Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius

Nu as dar pora klausimu turiu.
Kazkada buvau skaicius apie pasiplaukiojima Senoje su vakariene ir muzika, gal kas nuoroda turi, neberandu ant smugio ax.gif

Ir dar, del muziejo paso, kadangi nezinom ar pirksime, nusprendem vietoje nusipirkti. Butina ji rezervuoti ar ateini ir perki? Maciau uz 400 m pardavimo taskas kur gyvenam yra biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Espire: 25 birželio 2012 - 21:22
QUOTE(Espire @ 2012 06 25, 21:18)
Nu as dar pora klausimu turiu.
Kazkada buvau skaicius apie pasiplaukiojima Senoje su vakariene ir muzika, gal kas nuoroda turi, neberandu ant smugio  ax.gif

Ir dar, del muziejo paso, kadangi nezinom ar pirksime, nusprendem vietoje nusipirkti. Butina ji rezervuoti ar ateini ir perki? Maciau uz 400 m pardavimo taskas kur gyvenam yra  biggrin.gif

Nu pati paklausiau, ir pati radau. Rezervuoti nebutina is anksto, ateini ir perki biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Espire: 25 birželio 2012 - 21:56
laivai su ir be vakarienes
http://www.croisiere-paris.com/

http://www.cofrase-c...CFU4lfAod0RK2vQ

http://www.bateauxpa...CFSghtAod9w6ntg

http://www.paris-en-...m/#bi_tracked=1

http://www.idealcroi...CFcohfAodlxcztw
Atsakyti
QUOTE(Espire @ 2012 06 25, 20:58)
Dekui, labai naudinga info. Padejo siek tiek apsispresti kur verta kur neverta mums eiti  4u.gif

Tiesa, o pasas ir Eifeliui galioja?  g.gif

Pasas eifeliui negalioja, todel ir apsisprendem kad paryziaus is aukstai pakaks nuo Triufo arkos, Notre dame bokstu + nuo Monmartro.

Dziaugiuosi, jei buvau naudinga smile.gif
Papildyta:
QUOTE(soledada @ 2012 06 25, 22:11)
O toks klausimelis, kaip Paryziuje kainos sraigiu ar varliu slauneliu? ax.gif  Man kazkaip Prancuzija asocijuojasi su siais patiekalais, tai butu labai smagu ju paragauti, bent vieno is ju, tik idomu ar kainos labai nesikandzioja. O galbut tokie patiekalai tik geruose restoranuose yra? ax.gif

Geruose greiciausiai geresni, bet galima rasti ir prie dienos pietu (gal kiek brangesnio varianto), bet Lotynu kvartale tikrai maciau.
Atsakyti
QUOTE(aix2011 @ 2012 06 25, 23:27)

Didelis dekui rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(safjan @ 2012 06 26, 09:02)
Pasas eifeliui negalioja, todel ir apsisprendem kad paryziaus is aukstai pakaks nuo Triufo arkos, Notre dame bokstu + nuo Monmartro.

Dziaugiuosi, jei buvau naudinga smile.gif
Papildyta:
Geruose greiciausiai geresni, bet galima rasti ir prie dienos pietu (gal kiek brangesnio varianto), bet Lotynu kvartale tikrai maciau.

Buvo labai naudinga smile.gif Atsijojau muziejus, kurie manau nepatiktu nei man nei vyrui smile.gif
Atsakyti
espire,as ams tau rekomenduociau pasikelti i eifeli ! jei bus didele eile tai galima iki II AUKSTO uzlipti o i pati virsu uzvaziuoti! paryzius nuostabus ir nuo triumfo arkos ir nuo paryziaus katedros bet pats eifelis yra unikalus ir nepakartojamas !
Atsakyti
QUOTE(aix2011 @ 2012 06 26, 17:46)
espire,as ams tau rekomenduociau pasikelti i eifeli ! jei bus didele eile tai galima iki II AUKSTO uzlipti o i pati virsu uzvaziuoti! paryzius nuostabus ir nuo triumfo arkos ir nuo paryziaus katedros bet pats eifelis yra unikalus ir nepakartojamas !

Tikrai taip, i Eifele kilsime manau kelis kartus biggrin.gif Ir diena ir nakti, arba tik nakti ax.gif

Man dabar kita dilema iskilo, kiek mazdaug reiketu pinigu savaitei Paryziuje, ar 1000 EUR uztektu, cia jau neskaiciuojant viesbucio biggrin.gif Nu poreikiai vidutiniai, labai neislaidauti, bet ir nesinori biudzetinio varianto visiskai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(soledada @ 2012 06 25, 20:11)
O toks klausimelis, kaip Paryziuje kainos sraigiu ar varliu slauneliu? ax.gif  Man kazkaip Prancuzija asocijuojasi su siais patiekalais, tai butu labai smagu ju paragauti, bent vieno is ju, tik idomu ar kainos labai nesikandzioja. O galbut tokie patiekalai tik geruose restoranuose yra? ax.gif

Varliu slauneles - tik klise, dauguma uzsienieciu isivaizudoja kad prancuzai daznai valgo ir megsta varliu slauneles, bet asmeniskai as, gyvendama cia jau kelis metus, kiek prancuzu kalbinau, nei vienas nebuvo net ragaves varliu slauneliu biggrin.gif Beja, ir restoranuose daznai lankausi, ir, nors specialiai neieskojau, niekad meniu ju ir nepastebejau g.gif Gal ju yra nebent turistams, o ne prancuzams skirtuose restoranuose? g.gif
Sraiges yra gerokai populiaresnes, bet nera labai liaupsinamos net paciu prancuzu, jos netgi beskones doh.gif visas 'fyntas' - kaip jas paruosi, su cesnaku, sviestuko padazu, marinuotas ar pan - koks bus padazo skonis, toki skoni ir jausit + sraigiu tekstura, bet patikekit, nieko ispudingo ar nepakartojamo nepajusit biggrin.gif
Jeigu norite paragauti ko nors TIKRAI PRANCUZISKO, isisrinkite visame pasaulyje zinomus prancuziskos virtuves patiekalus. Asmeniskai man, kaip tikrai lietuvei, megstanciai bulviu patiekalus, labai patiko Tartiflette, rekomenduoju ir jums smile.gif
Jei megstate pelesinius surius, issirinkite ju desertui. Jeigu nemegstate, pasiimkite tradicini creme brulee ar dame blanche. Paprasykite padavejo, kad isrinktu taure vyno, tinkancio prie pagrindinio patiekalo. As nesu vynu zinove, tai man visuomet padeda padavejai biggrin.gif

QUOTE(Espire @ 2012 06 26, 17:00)
Tikrai taip, i Eifele kilsime manau kelis kartus  biggrin.gif  Ir diena ir nakti, arba tik nakti  ax.gif

Man dabar kita dilema iskilo, kiek mazdaug reiketu pinigu savaitei Paryziuje, ar 1000 EUR uztektu, cia jau neskaiciuojant viesbucio  biggrin.gif Nu poreikiai vidutiniai, labai neislaidauti, bet ir nesinori biudzetinio varianto visiskai  ax.gif

Tikrai uzteks, nebent jus ten 10iese vaziuojat biggrin.gif Restorane galima pavakarieniauti nuo 18 EUR (gerimai neiskaiciuoti), transportas - priklausomai nuo vietos, kurioje gyvensite (nuo berods 12EUr uz 10 bilieteliu), o daugiau svarbiu islaidu lyg ir nera g.gif Belieka ivertinti, kokius muziejus ir atrakcijas noresite aplankyti. Suvenyrams galite isleisti visa 1000 EURu, o galite uz eura nusipirkti 8 eifeliukus is gatves pardaveju biggrin.gif Nepergyvenkit, tokios sumos tikrai uzteks smile.gif
Atsakyti
as irgi visai pritariu elodie del slauneliu ,esu 1 karta ragavusi bet jokio skonio nepajauciau apart sviestinio ir cesnakinio padaziuko!O del sraigiu kadangi as irgi fr gyvenu tai jas gana daznai valgau,bet as kalbu apie jurines sraiges,o ne kur miskuose sliauzioja http://www.nfm.fr/ht...eces/bulot.html as pati jas issiverdu man labai skanu bet man visoskraukles labai patinka thumbup.gif ! bet jei plauksit su laivu tai imk brangesni meniu manau kad tikrai ka nors skanaus prancuzisko paragausit!
As sakyciau kad visi prancuzai nuo goie gras alpsta...
http://lt.wikipedia....s...3_paŔtetas

vynas,suris ir bagetas tikras prancuziskas maistas!
Atsakyti
QUOTE(Elodie* @ 2012 06 26, 19:41)
Varliu slauneles - tik klise, dauguma uzsienieciu isivaizudoja kad prancuzai daznai valgo ir megsta varliu slauneles, bet asmeniskai as, gyvendama cia jau kelis metus, kiek prancuzu kalbinau, nei vienas nebuvo net ragaves varliu slauneliu biggrin.gif Beja, ir restoranuose daznai lankausi, ir, nors specialiai neieskojau, niekad meniu ju ir nepastebejau  g.gif  Gal ju yra nebent turistams, o ne prancuzams skirtuose restoranuose?  g.gif 
Sraiges yra gerokai populiaresnes, bet nera labai liaupsinamos net paciu prancuzu, jos netgi beskones  doh.gif visas 'fyntas' - kaip jas paruosi, su cesnaku, sviestuko padazu, marinuotas ar pan - koks bus padazo skonis, toki skoni ir jausit + sraigiu tekstura, bet patikekit, nieko ispudingo ar nepakartojamo nepajusit biggrin.gif
Jeigu norite paragauti ko nors TIKRAI PRANCUZISKO, isisrinkite visame pasaulyje zinomus prancuziskos virtuves patiekalus. Asmeniskai man, kaip tikrai lietuvei, megstanciai bulviu patiekalus, labai patiko Tartiflette, rekomenduoju ir jums smile.gif
Jei megstate pelesinius surius, issirinkite ju desertui. Jeigu nemegstate, pasiimkite tradicini creme brulee ar dame blanche. Paprasykite padavejo, kad isrinktu taure vyno, tinkancio prie pagrindinio patiekalo. As nesu vynu zinove, tai man visuomet padeda padavejai biggrin.gif

Na apie varliu slauneles ir sraiges mokykloje gi mokydavomes, tad per tiek metu iaugo i krauja, kad Prancuzija=varles ir sraiges biggrin.gif Aciu, uz patarimus del tradiciniu patiekalu, uzsirasau pavadinimus, nes jauciu pamirsiu biggrin.gif Uzsakem bilietus jau, bet dar laukiam patvirtinimo, tikiuosi viska gerai padarem uzsakinedami ir galesim jau dziaugtis tikslia atostogu data smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Espire @ 2012 06 24, 12:11)
Nes mes su visais bagazais is viskuo uz bilietus sumokejom 950LT skrendat savaitei, tai idomu ar pigiau imanoma  ax.gif

Mums 2 bilietai su rankiniu bagažu kainavo 276lt. Tik reikėjo nusipirkti wizzair kortelę, tai dar +100lt. Ta kortelė metus galioja, bus galima panaudoti esant progai. O pirkau pavasarį kai buvo akcija.

Atsakyti
QUOTE(Auruma @ 2012 06 27, 20:14)
Mums 2 bilietai su rankiniu bagažu kainavo 276lt. Tik reikėjo nusipirkti wizzair kortelę, tai dar +100lt. Ta kortelė metus galioja, bus galima panaudoti esant progai. O pirkau pavasarį kai buvo akcija.

Ai, as tai akciju tikrai negaudau smile.gif As dar ankstyva pavasari nezinojau ar isvis atostogas turesiu smile.gif Ir nebuvom labai "flexible" datom, tai kai nori konkreciu datu ir dar paciam sezonui savaitei, matyt ir kaina kita smile.gif Bet as vistiek dziaugiuosi, nes buvau pasirengus daugiau moketi, o sumokejau maziau thumbup.gif

Bet smagu, kad tau pavyko pagauti tokia akcija biggrin.gif

Tiesa, kas planuoja buti Paryziuje pirma liepos savaite, siaip idomu pasidare, ar yra tokiu bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Espire: 27 birželio 2012 - 21:09