Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai, agurkėliai

Manieji lauke beveik nesudygo,agro buvau uzdengus,palaistyti.Vakar paziurejau kur buvo beicuotos seklos,tai tik tas zalias nuo seklu toks apsitrynes,o seklos visos pilnos g.gif ,kas cia galejo but,ko jos nedygsta(sodintos geguzes 29d)
Kazi ar ne velu dar paset?
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2012 06 21, 13:35)
Manieji lauke beveik nesudygo,agro buvau uzdengus,palaistyti.Vakar paziurejau kur buvo beicuotos seklos,tai tik tas zalias nuo seklu toks apsitrynes,o seklos visos pilnos  g.gif ,kas cia galejo but,ko jos nedygsta(sodintos geguzes 29d)

As ta pacia diena sejau, isdygo ne visi, bet dauguma, dabar jau su ziedeliais wub.gif O kur buvo neisdyge, praeita savaite sukisau i tas vietas, visa pakeli, kai kur net po dvi seklas kisau, maniau, kad visos nesudygs, sudygo kuo puikiausiai, jau lapeliai kaip reikalas, stebuklingai greitai si karta islindo. Tiesa, pas mane agurkai dar ir dabar po agro plevele, kur didesni daigai, pakisau lenta, kad nespaustu, dienom ,jei karsta, atidengiu, naktim- dengiu vel. Laistau su dilgeliu raugu. Dabar mastau, gal dar viena lysve sukasti, nes vietom po du daigus isaugo g.gif Taip kad manau, dar galit seti drasiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2012 06 21, 14:35)
Manieji lauke beveik nesudygo,agro buvau uzdengus,palaistyti.Vakar paziurejau kur buvo beicuotos seklos,tai tik tas zalias nuo seklu toks apsitrynes,o seklos visos pilnos  g.gif ,kas cia galejo but,ko jos nedygsta(sodintos geguzes 29d)

Sėk į dėžute su pjuvenomis, užliek vandens ir įmaišyk sėklas. Šiltoje patalpopje greit sudygs ape 4-5 dienas. Kai bus du lapeliai sukišk į daržą ir dar apklok agro plėvele.
Atsakyti
QUOTE(Militux @ 2012 06 21, 14:00)
Sėk į dėžute su pjuvenomis, užliek vandens ir įmaišyk sėklas. Šiltoje patalpopje greit sudygs ape 4-5 dienas. Kai bus du lapeliai sukišk į daržą ir dar apklok agro plėvele.

Nesiulykit persodinti,reikalas negarantuotas,nes vistiek reikės laiko gaivaliotis,ir ne porą dienų..o padatyti eksperimentą vienu ir kitu budu galima 4u.gif
Nu nepatinka man cackintis su laukiniais agurkais. Pas pamotėlę metų metais buvau verčiama raišiot agurkus,rudeniop nuristi,visa vasarą laistyti,nes greit išdžiūsta,tręsti,nes užbambę po persodinimo buna..Kol prieš porą metų pasėjau paprastai,palikau po agrodanga iki pat skynimo beveik,ir ramiai konservavau,netupinedama apie juos.Konservų prikaupiau dviem metams,kitais net nereikejo seti... doh.gif Viena mamytė rašė,kad laikydama po agrodanga vos porą kartų per vasarą laistė thumbup.gif .
jei norit pakelti juos tai koks tvoros tinklas,padetas A forma.greita,gražu..bet saknis gal nors pamulčiuot reiktų,jei jau atidengiam g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2012 06 21, 13:59)
Juokauji
4 pakeliai
Pas mane pasėti 7
Ir tai MB dūsavo kad ne visa ežia
Pernai man nubalo nuo saulės,agurkai,bet derliui manau didelės įtakos neturėjo,iki dabar dar valgom marinuotus,jau nebesinori,nes šiltnamyje vis po porą nuskinu šviežių

Man 4 jau daug biggrin.gif 3 pakeliai kornisonu tipo darze auga, o pakelis nuejo i lysve sukelta prie siltnamio ir i pati siltnami. Pagrinda planuoju kornisonu konservuoti ziemai smile.gif

kazkada rasiau,kad daigas buvo pradejas leipti vienas siltnamyje-atsigavo ir toliau sau graziai auga ir net nuo jo pirmo nusimato derlius. pasirodo truko vandens. nes kai eme zydeti ir megzti vaisius, tai suintensyvejo laistymas ax.gif
Atsakyti
Turėjau pernai pasisėjusi tų" kornišon de pari" ale toooooooookkkkkkkksssssss kornišonas užaugo pamiršus nuskinti kaip 45 dydžio batas biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, gal zinote kur galima nusipirkti ctrininiu agurku seklu? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2012 06 21, 16:50)
Turėjau pernai pasisėjusi tų" kornišon de pari" ale toooooooookkkkkkkksssssss kornišonas užaugo pamiršus nuskinti kaip 45 dydžio batas biggrin.gif

Pas mane tie agurkeliai Rodos H vadinasi. Ziuresim kas is ju bus bigsmile.gif
Atsakyti
skaitinejau ,ir maciau kad diskutavote apie agurku pakelima ,parisimus....
tai mes siemet pastateme tokias tvoreles kad jie turetu kur lipti ...tik va kad agurkeliai siemet nelabai nori augti doh.gif

user posted image
Atsakyti
Patarkit, merginos dėl tręšimo - mano agurkų lapai tapo margi, kenkėjų neįžiūriu, atsivertus agurkų auginimo technologiją (darzoviuseklos.lt) vaizdelis kaip trūkstant kalio ir magnio. Taip nesinori man cheminių trąšų - stengiuosi natūraliau - mulčiuoju, karts nuo karto dilgėlėm palaistau. Ar yra kokia natūralesnė alternatyva ar tik sintetinės trąšos?
Atsakyti
QUOTE(Osera @ 2012 06 25, 12:41)
skaitinejau ,ir  maciau kad diskutavote apie  agurku pakelima ,parisimus....
tai mes siemet pastateme tokias tvoreles kad jie turetu kur lipti ...tik va kad agurkeliai siemet nelabai nori augti  doh.gif

vaizdelis thumbup.gif o agurku ir pas mane turbut nebus verysad.gif vos vos auga, o ir kazkas jau uzpuole(dziuna viduri lapo deme tokia)
Atsakyti
Einu israusiu spinatus ir dar agurgu pasesiu. Nesiseka ir man siemet su jais. Nusimato karstos dienos. Tai gal gi sita partija augs...
Atsakyti