Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai, agurkėliai

QUOTE(Dangėja @ 2012 07 18, 15:28)
Agurkai toks jausmas, kad šiemet kaip susitarę. Kiekvieną dieną tik pietums po kelis parsinešu. Darže mezga, bet dar maži rolleyes.gif

gerai kad bent kelis smile.gif mes po ilgojo savaitgalio lauke nedidelį glėbį agurkėlių prisiskynėm smile.gif (MB darban visus susidėjo), tėvukam paragaut kitą dieną prikroviau. Sunkiai bet išzyziau užmarinuot vieną stiklainiuką pagal naują receptą juk kitą dieną vėl bus biggrin.gif ir ...STOP... pilna mažų, bet nusiskinti nėra ko verysad.gif dabar tas vargšas slojikėlis nuolat sulaukia piktų žvilgsnių ir grasinimų kad reik suėst už bausmę blush2.gif
Paglostyčiau užgautą savimeilę pomidorais...bet irgi nenoksta sad.gif

Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2012 07 18, 22:59)
As saviskius palaisciau Seasol skiediniu tai sakyciau akyse atsigavo, tik aisku dregmes per daug, agro nedengiau apziurejusi, kad bus negerai susus ten ir supus, tad bijausi rizikuoti smile.gif

As ir jau apie seasol'i mastau g.gif bet ar nuo to greiciau augt patys agurkiukai prades?
Atsakyti
Labas agurku augintojos, uzejau pagalbos. Siemet pirmi metai kaip turim siltnami - sejau agurkus is seklu triju rusiu. Dvi is ju dera ir jau valgom, o vat Matina daigeliai apsikrove galybe ziedu bet vien vyriskais g.gif kame cia gali buti reikalas? Dar tiketis is ju derliaus ar nebe g.gif
Atsakyti
sveikos, as siandien koncervuoju pagal si receptuka 4u.gif

Saldziarugsciai agurkeliai (gali buti su pomidorais)

3 l vandens,
5 šaukštai druskos,
2 stiklinės cukraus,
0,5 l acto,
2 šaukštai prieskonių (gali būti pirktiniai), pipirai, lauro lapai.

Dedam daržoves į stiklainiukus, pilam marinatą, uždedam dangtelį, bet neužsukam, o tik pridengiam. Dedam stiklainiukus į puodą su vandeniu, ir kaitinam kokias 15 min. nuo užvirimo, kol agurkai pakeis spalvą. Užsukam dangtelius, apverčiam ir užklojam šilta antklode.
Be agurkų ir pomidorų,galima dėti įvairias daržoves: ir paprikas, ir cukinijas, ir šparagines pupeles ir visokias kitokias.
Atsakyti
o as agurkais skustis negaliu smile.gif Pirmi metai,kaip darzininkaujam, pasejau birzelio pradzioj, keli buvo neisdyge, pries pat jonines dasejau, visi auga kaip ant mieliu.Sakau, gal kaip tik jiems dregme patinka.Skinam pilnu tempu, kas antra diena po glebi parsinesam, ka tik vel nuskyniau 20 ir dar palikau rytdienai, nors jau skinami, bet tiek nesuvalgysim.Rytoj sveciu atvaziuos, tai bus kuo pavaisinti smile.gif Ir tas atsalimas nepasakyciau, kad labai sutrukde agurku augimui, mezga, auga kaip pasiute biggrin.gif Mazu dar pilna, atrodo, kaip jie ten telpa, krumai dar nera dideli.Bet as ,kol lietaus tiek nebuvo, jei laistau, tai pastoviai dilgeliu-arklio meslo raugu.Like yra man jo nuo pomidoru, dapilu vandens i backute, praskiedziu ir palaistau.Sakau, gal tai duoda itakos. Dabar tai jau nelaisciau, lietus palaisto, bet visvien mezga gerai. Paseti pagrinde rodniciokas. Dasejau nebeprisimenu kokius, is maximos pirkau seklas, bet sitie dar tik zydeti pradeda smile.gif Tiesa, is pradziu,kai megzti pirmuosius agurkelius pradejo, pagelsdavo jie man.As juos visus nusniodavau, lapus po jais irgi be gailescio nupjoviau, jau irgi baiminausi, kad kazkas ne taip.Bet labai neimiau i galva, lauke ant durniaus pasejau, galvojau,kas bus, tas, paeksperimentuosiu biggrin.gif Man pomidorai svarbiausia buvo, i siltnami visus sutupdziau.Ale ziuriu dabar, jei ir toliau sitaip megs, turesiu daugiau nei pomidoru tu netyciuku biggrin.gif
Atsakyti
as sejau geguzes 1d agurkus lauke, laikiau po agro, ir kol kas agurku derliumi negaliu skustis 4u.gif
Atsakyti
mano agurkus kazkokie amarai uzpuole... panasus i skruzdes su sparniukais, bet ne skruzdes blush2.gif kas cia gali buti? ka daryti blush2.gif ?
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 07 21, 17:33)
mano agurkus kazkokie amarai uzpuole... panasus i skruzdes su sparniukais, bet ne skruzdes blush2.gif  kas cia gali buti? ka daryti  blush2.gif ?

as siandien irgi siltnamyje radau doh.gif bet salia pomidoru
o dar ir didziuli skurdziu lizda uztikau ,tai ten paknisus radau tu sparnuociu unsure.gif tai kazkokios skruzdes mutantes blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Osera @ 2012 07 21, 17:59)
as siandien irgi siltnamyje radau  doh.gif bet salia pomidoru
o dar ir didziuli skurdziu lizda uztikau ,tai ten paknisus radau tu sparnuociu  unsure.gif tai kazkokios skruzdes mutantes  blink.gif

Ne mutantės 4u.gif

Yra trys skruzdėlių grupės: patelės, patinėliai ir darbininkės. Pastaroji grupė pati didžiausia. Jos atstovės neturi sparnų. Darbininkes mes dažniausiai matome soduose, daržuose ar iškulaudami gamtoje. Skruzdėlių patelės ir patinėliai turi sparnus ir gyvena skruzdėlyno gilumoje. Anksti pavasarį jaunos patelės išskrenda iš skruzdelyno. Patinėliai skrenda iš paskos, norėdami jas apvaisinti. Po apvaisinimo tiek patelės, tiek ir patinėliai sparnus numeta. Patinėliams apvasinimas kainuoja gyvybę – jie netrukus miršta. Apvaisintos patelės pasirenka tinkamą vietą ir įsteigia naują skruzdelių valstybę. Jos tampa motinėlėmis, kurių vienintelė veikla – kiaušinių dėjimas.
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2012 07 21, 19:49)
Ne mutantės  4u.gif

tai jos ka nors blogo daro augalams? Ar nekreipt demesio man i juos? Ir dar ju uzpakaline dalis kazkokia ilgesne ne iskrudziu... bet gal tos matineles kitokios, nei paprastos skruzdes blush2.gif

o gali but, kad mano morkas skrudziu kiausiniais aplipe g.gif ? kur baigesi morka, prasideda zaluma, tuoj vietoj kruva smulkiu baltu kaiusiniu prideta
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 07 21, 21:22)
tai jos ka nors blogo daro augalams? Ar nekreipt demesio man i juos?  Ir dar ju uzpakaline dalis kazkokia ilgesne ne iskrudziu... bet gal tos matineles kitokios, nei paprastos skruzdes blush2.gif

o gali but, kad mano morkas skrudziu kiausiniais aplipe g.gif ? kur baigesi morka, prasideda zaluma, tuoj vietoj kruva smulkiu baltu kaiusiniu prideta

Nekenkia, tiesiog jei ant augalo turbūt ieško geresnio pakilimo tako lotuliukas.gif Pamenu kaime kai skruzdėlės gyvendavo laiptelių tarpuose, tai pradėjus skraidyt būdavo kiek nejauku, bet per dieną kitą jau nebelikdavo smile.gif Motinėlės būna didesnės už įprastas darbininkes smile.gif

Hmm.. kiek mano žinios siekia, tai skruzdės kiaušinių lyg ir niekur nelipina unsure.gif gal koks drugelis šeimyną užsiveisė?
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2012 07 21, 20:52)
Hmm.. kiek mano žinios siekia, tai skruzdės kiaušinių lyg ir niekur nelipina  unsure.gif gal koks drugelis šeimyną užsiveisė?

nemanau, nes po zeme, ir beveik kas antra morka taip doh.gif o ju daug 4 lisves... reikes kitoj temoj pasidometi blush2.gif
Atsakyti