soledada,as kaip ir tu mesos nevalgau tik salotos,vaisiai ir viskas kas is juros ir zinoma suriai,rautonas vynas ir sampanas!
as is kraukliu tau noreciau rekomenduoti coquille saint-jacques (arba tiesiog saint-jacques)
http://fr.wikipedia....e_Saint-Jacquesjas labai nesudetinga pasigaminti ir patiems,bet tikrai labai skanu !jei bus proga butinai paragauk labai rekomenduoju
pridedu savo foto kaip jos atrodo nevalytos ir valytos!

cia jau paruostos !

man asm dar labai skanu yra juros eziai bet kazin ar paryziuje ju bus!
dabar ir ne sezonas
as saldumynu daznai ir daug nevalgau bet jei perku tai perku kokybiskus kad butu rimto desertininko padaryti,kad butu ne kiekybe,o kokybe ! Del saldumynu mano patarimas butu juos pirkti patisserie ,maza krautuvele kuri parduoda tik desertus,o ne boulangerie,kur parduoda ir duona ir desertus,tai nereiskia kad jie bus neskanus bet is patisserie jei rimto sefo jie bus nepakartojami!
Kiek zmoniu tiek nuomoniu man pvz tartiflette asocijuojasi su ziema,sniegu ir kalnais.As kadangi gyvenu pietuose tai tokio maisto praktiskai niekada ir nevalgau.
Is salotu man labai patinka chevre chaud vienos lekses salotu pietums laisvai uztenka poto kava su kokiu pyrageliu ( ar tiesiog cafe gourmand jei bus) ir toliau galesit ramiai apziurineti PARYZIU;
dar toks einamas patiekalas kasdienai moules-frites ar moules mariniere
http://en.wikipedia....i/Moules-fritesmano butu tik toks pastebejimas geriau nueiti 1 karta i restora bet brangesni nei nueiti 2 kartus bet i prastesni.
dabar didele beda yra saldytas maistas ir pusfabrikaciai ,80% fr restoranu parduoda pusfabrikacius ir saldytus jau pagamintus patiekalus,as kadangi ne pirma desimti cia gyvenu tai matau maisto kokybes skirtuma ,koks jis buvo anksciau ir koks jis yra dabar!
AUDRONELE del accor hoteliu tai jie visi normalus,tau reikia tik vieta tinkama issirinkti kam moketi daug e uz hoteli jei jame tik permiegoti ir nusiprausti!kuo maziau isleisi hoteliui tuo daugiau pinigu liks pramogoms,na cia tik mano tokia logika!