QUOTE(soledada @ 2012 06 28, 07:14)
As tai dievinu saldumynus! Ir zinau, kad Paryziuje ju pragausiu ne viena, va jau rasausi visus tavo isgirtuosius, kad nepamirsciau vietoje

Ir siaip as mesos nemegstu, man geris yra salotos, ypac su juros gerybem, ar kokiu suriu, apskritai juros gerybes patinka, ir aisku viskas kas is bulviu ir miltu

Na o vyras tai mesinis

ir zinau, kad foie gras jo tikrai bus isragauta
Nu ko jau ko, bet saldumynu tai tikrai netruks, apsilankykite ir kokioje saldainineje ar kepykleleje - lauktuviu parsivesit

Tradiciniai ir turbut populiariausi prancuziski desertai yra Crème Brûlée , Crème Caramel, Macaroons, Meringues, Tarte de Pommes, Charlotte Russe au chocolat, Éclair, Madeleines, Crepes, Fraisier, Croquembouche, Financier, Dame Blanche ir jauciu, kad visu neisvardinsiu. Dali ju tikrai galite nusipirkti net Lietuvos prekybos centruose/kavinese, jeigu patinka lietuviskas variantas - paragaukite tikro prancuzisko palyginimui, ir isbandykite irtuos, kuriuos esate viena ausim girdeje

Turbut daugumoje restoranu rasite Creme brulee - vienas populiariausiu, dar labai rekomenduociau Croquembouche, is kurio gaminama didesne variacija labai populiari Prancuzijoje kaip vestuvinis tortas.
Labai pritariu Aix2011, is juros gerybiu patarciau paragauti St. Jacques - jie svelnaus skonio, juos paprastai megsta ir tie, kurie siaip jau juros gerybiu nevalgo. Minejot, kad megstat bulviu ir miltu patiekalus - nusipirkit St Jaques, uzkeptu bulviu kose, niam niam

Aix, o kas tie juros eziai? Niekad neteko matyti restorane, kaip as cia praleidau, jei rasot, kad tikras skanestas ir man butina paragaut

Man irgi kazkodel Tartiflette asocijuojasi su ziema, bet siaip jis nera toks riebus maistas, su Reblouchon suriu man jis neprilygstamas

Kazkuo primena lietuviskus patiekalus (bulves, svogunai), bet turi ypatingo, prancuzisko skonio del savito surio aromato.
Moules labai populiarus (gal del zemos savo kainos), bet man jis visai neypatingas maistas, jeigu yra gurmaniskesniu, nuo sito tikrai nepradeciau
As irgi pritariu - geriau nueiti i viena gera restorana, nei i kelis prastus. Pasityrinekit meniu (neretai buna iskabinti dar gatveje, su spec. kainom 3-patiekalu-meniu) dar pries eidami i restorana, kad zinotumet, ka rasit ir uz kokias kainas. Galite paieskoti ir nuolaidu (grupinis.lt tipo), google mirgete mirga panasaus tipo puslapiu.
Gyvenu gerai, kitaip nemoku