QUOTE(soledada @ 2012 06 25, 20:11)
O toks klausimelis, kaip Paryziuje kainos sraigiu ar varliu slauneliu?

Man kazkaip Prancuzija asocijuojasi su siais patiekalais, tai butu labai smagu ju paragauti, bent vieno is ju, tik idomu ar kainos labai nesikandzioja. O galbut tokie patiekalai tik geruose restoranuose yra?
Varliu slauneles - tik klise, dauguma uzsienieciu isivaizudoja kad prancuzai daznai valgo ir megsta varliu slauneles, bet asmeniskai as, gyvendama cia jau kelis metus, kiek prancuzu kalbinau, nei vienas nebuvo net ragaves varliu slauneliu

Beja, ir restoranuose daznai lankausi, ir, nors specialiai neieskojau, niekad meniu ju ir nepastebejau

Gal ju yra nebent turistams, o ne prancuzams skirtuose restoranuose?
Sraiges yra gerokai populiaresnes, bet nera labai liaupsinamos net paciu prancuzu, jos netgi beskones

visas 'fyntas' - kaip jas paruosi, su cesnaku, sviestuko padazu, marinuotas ar pan - koks bus padazo skonis, toki skoni ir jausit + sraigiu tekstura, bet patikekit, nieko ispudingo ar nepakartojamo nepajusit

Jeigu norite paragauti ko nors TIKRAI PRANCUZISKO, isisrinkite visame pasaulyje zinomus prancuziskos virtuves patiekalus. Asmeniskai man, kaip tikrai lietuvei, megstanciai bulviu patiekalus, labai patiko Tartiflette, rekomenduoju ir jums

Jei megstate pelesinius surius, issirinkite ju desertui. Jeigu nemegstate, pasiimkite tradicini creme brulee ar dame blanche. Paprasykite padavejo, kad isrinktu taure vyno, tinkancio prie pagrindinio patiekalo. As nesu vynu zinove, tai man visuomet padeda padavejai
QUOTE(Espire @ 2012 06 26, 17:00)
Tikrai taip, i Eifele kilsime manau kelis kartus

Ir diena ir nakti, arba tik nakti
Man dabar kita dilema iskilo, kiek mazdaug reiketu pinigu savaitei Paryziuje, ar 1000 EUR uztektu, cia jau neskaiciuojant viesbucio

Nu poreikiai vidutiniai, labai neislaidauti, bet ir nesinori biudzetinio varianto visiskai
Tikrai uzteks, nebent jus ten 10iese vaziuojat

Restorane galima pavakarieniauti nuo 18 EUR (gerimai neiskaiciuoti), transportas - priklausomai nuo vietos, kurioje gyvensite (nuo berods 12EUr uz 10 bilieteliu), o daugiau svarbiu islaidu lyg ir nera

Belieka ivertinti, kokius muziejus ir atrakcijas noresite aplankyti. Suvenyrams galite isleisti visa 1000 EURu, o galite uz eura nusipirkti 8 eifeliukus is gatves pardaveju

Nepergyvenkit, tokios sumos tikrai uzteks
Gyvenu gerai, kitaip nemoku