruzai, ryziai, kalafiorai, cukinija kopustas, slyva, agurkas, brokolis... ir is kur zinot nuo kurio produkto dabar beria???? doh.gif pravalas...
Papildyta:
P.S. vis dazniau pamastau, gal reikia SM sukurti kokia tema, kur butu galima dalintis receptais alergiukams... ar butu bendraminciu???? 4u.gif ( ???? o gal jau tokia yra ???? )
Atsakyti
yra 4u.gif

alergisku vaiku patiekalu receptai

tik ten labai primakaluota daug ne visai i tema... man pavyzdziui daug labiau patiktu, kad butu konkreciai receptukas gaminimo eiga, kazkoks komentaras ir viskas. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lelina @ 2012 05 30, 17:21)
O man iskilo klausimas... vakar maniskiui ikando 2 uodai prie smilkinio. Vakar vakare patepiau tokiu ziliniu tepaliuku (A.Karaliunaites tepalas "Ieva"), tai buvo kaip ir nieko, o siandien atsikele su labai raudonais plemais,

Kuom tepate uodu ikandimus Jus???

Palieku įkandimus ramybėje.
Atsakyti
leja, o cia neva nuo tos dietos skrandukas vaikui sustreikavo? Sveikit greiciau.
Maniskio irgi panasus meniu, o kartu ir mano. Is siu produktu mano ziogui netinka kukuruzai ir slyvos. Labiausiai gal versiena galima itarti. As siandien irgi turiu itarima, kad versiena netinka. Zodziu labai sunku ka nors atsekti.
Papildyta:
leja, o cia neva nuo tos dietos skrandukas vaikui sustreikavo? Sveikit greiciau.
Maniskio irgi panasus meniu, o kartu ir mano. Is siu produktu mano ziogui netinka kukuruzai ir slyvos. Labiausiai gal versiena galima itarti. As siandien irgi turiu itarima, kad versiena netinka. Zodziu labai sunku ka nors atsekti.
Atsakyti
QUOTE(2Lviename @ 2012 05 30, 12:26)
Va man reik kazko, kas drekintu - nes kazkaip man Aveeno nedrekina - patepu, bet keliukai ziuriu vel serpetoja - ir rankytes taip pat - gundausi pirkti, bet kaina  doh.gif  doh.gif

Na taip, kaina tikrai kandziojasi labai unsure.gif

QUOTE(Dzhine @ 2012 05 30, 12:39)
Bandėte "paslėpti" kituose patiekaluose?

Imeciau gabaliukus i sriuba, jis ten issileido, tai vaikas net matyt negalejo, kad yra ten tas avokadas, bet sriubos suvalge tik sauksta doh.gif Reikes gal pabandyti su obuoliu g.gif Bet apskritai maniskis labai nemegsta ragaut nauju produktu. Jei tik pamato, kad kazkas naujai atrodancio, net i burna neima.

QUOTE(Lelina @ 2012 05 30, 16:21)

Tepu tuo paciu Bioturmos losjonu su sidabru, bet girdejau, kad labai padeda 'zvaigzdute', planuoju pirkti g.gif Nes maniskiui tai visai prastai su uodais, labai tinsta, paskui slapiuoja, na zodziu vargas.
Atsakyti
QUOTE(Lelina @ 2012 05 30, 17:21)
O man iskilo klausimas... vakar maniskiui ikando 2 uodai prie smilkinio. Vakar vakare patepiau tokiu ziliniu tepaliuku (A.Karaliunaites tepalas "Ieva"), tai buvo kaip ir nieko, o siandien atsikele su labai raudonais plemais,

niekuom. O kam juos tept?
Papildyta:
labai protingai sumasciau gi smile.gif ogi nupirkau mazei to ryziu pieno, nesizavedjo bet kelis saukstukus isgere. Tai man gi dasilo kad as pati galiu gert toki daikta. Man tai skanu, o kalcio paciai pasipildyt oi kai pnepamaisytu. Ryt eisiu pirkt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(melle @ 2012 05 30, 22:55)
Na taip, kaina tikrai kandziojasi labai unsure.gif
Imeciau gabaliukus i sriuba, jis ten issileido, tai vaikas net matyt negalejo, kad yra ten tas avokadas, bet sriubos suvalge tik sauksta doh.gif Reikes gal pabandyti su obuoliu g.gif Bet apskritai maniskis labai nemegsta ragaut nauju produktu. Jei tik pamato, kad kazkas naujai atrodancio, net i burna neima.

Mano vyresnėlis toks pat. Neduok die pastebės, kad kažkas ne pagal jo pamėgimą... Isterija, košmaras trijų dalių veiksmo tragedija smile.gif
Visuomet suveikdavo, kai pradėdavau dėti polaaabi nedaidelį gabaliuką naujo produkto ir vis didindavau kiekį, kol būdavo aišku, kokio kiekio nepastebi smile.gif kartais pridedu daugiau prieskonių ar dar kito produkto, kad "užmuštų" bet kokius skonio pėdsakus smile.gif Tokiu būdų valgo pomidorus, patisonus, moliūgus ir kitas įv. daržoves, kurių šeip jau net iš tolo neprisileidžia smile.gif

wytaute69, tuose pienuose yra ne tik kalcio, bet ir saulėgrąžų aliejaus. Nutariau parašyt, nes kažkam jis netiko, tik jau nebepamenu, kam ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sirdukele @ 2012 05 30, 16:51)
as manau kad tai nera susija kazkiek gal ir turi itakos mano maziuj 3 menesiu isdygo 2 dantukai ir toliau sparciai dygo nors irgi meniu be kalcio na kaip ir visu mamu cia besilankanciu  4u.gif

dar su tokiu klausimu ar vykstate kas i sanatorijas?
ir dar labai domina kas vykstate pilsiauti i palanga kur nuomojates kambary?kad nebutu pelesio sunku rasti nes namai kurie tik naudojami nuomai tai ziema praktiskai nekurenami ir pan na suprantate:)

Turbūt turite omeny, meniu be pieno produktų, o tai nėra lygu meniu be kacio. Vaikučiui tikrai nebus kalcio trūkumo kol maitinsite pati. Jūsų organizmas gali išsekti, nes kuomet pradeda trūkti kalcio, organizmas pradeda jį imti net iš kaulų ir t.t. Aš, homeopatės paliepta, kas antrą diena darydavausi aguonpienį. Aguonų sėklos yra labai maistingos, sako, kad nesukelia alergijos. Maldavau kavamale aguonas, užpildavau verdančiu vandeniu ir leisdavau pritraukti. Po 0,5L bokalą išgerdavau ir buvau rami lotuliukas.gif Vargas, bet .... tai natūrali kalcio bomba. O ir vizitas pas stomatologę nudžiugino - nei vienos naujos bėdos net ir po tokių dietų. Gerai, kad prisiminiau, reikės ir mažajai pabandyti, nes per MP, tai nealergizuodavo. Taip pat tokių drastiškų dietų atveju naudingas kanapių sėklų ir sezamų sėklų pienas, dėl didelio kiekio naudingų medžiagų. Aš vieną dieną gerdavau kanapių, kitą - aguonų. Sezamais nepiktnaudžiaudavau, o ir nelabai skanūs jie.
Papildyta:
QUOTE(vaidem @ 2012 05 30, 18:31)
yra  4u.gif

alergisku vaiku patiekalu receptai

tik ten labai primakaluota daug ne visai i tema... man pavyzdziui daug labiau patiktu, kad butu konkreciai receptukas gaminimo eiga, kazkoks komentaras ir viskas. smile.gif

Tai gal reikia tiesiog pačiom tęsti temą keliant tik receptus ax.gif Aš jau parašiau kelis receptėlius kuriuos prisiminiau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marlene: 31 gegužės 2012 - 00:00
QUOTE(marlene @ 2012 05 31, 00:35)
Turbūt turite omeny, meniu be pieno produktų, o tai nėra lygu meniu be kacio. Vaikučiui tikrai nebus kalcio trūkumo kol maitinsite pati. Jūsų organizmas gali išsekti, nes kuomet pradeda trūkti kalcio, organizmas pradeda jį imti net iš kaulų ir t.t. Aš, homeopatės paliepta, kas antrą diena darydavausi aguonpienį. Aguonų sėklos yra labai maistingos, sako, kad nesukelia alergijos. Maldavau kavamale aguonas, užpildavau verdančiu vandeniu ir leisdavau pritraukti. Po 0,5L bokalą išgerdavau ir buvau rami  lotuliukas.gif Vargas, bet .... tai natūrali kalcio bomba. O ir vizitas pas stomatologę nudžiugino - nei vienos naujos bėdos net ir po tokių dietų. Gerai, kad prisiminiau, reikės ir mažajai pabandyti, nes per MP, tai nealergizuodavo. Taip pat tokių drastiškų dietų atveju naudingas kanapių sėklų ir sezamų sėklų pienas, dėl didelio kiekio naudingų medžiagų. Aš vieną dieną gerdavau kanapių, kitą - aguonų. Sezamais nepiktnaudžiaudavau, o ir nelabai skanūs jie.
Papildyta:
Tai gal tiesiog reikia tiesiog pačiom tęsti temą be blevyzgų, o keliant tik receptus ax.gif  Reikia pergalvoti mūsų meniu ir kažkuo pasidalinti blush2.gif

o kaip sezamu ir kanapiu seklu piena darydavai?
Atsakyti
dėl kalcio nelabai sutinku-per MP vaikas jo gauna pakankamai,gali tik dėl jo nukentėti mama,nes MP pasiima jo kiek reikia vaikui,nesvarbu mamai jo trūksta ar ne-kaip sakant iščiulpia ir iš syvų biggrin.gif bet MP visada pilnavertis bus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(marlene @ 2012 05 30, 23:35)

Tai gal reikia tiesiog pačiom tęsti temą keliant tik receptus ax.gif  Aš jau parašiau kelis receptėlius kuriuos prisiminiau  blush2.gif

buvau ir aš įkėlus kelis net receptus taip,atsikapstykit temas tik atgal mirksiukas.gif gal kokios 3 temos atgal g.gif
Papildyta:
QUOTE(Lėja_ @ 2012 05 30, 17:09)
Viskas mum pasibaige ligoninej... 4ta diena daviau triusienos, kita diena apsiveme, o toliau acetonas, gastritas ir tt .... = ligonine, ten mane suvare, kaip drysau tokia dieta vaikui taikyti ir tt ziurejo kaip i kokia asocialia mama  doh.gif

maitinames versiena, soros, kukuruzai, ryziai, kalafiorai, cukinija kopustas, slyva, agurkas, brokolis... ir is kur zinot nuo kurio produkto dabar beria????  doh.gif  pravalas...

neimk į galvą kitų žodžius,kurie su tuo nesusiduria,nesupras tavo mėginimo ieškoti kas sukelia bėdas unsure.gif doh.gif 4u.gif sveikit db 4u.gif
matyt triušiena netiko g.gif

gali mėsa entikti,gali kukurūzas netikti,o gali ir dauguma ką valgot netikti-sunku pasakyti,nes iš esmės tai mažai alergizacijos turintis maistas,bet va jei beria,akžkas netinka vistiek g.gif
Atsakyti