Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai, agurkėliai

QUOTE(wytaute69 @ 2012 06 25, 15:08)
Einu israusiu spinatus ir dar agurgu pasesiu. Nesiseka ir man siemet su jais. Nusimato karstos dienos. Tai gal gi sita partija augs...

Ir man nesiseka... agurkai siltnamy uz mane didesni, zydi net geltona, o agurko nei vieno.....
Dar taip niekada nebuvo, birzelio pradzioj jau savu sociai turedavom, o dabar totalus nulis... zodziu auginu del grozio... gal kas koki patarima duos, ka man su jais begedziais daryti?
Atsakyti
QUOTE(baka2 @ 2012 06 25, 22:11)
Ir man nesiseka... agurkai siltnamy uz mane didesni, zydi net geltona, o agurko nei vieno.....
Dar taip niekada nebuvo, birzelio pradzioj jau savu sociai turedavom, o dabar totalus nulis... zodziu auginu del grozio... gal kas koki patarima duos, ka man su jais begedziais daryti?

gal reikia lapus apskabyti? rolleyes.gif
maniskiai man iki puses, o jau nuo dvieju daigu suvalgem 5 agurkus, ryt dar viena skinsiu, bet labai daug agurkeliu nugeltonuoja, cia maciau klause merginos, bet atsakymo nemaciau, kodel taip darosi. Galvojau gal truksta maisto medziagu, bet jau dukart tresiau juos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirz? @ 2012 06 25, 23:17)
gal reikia lapus apskabyti? rolleyes.gif
maniskiai man iki puses, o jau nuo dvieju daigu suvalgem 5 agurkus, ryt dar viena skinsiu, bet labai daug agurkeliu nugeltonuoja, cia maciau klause merginos, bet atsakymo nemaciau, kodel taip darosi. Galvojau gal truksta maisto medziagu, bet jau dukart tresiau juos g.gif

Na mes gal kokiu 10 jau suvalgem, bet visi pagrinde nuo triju agurkeliu buvau padaiginus penkis agurkelius indeliuose. Trys po viena augo o kiti du dviese. Tai jie ir silpnesni. Na o kita 10 kur daiginau siltnamy ir persodinau paskui tai nupiepe visiskai. Nors pernai irgi persodinau ir viskas ok buvo. Matyt tokie metai. Viskas prastai siemet man auga...
Atsakyti
Aš jau lauke du agurkus nusiskyniau thumbup.gif Šiltnamy irgi du iškankintus šiandien radau. Į lauką išsodinau iš šiltnamio daigais nemažais gegužės gale.
Bet tikrai viskas prasčiau auga, nes saulės, šilumos mažai.
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 06 17, 09:17)
Libelos siais laikais neverta pirkti,del galimo kartumo.puikiai pakeis motiva,dirigentas,melody...Neparasei,kur augini...Lauke is daigeliu sodinti per didelis,nevertas vargas.Minetų pavadinimu seklos dygsta beveik simtu procentu...Radničioko kai sejau pas močiutę,buvo labai daug seklu-nebeicuotų-sudygo gerai.Tokį pakelį išbandžius,kelis metus galima ramiai seti. Taip,ir aš pastebejau,kad maži lengviau prigyja .Todel ir neapsimoka auginti didesnius ir nesti lauk,neskubant paseti pasiveja ir pralenkia,ir tupčiot nereikia visą vasarą,kaip apie kokį nusmurgėlį persodintą irnesakyk.gif

Nu galejau toki komentara apie Libelle rasti ir anksciau doh.gif . nu bet po to kazkas irgi rase, kad neturejo problemu del kartumo. Laikas parodys g.gif
Tas rusis auginu lauke. Nu bet velnias, kaip mane nuvyle siais metais Rodniciokas, tai sakes. Laukiniai jau kaip ir atsigaivalejo visi. Lieka tik darbas su siltnamiu. ten pasodinau 4 Promykus (ilgavaisius) jau valgome seniai juos. Uzvakar pasodinau 3 Sonatas, nu ir tik baigsis Pomidoriukai Betalux, rausiu i r sodinsiu rudeniniam derliui.
Tiesa, viena kaimynka pasake, kaip tikrina, ar kartus bus agurkai: ji pabando pirma netikra lapuka, jei jwis kartus, tai ir vaisiai kartus. Nu zinokite bajeris, beveik visi pas mane kartus, tik Rodniciokas ne. Bet kitos kaimynes tai juokesi, sako nesamone, kad visi kartus butu schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo audine68: 26 birželio 2012 - 06:55
As siltnaminiais nesiskundziu. Ir pernai ir siemet viskas ok-jau pilnai uztenka pavalgyti, ir uzraugus jau MB 3 stiklainiukus 0,7litro. Lauke siemet neauginu. Na tik 2 daigus ikisau drauges atlikusius, mazulyciai kolkas, nezinau aks is ju bus.
Siltnamyje yra 8,5 daigo (buvo 10 -suo viena isrove, kito nukando puse doh.gif )
Sodinau geguzes viduryje daigus, skabiau pazastis apie 80 cm nuo zemes. Buvo vienu metu keletas nugeltusiu, bet nedaug.
Veisles tikslios nezinau - kazkurie is M raides, savidulkiai ax.gif
Cia pries pora dienu:
Atsakyti
QUOTE(baka2 @ 2012 06 25, 22:11)

tas pats ir mano šiltadaržyj doh.gif
matyt,tikrai prasti bus metai mano šiltn.
noriu paklausti ,ar pažastis skabot g.gif vieniems tris stiebus palikau,o kitiems vieną,kažin gerai padariau g.gif
Papildyta:
o čia tai derlius bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 06 26, 08:17)
As siltnaminiais nesiskundziu. Ir pernai ir siemet viskas ok-jau pilnai uztenka pavalgyti, ir uzraugus jau MB 3 stiklainiukus 0,7litro. Lauke siemet neauginu. Na tik 2 daigus ikisau drauges atlikusius, mazulyciai kolkas, nezinau aks is ju bus.
Siltnamyje yra 8,5 daigo (buvo 10 -suo viena isrove, kito nukando puse  doh.gif )
Sodinau geguzes viduryje daigus, skabiau pazastis apie 80 cm nuo zemes. Buvo vienu metu keletas nugeltusiu, bet nedaug.
Veisles tikslios nezinau - kazkurie is M raides, savidulkiai  ax.gif
Cia pries pora dienu:

Manau labai,kad tavo agurkiukai Melody Ir man jie patinka. Mergaites,aš ne agronomė,bet tiek esu išauginus agurkų šiltnamyje,kad mano patirtim galit remtis ax.gif
Nu nesu sutikusi savo kelyje sonatų,ar kas čia buvo mineta,bet kiek žinau veislių gerų iš M raides,ir visos geros.Tai gal turėkit tai galvoje,kai kitą met pirksit;-Melody; Motiva; mirabelle; Monika šiemet bandau,įpatingai daug apkibus,agurkai šviesūs,ne tokie gal gražūs,kaip nuotraukoje viršuj,gal nufotkinsiu įdomumui.Na,su muzika susiję ir dirigentai agurkai,irgi visada sejuos.Šiuos išmeginau kartu su salotiniais pirmam derliui,pasiteisino...
Zirzė Citoju save,ka buvau rašius apie geltonavimą agurliukų

neišmaitina,bet del to,kad augalas jaunas,o jį auginant reikejo apačias aptvarkyti,kad nieko neaugintų.Vyksta naturalus procesas,kaip ir obuoliu užuomazgu kritimas.o kad augimas vyktų tolygiai,reikia atsižvelgti ir palengvinti augalo naštą,kad ir nuskinant vos paaugusius vaisius
Agurkus dažnai laistau dilgeline sriuba..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 26 birželio 2012 - 10:44
QUOTE(amarrile @ 2012 06 26, 11:26)
Manau labai,kad tavo agurkiukai Melody  Ir man jie patinka. Mergaites,aš ne agronomė,bet tiek esu išauginus agurkų šiltnamyje,kad mano patirtim galit remtis  ax.gif
Nu nesu sutikusi savo kelyje sonatų,ar kas čia buvo mineta,bet kiek žinau veislių gerų iš M raides,ir visos geros.Tai gal turėkit tai galvoje,kai kitą met pirksit;-Melody; Motiva; mirabelle; Monika  šiemet bandau,įpatingai daug apkibus,agurkai šviesūs,ne tokie gal gražūs,kaip nuotraukoje viršuj,gal nufotkinsiu įdomumui.Na,su muzika susiję ir dirigentai agurkai,irgi visada sejuos.Šiuos išmeginau kartu su salotiniais pirmam derliui,pasiteisino...

siltnamyje auginu 6 daigus, 3 Monika ir 3 Delikates, tai derliu dave kolkas tik monika, siandien viena delikatesini nuskyniau. Uzuomazgu tai daugybe, bet nugeltonuoja verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 26 birželio 2012 - 10:37
Manau labai,kad tavo agurkiukai Melody  Ir man jie patinka. Mergaites,aš ne agronomė,bet tiek esu išauginus agurkų šiltnamyje,kad mano patirtim galit remtis  ax.gif
Nu nesu sutikusi savo kelyje sonatų,ar kas čia buvo mineta,bet kiek žinau veislių gerų iš M raides,ir visos geros.Tai gal turėkit tai galvoje,kai kitą met pirksit;-Melody; Motiva; mirabelle; Monika  šiemet bandau,įpatingai daug apkibus,agurkai šviesūs,ne tokie gal gražūs,kaip nuotraukoje viršuj,gal nufotkinsiu įdomumui.Na,su muzika susiję ir dirigentai agurkai,irgi visada sejuos.Šiuos išmeginau kartu su salotiniais pirmam derliui,pasiteisino...
Zirzė  Citoju save,ka buvau rašius apie geltonavimą agurliukų

Dekui amarile uz patirti. Kitais metais irgi bandysiu tokia M veisles. Gyveni ir mokiniesi schmoll.gif . O apie Sonata parasysiu po derliaus, gal nenuvils labai g.gif
Atsakyti
QUOTE(baka2 @ 2012 06 25, 21:11)

Belieka laukti šoniniu ataugų.Jos agurkus gali turėti arčiau ar toliau nuo kamieno pažasteles-lapelius skaičiujant,bet kiek esu pastebėjus,ant vieno daigo visos vienodai.Tad,kai pastebesit agurkiukų užuomazgas,nuskinkit viršune tos atžalos ir bus auginamas vaisius.Įsitikykit veiksmingumu,o kitas atžaleles nuskinkit po antros- trečios agurkelių gužtos,neskaičiuojant,jei pasitaikys , vien vyriškų žiedu mazgas...
Nu priklauso nuo mėnulio mezgimas,anksčiau,kai asortimentas sėklų buvo mažas,įpatingai pastangos pasiteisindavo,o dabar tušti žiedai jau nuotykis :smt017
Netręškit,tai tik pakenks,tik dar daugiau į lapus varys.Toks berdždžias daigas kaip užkoduotas,reikia stebeti,pastebeti,kurioj vietoj bus užmegstas agurkelis,kaip atrodys atžalos,vaisingos ar ne,atsizvelgiant į padėtį pageneti,kas tikrai neužima laiko.Tiesiog skindama apsižiuriu,kuria virsunelę jau laikas nuskinti,kad augtu agurkiukai,o ne šakos tįstų į ilgį o agurkiukai nebutų nemaitinami ir gelstų
Parašykit,kokios veisles agurkas taip piktybiškai elgias.labai įdomu bus žinoti,ar nuo veisles,ar nuo menulio čia tokie šposai..
Tiesa,nugnybkit ir pagrindinę viršųnę,kad atžalas augintų,jei jau naudos iš pagrindinio stiebo nera cool.gif
ZIRZE tau atsakymą prikabinau prie ankstesnes žinutes,pasiskaityk 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 26 birželio 2012 - 11:16
Zirzė  Citoju save,ka buvau rašius apie geltonavimą agurliukų

neišmaitina,bet del to,kad augalas jaunas,o jį auginant reikejo apačias aptvarkyti,kad nieko neaugintų.Vyksta naturalus procesas,kaip ir obuoliu užuomazgu kritimas.o kad augimas vyktų tolygiai,reikia atsižvelgti ir palengvinti augalo naštą,kad ir nuskinant vos paaugusius vaisius
Agurkus dažnai laistau dilgeline sriuba..

dekui uz atsakyma, praleidau matyt...
bet as nuskabius visiskai viska mazdaug pusmetri ar net daugiau nuo zemes, ir dar siaip lapus apskabau, jei matau, kad labai dideli.
va dilgelynes jie tik viena karta ragave, reiks uzraugti.
Atsakyti